Emrah Taşpınar 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 İyi günler bu aralar yeni bir araç alma arefesindeyiz tercih lpgli den yana olacağı için subap veya conta yanığı gibi ihtimaller akla geliyor , internette sallama poşet çaya benzer test ürünleri var bunlar ne kadar doğru sonuç verir guvenilirmidir Yorum bağlantısı
Metin Akbal 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 Silindir kompresyon testi doğru sonuç verir de ekspertizlerin yaptığı motor yüzdesi bilmem nesi sıfır motorun sağlığını mı diyeyim gücünü mü diyeyim %70, yıllarca lpg de kullanılmış aracınkini de %110 çıkarabilir Yorum bağlantısı
Emrah Taşpınar 31 Ekim 2019 Yazar Paylaş 31 Ekim 2019 Metin Akbal yazdı: Silindir kompresyon testi doğru sonuç verir de ekspertizlerin yaptığı motor yüzdesi bilmem nesi sıfır motorun sağlığını mı diyeyim gücünü mü diyeyim %70, yıllarca lpg de kullanılmış aracınkini de %110 çıkarabilir Kompresyon testine çoğu satıcı izin vermiyor , arabayı parcaliyo muamelesi görüyorum , ben experde daha hiç o makineye aldığım aracı çıkart madım , mantıksız gelmiştir , conta yanığı için bu ürünler nasıl onu araştırıyorum Yorum bağlantısı
İsa Acar 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 Co2 testi var, hatta forumda konusu da vardı sanki. 50-60 tl civarı, 2 dk da testi yapıyorlardı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Ekim 2019 Paylaş 31 Ekim 2019 Emrah Taşpınar yazdı: Kompresyon testine çoğu satıcı izin vermiyor , arabayı parcaliyo muamelesi görüyorum , ben experde daha hiç o makineye aldığım aracı çıkart madım , mantıksız gelmiştir , conta yanığı için bu ürünler nasıl onu araştırıyorum eksperizcilerdeki dyno cihazıdır, kompresyon testi başkadır, dyno aslında motor sağlığı konusunda hiçbir veri sunmaz ama göreseli falan insanın hoşuna gidiyor diye koydular, kompresyon testi tam kesin sonuç verdiği için yapılmaz, sevilmez, pistir üst baş kirlenir. görseli zayıftır, çamurlukta boya arayan piyasada iş yapmaz. motor soğutma suyunda karbon/alkali ölçen kağıt biçimde testler var, %100 güvenilir değilidr, bulduğunuz kağıt/poşet ne kadar sahte değildir o da bilinmez bu piyasada. 2 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Şimdi bu poşet conta testleri için LPG'li araçlara yapılınca sağlıklı sonuç vermez diyorlar bu doğrumu ? 1 Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Talha Bilgi yazdı: Şimdi bu poşet conta testleri için LPG'li araçlara yapılınca sağlıklı sonuç vermez diyorlar bu doğrumu ? Al bi makine ölç abi korkulu rüya görmeye gerek yok. 1 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Furkan Bakırel yazdı: Al bi makine ölç abi korkulu rüya görmeye gerek yok. Şöyleki, Salı günü bir araç alma maceramız oldu, Motor ustası motor soğutma suyundan test edilen conta testinin sadece experin kendini güvene almak için yaptığını yoksa sıhatli sonuç vermeyeceğini, lpg li araçlarda yada opel corsa 1.4 atmosferik araçların bir çoğunda hafif yada orta kaçak sonucunu göstereceğini dile getirdi de benim kafam karıştı. Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 8 Ocak Paylaş 8 Ocak Talha Bilgi yazdı: Şöyleki, Salı günü bir araç alma maceramız oldu, Motor ustası motor soğutma suyundan test edilen conta testinin sadece experin kendini güvene almak için yaptığını yoksa sıhatli sonuç vermeyeceğini, lpg li araçlarda yada opel corsa 1.4 atmosferik araçların bir çoğunda hafif yada orta kaçak sonucunu göstereceğini dile getirdi de benim kafam karıştı. LPG regülatörünün diyagramında kaçak olsa soğutma suyuna LPG kaçırsa test yanıltır usta haklı 1 Yorum bağlantısı
Arif Demirel 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Motor bloğunda çatlak bile olsa artık katkılarla gizleyebiliyorlar 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Talha Bilgi yazdı: Şöyleki, Salı günü bir araç alma maceramız oldu, Motor ustası motor soğutma suyundan test edilen conta testinin sadece experin kendini güvene almak için yaptığını yoksa sıhatli sonuç vermeyeceğini, lpg li araçlarda yada opel corsa 1.4 atmosferik araçların bir çoğunda hafif yada orta kaçak sonucunu göstereceğini dile getirdi de benim kafam karıştı. o da tümü motorlar için geçerli, tek buna bakıp motor açılma kararı verilmez zaten 1 Yorum bağlantısı
Tolga özbulut 11 Ocak Paylaş 11 Ocak Antifriz var mı arabada önce buna baksanız? Motor suyu çok şeyi söyler gibi Yorum bağlantısı
Recommended Posts