İçeriğe Yönlendir

Akünün Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Harun Kocaçalışkan

Recommended Posts

Ömer Vural

Oto elektrikçilerde akünü ölçtürmen gerekir bitip bitmediğini söylerler, anlattığın duruma göre normal bi durum değil akünü ölçtürmende yarar var

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

1- aniden biter tüm ebs ışıkları arıza ışıkları gider gelir bi süre sonra yolda kalırsın

2- çalıştırırken marş motoru zorlanır, ışıklar zorlamaya orantılı zayıflar (gösterge ışıkları dahil)

NOT: sıfıra inen akülerin ömrü genelde olumsuz etkilenir. Düzelmedi ise uzun bi kullanım sonunda (10-12 saat toplam)  değiştirmek gerekir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mehmet Göktürk yazdı:

1- aniden biter tüm ebs ışıkları arıza ışıkları gider gelir bi süre sonra yolda kalırsın

2- çalıştırırken marş motoru zorlanır, ışıklar zorlamaya orantılı zayıflar (gösterge ışıkları dahil)

NOT: sıfıra inen akülerin ömrü genelde olumsuz etkilenir. Düzelmedi ise uzun bi kullanım sonunda (10-12 saat toplam)  değiştirmek gerekir. 

Ayrı konu açmak yerine size bir soru sormak istiyorum hocam, harici müzik sistemi takılı aracımda bass şiddetine göre araçtaki tüm aydınlatmanın kısılıp açılması sorununu, sisteme 2 farad bir kapasitör bağlayarak çözebilirmiyim ? 2. Akü takacaksın diyorlar, mecbur 100 amper olmalı minimum 600 tl. 250 tllik bir kapasitör ile işi çözebilirmiyim ? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ebrar Tüfek yazdı:

Ayrı konu açmak yerine size bir soru sormak istiyorum hocam, harici müzik sistemi takılı aracımda bass şiddetine göre araçtaki tüm aydınlatmanın kısılıp açılması sorununu, sisteme 2 farad bir kapasitör bağlayarak çözebilirmiyim ? 2. Akü takacaksın diyorlar, mecbur 100 amper olmalı minimum 600 tl. 250 tllik bir kapasitör ile işi çözebilirmiyim ? 

Alternatörün güçlü ise çözersin yoksa çözemezsin. ikinci akü bence yanlış olur. 

kapasitörle başlamak lazım. Normal akünü yenilersen de faydası olabilir. Ayrıca kablo sorunu da olabilir. 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mehmet Göktürk yazdı:

Alternatörün güçlü ise çözersin yoksa çözemezsin. ikinci akü bence yanlış olur. 

Alternatör testi diye birşey varmıdır ? Alternatörün ürettiği elektriğin yeterliliğini ölçebilirmiyiz ? 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Vag grubu araclarda mars esnasinda ABS isigi yaniyor aku degisimi istedigi zaman. Bora aracimda yasadim.

Opelimde ise once yol bilgisayari ekrani sapitmisti. Ekran isigi calismadi. Bir kac ay idare etti. Sonra sinyaller sapitti sinyal yaniyor ama sinyal ciklemesi sapitiyordu. O gun araba tik dedi kaldi calismadi.

Yorum bağlantısı
Emre Akbas
Mehmet Ozyurek yazdı:

Hangi ışıklar açıktı

parklar açıktı teyp açıktı birde 2 seferde test menü yaptım araca kadran inip çıkma tüm göstergelerin yanıp sönmesi vs onlada ilgilimidir bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Metin Akbal yazdı:

Vag grubu araclarda mars esnasinda ABS isigi yaniyor aku degisimi istedigi zaman. Bora aracimda yasadim.

Opelimde ise once yol bilgisayari ekrani sapitmisti. Ekran isigi calismadi. Bir kac ay idare etti. Sonra sinyaller sapitti sinyal yaniyor ama sinyal ciklemesi sapitiyordu. O gun araba tik dedi kaldi calismadi.

Marş anında bende de 2 tane sarı ışık yanıyor hamgileri olduğunu unuttum. Aküden mi oluyor bende normal zannediyordum. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Marş anında bende de 2 tane sarı ışık yanıyor hamgileri olduğunu unuttum. Aküden mi oluyor bende normal zannediyordum. 
ABS yaniyorsa akuyu olctur. Tam mars esnasinda yaniyordu bende ABS isigi. Marsi biraz zorluyordu. 8 sene sonunda degismisti aku.
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emre Akbas yazdı:

parklar açıktı teyp açıktı 

Parklar açıkken 15 dakkada akü bitti ise, bence yeni akü alın. 

Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat
Ebrar Tüfek yazdı:

Alternatör testi diye birşey varmıdır ? Alternatörün ürettiği elektriğin yeterliliğini ölçebilirmiyiz ? 

amfilerin güç kablosunu kaç AWG kullandın?

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Bahadır Taşpolat yazdı:

amfilerin güç kablosunu kaç AWG kullandın?

8 awg 

Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat

4 yada 2 awg  yapabilirsen baya farkeder, 8 ince olmuş biraz. kaç watt ve kaç ohm sürüyosun bassı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...