Mert Yeldan 21 Eylül 2019 Paylaş 21 Eylül 2019 Bende hepsi led aynı durumu yaparmıki? Ayrıca araç çalışır çalışmaz voltaj 14v lere geliyor.Altea varken başıma gelmiş. Farlar açıkken sisler yanmıyordu. Modüle baktık, anahtara baktım, tesisatı kontrol ettik bir şey çıkmadı. Servise gösterdim. “Akü zayıf şarj tutmuyor. Şarj olabilsin diye araç koruma moduna girip gerekli şeyler dışında diğer elektronikleri kapatıyor” demişti. Ptc ısıtıcı vardı o da çalışmıyordu sonradan farkettim. Bi kere şoklamaya yaptırdım aküye biraz idare etmişti. Sonrada satıldı. Senin led olunca durum farklı olur mu bilemedim. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 21 Eylül 2019 Yazar Paylaş 21 Eylül 2019 (düzenlendi) Elektrikciye gittim, ampermetre takti. Mars bas dedi araba mars basti. Tekrar bas dedi. İkinciyi basamadi kaldi. Akuyu degistik mecbur. Bu yeni aku de 12.5V farlari acsam da yine 12.5V hic azalma olmuyor. Araba su an aninda mars aliyor sifir gecikme. Guzel oldu. Alet edavat yoksa Akunun bittigini anlamanin en guzel yolu arka arkaya mars yapmak. Saglam aku basabiliyor. 21 Eylül 2019 tarihinde Harun Kocaçalışkan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Eylül 2019 Paylaş 21 Eylül 2019 Hasan Karabekiroglu yazdı: Akü var satılık 70 bin... Qashqai satılık değil artık.. Bekleme ikinci cümleyi. Harun Kocaçalışkan yazdı: Akuyu olctum 12.5V Sıcakken ölçtüğün değer önemli değil Harun.. Sabah kaç oluyor. o önemli. Harun Kocaçalışkan yazdı: Elektrikciye gittim, ampermetre takti. Mars bas dedi araba mars basti. Tekrar bas dedi. İkinciyi basamadi kaldi. Hayırlı olsun.. Benim akü de elektrikçi önünde bitivermişti Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 21 Eylül 2019 Paylaş 21 Eylül 2019 Mehmet Ozyurek yazdı: Qashqai satılık değil artık.. Bekleme ikinci cümleyi. Adam kafamdakileri okumaya başladı korktum ben... Biniciyiz yani 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 20 Kasım 2019 Paylaş 20 Kasım 2019 Merhabalar, dün akşam kışlık lastikleri taktırdım Ankara da geceleri eksileri görmeye başladık artık. Lastik taktırdığım yerde akü de satılıyordu o yüzden akü ölçümü de yaptırayım dedim. Çünkü arabanın aküsü orjinal akü 5 yıllık akü ömrünü tamamlamıştır artık diye düşündüm. Usta ölçtü 9-10 arası değer çıktı. Akü bitmiş dedi değiştirsen iyi olur dedi. Bende foruma baktım net bilgi bulamadım, biraz İnternete baktık ve şöyle bilgiler buldum: Şarj edilmiş aküde 14-14.4 volt görebilirsiniz ancak bu uzun süre devam etmez. Akülerin gerçek voltajı 13,6 volttur. Boşta veya hafif yükte bu değeri okuyorsanız hiç korkmayın. Araç çalışmıyorken 13-13.5 volta arası bir değer okuyorsanız aracınızın aküsü iyi durumdadır. Marş anında akünüzün voltajı 12 voltun altına inmiyorsa akünün iyiydir emin olabilirsiniz. Boşta voltaj 12ye yaklaştıkça akünüz yaşlanıyor demektir. Bu tarz bilgiler buldum ve şimdi benim akü değerleri 9-10 arası çıktığına göre benim akü ölmüş gömülmeyi mi bekliyor 😃 Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 20 Kasım 2019 Paylaş 20 Kasım 2019 Mustafa Karaca yazdı: Merhabalar, dün akşam kışlık lastikleri taktırdım Ankara da geceleri eksileri görmeye başladık artık. Lastik taktırdığım yerde akü de satılıyordu o yüzden akü ölçümü de yaptırayım dedim. Çünkü arabanın aküsü orjinal akü 5 yıllık akü ömrünü tamamlamıştır artık diye düşündüm. Usta ölçtü 9-10 arası değer çıktı. Akü bitmiş dedi değiştirsen iyi olur dedi. Bende foruma baktım net bilgi bulamadım, biraz İnternete baktık ve şöyle bilgiler buldum: Şarj edilmiş aküde 14-14.4 volt görebilirsiniz ancak bu uzun süre devam etmez. Akülerin gerçek voltajı 13,6 volttur. Boşta veya hafif yükte bu değeri okuyorsanız hiç korkmayın. Araç çalışmıyorken 13-13.5 volta arası bir değer okuyorsanız aracınızın aküsü iyi durumdadır. Marş anında akünüzün voltajı 12 voltun altına inmiyorsa akünün iyiydir emin olabilirsiniz. Boşta voltaj 12ye yaklaştıkça akünüz yaşlanıyor demektir. Bu tarz bilgiler buldum ve şimdi benim akü değerleri 9-10 arası çıktığına göre benim akü ölmüş gömülmeyi mi bekliyor 😃 Çok detaya girmeden şunu söyleyebilirim. 5 yıl akü için ideal bir süre. Yaşadığınız yeri de göz önüne alırsak bir sabah ansızın araç çalışmayabilir. Eğer akü ölçümleri sağlıklı yapıldıysa 9-10 değerleri çok düşük yani sabahları araç marş basamayabilir. Benim naçizane düşüncem akünün değişimi yönünde olacak. Yeni akü alırken de üzerindeki neyse aynısını alabilirsiniz; fakat bir detay söylemek isterim akülerin üzerinde CCA değeri diye bir değer yazar.( soğuk zamanlarda marş basma gücü diye adlandırdığımız.) Bu değerin yüksek olmasına dikkat ediniz. 400-490-540-720 vb. gibi değerler mavcuttur. Hangi akü derseniz Varta Bosh İnci Mutlu sıralamam da bu şekilde. Bütçenize uygun olan ideal değerdeki akü sizi üzmez... Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 20 Kasım 2019 Paylaş 20 Kasım 2019 Gencay Bengli yazdı: Akülerin üzerinde CCA değeri diye bir değer yazar. Bu değerin yüksek olmasına dikkat ediniz. 400-490-540-720 vb. gibi değerler mavcuttur. Hangi akü derseniz Varta Bosh İnci Mutlu Teşekkür ederim cevap için işin gerçeği şimdilik marş konusunda sıkıntı olmadı. Sadece bende 5 yıllık akü ömrünü tamamlamıştır artık diye düşündüğüm için ölçüm yaptırdım. Çünkü kışın aküler kendini bırakıyor hemen 😃 cca değerine dikkat edeceğim teşekkürler Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 20 Kasım 2019 Yazar Paylaş 20 Kasım 2019 Mustafa Karaca yazdı: Teşekkür ederim cevap için işin gerçeği şimdilik marş konusunda sıkıntı olmadı. Sadece bende 5 yıllık akü ömrünü tamamlamıştır artık diye düşündüğüm için ölçüm yaptırdım. Çünkü kışın aküler kendini bırakıyor hemen 😃 cca değerine dikkat edeceğim teşekkürler Arka arkaya 4 kere marş basın. Basıyosa tamamdır. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Kasım 2019 Paylaş 20 Kasım 2019 Aküler soğuk havada (kışın) daha hızlı boşalıyor sanırdım uzun süre. Ama öyle değilmiş. Düşen şey marş basma (peak) gücüymüş. Akü 25° sıcaklıkta beklerken 40°'den iki kat daha uzun süre dayanıyor. 2 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 20 Kasım 2019 Paylaş 20 Kasım 2019 akü olarak varta bosch tavsiye ederim daha ucuz ve işimi görsün diyorsanız mutlu yada inci de olabilir tudor akülerde iyidir 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 20 Kasım 2019 Paylaş 20 Kasım 2019 Bence de 5 yıl olduysa akü görevini yapmış ve işi bitmiş Akü tavsiyesi olarak Mutlu derim bende. 1 Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 20 Kasım 2019 Paylaş 20 Kasım 2019 Mert Gulkokan yazdı: Start stoplu aracım için varta efb tip 60 amper akü aldım. 5 sene dayandı daha da giderdi ama değiştirdim. Start Stop sisteminde bir sıkıntı oldu mu? Bende efb yerine agm takılması gerek dediler malumunuz agm aküler çok pahalı Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 20 Kasım 2019 Paylaş 20 Kasım 2019 Gencay Bengli yazdı: Start Stop sisteminde bir sıkıntı oldu mu? Bende efb yerine agm takılması gerek dediler malumunuz agm aküler çok pahalı Benim akü zayıftı SS çalışmıyordu, yeniledim çalışmaya başladı Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 20 Kasım 2019 Paylaş 20 Kasım 2019 Onca yıldır 1 kere aküde sıkıntı yaşadım değiştirdikten sonraki ilk işim akü takviye kablosu almak oldu, aracımda herdaim mevcut (iyikide almışım çok araç kurtardım aküsü biten resmen bana koştu ),kışları eski akülerin pey keyfi olmuyor başınız ağrımasın değişitirin..... Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 20 Kasım 2019 Paylaş 20 Kasım 2019 Harun Kocaçalışkan yazdı: Arka arkaya 4 kere marş basın. Basıyosa tamamdır. Deneyeceğim bunu 😊 Selçuk Keleş yazdı: Aküler soğuk havada (kışın) daha hızlı boşalıyor sanırdım uzun süre. Ama öyle değilmiş. Düşen şey marş basma (peak) gücüymüş. Akü 25° sıcaklıkta beklerken 40°'den iki kat daha uzun süre dayanıyor. Testler ne diyor bilmem ama genelde kış gelince iyi akü zayıf akü kendini belli ediyor hemen. Yazın sıkıntı olmuyor pek Erdem Bozkurt yazdı: Onca yıldır 1 kere aküde sıkıntı yaşadım değiştirdikten sonraki ilk işim akü takviye kablosu almak oldu, aracımda herdaim mevcut (iyikide almışım çok araç kurtardım aküsü biten resmen bana koştu ),kışları eski akülerin pey keyfi olmuyor başınız ağrımasın değişitirin..... 11.11 de bende takviye kablosu alayım diye niyetlendim ama bazı kablolar çok ince oluyor işe yaramama durumu olur diye güvenip alamadım. Ama şart sayılır kablo ne olur ne olmaz 😉 Yorum bağlantısı
Hamit inan 20 Kasım 2019 Paylaş 20 Kasım 2019 Benim aküde 6 senelik falandı. 11.11 indirimi ile beraber buradan bu aküyü aldım. 100 A varta indirimle beraber kargo dahil 600 e geldi. Aynı firma gitti gidiyorda da var aynı akü 500 küsüre geliyor. Fiyat çok cazip geldi bana alacak arkadaşlar değerlendirebilir. https://urun.n11.com/aku/12v-100-ah-amper-830a-varta-aku-silver-dynamic-h3-mayis-2019-P262396703 Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 20 Kasım 2019 Paylaş 20 Kasım 2019 Mehmet Yıldız 1 yazdı: Benim aküde 6 senelik falandı. 11.11 indirimi ile beraber buradan bu aküyü aldım. 100 A varta indirimle beraber kargo dahil 600 e geldi. Aynı firma gitti gidiyorda da var aynı akü 500 küsüre geliyor. Fiyat çok cazip geldi bana alacak arkadaşlar değerlendirebilir. https://urun.n11.com/aku/12v-100-ah-amper-830a-varta-aku-silver-dynamic-h3-mayis-2019-P262396703 Satışa kapanmış ama bu akü focus 3 e uydu mu amperi yüksek büyük ihtimalle boyutları da yüksektir Yorum bağlantısı
Hamit inan 20 Kasım 2019 Paylaş 20 Kasım 2019 Mustafa Karaca yazdı: Satışa kapanmış ama bu akü focus 3 e uydu mu amperi yüksek büyük ihtimalle boyutları da yüksektir Linki koyarken aktifti Sanmam uymaz. Benim araç içindi linkteki. Fakat firmadaki diğer akülerde uygundu. O yüzden ekledim Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 20 Kasım 2019 Paylaş 20 Kasım 2019 Mehmet Yıldız 1 yazdı: Linki koyarken aktifti Sanmam uymaz. Benim araç içindi linkteki. Fakat firmadaki diğer akülerde uygundu. O yüzden ekledim Tamam sağolun olmazsa efsane cuma da fiyatlara bakarım bende 😉 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 20 Kasım 2019 Paylaş 20 Kasım 2019 Harun Kocaçalışkan yazdı: Arka arkaya 4 kere marş basın. Basıyosa tamamdır. Sabah İlk marsta mi? Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 20 Kasım 2019 Yazar Paylaş 20 Kasım 2019 Alpay Sumer yazdı: Sabah İlk marsta mi? Aynen 1 Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 21 Kasım 2019 Paylaş 21 Kasım 2019 2011 focus aracımın aküsünü mart ayında varta 72 amper kısa boy olanından almıştım 350 tl ye. orjinal ford aküsüde varta markası üretimiydi. 8 yıl dayanması da ayrı bir güzellik Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 21 Kasım 2019 Paylaş 21 Kasım 2019 ben sürekli yiğit akü vs alıyorum. temiz 3 sene gidiyor kaldı ki araç dizel ve sürekli kısa süreli kullanılıyor. akü için en kötü durum. Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 21 Kasım 2019 Paylaş 21 Kasım 2019 Benim mesafe de hep kısa tek marş 3 4 km o da akü için sıkıntı arada bir gezintiye çıkmalı Dogan Arsiray yazdı: ben sürekli yiğit akü vs alıyorum. temiz 3 sene gidiyor kaldı ki araç dizel ve sürekli kısa süreli kullanılıyor. akü için en kötü durum. Yorum bağlantısı
Emre Akbas 25 Kasım 2019 Paylaş 25 Kasım 2019 Geçen gün aracımı yıkamak için yıkama yerini gittim aracın farlarını açık unutmuşum en fazla 10-15 dakika sürdü sonrasında aracı çalıştırmak için marşa bastığımda marş almadı akü bitmiş durumdaydı aynı olay birkaç ay evvel yine aynı şekilde olmuştu 10-15 dk farlar açık olduğu için aküm bitmişti normal kullanımda herhangi bir aksaklık ile karşılaşmadım ancak farların 10-15 dakika açık kalmasıyla akünün bittmesi normal mi akünün bittiği nasıl anlaşılır bu arada akünün alalı 3 yıl olmuş Yorum bağlantısı
Recommended Posts