İçeriğe Yönlendir

2010 - 2011 Dizel Otm. İ30 ya da Cee'd Alınırmı ?

Yücel Metin

Recommended Posts

Yücel Metin

Arkadaşlar İyi forumlar. 50 - 60 bin TL arası bütçem ile dizel otomatik HB kasa en yeni hangi otomobil alınabilir diye araştırıyorum.  6 yıldır  farklı model tam otomatik şanzımanlı araçlarımı sorunsuz şekilde kullandığım için alacağım aracında tam otomatik olması önceliğimdir. Bu yüzden tam otomatik vites olan 2010-2012 model arası  Hyundai i30 1.6 CRDi mode paket ve Kia cee'd 1.6 CRDi concept  paket araçlar dikkatimi çekti. Sizin görüşünüz benim için önemli, bu modeller hakkında görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

LvR3Wo.jpg

qANBXd.jpg

Yorum bağlantısı
Yücel Metin
Çağlar Bayur yazdı:

yıllık ortalama kç km yaparsınız

Çağlar hocam 15-20 bin km rahat yapıyoruz 

Yorum bağlantısı
Yücel Metin
(düzenlendi)

Evet araştırdım biliyorum, İstanbul trafiğinde ortalama hız 10 km ile 100km/10 lt yakan bile var benim ev iş arası hiç durmuyorum neredeyse. ortalama hız 65 km gidilen yol 25 km sizce çok yakarmı  . Ankara Dikmende yaşıyorum buralar dik ve uzun rampalarıyla ünlüdür, LPG ile bu rampalar bana eziyet oluyor artık . Vereceği keyfe değer diye düşünüyorum 

tarihinde Yücel Meta tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yücel Metin
Çağlar Bayur yazdı:

atmosferik ten kat kat iyidir o yol şartlarında.

Acelemin olmaması nedeniyle farklı marka ve modelleri araştırıyorum çağlar hocam. Edindiğim izlenim;

İkinci el alabileceğim 50-60 bin TL değerindeki  EDC ve DSG'li araçlarda kronik sıkıntılar var,  10 -15 bin lt masraf çıkarma potansiyeli yüksek.

-Mcp  şanzıman masrafsız gibi ama eksi yönü çok, özellikle yokuş kalkışlarında gösterdiği performans kötü. Yokuş kalkış desteği bir çok modelde  yok. 

Şartlar beni tam otomatik şanzımanlı araçlara itiyor.

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Yücel Meta yazdı:

Acelemin olmaması nedeniyle farklı marka ve modelleri araştırıyorum çağlar hocam. Edindiğim izlenim;

İkinci el alabileceğim 50-60 bin TL değerindeki  EDC ve DSG'li araçlarda kronik sıkıntılar var,  10 -15 bin lt masraf çıkarma potansiyeli yüksek.

-Mcp  şanzıman masrafsız gibi ama eksi yönü çok, özellikle yokuş kalkışlarında gösterdiği performans kötü. Yokuş kalkış desteği bir çok modelde  yok. 

Şartlar beni tam otomatik şanzımanlı araçlara itiyor.

Sadece yakıtı fazla diyorlar ama  denemek için eşde dostta yada ankara büyük yer kiralamcılarda varsa 1 gün kirala dene sonra bak alma işine 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Ceed de hız sabitleme var i30 da yok. Onun dışında tipi hoşunuza giden alınır. Tam otomatik şanzıman güzeldir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Görselde ki i30'un bir sonraki olan kasası dizel arkadaşımda var idi, ortalaması şehir içi İstanbul trafiği 9.0-10 arası gidiyordu çocukta normal sürüşlerde. Ceed tercih ederdim iki seçenek arasında.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Hocam ikisinin de motor aynı zaten ve yakıt dizel bir araca göre ciddi yüksek. focus 2 düşünebilirsiniz 2011-2012 ghia olursa tadından yenmez. Astra da düşünebilirsiniz ancak benim de mevcutta aracım zaten 1.3 motor size nasıl gelir bilmem ancak gerçekten donanım bazında ve yakıt düşüklüğü olarak çok tatminkar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...