İçeriğe Yönlendir

Aytemiz LPG ile Bp Lpg Arasındaki Tuhaf Durum

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
(düzenlendi)

Merhaba 

Malum araba sensör dolu bende guru biri olarak sık sık bunları seyretmeyi bayılırım. Bolu'da Aytemiz'den lpg almıştım. Lpg bitmeye yakın 344 km de iken OBD ölçümü yapmak aklıma geldi. Sonra birde ne göreyim LTFT1 değeri -10,9 % olarak görünüyor. Depoyu bitirip tekrar her zaman gaz aldım Bp istasyonundan gazı doldurdum. Göstergeyi takip ettim. -10,9 yavaş yavaş normal değere -6.2 % düştü.

Ben bundan ne çıkarmalıyım. 

Aytemiz kötü Bp iyi gaz. 

Bp kötü Aytemiz iyi gaz. 

Aytemiz yakarken 35 km ekranı seyrettim. Ara ara -9,6% değerlere düşsede yeniden -10,6% değere çıktı sabitlendi. 

Bp her ölçümümde -6,2% her zaman gördüğüm değerdir. Yani anlık bir şey değil... 

Bu değerlerden nasıl bir sonuça varmalıyız. :) 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Aslına bakarsanız, tüp taktırmak için piyasayı araştırırken, gazları da pek bir inceledim. Aytemiz ile ilgili çok sayıda olumsuz görüş aldım. Çoğu kişi, gazın çok kirli olduğunu, hava oranının yüksek olduğunu belirtiyordu. Ancak okuduğum pek çok yorumda da şu ibare vardı. 

Her marka gaz az da olsa farklıdır. Arabanızın LPG ayarı hangi ürüne göre yapıldıysa ondan şaşmamanızda fayda vardır.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Deniz Kom yazdı:

Aslına bakarsanız, tüp taktırmak için piyasayı araştırırken, gazları da pek bir inceledim. Aytemiz ile ilgili çok sayıda olumsuz görüş aldım. Çoğu kişi, gazın çok kirli olduğunu, hava oranının yüksek olduğunu belirtiyordu. Ancak okuduğum pek çok yorumda da şu ibare vardı. 

Her marka gaz az da olsa farklıdır. Arabanızın LPG ayarı hangi ürüne göre yapıldıysa ondan şaşmamanızda fayda vardır.

Benim arabam kendi kendine ayar yapar. Bu durumdan dolayı Aytemiz ile 372 km yol yapınca kendince yeni ayar yapmış. Bir video yüklüyecem. 12 km de araba kendi kendine ayar yapıyor izlersiniz . 

Yorum bağlantısı
Coşkun Basan

Ali Aytemiz de daha az yol yapmış herhalde doğru anladım değil mi ?

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Coşkun Basan yazdı:

Ali Aytemiz de daha az yol yapmış herhalde doğru anladım değil mi ?

O konuda net bişey diyemem. Tüketimde 0,4 litre fark var. Burda esas olan sorun Aytemizde ayar neden bu kadar kaçıyor :(

Bp aldıktan sonra araba ne güzel normal ayara geliyor... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Sende propan sensörü mü ne var demiştin. Onu konuşmuştuk. Hala netliğe kavuşmadı. Bulamamıştık internetten. Trimlerinin değişme sebebi yol, sıcaklık ile alakalı olmasın? Hava birden soğudu çünkü istanbul’da. 

ben hepsinden uzun zaman alıp kullandım. Yakıt trim değerleri değişmedi ama bp hep daha uzun menzil yaptı. Evime 50m’de bp istasyonu var ve piyasanın en ucuzlarından biri. Şu an 3,16 mesela. Bundan sonra da değişmeyi düşünmüyorum. Yolda go’dan ipragaz aldık. Daha uzun menzil diye ümitlenmiştim. O bile bp kadar gitmedi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sende propan sensörü mü ne var demiştin. Onu konuşmuştuk. Hala netliğe kavuşmadı. Bulamamıştık internetten. Trimlerinin değişme sebebi yol, sıcaklık ile alakalı olmasın? Hava birden soğudu çünkü istanbul’da. 

ben hepsinden uzun zaman alıp kullandım. Yakıt trim değerleri değişmedi ama bp hep daha uzun menzil yaptı. Evime 50m’de bp istasyonu var ve piyasanın en ucuzlarından biri. Şu an 3,16 mesela. Bundan sonra da değişmeyi düşünmüyorum. Yolda go’dan ipragaz aldık. Daha uzun menzil diye ümitlenmiştim. O bile bp kadar gitmedi. 

Aynı günde ölçüldü değerler. Yarım saat var yok. Bu gün 60 km aytemiz 12 km bp ile kullandım. 

Aytemizin 10.9 olduğu yolu Bp ile baştan sona birebir gectim. 6.2 oldu.  

Tahir Ak yazdı:

Farklı istasyonlar arası :
Hava sıcaklığı
Rakım vb durumlar değişti mi?

Aynı yolda hem bp hemde aytemiz ile denedim.

12 km yolun sonunda bp -6.2% ltft

12 km yolun sonunda aytemiz -10.9 ltft

Aytemiz Boludan aldığım yakıtı istanbulda denedim. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
(düzenlendi)

Bakanlarımızdan birisi (muhtemelen Enerji Bakanıdır) akaryakıtlar için "markalar arasında hiçbir fark yok, en uygununu alın" demişti. Ben onun yalancısıyım :)

tarihinde Ahmet Caliskan tarafından düzenlendi
Ekleme
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ahmet Caliskan yazdı:

Bakanlarımızdan birisi (muhtemelen Enerji Bakanıdır) "yakıtlar arasında hiçbir fark yok, en uygununu alın" demişti. Ben onun yalancısıyım :)

çay da içilebilir denmişti çerrnobil sonrası :)

Ali Darbaz yazdı:

Aytemizin 10.9 olduğu yolu Bp ile baştan sona birebir gectim. 6.2 oldu.  

aytemizciler aramızda okur ve  bir yorumda bulunabilirler

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Fikir vermesi açısından:

Geçen depoyu aytemiz LPG den fulledim motor baya canlandı performans anlamında. Sonra depo bitince GO aldım araç bayılmaya başladı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...