Sani Gerşon 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 Voltajda bi sıkıntı göremedim. 14v'a kadar şarj ediyor ki, mondeo'lar için normal bir değer. @Mehmet Kaya yı da bi etiketleyelim, belki onun fikri vardır. Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Oruc 1 Kasım 2019 Paylaş 1 Kasım 2019 voltaj degerlerin cok kotu degil. ama bir ara baya dustu orada ne yaptin ? v kayisini soktugunde olasi bir motoru ve devrini oynayatabilecek olan dinamo klima pompasi su pompasi ve bilyalari bosa aliyorsun ama fazla bir sure yapma su pompasida v kayisina bagli. oncesi ve sonrasini iyi teyit etmen lazim. sayet gine ayni sekilde devam ederse problemi motor hava giris ve atesleme gibi yerlere yonelmek lazim. Yorum bağlantısı
Tolgahan Köroğlu 1 Kasım 2019 Paylaş 1 Kasım 2019 Şu sıkıntıyı nadiren de olsa bende de yapıyor, voltaj videondakinin birebir aynısı, daha sonra kendi kendine düzeliyor. Sende sürekli olması enteresan. Tüm soketler ve hortumlar yerli yerinde mi ? Gözden kaçan bir yer olmasın. Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz 1 Kasım 2019 Yazar Paylaş 1 Kasım 2019 Sani Gerşon yazdı: Voltajda bi sıkıntı göremedim. 14v'a kadar şarj ediyor ki, mondeo'lar için normal bir değer. @Mehmet Kaya yı da bi etiketleyelim, belki onun fikri vardır. geçen hafta oto elektirikçisinde ölçüm yaptırdıgımda 13.6 gibi deger çıkmıştı. multimetre ilede 14 & 14.2 arası görünüyor. @Mehmet Kaya hocam bu ara görünmüyor. hiç bir konuda yok nerdeyse Halil ibrahim Oruc yazdı: voltaj degerlerin cok kotu degil. ama bir ara baya dustu orada ne yaptin ? v kayisini soktugunde olasi bir motoru ve devrini oynayatabilecek olan dinamo klima pompasi su pompasi ve bilyalari bosa aliyorsun ama fazla bir sure yapma su pompasida v kayisina bagli. oncesi ve sonrasini iyi teyit etmen lazim. sayet gine ayni sekilde devam ederse problemi motor hava giris ve atesleme gibi yerlere yonelmek lazim. voltaj kötü degil ama lambalarda pırpırlama mevcut. o dediginiz ekipmanlarda sorun olsa zaten devamlı bir şekilde aynı sorunu yapmaz mı. kompresyon testi yaptırmayı düşünüyorum bu konuda. @İrfan Aşcıoğlu buna benzer sorunlar yaşamış , oda baya bir parça degişimi yapmış ama sorun gitmemiş. en son motor açılınca sorunlar gitmiş. Tolgahan Köroğlu yazdı: Şu sıkıntıyı nadiren de olsa bende de yapıyor, voltaj videondakinin birebir aynısı, daha sonra kendi kendine düzeliyor. Sende sürekli olması enteresan. Tüm soketler ve hortumlar yerli yerinde mi ? Gözden kaçan bir yer olmasın. bende her araç çalışmasında al ver yapıyor. soket ve hortumlarda sorun yok gibi. egerki sorun olsa bu sorunu devamlı olarak yaşarım. bir müddet sonra al ver kesiliyor. Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Oruc 1 Kasım 2019 Paylaş 1 Kasım 2019 pcv valfinden bahsetmistin bi ara onu ne yaptin ve orjinalmi kullandin. yakit artisina sebeb olarakta gosteriliyor Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz 1 Kasım 2019 Yazar Paylaş 1 Kasım 2019 Halil ibrahim Oruc yazdı: pcv valfinden bahsetmistin bi ara onu ne yaptin ve orjinalmi kullandin. yakit artisina sebeb olarakta gosteriliyor Manifoldu sokmedigimiz icin pcv valfine bakamadik. O parcada karter havalandirma hortumu gibi manifoldun altinda kaliyor. Parcacilara sordum ama kimsede yok. Parca numarasida verdim ama ordanda bisi cikmadi. Stok gorunmuyor kimsede. Sokunce getireceksin ona uygun baska bir malzeme uydurabilirsek veririz dediler. Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Oruc 2 Kasım 2019 Paylaş 2 Kasım 2019 (düzenlendi) Yusuf Davaz yazdı: baska bir malzeme uydurabilirsek bu ulkeyi kimse yikamaz sadece bu anlayis bizde var?? yusuf senin zaten manifoldun sokulup adam gibi bir kontrolden gecmesi lazim selenoid kapak manifold contasi flapper mili vs.. senin sorunun muhtemelen o siyah buyuk kara kutu icinde sakli? cunku asiri yakitada deginmissin asagidaki videoyu 15:50 den itibaren izlersen pcv valfinin degerini anlayacaksin benim map sensorude yaglaniyor asiri yakit bendede artmaya basladi baska yabanci bir forumda pcv valfini iki senede bir degistirmek gerektigini soyluyor belirli bir omru yok ama basinca maruz kaliyor ayrica sallayinca ses cikaran bir parca onemini gosteriyor zaten birde boru kontrol edilmeli 13mm olmasi gerekiyor 19mm takildiysa degismeli 2 Kasım 2019 tarihinde Halil ibrahim Oruc tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz 2 Kasım 2019 Yazar Paylaş 2 Kasım 2019 Halil ibrahim Oruc yazdı: bu ulkeyi kimse yikamaz sadece bu anlayis bizde var?? yusuf senin zaten manifoldun sokulup adam gibi bir kontrolden gecmesi lazim selenoid kapak manifold contasi flapper mili vs.. senin sorunun muhtemelen o siyah buyuk kara kutu icinde sakli? cunku asiri yakitada deginmissin asagidaki videoyu 15:50 den itibaren izlersen pcv valfinin degerini anlayacaksin benim map sensorude yaglaniyor asiri yakit bendede artmaya basladi baska yabanci bir forumda pcv valfini iki senede bir degistirmek gerektigini soyluyor belirli bir omru yok ama basinca maruz kaliyor ayrica sallayinca ses cikaran bir parca onemini gosteriyor zaten birde boru kontrol edilmeli 13mm olmasi gerekiyor 19mm takildiysa degismeli Aynen pcv valf onemli. Izledigim diger videolarda goruluyor. Kucuk birsey ama yarari cok. Yag omru icin bile faydali. Yagin camurlasmasini onluyor. Ama boyle onemli bir goreve sahip olan bu karter havalandirma hortumu ve pcv valfi neden kolay bor yere yapmamislar. Bunlar icin manifoldun inmesi gerekiyor komple. Yada pratik bir yolu varda ustalar ve bizler bilmiyoruz. Bu arada bugun biyerde kompresyon testi yaptirdim. Rasgele bir ford parcacisinin yonlendirdigi ustada. Usta bujileri komple soktu. Elindeki cihazi tek tek buji yuvalarina takarak mars yaptirdi. Ama bunlar sirasinda yakiti kesmek icin birsey yapmadi. Baska yerlerde okudugumda benzin sigortasi yada enjektorlerin fisinin cikartildigi yaziyordu. Birde testi sicakken yapti. Ilk defa yaptirdigim bu testi dogrumu yapti yoksa yanlismi yapti bilemiyorum. Test sonucu ise 120-100-100-120 olarak cikti. Usta siboblarinda sıkma var dedi. Sorunumu sordu. Rolantide dalga ve al ver yapiyor dedim. Oda motorun sarsintili calismasina etki eder ama alip verme sorununa etki etmez dedi. Karar senin dedi. Ust kapak acilir gerekli islemler yapilir yada gittigi yere kadar gider dedi. Ustanin yaptigi test islemi dogrumudur. Eger dogru ise sonuc nasil? Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Oruc 2 Kasım 2019 Paylaş 2 Kasım 2019 Yusuf Davaz yazdı: Aynen pcv valf onemli. Izledigim diger videolarda goruluyor. Kucuk birsey ama yarari cok. Yag omru icin bile faydali. Yagin camurlasmasini onluyor. Ama boyle onemli bir goreve sahip olan bu karter havalandirma hortumu ve pcv valfi neden kolay bor yere yapmamislar. Bunlar icin manifoldun inmesi gerekiyor komple. Yada pratik bir yolu varda ustalar ve bizler bilmiyoruz. Bu arada bugun biyerde kompresyon testi yaptirdim. Rasgele bir ford parcacisinin yonlendirdigi ustada. Usta bujileri komple soktu. Elindeki cihazi tek tek buji yuvalarina takarak mars yaptirdi. Ama bunlar sirasinda yakiti kesmek icin birsey yapmadi. Baska yerlerde okudugumda benzin sigortasi yada enjektorlerin fisinin cikartildigi yaziyordu. Birde testi sicakken yapti. Ilk defa yaptirdigim bu testi dogrumu yapti yoksa yanlismi yapti bilemiyorum. Test sonucu ise 120-100-100-120 olarak cikti. Usta siboblarinda sıkma var dedi. Sorunumu sordu. Rolantide dalga ve al ver yapiyor dedim. Oda motorun sarsintili calismasina etki eder ama alip verme sorununa etki etmez dedi. Karar senin dedi. Ust kapak acilir gerekli islemler yapilir yada gittigi yere kadar gider dedi. Ustanin yaptigi test islemi dogrumudur. Eger dogru ise sonuc test ettigi silindirin bujisini soktugu icin zaten yanma olmayacak ama puskurtulen yakit tehlike arzetmesin diye enjektorun fisini yada sigortalari bosa alinmasi gerekir. sahsen motor sicak ve soguk olarak kompressor testi edilmesi gerekir eger sogukken dusuk cikan bir test sicak oldugunda yukseliyorsa genlesen subap ve segmanlar basinci iyi koruyor sayet tersi olursa artik asinmis mekanik parcalarin habercisi ginede net bir netice almak zor komp testi ile. eger aracta asiri yag tuketimi yada guc kaybi yoksa cok ta aldiris etme. senin aracin manifolfd arizasi halen devam ediyorsa kaliteli bir obd cihazi hatayi okuyabilir ama pcv valf arizasi sisteme hata yazmaz yag ve benzin tuketimi artar yagin icine karisan yanmamis yakit ve gazlar yagin kalitesinide dusurur ve yagin kimyasi degisir en belirgin belirtileri bunlar ve al ver olayi icin ecu nun olctugunden farkli bir hava kacagi yada girisi sistemin butun dengesini bozar en ufak bir vakum problemi bile yol acabilir. manifoldu sokemediysen eger kelebekten iceriye tum sensor egr flap pcv hattini temizleyen aerosoller vardir zarar olusturmaz ve duzenli kullaniyorum egzosdan cikan siyah kurumun su halini gormenin hazzi muazzam? anti parantez bunu yaparken arkada bir kisi guclu bir sanayi tipi elektrik supurgesi ile egzostan kurumu cekerse daha etkili bir sonuc alabilirsin suyu nasil cektigini gormek icin gaz pedalina baska biri bassin? Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz 2 Kasım 2019 Yazar Paylaş 2 Kasım 2019 Halil ibrahim Oruc yazdı: test ettigi silindirin bujisini soktugu icin zaten yanma olmayacak ama puskurtulen yakit tehlike arzetmesin diye enjektorun fisini yada sigortalari bosa alinmasi gerekir. sahsen motor sicak ve soguk olarak kompressor testi edilmesi gerekir eger sogukken dusuk cikan bir test sicak oldugunda yukseliyorsa genlesen subap ve segmanlar basinci iyi koruyor sayet tersi olursa artik asinmis mekanik parcalarin habercisi ginede net bir netice almak zor komp testi ile. eger aracta asiri yag tuketimi yada guc kaybi yoksa cok ta aldiris etme. senin aracin manifolfd arizasi halen devam ediyorsa kaliteli bir obd cihazi hatayi okuyabilir ama pcv valf arizasi sisteme hata yazmaz yag ve benzin tuketimi artar yagin icine karisan yanmamis yakit ve gazlar yagin kalitesinide dusurur ve yagin kimyasi degisir en belirgin belirtileri bunlar ve al ver olayi icin ecu nun olctugunden farkli bir hava kacagi yada girisi sistemin butun dengesini bozar en ufak bir vakum problemi bile yol acabilir. manifoldu sokemediysen eger kelebekten iceriye tum sensor egr flap pcv hattini temizleyen aerosoller vardir zarar olusturmaz ve duzenli kullaniyorum egzosdan cikan siyah kurumun su halini gormenin hazzi muazzam? anti parantez bunu yaparken arkada bir kisi guclu bir sanayi tipi elektrik supurgesi ile egzostan kurumu cekerse daha etkili bir sonuc alabilirsin suyu nasil cektigini gormek icin gaz pedalina baska biri bassin? Demekki daha ehil bir kisi tarafindan yapilsa daha net sonuclar cikacak. Ustamin yanina gittigimde tekrardan bi kontrol ettiriyim olmazsa. Yakit tuketimim fazla ama asiri bi yag tuketimi yok. Cekisi guzel. Ama baska bir mondeo kullanmadigim icin sadece kendi kullanimlarimi baz aliyorum. Torque programi ile telefondan hatalar goruluyor ama pc araciligi ile forscan programi abs de olan hatami ve emme manifold selenoid valf hatasinida gostermisti. O program guzel. Ama obd den obd ye hata okuma degisirse bilemicem. Pcv valf zaten mekanik bir malzeme. Kucuk bir plastik boru gibi ama islevi fazla. Aerosol dedigin balata spreyi tarzinda temizleyici maddeler midir. Bi ara bakmistim ama pek onermiyorlar. Manifolt hattindaki tum pisligin motorun icinden gecirmek pek de saglikli olmaz diyorlar. Sokup temizlenmesi en saglikli yoluymus. Gecen gun rolanti valfini guzelce temizlemistim balata spreyi ve wd40 ile. Bugun al ver yapma baya bir azalmisti. Motorda baya duzgun calisiyordu. Ins sorun ordandirda al ver problemi hallolur Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Oruc 2 Kasım 2019 Paylaş 2 Kasım 2019 balata spreyi kesinlikle onermiyorum yusuf ozel karburator temizleyici aerosolleri var zaten araliklarla basiyorsun daha etkili birsey ariyorsan seafoam var youtube de bakabilirsin. fordun kendi ids yazilimi tum modulleri daha kapsamli okuyor ve diger cihazlarin gormedigi hatalarida okuyabiliyor. ayrica egr sistemi iptal gibi birsey soz konusumu sende? Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz 3 Kasım 2019 Yazar Paylaş 3 Kasım 2019 Halil ibrahim Oruc yazdı: balata spreyi kesinlikle onermiyorum yusuf ozel karburator temizleyici aerosolleri var zaten araliklarla basiyorsun daha etkili birsey ariyorsan seafoam var youtube de bakabilirsin. fordun kendi ids yazilimi tum modulleri daha kapsamli okuyor ve diger cihazlarin gormedigi hatalarida okuyabiliyor. ayrica egr sistemi iptal gibi birsey soz konusumu sende? Marka olarak bir onerin varmi. Bizim burdada bulabilecegim. Uygulamasi nasil yapiliyor birde bunun. IDS cihazina hic baglatmadim aracimi. Torque ile ltft stft, hararet ve ariza lambasi gibi seylere bakiyorum. Pc araciligi ilede Forscan programiyla anlik yakit tuketimini acarken tesadufen manifolt valfinin arizasini gormustum. Egr ile ilgili hic bir islem yaptirmadim ben. Aracin onceki sahibide bir islem yaptimi bilmiyorum. Gecen gun temizleyim diye egr yi sokmeyi denedim ama baya bir sıkısmis kipirdatamadim bile. Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Oruc 3 Kasım 2019 Paylaş 3 Kasım 2019 Yusuf Davaz yazdı: Marka olarak bir onerin varmi. Bizim burdada bulabilecegim. Uygulamasi nasil yapiliyor birde bunun. IDS cihazina hic baglatmadim aracimi. Torque ile ltft stft, hararet ve ariza lambasi gibi seylere bakiyorum. Pc araciligi ilede Forscan programiyla anlik yakit tuketimini acarken tesadufen manifolt valfinin arizasini gormustum. Egr ile ilgili hic bir islem yaptirmadim ben. Aracin onceki sahibide bir islem yaptimi bilmiyorum. Gecen gun temizleyim diye egr yi sokmeyi denedim ama baya bir sıkısmis kipirdatamadim bile. emis hava sicakligi eger hava ile ayniysa egr iptal ama rolanti yada orta devirlerde dis sicakliktan yuksek ise egr aktif. klasik obd cihazlariyla kontrol edebilirsin. egr ustten sokmeyle temizlenmez komple sokup temizlemek daha mantikli. ids cihazini ve yazilimini anca servislerde bulabilirsin yada aliexpressten siparis edebilirsin Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz 3 Kasım 2019 Yazar Paylaş 3 Kasım 2019 Halil ibrahim Oruc yazdı: emis hava sicakligi eger hava ile ayniysa egr iptal ama rolanti yada orta devirlerde dis sicakliktan yuksek ise egr aktif. klasik obd cihazlariyla kontrol edebilirsin. egr ustten sokmeyle temizlenmez komple sokup temizlemek daha mantikli. ids cihazini ve yazilimini anca servislerde bulabilirsin yada aliexpressten siparis edebilirsin Obd den bakiyim bi ona. Ustten sokmucem zaten. Govdeyi komple cikartacakdim. Ama baya sıkı durumda idi. Bendeki lokma takimi ile cikmadi. Ustanin yanina bi gittigimde musait olursa soktururum yada onun takimi ile ben soker temizlerim. Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Oruc 4 Kasım 2019 Paylaş 4 Kasım 2019 3 tane vidasi var alttaki biraz zorlayabilir lokma takimini 5cm lik uzatma ile cikarttim dogru biraz zor ama alttakine girmiyorsa eger ordaki hortumu sokmen gerekebilir dikkat et antifriz biraz dokulecek ama. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 7 Kasım 2019 Paylaş 7 Kasım 2019 Yusuf Davaz yazdı: geçen hafta oto elektirikçisinde ölçüm yaptırdıgımda 13.6 gibi deger çıkmıştı. multimetre ilede 14 & 14.2 arası görünüyor. @Mehmet Kaya hocam bu ara görünmüyor. hiç bir konuda yok nerdeyse voltaj kötü degil ama lambalarda pırpırlama mevcut. o dediginiz ekipmanlarda sorun olsa zaten devamlı bir şekilde aynı sorunu yapmaz mı. kompresyon testi yaptırmayı düşünüyorum bu konuda. @İrfan Aşcıoğlu buna benzer sorunlar yaşamış , oda baya bir parça degişimi yapmış ama sorun gitmemiş. en son motor açılınca sorunlar gitmiş. bende her araç çalışmasında al ver yapıyor. soket ve hortumlarda sorun yok gibi. egerki sorun olsa bu sorunu devamlı olarak yaşarım. bir müddet sonra al ver kesiliyor. voltaj 14.- 14.2 arasında normal. Rolanti dalgalanmasında voltajın düşmesi normal. Çünkü aracın rolantisi düşüyor... benzinde az lpg de çok yapması elektrik arızası Soğukken yapıp ısınınca geçmesi subap. Emme manifoldunu sökmüşsün zaten. Karter havalandırma hortumuna falan bakmışsındır. Emme manifoldundan olup olmadığını anlamak kolay. Hortumunu çekince anlarsınız. Klaperler aşınmışsa zaten çok sesli (subap sesi gibi) çalışır araç gaza basıp bıraktığında şakır şakır ses gelir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts