İçeriğe Yönlendir

Araç İçinde Sigara İçmeye Ceza Verilmeye Başlandı

Okay Kaygusuz

Recommended Posts

Okay Kaygusuz

haber

Muğla’nın Fethiye ilçesinde ‘dumansız araçlar’ uygulaması kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş ve trafik büro amirliği ekipleri şehir merkezinde özel araçta sigara uygulamasına başladı.Polis ekiplerinin uygulamaları sırasında özel araçta sigara içen bazı sürücülere 153 TL para cezası kesildi. Yaklaşık iki saat yapılan uygulamada altı sürücüye toplam 918 TL ceza yazıldı.

hayırlı olsun

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Oo yasalaşmış mı... 

en acilinden birikim lazım :)

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Destekliyorum. Olayı para için yapıyorlar diye düşünenlerin de ellerini başlarına koyup tekrar düşünmeye davet ediyorum.

Bunun kapsamı genişletilmeli. Pazar durak gibi insanların yoğun olduğu yerlerde de sigara içenlere de ceza kesilmeli diyorum (durak kısmından emin değilim hala duraklarda sigara içenleri gördüğüm için örnekledim).

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Hakan Tarım
Metin Akbal yazdı:

Destekliyorum. Olayı para için yapıyorlar diye düşünenlerin de ellerini başlarına koyup tekrar düşünmeye davet ediyorum.

Bunun kapsamı genişletilmeli. Pazar durak gibi insanların yoğun olduğu yerlerde de sigara içenlere de ceza kesilmeli diyorum (durak kısmından emin değilim hala duraklarda sigara içenleri gördüğüm için örnekledim).

sigara içen biri olarak ben de destekliyorum. Hele dediğiniz durak olayını elimden geldiği kadar YAPTIRTMAYA çalışıyorum. Olurda otobüsle gideceksem elimde sigara varsa durağa yanaşmam, içen olursa da umrumda olmaz uyarırım. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bunun özgürlük, kişisel alanla bir alakası yok artık lütfen anlayalım.

1 liraya içtiğiniz her sigara 10 lira 20 lira olarak devletten geri gidiyor. İşin maddi boyutu. Burada olay tek kişiyi ilgilendirmiyor.

Manevi boyutu çoluğumuz çocuğumuz bizi örnek alıyor, ilerde onlarda aynısını yapacaklar. Müdahale hakkınız olmayacak. Sadece bir örnek. Torunlarınızı falan sevemeyeceksiniz, çocuklarınız sizlerden uzaklaşacak.

Sağlık boyutuna değinmiyorum bile. Buna da değinirsem rakı içen öldü de su içen ölmedi mi diyeceksiniz.

Buradan herkesi sigarayı bırakmaya davet ediyorum. Çağrıma kaç kişi olumlu yanıt verecek?

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Emrah Taşpınar

Sigara içmiyorum ama özel araçta karışılmamalı diye düşünüyorum içsem karışilmasini istemezdim , şu olabilirdi arabada 2. Kişi varsa yasak şoför tek ise serbest olabilirdi bazı düşüncesiz anne babalar çocukların yanında arabada içiyor 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Metin Akbal yazdı:

İlk paragrafa katılmıyorum, otomobile binen insanı yolunacak kaz olarak görüyorlar.

İkinci kısma katılıyorum, çarşı pazar leş gibi dumandan geçilmiyor. Son nefesi çekip dolmuşa bineni de tek ayağını basamağa attığı an kafadan sniper la indirecen :D

• Beğen 3
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Güzel gelir kapısı açıldı sadece. Yapabiliyor ise fabrikalarını kapasın, yapabiliyor ise 3 yıl peşinde koştuğumuz ağzına sigara vurmadan kanser olan, acı çekerek ölen adamın ilacını karşılasın. 

Nefret uyandırmaktan öteye geçmiyor attığı adımlar 

• Beğen 15
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Toplumun sağlığı ise konu yayında bir tane dizi kalmamalı , insanları psikopat, aptal şuursuz, saygısız, namussuz yetiştirilmesine teşvik eden yayınlar var. Ama onların reklam geliri ve vergileri tatlı tabi ki

• Beğen 10
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

ben sigara pek içmiyorum günde 1-2 tane belki araçta içilmesine de pek karşı değilim ama izmaritin camdan atılmasına uyuz oluyorum.! 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Olay ne yapıp ne yapmayacağımıza bir kişinin keyfine göre yasa çıkarılması. Ticari taksi vs gibi araçlarda yasak olmalı mı zaten şuan da yasak. Kullanan biri olarak söylüyorum, Sokakta yürürken içmek yasaklansın doğru, Duraklarda doğru, hatta kafelerde sigara içilen açık alan kısmı bile izole edilsin. Sigara içmeyip açık alanda oturamıyor kimse duman altından.

Asitli içecekte içmeyelim o zaman. Bu da mantıksız hareketlerden biri. 

Özel aracımda ister puro içerim ister sigara ister pipo.  Özel aracı alırken tonla vergi, üstüne her alanından vergi, içtiğim sigaradan da vergi. Evin balkonuna da karışmaya kadar gider bu. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Sigarayı bıraktıracak tüm hamleleri destekliyorum. 
Sigarayı başlayacak hamleleri keselim, mesala yüksek refah düzeyine çıkaralım toplumu, sigara nedeniyle erken ölümden korksun insan, huzurlu ve refah düzeyi yüksek olduğu için daha çok yaşama azmi olsun mesela.
Fabrikalar yapalım üretelim istihdam edelim, 5 yıl gecekondu gibi yerlerde kalıp okuyan genç nüfusa gelecek vaad edelim. O zaman sigarayı bıraktıracak her eylemi hareketi destekleyelim. Öteki türlü içme özgürlüğümü elimden alan zorbalığa dur demek için elimden geleni yaparım
  • Beğen 12
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Metin Akbal yazdı:

Buradan herkesi sigarayı bırakmaya davet ediyorum. Çağrıma kaç kişi olumlu yanıt verecek?

Zaten içmiyorum elimden olduğunca içilen ortama girmiyorum. Aracımda içtirmiyorun, evimde kültablası bile yok. İçen kişi sıcak soğuk farketmez balkona çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ
Servet Aydın yazdı:

Sigarayı başlayacak hamleleri keselim, mesala yüksek refah düzeyine çıkaralım toplumu, sigara nedeniyle erken ölümden korksun insan, huzurlu ve refah düzeyi yüksek olduğu için daha çok yaşama azmi olsun mesela.
Fabrikalar yapalım üretelim istihdam edelim, 5 yıl gecekondu gibi yerlerde kalıp okuyan genç nüfusa gelecek vaad edelim. O zaman sigarayı bıraktıracak her eylemi hareketi destekleyelim. Öteki türlü içme özgürlüğümü elimden alan zorbalığa dur demek için elimden geleni yaparım

Haklısın Abi. Yazdıklarını kısa zamanda yapamayacaklar. Benim göre devlet sigaradan dolayı hastalıklara ödediği paraları hesap ediyor. Sonra böyle her türlü alanda yasaklamaya çalışıyor. 

Yorum bağlantısı
Tahir Ak
Araba kişisel alanım. Saygısızlık yapılan 
Reis kişisel alan dinlemez.. İçmeyin şu zıkkımı der ve konu kapanır :)
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Sigara içmiyorum, içilmemesi adına da denetimler toplu alanlarda yaptırımlar artırılmalı diyorum. Ancak özel araç için neden yasak konuyor anlayamadım.

Balkon yasak, durak yasak, araba yasak, e nereye içecek bu vatandaş? 

Her zararlıyı yasakla önleye bilseydik ne güzel olurdu ama öyle bir Dünya yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Serkan Karadağ yazdı:

Haklısın Abi. Yazdıklarını kısa zamanda yapamayacaklar. Benim göre devlet sigaradan dolayı hastalıklara ödediği paraları hesap ediyor. Sonra böyle her türlü alanda yasaklamaya çalışıyor. 

O zaman önce refah seviyesini yükseltmekten başlayacak, sonrası kendiliğinden gelir

Tahir Ak yazdı:

Reis kişisel alan dinlemez.. İçmeyin şu zıkkımı der ve konu kapanır :)

Genelevleri ne zaman kapatacak acaba? Dünyalığı düşüyor, birde ahiretimizi düşünsün tam olsun

Murat Sürücü yazdı:

Sigara içmiyorum, içilmemesi adına da denetimler toplu alanlarda yaptırımlar artırılmalı diyorum. Ancak özel araç için neden yasak konuyor anlayamadım.

Balkon yasak, durak yasak, araba yasak, e nereye içecek bu vatandaş? 

Her zararlıyı yasakla önleye bilseydik ne güzel olurdu ama öyle bir Dünya yok.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

1,5 yıldır içmiyorum, kapalı mekanlarda, duraklarda yasağı destekliyorum çünkü başkaları söz konusu. Ama iş özel aracıma gelince orda dur derim. Ne hakla aracımda sigara içmeme karışıyorsun. Bu iş mahkemeden döner.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Fidan

Sigarayı savunacak değiliz. Ne kadar zararlı ve toplumdan uzak olması gerektiği gerçeğini yadsıyamayız.
Evim taşınmazım, arabam da taşınır mülkümdür.
Özel alanımdır. Orada yaptıklarım yasalar çerçevesinde beni ilgilendirir. Kendime özel aracımda, sigarayla zarar vermek istiyorsam bunu yaparım. Tavsiyenin dışındaki müdehala kabul edilemez!

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

İnsanların araç içindeki sigaralarından daha önemli sorunlar yok mu ülkede

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...