Ömer Vural 25 Kasım 2019 Paylaş 25 Kasım 2019 Oto elektrikçilerde akünü ölçtürmen gerekir bitip bitmediğini söylerler, anlattığın duruma göre normal bi durum değil akünü ölçtürmende yarar var Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2019 Paylaş 25 Kasım 2019 gitti gidiyoe denebilir . ölçerek anlarlar yük altında voltaja bakarak Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 25 Kasım 2019 Paylaş 25 Kasım 2019 1- aniden biter tüm ebs ışıkları arıza ışıkları gider gelir bi süre sonra yolda kalırsın 2- çalıştırırken marş motoru zorlanır, ışıklar zorlamaya orantılı zayıflar (gösterge ışıkları dahil) NOT: sıfıra inen akülerin ömrü genelde olumsuz etkilenir. Düzelmedi ise uzun bi kullanım sonunda (10-12 saat toplam) değiştirmek gerekir. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 25 Kasım 2019 Paylaş 25 Kasım 2019 Mehmet Göktürk yazdı: 1- aniden biter tüm ebs ışıkları arıza ışıkları gider gelir bi süre sonra yolda kalırsın 2- çalıştırırken marş motoru zorlanır, ışıklar zorlamaya orantılı zayıflar (gösterge ışıkları dahil) NOT: sıfıra inen akülerin ömrü genelde olumsuz etkilenir. Düzelmedi ise uzun bi kullanım sonunda (10-12 saat toplam) değiştirmek gerekir. Ayrı konu açmak yerine size bir soru sormak istiyorum hocam, harici müzik sistemi takılı aracımda bass şiddetine göre araçtaki tüm aydınlatmanın kısılıp açılması sorununu, sisteme 2 farad bir kapasitör bağlayarak çözebilirmiyim ? 2. Akü takacaksın diyorlar, mecbur 100 amper olmalı minimum 600 tl. 250 tllik bir kapasitör ile işi çözebilirmiyim ? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 25 Kasım 2019 Paylaş 25 Kasım 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Ayrı konu açmak yerine size bir soru sormak istiyorum hocam, harici müzik sistemi takılı aracımda bass şiddetine göre araçtaki tüm aydınlatmanın kısılıp açılması sorununu, sisteme 2 farad bir kapasitör bağlayarak çözebilirmiyim ? 2. Akü takacaksın diyorlar, mecbur 100 amper olmalı minimum 600 tl. 250 tllik bir kapasitör ile işi çözebilirmiyim ? Alternatörün güçlü ise çözersin yoksa çözemezsin. ikinci akü bence yanlış olur. kapasitörle başlamak lazım. Normal akünü yenilersen de faydası olabilir. Ayrıca kablo sorunu da olabilir. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 25 Kasım 2019 Paylaş 25 Kasım 2019 Mehmet Göktürk yazdı: Alternatörün güçlü ise çözersin yoksa çözemezsin. ikinci akü bence yanlış olur. Alternatör testi diye birşey varmıdır ? Alternatörün ürettiği elektriğin yeterliliğini ölçebilirmiyiz ? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 26 Kasım 2019 Paylaş 26 Kasım 2019 Akü testim... Obd 2 elm327 ile Torque pro da ölçtüm. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 26 Kasım 2019 Paylaş 26 Kasım 2019 Vag grubu araclarda mars esnasinda ABS isigi yaniyor aku degisimi istedigi zaman. Bora aracimda yasadim.Opelimde ise once yol bilgisayari ekrani sapitmisti. Ekran isigi calismadi. Bir kac ay idare etti. Sonra sinyaller sapitti sinyal yaniyor ama sinyal ciklemesi sapitiyordu. O gun araba tik dedi kaldi calismadi. Yorum bağlantısı
Emre Akbas 26 Kasım 2019 Paylaş 26 Kasım 2019 Mehmet Ozyurek yazdı: Hangi ışıklar açıktı parklar açıktı teyp açıktı birde 2 seferde test menü yaptım araca kadran inip çıkma tüm göstergelerin yanıp sönmesi vs onlada ilgilimidir bilmiyorum Yorum bağlantısı
İnan Çınar 26 Kasım 2019 Paylaş 26 Kasım 2019 @Mustafa Karaca @Emre Akbas @Harun Kocaçalışkan konunuz bu başlıkta birleştirildi. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 26 Kasım 2019 Paylaş 26 Kasım 2019 Metin Akbal yazdı: Vag grubu araclarda mars esnasinda ABS isigi yaniyor aku degisimi istedigi zaman. Bora aracimda yasadim. Opelimde ise once yol bilgisayari ekrani sapitmisti. Ekran isigi calismadi. Bir kac ay idare etti. Sonra sinyaller sapitti sinyal yaniyor ama sinyal ciklemesi sapitiyordu. O gun araba tik dedi kaldi calismadi. Marş anında bende de 2 tane sarı ışık yanıyor hamgileri olduğunu unuttum. Aküden mi oluyor bende normal zannediyordum. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 26 Kasım 2019 Paylaş 26 Kasım 2019 Marş anında bende de 2 tane sarı ışık yanıyor hamgileri olduğunu unuttum. Aküden mi oluyor bende normal zannediyordum. ABS yaniyorsa akuyu olctur. Tam mars esnasinda yaniyordu bende ABS isigi. Marsi biraz zorluyordu. 8 sene sonunda degismisti aku. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Kasım 2019 Paylaş 26 Kasım 2019 Emre Akbas yazdı: parklar açıktı teyp açıktı Parklar açıkken 15 dakkada akü bitti ise, bence yeni akü alın. Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat 27 Kasım 2019 Paylaş 27 Kasım 2019 Ebrar Tüfek yazdı: Alternatör testi diye birşey varmıdır ? Alternatörün ürettiği elektriğin yeterliliğini ölçebilirmiyiz ? amfilerin güç kablosunu kaç AWG kullandın? Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 27 Kasım 2019 Paylaş 27 Kasım 2019 Bahadır Taşpolat yazdı: amfilerin güç kablosunu kaç AWG kullandın? 8 awg Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat 27 Kasım 2019 Paylaş 27 Kasım 2019 4 yada 2 awg yapabilirsen baya farkeder, 8 ince olmuş biraz. kaç watt ve kaç ohm sürüyosun bassı Yorum bağlantısı
Recommended Posts