İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Kontak Dönmüyor

Mehmet Tan

Recommended Posts

Mehmet Tan

Arkadaşlar dün akşam iş yerinden çıktım araçla bir yere uğradım taş çatlasın 10dk sonra döndüm kontağı açıyorum açılmıyor direksiyon kilitli değil 1. Kademe açılıyor kontak elektriğin aktif olduğu gösterge ışıklarının açıldığı konuma gelmiyor epey uğraştım yağlat demiş ustanın biri yoğunluktan birde unuttuğumdan yapamadım aklıma o an geldi sprey yağ vardı araçta kontağa sıktım yok biraz internette araştırdım wd40 sıkın demişler onuda denedim olmadı. Son çare vurdurmak geldi aklıma onuda yemede bir kaç kez denedim çalışacakmış gibi oluyor ama çalışmıyor daha zorlamayayım dedim yardım aldım kapının önüne çektim aracı mesai bitiminde baktıracam ama kime ve neye baktırmam gerekiyor yardımcı olur musunuz? Böyle bir sorun yaşayan var mı?

Araç Mondeo 2.0 mk3 2002 benzinli trend manuel vites

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tam anlamadım. Anahtar kontağa giriyor ama hiç dönmüyor mu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Tan

Evet anahtar kontağa giriyor 1.kademeye dönüyor 2.ye döndüremiyorum çok güç uyguladım ama nafile.
Ayrıca ilginiz için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Otomatik olsa farklı senoryalar oluşurdu ama manuel olunca.. Siz anahtarcıya gidin.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Tan
Otomatik olsa farklı senoryalar oluşurdu ama manuel olunca.. Siz anahtarcıya gidin.. 

Tamam teşekkür ederim Mehmet bey. Hayırlı günler.
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2.kademye gelmiyorsa vurdururak da çalışmaz kilit bozuk demek

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Tan

Teşekkürler Mehmet bey kontağın içinde parça ve benim anahtarın uç kısmını değiştiler düzeldi. Bir 100TL sıkışmış çıkardık işte :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...