İçeriğe Yönlendir

Motor Kaçak Testi Ne Kadar Doğru Sonuç Verir

Emrah Taşpınar

Recommended Posts

Emrah Taşpınar

İyi günler  bu aralar yeni bir araç alma arefesindeyiz tercih lpgli den yana olacağı için subap veya conta yanığı gibi ihtimaller akla geliyor , internette sallama poşet çaya benzer test ürünleri var bunlar ne kadar doğru sonuç verir guvenilirmidir 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Silindir kompresyon testi doğru sonuç verir de ekspertizlerin yaptığı motor yüzdesi bilmem nesi sıfır motorun sağlığını mı diyeyim gücünü mü diyeyim %70, yıllarca lpg de kullanılmış aracınkini de %110 çıkarabilir :)

Yorum bağlantısı
Emrah Taşpınar
Metin Akbal yazdı:

Silindir kompresyon testi doğru sonuç verir de ekspertizlerin yaptığı motor yüzdesi bilmem nesi sıfır motorun sağlığını mı diyeyim gücünü mü diyeyim %70, yıllarca lpg de kullanılmış aracınkini de %110 çıkarabilir :)

Kompresyon testine çoğu satıcı izin vermiyor , arabayı parcaliyo muamelesi görüyorum , ben experde daha hiç o makineye aldığım aracı çıkart madım , mantıksız gelmiştir , conta yanığı için bu ürünler nasıl onu araştırıyorum 

Yorum bağlantısı
İsa Acar

Co2 testi var, hatta forumda konusu da vardı sanki. 50-60 tl civarı, 2 dk da testi yapıyorlardı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emrah Taşpınar yazdı:

Kompresyon testine çoğu satıcı izin vermiyor , arabayı parcaliyo muamelesi görüyorum , ben experde daha hiç o makineye aldığım aracı çıkart madım , mantıksız gelmiştir , conta yanığı için bu ürünler nasıl onu araştırıyorum 

eksperizcilerdeki dyno cihazıdır, kompresyon testi başkadır, dyno aslında motor sağlığı konusunda hiçbir veri sunmaz ama göreseli falan insanın hoşuna gidiyor diye koydular, kompresyon testi tam kesin sonuç verdiği için yapılmaz, sevilmez, pistir üst baş kirlenir. görseli zayıftır, çamurlukta boya arayan piyasada iş yapmaz.

motor soğutma suyunda karbon/alkali ölçen kağıt biçimde testler var, %100 güvenilir değilidr, bulduğunuz kağıt/poşet ne kadar sahte değildir o da bilinmez bu piyasada.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 6 yıl sonra...
Talha Bilgi

Şimdi bu poşet conta testleri için LPG'li araçlara yapılınca sağlıklı sonuç vermez diyorlar bu doğrumu ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel
Talha Bilgi yazdı:

Şimdi bu poşet conta testleri için LPG'li araçlara yapılınca sağlıklı sonuç vermez diyorlar bu doğrumu ?

Al bi makine ölç abi korkulu rüya görmeye gerek yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Furkan Bakırel yazdı:

Al bi makine ölç abi korkulu rüya görmeye gerek yok.

Şöyleki, Salı günü bir araç alma maceramız oldu, Motor ustası motor soğutma suyundan test edilen conta testinin sadece experin kendini güvene almak için yaptığını yoksa sıhatli sonuç vermeyeceğini, lpg li araçlarda yada opel corsa 1.4 atmosferik araçların bir çoğunda hafif yada orta kaçak sonucunu göstereceğini dile getirdi de benim kafam karıştı. 

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel
Talha Bilgi yazdı:

Şöyleki, Salı günü bir araç alma maceramız oldu, Motor ustası motor soğutma suyundan test edilen conta testinin sadece experin kendini güvene almak için yaptığını yoksa sıhatli sonuç vermeyeceğini, lpg li araçlarda yada opel corsa 1.4 atmosferik araçların bir çoğunda hafif yada orta kaçak sonucunu göstereceğini dile getirdi de benim kafam karıştı. 

LPG regülatörünün diyagramında kaçak olsa soğutma suyuna LPG kaçırsa test yanıltır usta haklı 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Arif Demirel

Motor bloğunda çatlak bile olsa artık katkılarla gizleyebiliyorlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Talha Bilgi yazdı:

o da tümü motorlar için geçerli, tek buna bakıp motor açılma kararı verilmez zaten 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tolga özbulut

Antifriz var mı arabada önce buna baksanız? Motor suyu çok şeyi söyler gibi 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...