Mahmut Sayar 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 2018 Mayıs ayında aldığım benzinli otomatik Focus'la geçen hafta vedalaştık. Forumda sorduğum üzere suv bir araç düşünüyordum. Önce kokpitini çok sevdiğim 3008'lere baktım, istediğim motor donanım kombinasyonu fiyat olarak arşa çıktığı için, Jeep Renegade'lere yöneldim dışı ne kadar hoşuma gittiyse (ki önceden kiralayıp test etmiştim) içi bir o kadar dar geldi. Sonra Tucson T-GDI hevesi peydah oldu. Araç yakıt tüketimi dışında istediğim her şeyi karşılıyordu, fakat 12-13 litre tüketimler borçla alacağım bir araç için bol bol garajda yatma anlamı taşıyordu. Nihayet önceden Elegance göçüklü Fc5 kullanıcısı olarak piyasada alabileceğim en makul kombinasyon, yine Fc5 tüplü Executive Civic oldu. Araç 2018 model 19 çıkışlı. Executive donanım 10 binde, fabrikasyon Lpg li, tek çamurluk boyalı, Cvt şanzıman, F1 vites, anahtarsız giriş ve katlanır ayna makyajlı. Hayalet gösterge, led far, deri koltuklar, anahtarsız çalıştırma, navigasyon Elegance a göre artı donanımlar. Lpg göstergesi ekranda mevcut ayrıca makyajdan ötürü lpg ile yakıt tüketimi ve kalan menzil yine ekranda görülebiliyor. F1 yazılımsal fakat ani hızlanma ya da motor freni için gayet güzel çalılıyor. S Modunda sürekli F1 kullanılabilirken D konununda 10 sn sonra tekrar devreden çıkıyor, o aralıkta gelen hızlanma gayet yeterli. Lpg tüketimi şehir içi Ankara trafiği 9-9.5 litre pompa hesabı. 20 bin km lerde 8 lt yakalamak gayet mümkün. Önceki Fc5 de uzun yol 110 km ortalama ile 1000 km de sadece 60 lt lpg tüketimi yakalamıştım. Araç diğer tüm özelliklerinin yanında gerçekten ekonomik. Vergi, bakım, sigorta, kasko masrafları yakıt tüketimi ile domine edilebiliyor. Direksiyon hissiyatı gayet premium, kokpit segmentine göre yine üst seviye, sürüş pozisyonu alçak, konfor yine segmentine göre gayet başarılı. Diz ve baş mesafesi ile bagaj hacmi d segmente göz kırpacak kadar iyi. Trim sesi yok, yalıtım kuvvetli. Olumsuz tarafları koltuklar çok kaliteli değil yıpranmaya müsait, araç alçak garaj girişlerinde sorun çıkarabiliyor, benim gibi seveni az olduğu için cvt şanzıman yine eksi yazılabilir. Kısa led far aydınlatma bir tık iyi olabilirdi. Hayalet gösterge zenginleştirilebilirdi. Lpg enjektör sesi Prinse göre yüksek bazen dizel havası verebiliyor. Bagaj kapağı dandik, hafif ve yükleme ağızı biraz dar. Atmosferik motor, cvt şanzıman ve Lpg benim gibi yüksek performans beklentisi olmayan, yakıt ekonomisi ve sürüş konforu arayan biri için gayet iyi bir kombinasyon. Aile kullanımına uygun oluşu ve ikinci el performansı da devreye girince tercihimiz bu yönde oldu. Araç tercihleri arasında fc5 olanlar için kişisel görüşlerim bu yöndedir. Bu da Fatih Evcin'den Abime aldığımız abi Civic. 17 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Su aracın motor sessizliğine bayılıyorum yanımdan geçiyor yürürken elektrikli gibi sessiz. Allah kaza bela vermesin iyi günlerde kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 FC5 güzel makine yolda giderken farklı bir havası var. Hayırlı olsun. 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Güle güle kullanın. Kazasız belasız. Maşallah. 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 FC5 gerçekten de dediğiniz gibi. Benimde merak ettiğim bir araçtı. Güzel ve ana hatları ile anlatım için teşekkürler. Donanımı ile güzek bir araç almışsınız. Hayırlı olsun LPG deposu kaç lt acaba ? İçerden de foto isteriz. 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 vites topuzuna uyumlu silikon koruma ekipmanlari var. Onlardan kullanabilirsiniz. hayirli olsun. 1 Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Araç güzel. Hayırlısı ile ağız tadıyla binmenizi dilerim. Küçük bir tavsiye; Arka tekerlek içlerinde yok ise ses yalıtımı yaptırın. Zira lastik sesini içeriye biraz fazla alabilir ? 1 Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız inşallah 1 Yorum bağlantısı
Zeki Yelboğa 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Yeni aracınız hayırlı olsun, Rabbim kazasız binmeyi nasip etsin. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar 5 Ocak 2020 Yazar Paylaş 5 Ocak 2020 Emin Önal yazdı: FC5 gerçekten de dediğiniz gibi. Benimde merak ettiğim bir araçtı. Güzel ve ana hatları ile anlatım için teşekkürler. Donanımı ile güzek bir araç almışsınız. Hayırlı olsun LPG deposu kaç lt acaba ? İçerden de foto isteriz. Depo 40 lt fakat basınçtan ötürü 30-32 lt alıyor. Alpay Sumer yazdı: vites topuzuna uyumlu silikon koruma ekipmanlari var. Onlardan kullanabilirsiniz. hayirli olsun. Fotodaki kılıfı kullanmıyorum yıpranmaya yatkın olduğu için silikon olabilir. Teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Vaay.. Nadir bulunabilecek şekilde iki tane standart honda görüyorum.. Maşallah.. güle güle kullanın. Demek bunların orijinalleri böyle imiş.. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Hayırlı olsun, kazasız belasız ve cezasız sürüşler dilerim. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Hayırlı olsun kazasız belasız kullanmak nasip etsin ? 1 Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 5 Ocak 2020 Paylaş 5 Ocak 2020 Hayırlı olsun, FC5 çok güzel araba. Fabrika çıkışı tüplü olması ve LPG göstergesininde orjinalde kadranınn içinde olması çok iyi. 1 Yorum bağlantısı
Adem Güler 6 Ocak 2020 Paylaş 6 Ocak 2020 Hayırlı olsun. Çok beğendiğim 2. Eli sifirindan pahalı araç... 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 6 Ocak 2020 Paylaş 6 Ocak 2020 Vay be fotoğrafını görünce içim buruldu biraz Hayırlı uğurlu olsun abi , kazasız belasız binmek nasip olsun. benden küçük bir tavsiye sakın ABY ile yarışayım deme 1 Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul 6 Ocak 2020 Paylaş 6 Ocak 2020 Hayırlı olsun. Bende almaya çok niyetlendim sıfırını. Yerli üretim kampanyasında, faiz indirimine geçtiklerinde 10bin+ ekledikleri için vazgeçmiştim. Kullandıkça bilgi paylaşırsanız sevinirim. Güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten 6 Ocak 2020 Paylaş 6 Ocak 2020 (düzenlendi) Hayırlı olsun kazasız belasız güle güle kullanın. ? ? ? Ben yeni fb7 aldım yol sesini çok fazla alıyor fc5 lerdede bir iki yorumda gördüm yalıtım kötü diye ama siz memnun kalmışsınız sanırım. Bu kasanın dizel otomatiğini çok merak ediyorum ben yüksek tork ve 9 ileri tam otomatik 6 Ocak 2020 tarihinde Vasfi Gişten tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts