Ü.Emre Kartal 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 Öncelikle herkese merhabalar, başlıkta yazdığım gibi bir araç buldum almak için. Aracın fiyatı ve kaporta durumu vs çok iyi. Fakat km olarak 210000 km de oluşu beni korkuttu. Aracı ekspertize henüz sokamadım, ancak motorda turboda veya başka bir yerde sorun var mı ya da şuan sorun yoktur ama kısa süre içinde gider mi kafam çok karıştı. Sizce bu araçların ortalama ömrü nedir? Bu araç bu km ile alınır mı? Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 2006 modelini kullandım ben tabi arada çok yaş farkı var ama sonuçta aynı motor çok ufak modifikasyonları var. 180bindeydi satarken motor ve turbo sıkıntısızdı ama en nihayetinde dizel bir araba ve 200k dan sonra risk her zaman vardır bunun garantisini kimse veremez. Bence ortalama ömrü düzgün bakılırsa 300k gider. Ayrıca biliyorsunuzdur belki ama 2013 de 1.5 motora geçti ve bence 1.4 e göre çok daha güzel o 1.4 de hiç 2012 teknolojisinde değil bana göre. Tabi bütçede faktörüdü önemli. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 5 Eylül 2019 Yazar Paylaş 5 Eylül 2019 Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Bulduğum araç 2012 titanium x plus paket ve 47-48000 liraya alınabilecek gibi. 2013 modellerde trend donanımı ancak alabilirim. Tabi onlardada hasar kayıdı ve hasar durumu artıyor. Bende çok kararsızım. Sahibi bakımlı olduğunu söylüyor ancak elbette henüz görmediğim ve bir belgeye sahip olmadığım için emin olamıyorum Yorum bağlantısı
Ümit Türk 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 ister dizel ister benzlnli iki aracında bakımları zamanında yapılıp gözü gibi bakıldıysa km nin bir önemi yok benim için ben 350 bine kadar benzinli araç kullandım tık demedi. üstelik 97 model araçtı. bakılınca her zaman ömrü uzar. bende fiesta benzinli kullanıcısıyım. 108 binde aldım 143 binde şuanda 2 sene oldu alalım zamana 6 ay kala bakımlarımı yaptırırım her zaman. üstelik yetkili servis bakımlı ise ve faturaları mevcutsa gözü kapalı ister 500 binde olsun alınır. ama özel servis bakımlı ise nerede yaptırdığıda önemli. fiestalar taş gibi araçtır. ben bu kadar dayanıklı bir araba düşünmemiştim. profilimdeki mevcut aracımla dağ bayır demeden bir kere yolda kalmadım üstelik yarı suya girdiğim zaman bile tık demeden çıkmıştım.çok şaşırmıştım. kısacası beklentilerine karşılık vermesi lazım. neticede dizel olduğu için fazla dolaşılıyor. bir de şehir içine çok uygun araç. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 5 Eylül 2019 Yazar Paylaş 5 Eylül 2019 Ümit Türk yazdı: ister dizel ister benzlnli iki aracında bakımları zamanında yapılıp gözü gibi bakıldıysa km nin bir önemi yok benim için ben 350 bine kadar benzinli araç kullandım tık demedi. üstelik 97 model araçtı. bakılınca her zaman ömrü uzar. bende fiesta benzinli kullanıcısıyım. 108 binde aldım 143 binde şuanda 2 sene oldu alalım zamana 6 ay kala bakımlarımı yaptırırım her zaman. üstelik yetkili servis bakımlı ise ve faturaları mevcutsa gözü kapalı ister 500 binde olsun alınır. ama özel servis bakımlı ise nerede yaptırdığıda önemli. fiestalar taş gibi araçtır. ben bu kadar dayanıklı bir araba düşünmemiştim. profilimdeki mevcut aracımla dağ bayır demeden bir kere yolda kalmadım üstelik yarı suya girdiğim zaman bile tık demeden çıkmıştım.çok şaşırmıştım. kısacası beklentilerine karşılık vermesi lazım. neticede dizel olduğu için fazla dolaşılıyor. bir de şehir içine çok uygun araç. Evet Ford motorları sağlam onda şüphe yok ama malumunuz kullanımda önemli. TÜV onaylı bir yer buldum ekspertiz için, muhtemelen herşeye bakılacaktır zaten ama yinede insan acaba diyor. Benzinli araçta çok sıkıntı değil ama dizel olduğu için daha çekiniyorum. Turbo, enjektör, egr, dpf gibi konular oldukça masraflı olabiliyor. Yorum bağlantısı
Erkan Işık 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 200 bin km deki arac sınırdır turbo, egr, enjektör hiç acılmadı ise mutlaka bakım ister bunlarda para tutan malzemedir , tüv vs onaylı expertız turbo enjektöre motora garanti veremez veriyom diyorsada uzak dur Yorum bağlantısı
Ümit Türk 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 (düzenlendi) Ü.Emre Kartal yazdı: Evet Ford motorları sağlam onda şüphe yok ama malumunuz kullanımda önemli. TÜV onaylı bir yer buldum ekspertiz için, muhtemelen herşeye bakılacaktır zaten ama yinede insan acaba diyor. Benzinli araçta çok sıkıntı değil ama dizel olduğu için daha çekiniyorum. Turbo, enjektör, egr, dpf gibi konular oldukça masraflı olabiliyor. evet dizellerde bu söylediğiniz kriterler ön plana çıkıyor. focus 2 aracı olan eniştem aracını satarken bir çok masrafı çıkmıştı çok şaşırmıştık nasıl yani falan derken enjektörler motor kulağı turbo vs derken 3-5 bin arasında bir masrafı çıkmıştı haliyle masraflı araç olduğu için piyasa altında satmak zorunda kaldı. masraflarını yaptırıp satmaktansa bu şekilde satmayı tercih etti. evet dizellerde dikkatli olmak gerekiyor. elinde expertiz raporu olması ilerde doğabilecek sorunlara karşılık bir adım öndesiniz demektir. mahkeme verseniz hakkınızdır. 5 Eylül 2019 tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 Dizel bu her sürprize hazırlıklı olarak almak lazım. Servis kaydıda yokmuş ,tamamen şansınıza kalmış.. Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 insanların nedir bu turbolardan koktugu anlamıyorum revize fiyatları 600tl den baslar 1200 1500- arası aracın sigortasından bile ucuz. aracı alırsınız kafam rahat olsun derseniz ya revize yaptırırsınız yada sorun cıkınca yaptırırsınız. 1 Yorum bağlantısı
Emre Usta 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 Kilometresi 60-70 binde her sene bakimi tam yapilmayan araclar ile suan kullandigim 170 bin kmde hersene iki defa bakim yaptigim fiesta 1.4 motor arasinda kalsam bakimli olana bakarim.turbo enjektor bunlar 50 bin kmdede bozulabilir kullanici hatasi bence farkli istasyondan alir yakiti ucuz olsun der arac zarar gorur.Bakimli olmasina bakiniz oncelikli olarak. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 Ü.Emre Kartal yazdı: Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Bulduğum araç 2012 titanium x plus paket ve 47-48000 liraya alınabilecek gibi. 2013 modellerde trend donanımı ancak alabilirim. Tabi onlardada hasar kayıdı ve hasar durumu artıyor. Bende çok kararsızım. Sahibi bakımlı olduğunu söylüyor ancak elbette henüz görmediğim ve bir belgeye sahip olmadığım için emin olamıyorum fiestada 47-48 bin e o paket ve tdci motor bedava.. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 2013 modele o fiyat harbiden süper, ben nerdeyse aynı istiyorumki 2013 e asla ve asla değişmem aracımı, bence güzel o fiyat, tabii sağlamsa... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 vesile ile : 2.eldeki fiyat avantajı , zaten içeriğinde arıza riski taşır. Sıfırdan daha ucuza olma sebebi o Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 Ali Cihangiroğlu yazdı: 2013 modele o fiyat harbiden süper, ben nerdeyse aynı istiyorumki 2013 e asla ve asla değişmem aracımı, bence güzel o fiyat, tabii sağlamsa... Ali abi mk6 kasada ne buluyorsun bu kadar anlamıyorum yol sesi alır rüzgar sesi alır 100 u geçtiğinde motor bağırır süspansiyonları serttir. 2013 modele değişmeyecek ne var bizim göremediğimiz Yorum bağlantısı
Erkan Işık 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 Ümit Türk yazdı: evet dizellerde bu söylediğiniz kriterler ön plana çıkıyor. focus 2 aracı olan eniştem aracını satarken bir çok masrafı çıkmıştı çok şaşırmıştık nasıl yani falan derken enjektörler motor kulağı turbo vs derken 3-5 bin arasında bir masrafı çıkmıştı haliyle masraflı araç olduğu için piyasa altında satmak zorunda kaldı. masraflarını yaptırıp satmaktansa bu şekilde satmayı tercih etti. evet dizellerde dikkatli olmak gerekiyor. elinde expertiz raporu olması ilerde doğabilecek sorunlara karşılık bir adım öndesiniz demektir. mahkeme verseniz hakkınızdır. mahkemelerde ugrasacagıma 5 fazla verir bakımlısını alırım 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 (düzenlendi) Vasfi Gişten yazdı: Ali abi mk6 kasada ne buluyorsun bu kadar anlamıyorum yol sesi alır rüzgar sesi alır 100 u geçtiğinde motor bağırır süspansiyonları serttir. 2013 modele değişmeyecek ne var bizim göremediğimiz bakmamışsınızki ondan görmüyorsunuz, sağlam, daha iyi yol tutuş, fren daha iyi, yapı uzun ömür, rijitlik tabii bunlara takılan varsa, mk7 ler benim için hikaye, ikisiyle kaza yap mk6 da olmayı tercih ederim, bendekinde sadece motor güçsüz, 1.6 olaydı zaten satmazdım bile, fiesta serisinin yüz karası mk7 benim için, neyse, konuya dönelim, bu aletler zaten yavaş gitmek için 110 falan, bu hızdada gayet güzeller, mk7 nin en ufak üstünlüğü olmadığı gibi ses falan bu açıdan bendekiyle zaten başetmesi bile imkansız, biliyorsun ben çok uğraştım, seste mondiyle yarışırım tabii uğraştığım için yoksa mk6 da 7 de trompet gibi yolda haa sendeki poloda zayıf mk6 dan bunuda yazayımda tam olsun, taş atmak değil amaç ama ford olarak bence modeller tırt, fordun tüm modeller, sporlar hariç genelde sesli sert ve gitmeyen modeller.. 5 Eylül 2019 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 (düzenlendi) Tanıdık olmadıkça iyi araba piyasa fiyatına yada uyguna alınabileceğini sanmıyorum ben. Bizim istediğimiz şekilde bakımlarını aksatmamış arabasına iyi bakan biri piyasa fiyatı yazmıyor hiçbir şekilde. 5 Eylül 2019 tarihinde Vasfi Gişten tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 Vasfi Gişten yazdı: Tanıdık olmadıkça iyi araba piyasa fiyatına yada uyguna alınabileceğini sanmıyorum ben. Bizim istediğimiz şekilde bakımlarını aksatmamış arabası iyi bakan biri piyasa fiyatı yazmıyor hiçbir şekilde. Kızıma ben fiestayı 115 de acemiligini atsın diye aldım özelliklede manuel aldım avm sevdıgı ıcınde dizel , arac bulmak zor oluyor gezmek gerekiyor iyi araba alman ıcın piıyasa üstü fiyat vermen gerekiyor iyi düzgün arac nadir şansına denk gelırse oyuzden ben cok arac degıstırmeyı sevmeyenlerdenım :)) Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 asla yazmam, takasa 36 verdi Ford, oda hiç uğraşmadım, 40 falan az bile demekki.... Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 Ali Cihangiroğlu yazdı: sağlam, daha iyi yol tutuş, fren daha iyi, yapı uzun ömür, rijitlik tabii bunlara takılan varsa, mk7 ler benim için hikaye, ikisiyle kaza yap mk6 da olmayı tercih ederim, fiesta serisinin yüz karası mk7 benim için, neyse, konuya dönelim, bu aletler zaten yavaş gitmek için 110 falan, bu hızdada gayet güzeller, mk7 nin en ufak üstünlüğü olmadığı gibi ses falan bu açıdan bendekiyle zaten başetmesi bile imkansız, biliyorsun ben çok uğraştım, seste mondiyle yarışırım tabii uğraştığım için yoksa mk6 da 7 de trompet gibi yolda ford olarak bence modeller tırt, fordun tüm modeller, sporlar hariç genelde sesli sert ve gitmeyen modeller, Senin arabayı bir tutma bence ? ama dediklerinin çoğuna katılmıyorum mk6 fiesta fren konusunda bence hiç iyi değil. Kaza anında mk6 da olmak isterim demişsin ama bizim arabaların çoğunda arka traversi bile yoktu. Yol tutuşu ve direksiyon hissi daha geliştirildi nitekim kullandığım kadarı ile banada iyileşmiş geldi. Hele 1.5tdci 1.4 den çok çok daha iyi. Yorum bağlantısı
Erkan Işık 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 Al sat yapan arkadaş var soruyom tezgahda nıye araba yok alamıyorum diyor ekmek bırakacak aracı anında alıyorlar diyor dedim en cok ne gidiyor bu ara b6 kasa passat jetta 2006-2009 anında satılıyor dıyor 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 (düzenlendi) Vasfi Gişten yazdı: Senin arabayı bir tutma bence [emoji16] ama dediklerinin çoğuna katılmıyorum mk6 fiesta fren konusunda bence hiç iyi değil. Kaza anında mk6 da olmak isterim demişsin ama bizim arabaların çoğunda arka traversi bile yoktu. Yol tutuşu ve direksiyon hissi daha geliştirildi nitekim kullandığım kadarı ile banada iyileşmiş geldi. Hele 1.5tdci 1.4 den çok çok daha iyi. kendinde demissin düzeltme yapıldı diye bak, frende iyi mk6 kardeş, özelliklede abs işi bozuyor-du en son çıkanlara bakamadım bu konuda, travers yok evet, alıp takacaksın, taktığında traversli mk7 den daha sağlam olacağından emin ol ama, kazada mk6 da olmayı tercih ederim hala, mk7 yada poloda değil, iddaama devam mk7 de yol tutuş ve direksiyon hala az geride sen zorlamamışsın, iddaa ediyorum hala geride, evet 1.5 tdci daha iyi ona katılıyorum, dediğim gibi bu aracın kötü yanı 1.4 tdci motoru, 1.6 şart buna, bu olsaydı 1.5 falanda masal yanında.... son kasayı deneyemedim, acaba o nasıl, gerçi bu sınıf bana artık zevk vermiyor, alıştık Suv a işimiz bitti, bundan sonra sedan falan büyük konuşmayım ama işim olmaz, neyse sonuçta hepsi idare eder, kötüde desem kendi içinde kötü, sonuçta Ford bu [emoji4] 5 Eylül 2019 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erkan Işık 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 En iyi araba kapıda araba ali abi şahınde olsa doganda olsa :)) 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 Erkan Işık yazdı: Al sat yapan arkadaş var soruyom tezgahda nıye araba yok alamıyorum diyor sıfır araç satışının %75 azaldığı bir piyasada, 2. el arzı daralır. çoğu galeri kapatıyor zaten Yorum bağlantısı
Ümit Türk 5 Eylül 2019 Paylaş 5 Eylül 2019 Ali Cihangiroğlu yazdı: bakmamışsınızki ondan görmüyorsunuz, sağlam, daha iyi yol tutuş, fren daha iyi, yapı uzun ömür, rijitlik tabii bunlara takılan varsa, mk7 ler benim için hikaye, ikisiyle kaza yap mk6 da olmayı tercih ederim, bendekinde sadece motor güçsüz, 1.6 olaydı zaten satmazdım bile, fiesta serisinin yüz karası mk7 benim için, neyse, konuya dönelim, bu aletler zaten yavaş gitmek için 110 falan, bu hızdada gayet güzeller, mk7 nin en ufak üstünlüğü olmadığı gibi ses falan bu açıdan bendekiyle zaten başetmesi bile imkansız, biliyorsun ben çok uğraştım, seste mondiyle yarışırım tabii uğraştığım için yoksa mk6 da 7 de trompet gibi yolda haa sendeki poloda zayıf mk6 dan bunuda yazayımda tam olsun, taş atmak değil amaç ama ford olarak bence modeller tırt, fordun tüm modeller, sporlar hariç genelde sesli sert ve gitmeyen modeller.. Vasfi Gişten yazdı: Ali abi mk6 kasada ne buluyorsun bu kadar anlamıyorum yol sesi alır rüzgar sesi alır 100 u geçtiğinde motor bağırır süspansiyonları serttir. 2013 modele değişmeyecek ne var bizim göremediğimiz 100 ü geçince motor bağırıyor mu? dizel için sanırım o. HB serisinin en güzel ve sağlam kasasıdır. ben öyle düşünüyorum. alırsam sadece yüksek model almak için alırım. değerinde olmak şartıyla. dün arkadaşım 1,5 dizel motorlu 2013 trend aracını 52 ye verdi. mk6 piyasasına baksan temizine göre 28-45 arasında gidiyor fiyatından belli herşey. saygılar. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts