Tansu Kalafatoğlu 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 (düzenlendi) Epey taradım, arattım ama böyle bir başlık bulamadım. Varsa birleştirilebilir. Şahsi fikrim, google maps. Yandex’in iki büyük eksiği var. Birincisi, aranılan yeri bulmak imkansız. Bu bir işletme olabilir, mekan olabilir, kurum olabilir, istasyon vs. yer bilgisi yok gibi bir şey. Diğeri ise navigasyonunu kullanırken kendi konumumuzu yaklaşık 20 metre geriden takip ediyor. Caddeden giderken birbirine yakın girişleri olan sokaklarda her seferinde şaşırıyorum. Navigasyondaki konuma uysam, gireceğim sokağı kaçırıyorum. Ayrıca trafik bilgileri google’a göre daha hatalı. Artılarına gelince, ekranı güzel. Hız bilgisi ve yol uyarıları güzel. Ayrıca google gibi uydu görüntüsü bulanık değil. Trafikteki bildirim ve yorumlar kısmı güzel. Google maps ise aranılan yer konusunda çok başarılı. Çeşitli kategorideki yerleri bulmak için arayüzü çok güzel. Navigasyonu ve konum bilgisi saha stabil. Yeri anlık olarak çok daha doğru gösteriyor. Trafik bilgileri daha doğru. Eksiği ise navigasyonda hız yazmıyor ve uydu görüntüsü bulanık. Her ikisinin eksik olduğu nokta ise ilk başlangıç anı. Özellikle sokak arasında. İlk hareketimde ne yöne gideceğim önemli. Ama iki uygulama da ilk 10 saniye yönü yanlış gösterip kullanıcıyı tamamen bilgisiz bırakıyor. Hatalı yöne girme olasılığınız çok yüksek. Yine her ikisinde eksik bir yan; pc’deki gibi sunulan yol güzergahında ufak donunuşlara izin vermiyorlar. 2 Eylül 2019 tarihinde Selçuk Bakış tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 Tabii ki Google maps. Evin içinde başka odayı bile gösteriyor neredeyse. 😛 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 Maps'e bir oy da benden. Ama maps'in en sevmediğim yanı bazen dümdüz yol varken saçma sapan yollara götürüyor. O yüzden gitmeden önce rotaya bir bakıyorum gariplik varsa düzeltiyorum. Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 Ben yandex kullanıyor ve gayet memnundum. Son zamanlarda sürekli ücretli yollara yönlendirmesi uyuz ediyor. İlk hareketteki kararsızlık sürekli oluyor ve bazen 2-3 sokak devam ediyor aracın yönünü fark etmesi. Google kullanmadım hiç bakalım onu deneyeceğim artık. Yorum bağlantısı
Rifat Berber 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 Dün gece İzmir- İstanbul otobanındaki trafik sıkışıklık durumunu net olarak yandex verdi. (17km sıkışıklık,30 dk sürecek şeklinde.) Ve tam olarak tutturdu. Trafik durumunu iyi analiz ettiği için yandex i tercih ediyorum. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 Rifat Berber yazdı: Dün gece İzmir- İstanbul otobanındaki trafik sıkışıklık durumunu net olarak yandex verdi. (17km sıkışıklık,30 dk sürecek şeklinde.) Ve tam olarak tutturdu. Trafik durumunu iyi analiz ettiği için yandex i tercih ediyorum. Sebebi neydi o tıkanıklığın? Yorum bağlantısı
Rifat Berber 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 Selim Bilgin yazdı: Sebebi neydi o tıkanıklığın? Gördüğüm kadarıyla yol henüz tam olarak bitmeden açıldığı için bizim şeridi karşı şeride vermişler. 2 gün önce tek şerit vermişlerdi, dün akşamki yoğunluktan dolayı 2 şerit olarak karşıya geçtik.Karşı şeride geçmeden 5 km önce kuyruk başlıyordu. Dün tatil dönüşü yoğunluğu olduğu için de 1.viteste dur kalk yaparak ilerledik. Bugün otoyol aş ye yazılı olarak şikayette bulunacağım. Yorum bağlantısı
Koray Demir 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 Google Maps. Avrupa’da Türk tırcıların kullandığı ve tavsiye ettiği uygulamadır. 1 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 Bazen saçmaladığı oluyor ama arayüzüne felanda alışınca Google Maps hoşuma gidiyor. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Şahsi fikrim, google maps. iGO Primo, Here Maps,Sygic,Tomtom,Yandex, ve son olarak CoPilot navigasyon yazılımlarının hepsini dönem dönem kullandım. Çoğunuda lisanslı satın aldım boşa giden paralar. Hepsinde bir saçmalıklar çıktı. En beğendiğim igo primo idi sonra arama sistemini değiştirince vazgeçtim. Bu yaz sadece google maps kullandım çok stabil şekilde çalıştı. Onda da şu durum var haritayı online kullanırsanız şebeke durumuna göre bazen sapıtıyor. Haritaları çevrimdışı olarak download edip kullanıyorum, çokta güzel çalışıyor. 1 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 Yandex kullanıyorum esasında memnunum ancak o an trafik var ise alternatif ve paralı yollara yönlendirmesi biraz sıkıntı hep. Bandırma çıkışında trafik kazası var idi beni alternatif yola soktu 15 dakika kazandırdı zaten baktım bütün 34 plakalar tek sıra halinde gidiyoruz. Dün Erdek'ten geldim size söyleyeyim kaç saatte geldiğimi, 19.00'da Erdek'ten çıktım gece 01.30'da Avrupa yakasındaydım. (Osmangazi değil Eskihisar Topçuları kullandım) Selim Bilgin yazdı: Sebebi neydi o tıkanıklığın? İzmir İstanbul otoyolunda Karacabey'den sonra açılan yeni kısımda çalışmalar hala bitmemiş İzmir yönünde tek şerit olarak ilerliyor, İstanbul yönü de 2 şeridi karşıya vermişler. Dün gelirken 1.5 saatimi o çalışmaya verdim bide üstüne 25 dakika otoyol çıkışı gişeler trafiği. Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Epey taradım, arattım ama böyle bir başlık bulamadım. Varsa birleştirilebilir. Şahsi fikrim, google maps. Yandex’in iki büyük eksiği var. Birincisi, aranılan yeri bulmak imkansız. Bu bir işletme olabilir, mekan olabilir, kurum olabilir, istasyon vs. yer bilgisi yok gibi bir şey. Diğeri ise navigasyonunu kullanırken kendi konumumuzu yaklaşık 20 metre geriden takip ediyor. Caddeden giderken birbirine yakın girişleri olan sokaklarda her seferinde şaşırıyorum. Navigasyondaki konuma uysam, gireceğim sokağı kaçırıyorum. Ayrıca trafik bilgileri google’a göre daha hatalı. Artılarına gelince, ekranı güzel. Hız bilgisi ve yol uyarıları güzel. Ayrıca google gibi uydu görüntüsü bulanık değil. Trafikteki bildirim ve yorumlar kısmı güzel. Google maps ise aranılan yer konusunda çok başarılı. Çeşitli kategorideki yerleri bulmak için arayüzü çok güzel. Navigasyonu ve konum bilgisi saha stabil. Yeri anlık olarak çok daha doğru gösteriyor. Trafik bilgileri daha doğru. Eksiği ise navigasyonda hız yazmıyor ve uydu görüntüsü bulanık. Her ikisinin eksik olduğu nokta ise ilk başlangıç anı. Özellikle sokak arasında. İlk hareketimde ne yöne gideceğim önemli. Ama iki uygulama da ilk 10 saniye yönü yanlış gösterip kullanıcıyı tamamen bilgisiz bırakıyor. Hatalı yöne girme olasılığınız çok yüksek. Yine her ikisinde eksik bir yan; pc’deki gibi sunulan yol güzergahında ufak donunuşlara izin vermiyorlar. Bende google maps kullanıyorum. Bu arada hız gösterimi artık var sizdeki sürüm eski olabilir. Bende bazen ana yol dururken saçma sapan kısa yollara sokmasından müzdaribim. Geçen 1 ay once Fethiyede bildiğin torbacıların olduğu gece kondu mahallesine soktu beni.Yoluda kapatmışlar dügün yapıyolar.Geri geri zor çıktım.Tipler arabaya öyle bakıyor heran gasp edilecekmişiz gibi hissettik hanımla bazende kısa diye dağ yollarına sokuyor saçma sapan kısa yollar. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 igo8 navigasyon cihazım var ama kullanmıyorum. Aracımda igo primo var. Gideceğim yer önceden belli ise bunu kullanıyorum. Son anda çıkan noktalar için genelde google kullanıyorum.. Çünkü google'dan arayıp bulup git diyorum. Trafik sıkışıklığı vs varsa yandex açıyorum çünkü bir kaç defa ciddi sıkışıklıktan kurtardı beni. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 Yurtdışında Peugeot2008 araçta Tomtom vardı. canlı trafik durumuna vb göre yönlendirme yapıyordu. Ben çok begendim. Nasıl canlı verilere ulaşıyor onu bilemedim. Şuradaki videoyu izleyin https://www.tomtom.com/automotive/products-services/connected-services/tomtom-traffic/ Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 Mehmet Göktürk yazdı: Yurtdışında Peugeot2008 araçta Tomtom vardı. canlı trafik durumuna vb göre yönlendirme yapıyordu. Ben çok begendim. Nasıl canlı verilere ulaşıyor onu bilemedim. Tomtom bizde verimsiz. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 Burada da entresan şeyler var istanbul vs https://www.tomtom.com/en_gb/traffic-index/ranking Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 Google maps bana dün hayatımın kazığını attı. Bende yandexse gectim. Yandex bugun yenilenmiş Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Eylül 2019 Yazar Paylaş 2 Eylül 2019 Ali Darbaz yazdı: Google maps bana dün hayatımın kazığını attı. Bende yandexse gectim. Yandex bugun yenilenmiş Google’da da ücretli yolları, feribotları vs kapat seçeneği var 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 Eylül 2019 Yazar Paylaş 2 Eylül 2019 (düzenlendi) Ahmet Türedi yazdı: Bende google maps kullanıyorum. Bu arada hız gösterimi artık var sizdeki sürüm eski olabilir. Bende bazen ana yol dururken saçma sapan kısa yollara sokmasından müzdaribim. Geçen 1 ay once Fethiyede bildiğin torbacıların olduğu gece kondu mahallesine soktu beni.Yoluda kapatmışlar dügün yapıyolar.Geri geri zor çıktım.Tipler arabaya öyle bakıyor heran gasp edilecekmişiz gibi hissettik hanımla bazende kısa diye dağ yollarına sokuyor saçma sapan kısa yollar. Nasıl gösteriyor hızı ben bulamadım? En son sürümde şu an. Telefon iphone 2 Eylül 2019 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Google’da da ücretli yolları, feribotları vs kapat seçeneği var Tabiki biliyom googlede yol ücret kapatmayı. Yandexte yoktu geldi. 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 Nasıl gösteriyor hızı ben bulamadım? En son sürümde şu an. Telefon iphoneIphone da nasıl bilmiyorum ama google maps navigasyon olarak kullanacaksanız sürüş modu açmanız lazım. O zaman hızı vs gösteriyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 Rifat Berber yazdı: Gördüğüm kadarıyla yol henüz tam olarak bitmeden açıldığı için bizim şeridi karşı şeride vermişler. 2 gün önce tek şerit vermişlerdi, dün akşamki yoğunluktan dolayı 2 şerit olarak karşıya geçtik.Karşı şeride geçmeden 5 km önce kuyruk başlıyordu. Dün tatil dönüşü yoğunluğu olduğu için de 1.viteste dur kalk yaparak ilerledik. Bugün otoyol aş ye yazılı olarak şikayette bulunacağım. Ordan ben de geçtim o saatte. Sıkıntının sebebi aracı sağa çekip oldukça yatık duran dörtlüleri açmış bir vatandaştı. Hem de karşı şeritte. Millet kaza sanıp yavaşlıyordu bakmak için. Ancak yoğunluk yüksekti. Sağ şeritten araba kullanmayı kimse tercih etmediği için sol iki şerit aktifti. Ben çoğunlukla sağdan gittim ve oldukça hızlı geldim. Sözü edilen yerde çok ciddi gecikme yaşamadım. Yorum bağlantısı
Yusuf Berke 2 Eylül 2019 Paylaş 2 Eylül 2019 Maps kullanıyorum, ama hala sol yerine sağ diyor, 2.çıkış dediği yerde 3.çıkışı gösteriyor. İyi takip etmeniz lazım bazen. Yorum bağlantısı
Recommended Posts