İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Ses Sistemi

Adem Uçak

Recommended Posts

Adem Uçak

selamun aleyküm,

aracım focus 1 orjinal kaset çalar mevcut hoparlörlerde orjinal ben teyp ve hoparlör almak istiyorum teyp olarak ve hoparlör olarak  pioneer mı sony mı tercih etmeliyim şuanlık amfi ve buffer düşünmüyorum ama ileride olabilir amfi ve buffersız güzel bi bass temiz ses hangi marka da alırım önerilerinizi bekliyorum 

yada sadece teybi değiştirsem orjinal hoparlörler nasıl ses verir.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ford'ların sizin yıllardaki modellerin hoparlörleri gayet güzel. Ana ünite iyi bi şey alırsanız sesten memnun kalırsınız bence. @Çağlar Bayur kesin önerir bi şeyler.

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

İki kısımda da pioneer, hoparlör ölçülerinizde 5x7 oval.

Yorum bağlantısı
Adem Uçak

@Sinan Akgölyalnız sadece 4 kapıyı değiştiricem oval işine girmek istemiyorum malum oval alırsan anfi gerekiyor ben sadece teyp ve 4 kapı için güzel bi bass temiz ses istiyorum 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
(düzenlendi)
Adem Uçak yazdı:

@Sinan Akgölyalnız sadece 4 kapıyı değiştiricem oval işine girmek istemiyorum malum oval alırsan anfi gerekiyor ben sadece teyp ve 4 kapı için güzel bi bass temiz ses istiyorum 

Bende diyorum ki orjinal kapı hoparlörlerin Focus 1 Orjinal boyutları 5x7' inç olarak geçen boyutta. Yuvarlak hoparlörleri kasnak yaptırmadan yada almadan kapıya montaj edemezsiniz montaj vida yerleri tutmaz. 

İki videoyu izlersen görürsünüz. Temiz bass temiz ses için pioneer dedim zaten giriş seviyeleri tatmin eder. Sony tiz açısından Pioneerden daha başarılı olsa da bass konusunda istenilen seviyede değil bana göre.

tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Adem Uçak

@Sinan Akgöl ikinci videoda hoparlörü söktükten sonra ne yaptığını pek anlamadım direkt 16 cm hoparlör uymuyor mu kapılara yani kasnak mı yaptırmak gerekiyor

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Adem Uçak yazdı:

@Sinan Akgöl ikinci videoda hoparlörü söktükten sonra ne yaptığını pek anlamadım direkt 16 cm hoparlör uymuyor mu kapılara yani kasnak mı yaptırmak gerekiyor

Maalesef uymaz

Şu tarz ürünlerden alırsanız uyar 16cm

https://www.hepsiburada.com/ford-fiesta-focus-fusion-ka-mondeo-transit-5x7-den-16-cm-boyutuna-donusturen-kasnak-takimi-pm-HB00000EGXXK

Teyp çıkışına yetecek kadar hoparlör alırsan yeter 200w 500w dediği önemli değil teyp çıkışından ne kadar beslediği önemli olan kısım amfi olmadığı için. Rms değerleri devreye giriyor.

2 adet güzel tweeter alıp, kapı içinden kablo ile konsolda ön cam havalandırmasının çıkışları vardır sağda solda üçgen siyah şekilde yan camların buğusunu almak için, o bölümlerin üzerine söför ve yolcuya dönük montajınıda yaparsanız tiz kısmı da güzelleşir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adem Uçak
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Adem Uçak yazdı:

Şu anki halinden elbetteki çok daha güzel olur, dinlediğin müzik tarzının bass seviyesine göre yüksek seste patlatma yapar ise teyp ayarlarından bass ayarını deneye deneye yapacaksın, trap dinleyip yüksek level bass üstüne de bass ayarını fulller isen patlatır sesi, orjinal halinden daha iyi olacağından eminim ama. Teyp çıkışın hoparlörlerin beslediği güç işte tamamını desteklemez elbet iletkende kayıplar yaşanır ayrıca.

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Adem Uçak yazdı:

@Sinan Akgöl anladım abi teyp olarak yada hoparlör olarak bu serileri daha iyi dediğin varmı peki 

Bu iş biraz bütçe işi ayırdığın bütçeye göre örneklerini gönderirsen forum olarak yardımcı oluruz, uzun süredir hakim değilim bu konuya

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

double din pioneer +20 cm sub alın,

teybin ön höparlör çıkışlarını 4 kapıya orjinal hoparlörlere dağıtın, arka çıkışı sub olarak bağlayıp bagaja 20 cm sub takın. en makul masrafa çok iyi ses alırsınız.

Yorum bağlantısı
Emre Demir
Çağlar Bayur yazdı:

double din pioneer +20 cm sub alın,

teybin ön höparlör çıkışlarını 4 kapıya orjinal hoparlörlere dağıtın, arka çıkışı sub olarak bağlayıp bagaja 20 cm sub takın. en makul masrafa çok iyi ses alırsınız.

abi anfi yok mu ?

Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Oruc

focus mk1 imdede mondeo mk3 tede  6x8 pioneer kullaniyorum  bas tonlari kisarak component havasi var gibi dolgun ses aliyorum   dahili olarakta pioneer gm d 1004  4x50 rms amfi gomulu var gayet tatminkar   isteyen arkadaslar  @mondeomk3mod  insta sayfamdan bakabilirler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emre Demir yazdı:

abi anfi yok mu ?

anfi yok, pioneer double da teybin arka çıışları sub anfisi olabiliyor menüden

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Halil ibrahim Oruc

2 vida tutturularak belki olur ama derinlik cok onemli kasnak kullanilmazsa eger cama degmesi kacinilmaz

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
(düzenlendi)
Kenan Demir yazdı:

PIONEER TS-A6960F 450 WATT 16x24 CM OVAL HOPARLÖR 2ADET FİYATIDIR 380,00 TL yerine 270,00 TL
https://urun.n11.com/hoparlor/pioneer-ts-a6960f-450-watt-16x24-cm-oval-hoparlor-2adet-fiyatidir-P357151147

Fors focus 2003 için olur mu? Oval olarak. 

Maalesef olmaz. 

tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Kenan Demir yazdı:

PIONEER TS-A6960F 450 WATT 16x24 CM OVAL HOPARLÖR 2ADET FİYATIDIR 380,00 TL yerine 270,00 TL
https://urun.n11.com/hoparlor/pioneer-ts-a6960f-450-watt-16x24-cm-oval-hoparlor-2adet-fiyatidir-P357151147

Fors focus 2003 için olur mu? Oval olarak. 

bunlardan, amerikada , amerikan arabaları kapıları için adaptör çıkıyor, bizde sanırım çıkmıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sacit Özel

Benim aracımda pioneer teyp, jameson usa 844 amfi ve kabin tip subwoofer var. Orijinal hoparlörleri kullanıyorum. Çok tatminkar ses var. Gayet memnunum. Bi tarz bir şey de deneyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Oruc
Sacit Özel yazdı:

Benim aracımda pioneer teyp, jameson usa 844 amfi ve kabin tip subwoofer var. Orijinal hoparlörleri kullanıyorum. Çok tatminkar ses var. Gayet memnunum. Bi tarz bir şey de deneyebilirsiniz.

hoparlorleri amfi ile desteklemiyorsunuz umarim?

Yorum bağlantısı
Kenan Demir
(düzenlendi)

Hoparlör tavsiyesi verir misiniz. Ford focus ghia 2003 hb için. Boyut olarak 6x9 mu?

tarihinde Kenan Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Oruc
Kenan Demir yazdı:

Hoparlör tavsiyesi verir misiniz. Ford focus ghia 2003 hb için. Boyut olarak 6x9 mu?

6x8 yada 5x7    dip olarakta 6cm gecmemesini oneririm.  

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...