Çağlar SAVCI 31 Aralık 2019 Paylaş 31 Aralık 2019 Merhaba, 99 model Astra G aracımda rölanti dalgalanması sorunu yaşıyorum. Sorun Benzinde de LPG de de var. Boğaz kelebeği, Rölanti motoru (valfi) ve EGR temizliği yapıldı fakat sorun devam ediyor. Aracı ilk çalıştırmada otomatik jikle aracı 1000 devirin üzerinde tutuyor, sonrasında araç ısındığında gaza basmadığım zamanlarda ve özellikle ışıklarda durduğumda veya kavşaktan dönerken yavaşladığımda devir 300-900 arasında sürekli titriyor ve stop etme eğilimine giriyor. Yağ ve filtre bakımı yeni yapıldı. Akü yeni 1 yıllık. Özellikle elektrik destekli servo direksiyonu sağa sola çevirdiğimde, klimayı açtığımda, farları yaktığımda, teybi açtığımda veya elektriksel herhangi bir durumda devir düşürüyor ve stop edecek gibi oluyor. Hatta bir keresinde soğuk bir sabahta aracım otomatik olmasına rağmen ışıklarda beklerken birden devir dalgalandı ve stop etti. Araç sanki elektriksel yapılan herhangi bir işte enerjisi yetmiyor gibi hissettiriyor. Alırken yapılan ekspertiz sonucu, aracın triger setinin, devirdaimin ve v kayışı setinin gergi ve rulmanlayla birlikte değişmesi gerektiği söylenmişti. Bunu bilerek aldım aracı. Özellikle V kayışının şarj dinamosunu da döndürüyor olması ve kayışta olası bir gevşeklik, bu gibi sorunlara yol açabilir mi, yoksa suçlu rölanti valfi mi ? Rölanti valfinin bir görevi de bildiğim kadarıyla gaza basılmayan/boğaz kelebeğinin kapalı olduğu anlarda aracın stop etmesini engeller ve aracın devrini 700devir civarında tutar, ayrıca bu devri ayarlayarak araçta elektrikle çalışan diğer tüm aksamların düzgün çalışmasına dolaylı yoldan destek olur. Sorun sizce V kayışı mı rölanti motoru mu ? Yorum bağlantısı
Çağlar SAVCI 31 Aralık 2019 Yazar Paylaş 31 Aralık 2019 Hüseyin Koç yazdı: Muhtemel MAF sensörü arızalı. Maf sensörü hava filtre kutusu ile boğaz kelebeği arasında borudaki oksijen miktarını beyne ileten sensörden bahsediyorsunuz. Peki elektriksel kullanımların devir düşüklüğüne sebebiyle bu parçanın ne gibi bir ilgisi olabilir, biraz açıklayabilir misiniz ? Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak 31 Aralık 2019 Paylaş 31 Aralık 2019 Önce MAF sensörünü kontak spreyiyle temizletin, ardından buji-bobin kontrolü yaptırın. En sonunda da triger değişimini yaptırın, sente ayarını da bu esnada düzgün yapıldığından emin olun. Şarj dinamosunu da ölçtürmeyi unutmayın. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 31 Aralık 2019 Paylaş 31 Aralık 2019 Ateşleme sistemine yoğunlaşın önce derim. Bobin, buji ve kabloları. Yorum bağlantısı
Hüseyin Koç 31 Aralık 2019 Paylaş 31 Aralık 2019 daha once basimiza geldi bozuk maf sensoru devir dalgalanmasi,cekis problemi yapiyor... Yorum bağlantısı
Çağlar SAVCI 31 Aralık 2019 Yazar Paylaş 31 Aralık 2019 Hüseyin Koç yazdı: daha once basimiza geldi bozuk maf sensoru devir dalgalanmasi,cekis problemi yapiyor... Peki sizde direksiyonu cevirdiginizde devir dusuyormuydu, veya isiklari actiginizda. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Aralık 2019 Paylaş 31 Aralık 2019 önce kompresyon testi yaptırıni ardından bobinler sıkça değişir o motorda Yorum bağlantısı
Çağlar SAVCI 31 Aralık 2019 Yazar Paylaş 31 Aralık 2019 Sani Gerşon yazdı: Ateşleme sistemine yoğunlaşın önce derim. Bobin, buji ve kabloları. Bujileri ngk ile degistirdim. Sonuc ayni. Bobin biraz maliyetli. Ondan once triger devirdaim ve ve kayisi var sirada Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 31 Aralık 2019 Paylaş 31 Aralık 2019 Trigeri bunun için değişecekseniz daha pahalı bi masraf olacak. Triger değişirken kablo ve bobini de değişin derim. Zaten triger için iyi bi işçilik alacak, bir daha vermezsiniz ustaya para bu iş için. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 1 Ocak 2020 Paylaş 1 Ocak 2020 Bobin, buji kontrolu yapipmasi gerek. Daha sonrasinda bir sure benzinle kullanilacak tekrar lpg ayarina bakilacak. Sorun tamamen ortadan kalkmayacaktir. ama uygun duruma gelir.. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 1 Ocak 2020 Paylaş 1 Ocak 2020 TPS tam bu şekilde davranır arızalanmasına yakın. ustanız öndünç bir başkasını takıp hemen sonucu görebilir. Yorum bağlantısı
Çağlar SAVCI 1 Ocak 2020 Yazar Paylaş 1 Ocak 2020 Yorum yaparak fikrini belirten, yardimci olmaya calisan herkese tesekkur ederim. Bugün baya ugrastik bu problemle. Tech2 cihazi bulunan bir opel özel servisi ve 20 yillik yetkili servis ustasi ile 4 saat boyunca uğraştik. Ne yaptiysak direksiyonu saga sola dondururken devirin 700 1000 rpm arasinda oynamasina engel olamadik. Değerlerle oynadik, adaptasyon yaptik, yazilimi guncelledik, hata kodlarina baktik.. Tabi ciddi de bir para harcadik ama sonuç yine hüsran. Şu ana kadar yapilanlar; 1-Motor yagi, yag filtresi, hava filtresi, polen filtresi, benzin filtresi, lpg filtresi değişimi, 2-Buji değişimi, 3-Bobin değişimi, 4-Boğaz kelebeği ve egr valfi temizligi, 5-Oksijen sensörü değişimi, 6-Rölanti motoru değişimi, 7-Termostat, hararet müşürü ve antifiriz değişimi, 8-Direksiyon yağı değişimi, 9-Tech2 ile yazilim guncelleme. Daha ne kaldıki yapilabilecek ? Dogan Arsiray yazdı: TPS tam bu şekilde davranır arızalanmasına yakın. ustanız öndünç bir başkasını takıp hemen sonucu görebilir. TPS den kastınız gaz kelebeği potansiyometresi (konum sensörü) mü? Eğer oysa benim araç gaz telli ve o parça yok boğaz kelebeğinde. Alpay Sumer yazdı: Bobin, buji kontrolu yapipmasi gerek. Daha sonrasinda bir sure benzinle kullanilacak tekrar lpg ayarina bakilacak. Sorun tamamen ortadan kalkmayacaktir. ama uygun duruma gelir.. Dedikleriniz yapildi malesef sorun çözülemedi. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 1 Ocak 2020 Paylaş 1 Ocak 2020 Hasta tedaviye cevap vermiyor😊 İsin sakasi bi yana. bence astra da direksiyon hareketlerinde aracin elektriginden fazlaca kullaniyor.Bunu arac tolere edemiyor. Aracta sonradan eklenen tertibat vs varmi? Led ampuller de dahil? aku kutup bagalanti aparatlari kontrol (İsmini hatirlayamadim) edilmeli. Arac bir sure komple benzinde kullanilmali. Sonra lpg ayari duzgun sekilde tekrar yapilmali. Hava filtresi hortumlari kontrol edilmeli hava alan kaciran vs yer varmi diye... Unutmadan ekleyeyim; Aracin motoruna tam hakim degilim ama Hava filtresine giden hortumun uzerinde soket varmi? Yorum bağlantısı
Çağlar SAVCI 1 Ocak 2020 Yazar Paylaş 1 Ocak 2020 Alpay Sumer yazdı: Hasta tedaviye cevap vermiyor😊 İsin sakasi bi yana. bence astra da direksiyon hareketlerinde aracin elektriginden fazlaca kullaniyor.Bunu arac tolere edemiyor. Aracta sonradan eklenen tertibat vs varmi? Led ampuller de dahil? aku kutup bagalanti aparatlari kontrol (İsmini hatirlayamadim) edilmeli. Arac bir sure komple benzinde kullanilmali. Sonra lpg ayari duzgun sekilde tekrar yapilmali. Hava filtresi hortumlari kontrol edilmeli hava alan kaciran vs yer varmi diye... Unutmadan ekleyeyim; Aracin motoruna tam hakim degilim ama Hava filtresine giden hortumun uzerinde soket varmi? MAF sensorunden bahsediyorsunuz evet var ama sensor boruya entrgre sekilde. Cikmiyor. Hava filtresi kuyusundan bogaz kelebegine kadar yekpare boru. Bu yuzden MAF sensoru temizligi yapilamiyor. Benim aracin ön takim bilyalar, takozlar, Zrot degismesi gerekiyor. Ön takim bozuk oldugu icin direksiyon pompasini fazla zorluyor ve akim yeterli gelmiyor olabilir mi ? Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 1 Ocak 2020 Paylaş 1 Ocak 2020 MAF sensorunden bahsediyorsunuz evet var ama sensor boruya entrgre sekilde. Cikmiyor. Hava filtresi kuyusundan bogaz kelebegine kadar yekpare boru. Bu yuzden MAF sensoru temizligi yapilamiyor. Benim aracin ön takim bilyalar, takozlar, Zrot degismesi gerekiyor. Ön takim bozuk oldugu icin direksiyon pompasini fazla zorluyor ve akim yeterli gelmiyor olabilir mi ?Entegre degildir diye biliyorum cikacaktir. iyice bi kontrol edin. Ayrica bahsettiginiz durum etkili olabilir. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 1 Ocak 2020 Paylaş 1 Ocak 2020 (düzenlendi) Çağlar SAVCI yazdı: MAF sensorunden bahsediyorsunuz evet var ama sensor boruya entrgre sekilde. Cikmiyor. Hava filtresi kuyusundan bogaz kelebegine kadar yekpare boru. %99 tek boru değildir maf sensörünün olduğu yer çıkıyordur. Maf sensörünü yağsız kontak sprey ile temizlemelisiniz unutmayın aynı zamanda çok yakından sıkmamanız gerekiyor. Maf sensörü bak burada tek boru olmadığı belli. Hatta sadece sensör satılıyor Tek maf sensör. Direksiyon sağ sol yaptığınızda aracın devir dalgalanması bence normal sonuçta araba bir güç harcıyor bu sebepten normal. Sağa çevirdiniz devir dalgalandı ve sağ tarafta halen aynı konumda beklerken devir oturuyorsa problem yoktur bence. 1 Ocak 2020 tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 2 Ocak 2020 Paylaş 2 Ocak 2020 Çağlar SAVCI yazdı: Yorum yaparak fikrini belirten, yardimci olmaya calisan herkese tesekkur ederim. Bugün baya ugrastik bu problemle. Tech2 cihazi bulunan bir opel özel servisi ve 20 yillik yetkili servis ustasi ile 4 saat boyunca uğraştik. Ne yaptiysak direksiyonu saga sola dondururken devirin 700 1000 rpm arasinda oynamasina engel olamadik. Değerlerle oynadik, adaptasyon yaptik, yazilimi guncelledik, hata kodlarina baktik.. Tabi ciddi de bir para harcadik ama sonuç yine hüsran. Şu ana kadar yapilanlar; 1-Motor yagi, yag filtresi, hava filtresi, polen filtresi, benzin filtresi, lpg filtresi değişimi, 2-Buji değişimi, 3-Bobin değişimi, 4-Boğaz kelebeği ve egr valfi temizligi, 5-Oksijen sensörü değişimi, 6-Rölanti motoru değişimi, 7-Termostat, hararet müşürü ve antifiriz değişimi, 8-Direksiyon yağı değişimi, 9-Tech2 ile yazilim guncelleme. Daha ne kaldıki yapilabilecek ? TPS den kastınız gaz kelebeği potansiyometresi (konum sensörü) mü? Eğer oysa benim araç gaz telli ve o parça yok boğaz kelebeğinde. Dedikleriniz yapildi malesef sorun çözülemedi. TPS siz telli analog kelebek olmaz. illaki pozisyonu ölçüyor olmalı. Dijital kelebekte TPS yok. http://www.onlinecarparts.co.za/en/electrical-electronic/70-opel-corsa-astra-throttle-position-sensor-17106682.html Yorum bağlantısı
Can Fındık 2 Ocak 2020 Paylaş 2 Ocak 2020 daha önce de bir kaç kere yazdım foruma, bu gibi durumlarda sorun benzin pompası kaynaklı da olabilir. benzini dipte kullanmayın. gidin 100 liralık benzin alın ve bir süre benzinde kullanarak deneyin aracınızı. Yorum bağlantısı
Çağlar SAVCI 3 Ocak 2020 Yazar Paylaş 3 Ocak 2020 Arkadaşlar devirin oynamasına sebep olan şey elektrik kullanımı. Akümün yeni olduğunu bildiğime göre sorunu şarj dinamosunda (dinamo, konjektör, diot tablası, kömürler vs.) olma şansı yok mu ? Direksiyon pompası, arka cam rezistansı, farlar, klima, sinyaller, cam açma tuşlarına basmak, bunların hepsi de rölantiyi düşürüyor. Akü elektrik üretiyor ama şarj dinamosu (alternatör) aracın ihtiyacı olan elektriği, elektrik kullanan diğer parçalara yetiştirebilmek için motorun rölantisinden kısıyor. Benim son düşüncem bu. Bilmem katılır mısınız ? Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 3 Ocak 2020 Paylaş 3 Ocak 2020 hocam TPS yi bulup fişini çekin. arıza gelecektir. ancak devir o kadar belirgin şekilde değişmeyecektir. denemeye değer. Yorum bağlantısı
Sefer AKKOYUN 16 Kasım 2020 Paylaş 16 Kasım 2020 Çağlar SAVCI yazdı: çözülemedi Hocam bende de var opel astra g bire bir aynı sorunları yaşıyorum aracın yukarıda yazdığınız şeylerin tamamını yaptırdım fakat sorun çözülmedi rolanti dalgalanıyor en son gittiğim karbüratörcü egr değiştirdi enjektör leri temizledi ayarladı gaz kelebeği ni temizledi oksijen, map, hava akış sensörlerini değiştirdi fakat o kadar masrafa ragmen aynı en son gaz kelebeğinin arkasından bir soket söktü araba normale döndü saat gibi saymaya başladı ; Sorun aracın beyninde dedi potansı yani o söktüğü jakı okumuyormuş öyle dedi beyine format atılıp yüklenmesi gerekiyormuş daha beyinciye gitmedim gidince yazacam siz sorunu çözdünüz mü bilgilendirirseniz sevinirim Yorum bağlantısı
Recommended Posts