Tansu Kalafatoğlu 19 Eylül 2019 Yazar Paylaş 19 Eylül 2019 Mustafa Arıkan yazdı: Sonuç olarak turbo iyi bir şey mi kötü bir şey mi? Sadede gelelim. Turbo performans isteyen için iyi bir şey. Arabayı kullandıkça bakımı, arızası, masrafı az olsun, bozulursa tamiri kolay ve ucuz olsun, uzun ömürlü olsun isteyen için şahsıma göre kötü bir şey. Şöyle de bir durum var. 2.0 veya 2.5 litre turbo motorlara yine lafım yok. Sürekli Yüksek basınç ve gerilmeler altında çalışmayan bu hacimli motorlar, küçük turbolara göre daha uzun ömürlü ve masrafsızdır. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Sunu merak ediyorum. Kac tane kucuk turbo motor arizasi ile karsilastikta buna yorum yapabiliyoruz (2.0 dan altini dahil edecegiz diye anliyorum)?Kucuk hacimli turbo motorun mazisi kac yil dir?Kronik problemi var, su su sikintilari var dememiz icin nelerle karsilasmamiz gerekir?Ekstra bir turbo nelere malolabilir getirisi goturusu ne olabilir?Biraz ezbere konusuyoruz fikrimce. 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Mustafa Arıkan yazdı: Sonuç olarak turbo iyi bir şey mi kötü bir şey mi? Sadede gelelim. ben cekirdek aldım cayı şimdi demledim buralardayım yorumları okumaya devam edecegim. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 ben cekirdek aldım cayı şimdi demledim buralardayım yorumları okumaya devam edecegim.Semaver olmazsa olmaz [emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Okay Kaygusuz yazdı: ben cekirdek aldım cayı şimdi demledim buralardayım yorumları okumaya devam edecegim. Başka yorum yazmayacam zaten Okay Konu bir sonuca vardı Ama bir dahaki buna benzer konuda yorum yazmayacam. Senin gibi çay çekirdek yapacam 1 Yorum bağlantısı
Halit Demir 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Konu cosmus sadece sahsi tercihlerim hakkinda sunu diyecegim benzinli arac alacaksam lpg takilmayacaksa tabiki turbo benzinli, lpg takilacaksa tabiki atmosferik motor. Suanki lpg li focusumla marasin rampali binevler inde 27 krs la geziyorum. Turbo benzinlilerden 40 45 krsun altinda yakan arac cok zor bu rampalarda. Ha param cok yakit onemli degil diyen atmosferige binmesin zaten Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Turbo performans isteyen için iyi bir şey. Arabayı kullandıkça bakımı, arızası, masrafı az olsun, bozulursa tamiri kolay ve ucuz olsun, uzun ömürlü olsun isteyen için şahsıma göre kötü bir şey. Şöyle de bir durum var. 2.0 veya 2.5 litre turbo motorlara yine lafım yok. Sürekli Yüksek basınç ve gerilmeler altında çalışmayan bu hacimli motorlar, küçük turbolara göre daha uzun ömürlü ve masrafsızdır. TSI motorlarin kol bükme kartını oynayın baktınız olmuyor şaaakk zincir uzatma kartını oynayın yine olmadı şaakk yağ yakma kartını oynayın çil yavrusu gibi dağılırlar. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Atmosferik motor en az 2 litre olmalı. Bu durumda da vergi giriyor işin içine ve küçük hacim+aşırı beslemenin bakım masrafları fazla bile olsa göze görünmüyor. Motor dediğin v8 olacak, atmosferik ya da süpercharger olması farketmez. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Japon honda bir atmosferik motorun verimli olması için en az 2200 cc olması gerektiği bilgisini yıllar önce bir dergide paylaşmıştı. Daha sonra Toyota ise araba atmosferik olacaksa verimlilik için en az 2400 cc olmalı diye rest çekmişti. Yıllar 2007 2008 di. Olay 2.2 s2000 olurmu çümbüşüydü 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Atmosferik motor devir çevirmek için güzeldir Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Metin Akbal yazdı: Bir Cicek Abbas derki, o gunler gecti artik Sakir Yok babam yok. Bizim arabaya verücük paramız yog Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Eylül 2019 Yazar Paylaş 19 Eylül 2019 Metin Akbal yazdı: Sunu merak ediyorum. Kac tane kucuk turbo motor arizasi ile karsilastikta buna yorum yapabiliyoruz (2.0 dan altini dahil edecegiz diye anliyorum)? Kucuk hacimli turbo motorun mazisi kac yil dir? Kronik problemi var, su su sikintilari var dememiz icin nelerle karsilasmamiz gerekir? Ekstra bir turbo nelere malolabilir getirisi goturusu ne olabilir? Biraz ezbere konusuyoruz fikrimce. Fiziki olarak size gösteremem. Çevremde değilsiniz. Sadece şikayet var’da son 1 ayda girilen arızalara bakabilirsiniz. 2012 ve öncesi araçlardaki kırılma çatlama olayları dışında, onlarca su eksiltme, yağ eksiltme, çekmeme, sente atlama, triger uzaması, titreme, gömlek, segman sıkıntıları, sabah zor çalışma, ateşmele arızaları, özellikle devirdaim pompa sıkıntılarını görebilirsiniz. Bunların hepsi 2015 üstü 20-40 bin km araçlar. Daha bu km’lerde bu hataları vermeye başlayan araçların geleceği çok parlak olmaz diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Konumuz turbo idi. Masraflı olması falan filandı. Yukarıdaki arızalardan kaç tanesi turbo ile ilgili Metin hocam Metin Akbal yazdı: Sunu merak ediyorum. Kac tane kucuk turbo motor arizasi ile karsilastikta buna yorum yapabiliyoruz (2.0 dan altini dahil edecegiz diye anliyorum)? Kucuk hacimli turbo motorun mazisi kac yil dir? Kronik problemi var, su su sikintilari var dememiz icin nelerle karsilasmamiz gerekir? Ekstra bir turbo nelere malolabilir getirisi goturusu ne olabilir? Biraz ezbere konusuyoruz fikrimce. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Turbo performans isteyen için iyi bir şey. Arabayı kullandıkça bakımı, arızası, masrafı az olsun, bozulursa tamiri kolay ve ucuz olsun, uzun ömürlü olsun isteyen için şahsıma göre kötü bir şey. Şöyle de bir durum var. 2.0 veya 2.5 litre turbo motorlara yine lafım yok. Sürekli Yüksek basınç ve gerilmeler altında çalışmayan bu hacimli motorlar, küçük turbolara göre daha uzun ömürlü ve masrafsızdır. bakımı arızası ve masrafı aynı kardeş, özelliklede bakımı; ayrıca turbonun bakımı olmaz, bozulunca yapılır yada yenilenir, düzgün kullanılan araçta turbo zaten seni emekli bile eder, düzgün kullanmakta basittir, uzun ömür olarakta hiç şüphen olmasın atmosferikten geri kalmazlar zira daha sağlamdırlar atmosferikten, malum yük... bu arada biraz hak verdiğim kısımsa küçük hacimliler, ama onada mantıken hak veriyorum, zira bu motorlarda kullanılan materyallerde o işe uygun şeylerdir mutlaka, kısaca atmosferiğe karşı en ufak geri kalan yönleri yoktur bu makinaların, rahat olabilirsin 19 Eylül 2019 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Atmosferiğn o sesi yok mu o sesi.. off of beni benden alır her zaman... Hele ki Japonların.. Turbo çıktı mertlik bozuldu Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Fiziki olarak size gösteremem. Çevremde değilsiniz. Sadece şikayet var’da son 1 ayda girilen arızalara bakabilirsiniz. 2012 ve öncesi araçlardaki kırılma çatlama olayları dışında, onlarca su eksiltme, yağ eksiltme, çekmeme, sente atlama, triger uzaması, titreme, gömlek, segman sıkıntıları, sabah zor çalışma, ateşmele arızaları, özellikle devirdaim pompa sıkıntılarını görebilirsiniz. Bunların hepsi 2015 üstü 20-40 bin km araçlar. Daha bu km’lerde bu hataları vermeye başlayan araçların geleceği çok parlak olmaz diye düşünüyorum. buna cevap basit, konunun turboyla beslemeyle falan alakası yokki, firmaların malzemeden çalmasında olay, malzemeden çal atmosferikte kitler atar, bu konuda yapacak birşey yok, tüm markalar çalıyor artık, şuan çıkan atmosferiklerde 10 sene öncesi atmosferiklerden daha tırttır kısaca boşa tartışıyoruz, adam gibi bir turbo motor en az senin motor kadar dayanır emin ol, ayrıca aynı hacimde olan 2 motor düşün, biri turbolu diğer normal, turbolu olan hem en az atmosferik kadar dayanır hem daha az yakar hem daha güçlüdür ayrıca... 19 Eylül 2019 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Ali Darbaz yazdı: Japon honda bir atmosferik motorun verimli olması için en az 2200 cc olması gerektiği bilgisini yıllar önce bir dergide paylaşmıştı. demez öyle birşey, 1990 da 1.6 motordan 160 ps alıyordu honda atmosferik. 1975 te civic te cvcc motoru kullanırdı Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Eylül 2019 Yazar Paylaş 19 Eylül 2019 Mustafa Arıkan yazdı: Konumuz turbo idi. Masraflı olması falan filandı. Yukarıdaki arızalardan kaç tanesi turbo ile ilgili Metin hocam Hacmi, aracığın ağırlığına yetecek boyuttaki atmosferik motorda, 50 bin km’de bu arızalar çıkmaz. Arızaları şikayetvar’dan aldım. Daha eskiye gitmedim. Son 1 aylık şikayetler. Konunun turbo ile çok alakası yok. Konu, küçük hacimli turbo motor. Burayı karıştırmamak lazım. Küçük kelimesi önemli. Küçük hacimli turbo motordaki performans verileri iyi. Belli ki motordan verim almak için dayanıklılık sınırları yüksek tutulmuş. Ama bu ne kadar test edildi? Dsg’yi unutmayın. İlk nesil tsi motorları unutmayın. Kullanıcıların üstünde denendi resmen. Bugün neden güveneyim? Ki şikayetler yeterli zaten. Mesela şikayetlerin çoğu passat, tiguan ve polo’da. Polo 1.0 motorla yetinemiyor. Passat 1.4 motorla yetinemiyor. Golf de fazla şikayet yok. 1.2 ve 1.4 motorlar daha yeterli demek ki. 1.4 ve güç sınırı fazla zorlanmamış tsi motor idealdir. Ama siz 1.4 motor ile 7-8 saniyede 0-100 yapacak yazılımı yaparsanız, ne kadar dayanır soru işareti. Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. Bütçeler belli. Ne diyeyim. Parası olan alsın. Başım ağrımasın diyen bence bir düşünsün derim. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: demez öyle birşey, 1990 da 1.6 motordan 160 ps alıyordu honda atmosferik. 1975 te civic te cvcc motoru kullanırdı Abi bunu derken kasteddiği yakıt verimliliği. Yani 2,2 litre motordwe yakıt verimliliği daha yüksekmiş. Hani şu Bsfc olayı varya. Adamlar sallıyorum 1,0 motorun 1 kw için tükettiği 355 gram benzin ise, 2,2 motorun 1 kw için tükettiği benzin 300 gram felan oluyormuş. 19 Eylül 2019 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 (düzenlendi) Yukarıda saydığınız küçük hacimli turbo motor arıza örneklerinden hangisi turbo ile alakalı? Soru açık. @Tansu Kalafatoğlu 19 Eylül 2019 tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Hacmi, aracığın ağırlığına yetecek boyuttaki atmosferik motorda, 50 bin km’de bu arızalar çıkmaz. Arızaları şikayetvar’dan aldım. Daha eskiye gitmedim. Son 1 aylık şikayetler. Konunun turbo ile çok alakası yok. Konu, küçük hacimli turbo motor. Burayı karıştırmamak lazım. Küçük kelimesi önemli. Küçük hacimli turbo motordaki performans verileri iyi. Belli ki motordan verim almak için dayanıklılık sınırları yüksek tutulmuş. Ama bu ne kadar test edildi? Dsg’yi unutmayın. İlk nesil tsi motorları unutmayın. Kullanıcıların üstünde denendi resmen. Bugün neden güveneyim? Ki şikayetler yeterli zaten. Mesela şikayetlerin çoğu passat, tiguan ve polo’da. Polo 1.0 motorla yetinemiyor. Passat 1.4 motorla yetinemiyor. Golf de fazla şikayet yok. 1.2 ve 1.4 motorlar daha yeterli demek ki. 1.4 ve güç sınırı fazla zorlanmamış tsi motor idealdir. Ama siz 1.4 motor ile 7-8 saniyede 0-100 yapacak yazılımı yaparsanız, ne kadar dayanır soru işareti. Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. Bütçeler belli. Ne diyeyim. Parası olan alsın. Başım ağrımasın diyen bence bir düşünsün derim. demekki küçük hacimli turbo motorlarda olması gerektiği gibi kaliteli malzeme kullanılmıyor yada ne bileyim kalınlıkları falan sınırda tutuluyor, yani çalıyorlar diyebiliriz, bu durumda tabii bozlulur, ayrıca arıza sebebi çoğunda turbo- yada aşırı besleme falan değil, dikkatini çekerim... peki bunun olmadığını düşünelim, 1.0 turbo ve 1.6 atmosferik, hangisini alırım ? Turbo olanı net. dsg olayı yanlış örnek, motor ve turboyla falan alakası yokki, dsg tasarım hatalı bir şanzıman, hatta çift kavrama olayı baştan sakatmış, çift kavrama çok zor ve detay isteyen karmaşık bir konu, zaten firmalarda yavaş yavaş terkediyor, kısaca dsg konusunun olayla ilgisi yok, insan üstünde denenme olayınında yok, ona bakarsan Fistelarda kullanılan salak yarı oto şanzımanda bizde denendi, denendi ama motormu suçluydu? ilk nesil tsi motorlar deneme deneyim vs. olaylarının olduğu test motorları gibi birşeydi, olan alanlara oldu ama bu demek değilki turbolu motor kötüdür, hala değişen birşey yok, atmosferiğin en ufak üstünlüğü yok kardeş, şikayetler varsa suçlu motor değil, kullanılan mazleme ve varsa malzemeden çalma, yani atmosferik daha iyidir sorunsuzdur falan demen olmuyor, değil çünki... 19 Eylül 2019 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Ali Cihangiroğlu yazdı: Fistelarda kullanılan salak yarı oto şanzımanda bizde denendi, denendi ama motormu suçluydu? kullanıcı hatası Ali Cihangiroğlu yazdı: dsg tasarım hatalı bir şanzıman pazarlama hatası Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Mustafa Arıkan yazdı: Yukarıda saydığınız küçük hacimli turbo motor arıza örneklerinden hangisi turbo ile alakalı? Soru açık. @Tansu Kalafatoğlu Konu o değil, konu vw. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Nihat Palolu yazdı: Konu o değil, konu vw. Pardon ben yanlış gelmişim hocam Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: kullanıcı hatası pazarlama hatası her iki araçta çift kavrama yalnız, yani aynı halt, hem tırt hemde kullanıcı dostu değiller, burada sorun bu sistemin karmaşık ve sıkıntılı olması, ilk başlardada çıkan modellerde kullanıma dikkat edilmesi gereklilği, kullanıcı bunlarla uğraşmaz, zamanla düzeldi bu durum ama hala düzelmeyecek şeyler var, düz yada tam oto gibi bin git olacak sistem, şimdilerde çok gelişti vs. ama hala zor bir sistem bu, ayrıca çift baskı olması 2 katı masraf demek, normal vitesli arabadan daha kısa balata ömrüde cabası, neyse bunları bir kaç seneye konuşmayacağız nasılsa, çift kavrama tarih olacak gibi.... bu arada çift kavramada tek geçtiğim sistem Honda DCT, dsg bunun anca köpeği olur 19 Eylül 2019 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts