Bünyamin Dedeoğlu 28 Ekim 2019 Paylaş 28 Ekim 2019 Merhaba Opel Astra 1.6 2004 model Z16XEP motor kodlu bir araç aldım , aldığım günden beri araba lpg de giderken 60-120 km arası hızlarda ani fren yapınca stop ediyor, geçen hafta ağır bakımlarını yaptırdım, ayrıca LPG enjektörlerini ve LPG filtrelerini değiştirdim. Bugün ise egr ve maf sensörlerini temizlettim ancak halen yapıyor. Araba ecusunda bir hata yada kod yok temiz , sizce durum ne olabilir , benzinde hiç bir problem yok , LPG de oluyor , bazen yüksek vites düşük devirde ise tekleme yapıyor yardım görüş ve onerileriniz varmıdır , maliyeti en az olandan başlamak istiyorum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Ekim 2019 Paylaş 28 Ekim 2019 zaten orjinal sistemde (benzin) sorun yok ise arıza sonradan yakılmış olanda (lpg) ecuda da hata kodu oluşmaz. Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu 28 Ekim 2019 Yazar Paylaş 28 Ekim 2019 Çağlar Bayur yazdı: zaten orjinal sistemde (benzin) sorun yok ise arıza sonradan yakılmış olanda (lpg) ecuda da hata kodu oluşmaz. Çağlar abi işte neden stop ediyor ? Bunu arıyorum , hata kodu ECU da yok demem detay vermek icindi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Ekim 2019 Paylaş 28 Ekim 2019 lpg sisteminde aranacak arıza, sonradan takılmış bir sistem olduğu için tahmin zor örnek: durmadan bobini arızalanan bir motor vardı, lpg tesisatından çıktı uzun süre sonra arıza 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 Ekim 2019 Paylaş 28 Ekim 2019 Diyafram, yola dik olacak sekilde takılmamıstır. Yola bakıyordur negatif ivmede yakıt gidemiyordur. 1 1 Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu 28 Ekim 2019 Yazar Paylaş 28 Ekim 2019 Dogan Arsiray yazdı: Diyafram, yola dik olacak sekilde takılmamıstır. Yola bakıyordur negatif ivmede yakıt gidemiyordur. Diyafram derken LPG regülatörü montaj pozisyonundan mi bahsediyorsunuz Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu 28 Ekim 2019 Yazar Paylaş 28 Ekim 2019 Çağlar Bayur yazdı: lpg sisteminde aranacak arıza, sonradan takılmış bir sistem olduğu için tahmin zor örnek: durmadan bobini arızalanan bir motor vardı, lpg tesisatından çıktı uzun süre sonra arıza Bir kişi westinghouse giden hortumdan bahsetti bugün LPG montajı sırasında eğer oradan T aldilarsa oda olabilir dedi , mantıklı da geldi aslında abi , çünkü frene basınca stop ediyor 1 Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu 28 Ekim 2019 Yazar Paylaş 28 Ekim 2019 Dogan Arsiray yazdı: Evet dogru. Yarın sabah bakarım pozisyonuna çok teşekkürler 1 Yorum bağlantısı
Muhammed Orak 29 Ekim 2019 Paylaş 29 Ekim 2019 Evet aynı sorun bende de var, benim eksantirik sensörü arızalı ama ondan olurmu ki? Çözüm bulunca buraya da yazarsaniz sevinirim. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 29 Ekim 2019 Paylaş 29 Ekim 2019 Bizde 1.6 ls plus cruze vardı.Şu gerçekte olmayan 125 hp motor.Bizimde olur olmadık yerde stop etme sorunumuz vardı.Çok aradık,uğraştık çözümü bir türlü bulamadık.En son hiç lpg ye geçmez oldu.Servise gittim,map sensörünün arızalı olduğunu öğrendik,onu değiştirdik düzeldi.Bu sorun varkende servise çok gittim ama o alet hiç arızalı gibi durmuyordu.Ucuzda değil.Geçen sene 250 liraya değiştirmiştim.Bir baktırın derim.En azından denemek için tanıdığınız biryer varsa ordan alın. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Ekim 2019 Paylaş 29 Ekim 2019 Öncelikle piyasada ismi geçen lpg montaj yerine gidin. Montajcıların çoğu zır cahil. Sağlam birini bulun. Montajınızı kontrol ettirin. Bu konu ile ilgili özdin varol ile görüşebilirsiniz. Eğer montajda hata yoksa lpg ayarlarını yaptırın. Yolda seyir halinde yapılmalı. En son da sensörlerin kontrolü yapılmalı. Sorunun çözülmemesi için bir engel yok. Doğru yerlere gitmek önemli olan 1 Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu 29 Ekim 2019 Yazar Paylaş 29 Ekim 2019 (düzenlendi) Muhammed Orak yazdı: Evet aynı sorun bende de var, benim eksantirik sensörü arızalı ama ondan olurmu ki? Çözüm bulunca buraya da yazarsaniz sevinirim. Dalgalanma var mı rolantide hafif hafif Fatih Sarıkaya yazdı: Bizde 1.6 ls plus cruze vardı.Şu gerçekte olmayan 125 hp motor.Bizimde olur olmadık yerde stop etme sorunumuz vardı.Çok aradık,uğraştık çözümü bir türlü bulamadık.En son hiç lpg ye geçmez oldu.Servise gittim,map sensörünün arızalı olduğunu öğrendik,onu değiştirdik düzeldi.Bu sorun varkende servise çok gittim ama o alet hiç arızalı gibi durmuyordu.Ucuzda değil.Geçen sene 250 liraya değiştirmiştim.Bir baktırın derim.En azından denemek için tanıdığınız biryer varsa ordan alın. Teşekkürler hocam Tansu Kalafatoğlu yazdı: Öncelikle piyasada ismi geçen lpg montaj yerine gidin. Montajcıların çoğu zır cahil. Sağlam birini bulun. Montajınızı kontrol ettirin. Bu konu ile ilgili özdin varol ile görüşebilirsiniz. Eğer montajda hata yoksa lpg ayarlarını yaptırın. Yolda seyir halinde yapılmalı. En son da sensörlerin kontrolü yapılmalı. Sorunun çözülmemesi için bir engel yok. Doğru yerlere gitmek önemli olan Teşekkürler 29 Ekim 2019 tarihinde Bünyamin Dedeoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhammed Orak 29 Ekim 2019 Paylaş 29 Ekim 2019 (düzenlendi) Bünyamin Dedeoğlu yazdı: Dalgalanma var mı rolantide hafif hafif Motor soğuk iken yok isininca var. 29 Ekim 2019 tarihinde Muhammed Orak tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu 30 Ekim 2019 Yazar Paylaş 30 Ekim 2019 Muhammed Orak yazdı: Motor soğuk iken yok isininca var. Sanki soğukken gibi hocam Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu 30 Ekim 2019 Yazar Paylaş 30 Ekim 2019 Bünyamin Dedeoğlu yazdı: Sanki soğukken gibi hocam Dogan Arsiray yazdı: Evet dogru. Doğan hocam link aşağıda resim çektim bakarmisinjz regülatör yönüne https://i.imgyukle.com/2019/10/30/E2BSKx.jpg Muhammed Orak yazdı: Motor soğuk iken yok isininca var. Sanki soğukken gibi hocam Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 30 Ekim 2019 Paylaş 30 Ekim 2019 TPS ye bir bakmak lazım. içinde fırçalı kontakt lar var eskiyince ve ısındığında içindeki minik devre kartı sorun yapar saçma değerler okur ancak okuduğu için arıza kaydı oluşmaz. 3 kez farklı araçlarda benzerini yaşamıştım. TPS gaz kelebeğinin pozisyonunu ölçer. elektronik kontrollü gaz kelebeğinde ise olmaz. 1 Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu 31 Ekim 2019 Yazar Paylaş 31 Ekim 2019 Yarın TPS ye bakacağım, bugünde Delphi marka bobin siparişi verdim Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu 26 Kasım 2019 Yazar Paylaş 26 Kasım 2019 (düzenlendi) Merhaba 2005 Astra H Z16XEP motor kodlu 250 bin km de lpg li aracımda şöyle bir sorun var lütfen başına gelen fikri olan var ise paylaşabilir mi şimdiden teşekkürler Araba daha çok sabahları çalışırip evden işe giderken tatlı bir rampa var orada stop ediyor yada bir viraj var düz orada yavaslayinca stop ediyor , soğukken mi yapiyor sicakken mi yapıyor bunu daha çok soğukken yapıyor Lpg ve benzin de aynı değişen bir şey yok Ayrıca rölanti çok hafif oynuyor çok hafif 880-900 arası gibi diyelim bu çok önemli değil diye düşünüyorum fakat bir başka durum RÖLANTİ DE BEKLERKEN VİTESE ATTİGİMDA r yada a hiç önemi yok gaza basınca rölanti 400 lere inip tekrar 900 oluyor bu durum neden olur ve bu durum ile stop etme arasında bir bağlantı var mı sizce kendi yaptıklarımı yazayım ben EGR temizledim Boğaz kelebeği temizledim Map sensörü temizledim Maf sensörü temizledim Yağ bakımları 1 ay oldu filtreler hepsi yeni Bujiler bosh yeni acaba ( lpg için olan bujimi taksam diyordum ) Ateşleme bobini hatasız sorun yok Subap diyen var Motor hava alıyor diyen var Kurum bağlamış diyen var Bir tane çatlak borudan bahseden var manifoldda Krank sensöru Egzantrik snesoru Hareret müşürü diyen var Yani icinden çıkamıyorum , subap geliyor aklıma compression testi yaptırdım 4 silindire 165 çıktı , kurum olsa erime olsa 4 silinirde aynı çıkar miydi uzun oldu kusura bakmayın teşekkürler 26 Kasım 2019 tarihinde Bünyamin Dedeoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Akbal 26 Kasım 2019 Paylaş 26 Kasım 2019 Lpg de mi yoksa her ikisinde mi yapıyor. LPG yi kapatıp deneyin 1 hafta kadar. LPG bujisi almaya gerek yok. 1 Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu 26 Kasım 2019 Yazar Paylaş 26 Kasım 2019 Metin abi denedim benzinde de yaptı abi , acaba daha mı uzun süre binmem lazım benzinde bir kişi yakıt haritası ECU olayindan bahsetti abi Yorum bağlantısı
Metin Akbal 26 Kasım 2019 Paylaş 26 Kasım 2019 Estağfirullah üstad abi olan sensin 3 5 gün denedin var sayıyorum, direksiyon müşiri, maf map sensörleri, rölanti müşiri, krank sensörü, benzin pompası vs vs liste uzar gider. Tam olarak ne zaman yapıyor onu anlamaya çalış. 1 Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu 26 Kasım 2019 Yazar Paylaş 26 Kasım 2019 Net olarak soğukken yapıyor motor soğukken evden işe giderken yada gelirken Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu 26 Kasım 2019 Yazar Paylaş 26 Kasım 2019 Sorun benzinde de var ve halen devam ediyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts