İçeriğe Yönlendir

Kombiyi Doğru Kullanıyor muyuz? Doğalgaz Tüketiminiz?

Ali Darbaz

Recommended Posts

Arif Aykın
Aydın Sert yazdı:

Arif kardeşim, filtre temizleme olayını nasıl yapıyoruz?

Benim de sadece çocuğun odasındaki petek aynı durumda. Üst taraf sıcak alt taraf soğuk. Havasını da aldım ama aynı.

Filtre temizleme için önce kombi giriş vanasını kapatacaksın. Herhangi Lavabodan sıcak suyu açacaksın su gelmeyecek önce. Sonra kombi altında su doldurma vanasını açacaksın kombi içindeki suyu lavobaya atacak. Sonra sıcak su vanasını da kapatıp her iki vana üstündeki filtre somunlarını söküp içindeki metal filtreleri alacaksınız. Diş fırçasıyla falan temizlerseniz daha iyi olur. Genellikle sıcak su tarafı komple tıkalı çıkar. Sonra her iki filtreyi takıp somunları sıkıp daha sonra kombi ana su vanasını açıyoruz. Lavoba suyu kapalı olacak. Kombiye su doldurma işlemini yaptıktan sonra normal çalıştırıyorsunuz. İsterseniz petekleri tek tek dolaşıp hava alabilirsiniz yada kollektörler kenarında hava alma yerlerinden hava alabilirsiniz.

Okay Kaygusuz yazdı:

Kombiyi söktüm o su pompasinin ayar kademe yerini bulamadim.

https://imgyukle.com/i/LN1Z0p

Sağ taraftaki pompa motoru elektrik bağlantı kutusuna bakın veya dijital tuşlu olabilir.

Aydın Sert yazdı:

Arif kardeşim, filtre temizleme olayını nasıl yapıyoruz?

Benim de sadece çocuğun odasındaki petek aynı durumda. Üst taraf sıcak alt taraf soğuk. Havasını da aldım ama aynı.

Sadece çocuk odasıysa Petek tıkalı olabilir belki yada başka problem 🤔

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Arif Aykın yazdı:

Filtre temizleme için önce kombi giriş vanasını kapatacaksın. Herhangi Lavabodan sıcak suyu açacaksın su gelmeyecek önce. Sonra kombi altında su doldurma vanasını açacaksın kombi içindeki suyu lavobaya atacak. Sonra sıcak su vanasını da kapatıp her iki vana üstündeki filtre somunlarını söküp içindeki metal filtreleri alacaksınız. Diş fırçasıyla falan temizlerseniz daha iyi olur. Genellikle sıcak su tarafı komple tıkalı çıkar. Sonra her iki filtreyi takıp somunları sıkıp daha sonra kombi ana su vanasını açıyoruz. Lavoba suyu kapalı olacak. Kombiye su doldurma işlemini yaptıktan sonra normal çalıştırıyorsunuz. İsterseniz petekleri tek tek dolaşıp hava alabilirsiniz yada kollektörler kenarında hava alma yerlerinden hava alabilirsiniz.

Sağ taraftaki pompa motoru elektrik bağlantı kutusuna bakın veya dijital tuşlu olabilir.

mekanik olarak yok sanıyorum googleden de motorun sekline baktım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

594 TL geldi bu ay ev büyük benim sarfiyatım da fazla oluyor haliyle seneye oda termostatı ve petek kapatma yoluna gideceğim.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Çekmeköy şu an -2 derece. Evi istediğim konforda ısıtamıyorum. Babamın evinden geldim . Orası daha konforlu idi. Sıcaklık istediğim düzeydeydi. Kombi kademesini 5 derece artırdım. saat başı 5 derece artrdım ama halen oda sıcaklığına ulaşamadım. Kombi 60 derecede. Daha önce hiç bu kadar yüksek kombi açmamıştım.  

Radyatörü kapalı odaların ısı kaçağı yapmasın diye, kapı altına engeller koydum. Yeni evim anladığım kadarı ile daha soğuk bir havada bana yetmiyecek. Radyatörlere el değmiyor. Son derece sıcak. Ama yüzeyleri kısa. 1 metrelik radyatörler var. 

Bu sene değil ama, seneye köklü bir değişim yapmayı düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Yer seviyesinde soğuk hava dalgası olduğu farkettim. Ayaklarıma yel değiyor. Ayrıca soğuk olan tek oda oturma odası.  Soğuğun geldiği yeri aradım. Suçlu oturma odasındaki fransız tip denilen mini balkonda buldum. Bu minik balkonun boydan açılan pencere tipi kapısının altında soğuk hava sızıyor. Bunu kısa zamanda çözmem lazım. Akşam yatarken, oturma odasını iyice mühürlemek gerekicek :( 

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Ali Darbaz yazdı:

Yer seviyesinde soğuk hava dalgası olduğu farkettim. Ayaklarıma yel değiyor. Ayrıca soğuk olan tek oda oturma odası.  Soğuğun geldiği yeri aradım. Suçlu oturma odasındaki fransız tip denilen mini balkonda buldum. Bu minik balkonun boydan açılan pencere tipi kapısının altında soğuk hava sızıyor. Bunu kısa zamanda çözmem lazım. Akşam yatarken, oturma odasını iyice mühürlemek gerekicek :( 

Bu büyük camların hiç mi birini düzgün yapamazlar? Bizde de aynı sorun vardı silikon sıktık epey düzeldi. Pancuru varsa tamamen kapatın çok farkediyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal

Boru, petek, hava al, gazını çıkar sıkıntılı işler.

Alttan ısıtma candır 😂

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

1-30 ocak arası merkezi sistem pay ölçerli. Isınma + sıcak su toplam 329 tl ..

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Merhaba 

Dün akşamki ısınamama durumuda dahil olmak üzere 308 lira doğalgaz faturası geldi. Ayrıca elektrik için 43 lira verdim. Oda 1 gün evvel gelmişti. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

İstanbul geçmiş 30 güne ait hava durumu . Havalar büyük çoğunluk iyi olmasına rağmen tüketim fazla geldi. 

ACtC-3ezbBnpXgP-y62gCCCxGvlLQ_-fQt055qzy

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Ali Darbaz yazdı:

cambalkon çözüm olabilir.

Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman
Okay Kaygusuz yazdı:

cambalkon çözüm olabilir.

Fransız balkona cam balkon montajı olmaz sanırım.

Pen kapı ve pencereler tam olarak kapanmıyorsa ispanyolet kilit mekanizması üzerindeki dikey hareketli yuvarlak metallerden alyen anahtar yardımıyla çevirerek ince ayar yapılabiliyor. Kasnak gergisi mantığıyla hareket ediyor o yuvarlaklar. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Havalar büyük çoğunluk iyi olmasına rağmen tüketim fazla geldi. 

nem miktarı var mı o grafiklerde? evi ısıtmak bağıl neme bağlıdır

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

nem miktarı var mı o grafiklerde? evi ısıtmak bağıl neme bağlıdır

Grafikte var. Ortalama %65 - %80 arası

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Grafikte var. Ortalama %65 - %80 arası

normal gaz çok yakar

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
  • 11 ay sonra...
Servet Aydın

Yeni sisteme konur mis gibi ömürlük olur. Ben hep öyle yaptım yapıyorum yapacağım. Ha 5yıldır su değişimi olmayana konması da risk. Araç soğutma sistemi ile aynı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Servet Aydın yazdı:

Yeni sisteme konur mis gibi ömürlük olur. Ben hep öyle yaptım yapıyorum yapacağım. Ha 5yıldır su değişimi olmayana konması da risk. Araç soğutma sistemi ile aynı

Abi ucuz radyatörler sacdan.  Belki kaç senedir kullanılmadı içinde pas vardır. Antifriz o pasları sökerse sıkıntı olur bence

@Mahmut Yıldız koymayın diyor. Yılların kombicisi halk kahramanı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

şimdiden katı yakıtlı soba araştırlsa zaman daha verimli kullanılmış olur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Çiğdem Bilen

Kombim için eca touch 400w termostat aldım saatli program ayarlamalı 0.1 derece hassasiyeti var gayet güzel çalışıyor. Fakat kombi dursa da pompa saatlerce çalışmaya devam ediyor petekler soğuk ama pompa sürekli çalışıyor. Problem nerede olabilir fikri olan var mı?

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Benim eski baymak kombimde kart üzerindeki siviclerden bu durum kodlanıyordu.

Termostat kesince 3dk sonra pompa da dursun yada durmasın secimi siviç ile yapılabiliyordu.

Sanırım sizin kombide de böyle bir seçim var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...