İçeriğe Yönlendir

Hangi Navigasyon Uygulamasını Kullanıyorsunuz?

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Cihat Küçükay

İlk başta İgo primo kullanıyordum. Sonra Yandex ve google maps kullanmaya başladım. İkisinden de memnunum. Bir ara sygic denedim, o da fena değildi ama google maps hep en iyi sonuçları verdi.

Yorum bağlantısı
Rifat Berber
Mehmet Göktürk yazdı:

Ordan ben de geçtim o saatte. Sıkıntının sebebi aracı sağa çekip oldukça yatık duran dörtlüleri açmış bir vatandaştı. Hem de karşı şeritte. Millet kaza sanıp yavaşlıyordu bakmak için.

Ancak yoğunluk yüksekti. Sağ şeritten araba kullanmayı kimse tercih etmediği için sol iki şerit aktifti. Ben çoğunlukla sağdan gittim ve oldukça hızlı geldim. Sözü edilen yerde çok ciddi gecikme yaşamadım.

Karacabey gişelerinden sonra Bursa'ya 20 km kala, akşam saat 20.30 - 21.00 arasında yaşandı Mehmet hocam tam olarak.  Yol ciddi anlamda kalabalıktı, bir ara sürekli 1 ve 2. viteslerde gelmek zorunda kaldık. Hatta Bursa çıkışında gişede arıza vardı, konvoy yazıyordu yavaş gidip mesafe bırakmama rağmen. Şu an HGS ye yansıyan bir tutar da yok. Bakalım ne yansıyacak.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erdoğan Temur yazdı:

Iphone da nasıl bilmiyorum ama google maps navigasyon olarak kullanacaksanız sürüş modu açmanız lazım. O zaman hızı vs gösteriyor.

89997121ba159611c0526685261fbb51.jpg0b2f8cce621e6c47bb5d37e56d070c5d.jpg

Yeni gelmiş. Ama ios’ta yok şu an. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bize lazım olan “geçiş garantili yolları kapat” seçeneği.
Paralı yolları kapat dersek devlet otoyolları da gider.

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Rifat Berber yazdı:

Karacabey gişelerinden sonra Bursa'ya 20 km kala, akşam saat 20.30 - 21.00 arasında yaşandı Mehmet hocam tam olarak.  Yol ciddi anlamda kalabalıktı, bir ara sürekli 1 ve 2. viteslerde gelmek zorunda kaldık. Hatta Bursa çıkışında gişede arıza vardı, konvoy yazıyordu yavaş gidip mesafe bırakmama rağmen. Şu an HGS ye yansıyan bir tutar da yok. Bakalım ne yansıyacak.

Konvoy modu bariyer in kalk iptal modu. Kameraya güvenecekler. Yoksa çekmezdi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Pazar günü otoyoldan Düzceden İzmite giderken google maps adapazarından devlet yoluna yönlendirdi, çıkmadım. Daha sonra sapancadan çıkışa yönlendirdi hiç kulak asmadım. İzmit çıkışa 5-10 km kala trafik kilitlendi otoyolda kaza varmış. 1 saate yskın gecikmeyle izmite vardım. Şunu anladım ki bazen google maps' e kulak vermek lazımmış. Bu konuda google maps çok başarılı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
(düzenlendi)

Maps gidilecek mekanların yerini daha doğru buluyor.  Doğrudan konum varsa, yandex daha çabuk bir rota bulabiliyor ama belli bir mekan yazarsanız Yandex'in yanlış yere götürme ihtimali maps e göre daha yüksek.

Yol ayrımlarında maps döneceğiniz yolun tabelasındaki yer adlarını yazıyor ve bu sayede karışık kavşaklarda hatalı yöne girme ihtimaliniz azalıyor.  Dönülecek yönün tabela adını yazmaması Yandex in bence en önemli eksisi.

Ayrıca Yandex bazen kestirme diye çok ucubik yollara sokuyor insanı.

Fakat yoldaki anlık bildirimler,  hız kamerası uyarıları bakımından da Yandex daha başarılı.  Bir de otobanda ileride trafik kazası vs sebebiyle trafik tıkanmışsa Yandex daha hızlı algılayıp trafiğe takılmadan otobandan çıkmanızı sağlıyor. Bunu maps de yapıyor ama dediğim gibi Yandex hem daha çabuk algılıyor, hem de "yol çalışması" , "trafik kazası" gibi sesli uyarı yapıyor.  

Ben bilmediğim bir adrese giderken google masp i kullanıyorum ama şehirler arası bildiğim yolda seyahat halindeyken trafik uyarılarını alabilmek için Yandex i sürekli açık tutuyorum. Hatta yol uzunsa telefon ekranını zorlamamak için ekranı kapalı tutup,  Yandex ten sadece bildirim alıyorum.

tarihinde Rıdvan Ergün tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Ben de çoğunlukla Yandex Navigasyon kullanıyorum. Fakat arkadaşların dediği gibi güncel yerleri maps kadar iyi bulamıyor. Yandex'te bulamazsam hemen mapsa geçiyorum. Hatta şu anda yandex haritaları güncelleyebiliyorum. Maps'ta da yerel rehberlik yapıyorum. İnsanlara belki bu şekilde bir faydam dokunur diye. 

Eksik gördüğüm yerleri akşam hemen yandex hesabımdan güncelliyorum. Güncellemelerin navigasyona yansıması bir haftayı buluyor. 

Bide Yandex Navigasyonun en sevdiğim özelliği rotalarınızı kaydediyor. Sonradan saat kaçta çıktım nereye gittim kaçta gittim ortalama hızım kaçtı gibi verileri inceleyebiliyorsunuz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Uzun zamandir here kullaniyorum.

Navigasyon gercekten olmazsa olmazlardan birsey oldu hayatimizda. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Serin

Türkiye için Başarsoft, Avrupa için Tomtom harita...
Uygulama hangisi olursa olsun haritalar bu firmaların üretimi olmalı.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Muhammed Orak

sygic kullanıyordum (malesef korsan :) ) telefon kaldırmamaya başlayınca google maps kullanmaya başladım, sygic i satın alsaydım google maps'den daha iyi olacağını düşünüyorum ama maps şu anda en iyisi.

Yorum bağlantısı
Tahir Ak

Next almıştım başarsoft haritalı 5 inç Navi cihazı . Hayatta yaptığım en güzel yatırımlardan biridir. Telefon ile harita işi çok anlık bir lazım olursa öyle yoksa navigasyon cihazı cidden harika

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Google maps.

Avrupa'dan Tomtom almıştım.Türkiye'de de kullandım, ama adres sistemi bize göre değil. Avrupa'da ise Tomtom süper sonuç veriyor.  

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Bu google maps bazen sağ ile solu karıştırıyor.

Çözebilen var mı ? 

Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Talha Bilgi

Değerli arkadaşlar başlığa cevabınızda değişme varmı ? google maps mi başarılı başka bir ücretsiz telefon navigasyonu tercihiniz varmı? Google maps de şunu sevmiyorum bazen km az diye kötü yollara sevk ediyor... 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim görüşüm değişmedi. 
Google dan bul, yandex ile git.  

En son Google açtığımda gps hızının ekrana geldiğini ancak yol hız sınırının olmadığını gördüm. Bu sebeple yandex devam. 

Önemli hatırlatma; 

Google ve yandexte hatta ios haritalarda haritalar çevrimdışı olarak indirilebiliyor. 
Wifi ile gideceğimiz bölgeyi önceden indirirseniz mobil data harcamazsınız.  

• Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...