M.Cenk Taşcı 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Sinan Akgöl yazdı: Peugeot thp motorlarında çok sorunsuz olmadığını biliyorum. Yüksek basınç pompası sorunu kronik ,ucuz bir parça değil tamiri yok parça değişimi gerekiyor. Keza lpg konusunda da hassaslar direkt enjeksiyon motor olduğu için lpg de kullanırken kitine göre benzin kullanımı da oluyor bir miktar diye okumuştum. Otomatiği 6 ileri yarı otomatik auto6r modeli, tek kavramalı yarı otomatik robotize. Şanzıman konusu kroniği yok ancak baskı balatası en son ne zaman değişmiş olmasına dikkat etmek gerekir. araç aranırken araca değil de daha çok şanzımana baktığımdan, bahsi geçen 2010-13 508 1,6 THP de, tam otomatik efsane AISIN AWTF-80 SC şanzıman var. insignia yı bilemem fakat bahsi geçen sorunsuz haldeki bir 508 alınır bence. bende bu araçlara bakmıştım ama o sıra düşük km. bulamadığımdan aynı motor+şanzıman kombinli bir c5 aldım. 1 Yorum bağlantısı
Erman Uzun 19 Eylül 2019 Yazar Paylaş 19 Eylül 2019 Erkut Uysal yazdı: 1.6 CDTI OPC Line Paket sahibi olarak İnsignia yı tavsiye ederim. Uzun yolda yakıt koklar ama şehir içinde yakar. Daha önce 1.4 T Astra GTC kullanıcısı olarak Astranın gidişini arıyomuyum ? Evet arıyorum. İnsignia daki motora göre kasa ağır kalıyor. İstediğiniz gücü alamıyorsunuz bence, belkide daha önce benzinli araç kullandığımdan ben alamıyorum gibi geliyordur. 2.0 dizel sahibi olan bir arkadaşımda aracın yakıtından çok şikayetçi idi bunuda belirtmek isterim... Çok kısa bir 1.6 THP Pug RCZ maceramda oldu. Gidiş güzel vites geçişleri hissettirmez. Ama bir yakıyor araba şaşıp kalırsınız... Rcz olması sebebi ile gazada geliyoduk tabi oda var... Sonuç olarak ikisinin arasında kalsam öncelikli tercihim İnsignia olurdu,( Temizlik ve bakım önemli bir faktör ) fakat D segment bir araba alıcak olsam... Mondeo derdim... Madem bütçenizi yükselttiniz ben sizi Sangyong Kyron'a yönledireyim... Bir inceleyin derim... Hakkınızda hayırlısını dilerim... Mondeo temiz bulamk lazım baklim artık kyron bir bakayım Yorum bağlantısı
M.Cenk Taşcı 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 LPG düşünüyorsanız, THP ler atmosferikler gibi değil. ekonomik LPG kitlerine pek uygun değil. sakin kullanımda kasasına ve 156HP gücüne göre tüketimi az. uzun yolda 4,5LT yi gördüğüm de oluyor şehir içinde 9LT yi de. karmada 7-7,5LT ile geziyorum. Prins'in bu motora uygulanan bir kiti var, ama manifoltlar deliniyor.araç enjeksiyonları zarar görmesin diye sürekli bir miktar benzin tüketiyor Sinan beyin dediği gibi. aracın kendi enjeksiyonlarını kullanan %100 LPG bir kit var vialle'nin. tek alternatif de bu kit. yenilerde geldi direct blue. mondeo ecoboost larda uygulamaya başlandı diye biliyorum. thp lere henüz başlanmamış. universal bir kit tüm direk enjeksiyonlu araçlar için. fiyat uçuk 2500 euro. Yorum bağlantısı
Erman Uzun 19 Eylül 2019 Yazar Paylaş 19 Eylül 2019 M.Cenk Taşcı yazdı: LPG düşünüyorsanız, THP ler atmosferikler gibi değil. ekonomik LPG kitlerine pek uygun değil. sakin kullanımda kasasına ve 156HP gücüne göre tüketimi az. uzun yolda 4,5LT yi gördüğüm de oluyor şehir içinde 9LT yi de. karmada 7-7,5LT ile geziyorum. Prins'in bu motora uygulanan bir kiti var, ama manifoltlar deliniyor.araç enjeksiyonları zarar görmesin diye sürekli bir miktar benzin tüketiyor Sinan beyin dediği gibi. aracın kendi enjeksiyonlarını kullanan %100 LPG bir kit var vialle'nin. tek alternatif de bu kit. yenilerde geldi direct blue. mondeo ecoboost larda uygulamaya başlandı diye biliyorum. thp lere henüz başlanmamış. universal bir kit tüm direk enjeksiyonlu araçlar için. fiyat uçuk 2500 euro. Lpg düşünüyorum şimdiye kadar hiç lpg li araxim olmadı pek düşünmüyorum da hele turbo beslemeli araçlarda lpg motorun katili bilgiler için teşekkür ederim Insignia 2.0 dizeli sanırım eleyecegim bu yağ pompası arızası sıklıkla karşılaşılan bir durum gibi baş agritmaya gerek yok 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Erman Uzun yazdı: Lpg düşünüyorum şimdiye kadar hiç lpg li araxim olmadı pek düşünmüyorum da hele turbo beslemeli araçlarda lpg motorun katili Çok geçerli bir düşünce değil bu. 1.6T Insigniaya da LPG uygulanıyor ama sağlam bir ayar şart. Üstelik sıralı sistem takılabiliyor. 1.4T bu konuda daha ılımlı. Yorum bağlantısı
Erman Uzun 19 Eylül 2019 Yazar Paylaş 19 Eylül 2019 Metin Akbal yazdı: Çok geçerli bir düşünce değil bu. 1.6T Insigniaya da LPG uygulanıyor ama sağlam bir ayar şart. Üstelik sıralı sistem takılabiliyor. 1.4T bu konuda daha ılımlı. Ne olursa olsun LPG sevmiyorum atmosferik motorlarda sorunsuzlar belki ama ben isinmadim orijinal orijinaldir Yorum bağlantısı
Onur Bulut 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Erman Uzun yazdı: Bunu duymamistim bir araştırayım zaten dizeli sevmiyordum sırf Insignia ve uygun diye aklıma yazmıştım şimdi iyice soğudum Bakın bu şekilde açıklamış ilan veren ; "Bu motorlarda kronik arıza ana kepler anayatakları çevirir yag galerisini kapatır krank yagsız çalışır byel kolu sarar.. ekranda yag basıncı düşük aracı servise götürün yazısı cıkar.... bu durum kesinlikle kullanıcı hatası degildir.. cıkma motor alsanız bile alınan motorda bu arızayı mutlaka verecektir cünkü esas konu bu motorların hatalı olmasıdır... 28 yıllık tecrubemizle bu hatayı birdaha yapmamak üzere garantili yapıyoruz motorda ki tüm parçalar orjinal olarak değişir 7 iş gununde arabanızı teslim alabilirsiniz garantimiz yaptığımız iş uzere motora verilmiştir.. motorunuz sökülmüş olsa bile türkiyenin her yerinden araclarınız anlaşmalı kurtarıcılarımızla alıyoruz referansımız müşterilerimiz siz sadece karar verin..." https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-opel-insignia-dizel-2.0cc-motor-garantili-revizyon-653449887/detay Yorum bağlantısı
Erman Uzun 19 Eylül 2019 Yazar Paylaş 19 Eylül 2019 Onur Bulut yazdı: Bakın bu şekilde açıklamış ilan veren ; "Bu motorlarda kronik arıza ana kepler anayatakları çevirir yag galerisini kapatır krank yagsız çalışır byel kolu sarar.. ekranda yag basıncı düşük aracı servise götürün yazısı cıkar.... bu durum kesinlikle kullanıcı hatası degildir.. cıkma motor alsanız bile alınan motorda bu arızayı mutlaka verecektir cünkü esas konu bu motorların hatalı olmasıdır... 28 yıllık tecrubemizle bu hatayı birdaha yapmamak üzere garantili yapıyoruz motorda ki tüm parçalar orjinal olarak değişir 7 iş gununde arabanızı teslim alabilirsiniz garantimiz yaptığımız iş uzere motora verilmiştir.. motorunuz sökülmüş olsa bile türkiyenin her yerinden araclarınız anlaşmalı kurtarıcılarımızla alıyoruz referansımız müşterilerimiz siz sadece karar verin..." https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-opel-insignia-dizel-2.0cc-motor-garantili-revizyon-653449887/detay Evet int biraz araştırma yapınca bu sorunun olduğunu gördüm 2013 sonrası sanırım giderilmiş ancak o kasalara da gücümüz yetmez yani kısacası 508 candır 🤣 1 Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 (düzenlendi) Erhan Doruk yazdı: Bu fiyat aralığında 2010-2011 benzinli superb bulunabilir. Van ve çevre illerinde çok var. (Nedense) Hocam 3 sene çalıştım Van da. oralılar büyük sedan araba severler. İç Anadolunun vectra aşkı gibi.. Özellikle Avensisi ve connecti de çok severler.. Çok normal görüyorum çünkü aileler gerçekten geniş. Bu sebepten hb araba onlara gelmez.. 19 Eylül 2019 tarihinde Tayfun Aydın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erman Uzun 21 Eylül 2019 Yazar Paylaş 21 Eylül 2019 Bir tane 508 buldum int ilanı yok elemandaymis 3 yıldır araç 2012 de bir kazada ön kaput ön cam sağ çamurluk değişmis tramerden detaya bakınca bunlar dışında direksiyon pompası değişmiş tampon bağlantı parcalri krom amblem vs degisim görünüyor İki üç ay önce de yetkili serviste bakım yaptırmış bakımda rutin filtre ve yağlar dışında termostat turbo hortumu su dafitici ve kutusu birde su hortum değiştirmiş araç ful donanım km 100 bin civarında fotokardan diri bir araca benziyor birde bu thp motorlarda kronik olan yüksek basınç pompasini değiştirmiş eleman benden al veya alma bilgin olsun dedi bende int bakınca özellikle rcz lerde meydana gelmiş değişimle sorun ortadan kalkmış Kafam çok karışık ne yapmalıyım boya takintim yok ve 4 yıl binerim diyirum esimde kullanacağı için boya yine olur galiba Yorum bağlantısı
Recommended Posts