İçeriğe Yönlendir

İlandaki 3.20D Hakkındaki Görüşleriniz..

Osman Yüksel

Recommended Posts

Osman Yüksel

Merhaba arkadaşlar uzun süredir araba arayışı içindeyim son olarak 3.20d 163 HP de karar kıldım... İlandaki aracı yarın görmeye gideceğim, aracın kaputta tavanda falan boya yok yanlarda bel altı boya var, toplam hasar kaydı 10bin tl en büyük hasarı 5bin tl, o kazanın fotoğrafını bana attı, sağ arka kapıya kepçe sürtmesinden kaynaklı.... Sizce 75 civarına almaya değer mi ? Alırken nelere dikkat etmem lazım, satıcının söylediğine göre şanzuman ve motor da en ufak kusur yok, aracın benim için artı yanı bu modellerde az bulunan manuel olması... 

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-orjinal-degisensiz-ekranli-gogus-685488783/detay/

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Araç iyi görünüyor.Yani ilana göre alınabilir duruyor.Otomatik vites olmayışı sorun yaşamamak adına artı sizin için.

Aracın en son zincir bakımı ne zaman yapılmış öğrenmek lazım.BMW en kritik parçalarından biri zincirdir.Piyasada herkes değişemez değişende 4000 5000 tl den aşağı değişmez.Zİncirde ses falan olup olmadığına baktırın.Ortalama 100 150 bin km de zincirler pert oluyor.

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

163 'lük makinelerde zincir problemi olmuyor, yine de siz değişip değişmediğini sorun. En azından aracını tanıyıp tanımadığı hakkında bilginiz olur. Şase numarasını (en azından son 7 haneyi) isteyip VIN kontrolü yapın, aracın donanım listesine bakın. Türkiye 'de tek diyor ama orjinal donanım mı değil mi görmek gerek. 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Osman Yüksel yazdı:

Merhaba arkadaşlar uzun süredir araba arayışı içindeyim son olarak 3.20d 163 HP de karar kıldım... İlandaki aracı yarın görmeye gideceğim, aracın kaputta tavanda falan boya yok yanlarda bel altı boya var, toplam hasar kaydı 10bin tl en büyük hasarı 5bin tl, o kazanın fotoğrafını bana attı, sağ arka kapıya kepçe sürtmesinden kaynaklı.... Sizce 75 civarına almaya değer mi ? Alırken nelere dikkat etmem lazım, satıcının söylediğine göre şanzuman ve motor da en ufak kusur yok, aracın benim için artı yanı bu modellerde az bulunan manuel olması... 

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-orjinal-degisensiz-ekranli-gogus-685488783/detay/

Çok yakın bir arkadaşıma tek kapı olanını almak için araştırmıştık. Daha önceleri Bmw kullanırdı hep. Bu kasanın dizelinden vazgeçip benzinlisini aldık. Ankara'da hatrı sayılır özel servislerdeki tanıdık ustalarımız uzak durmamızı tavsiye etti. Çünkü bu kasa dizeller sandık motor. Eğer bir motor rektefesi gerekirse öyle bir şans yok. Ya sıfır motor alınıp koyulacak ya da cesaret edip ikinci el motor alınacak. Araçta sunroofda yok, satacağınız zaman eksi bir durum bence. Benim tavsiyem başka model ya da benzinli motora yönelin. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Para sizin zevk sizin. Almak istiyorsanız alın. Bu paralara B segmenti bile bulmak artık zor. Ekspertize değil de düzgün bir ustaya götürüp kontrol ettirin. Yağ kaçakları (üst kapak yani külbütör, şanzıman ve diferansiyel), fren performansı ve özellikle de düzgün bir cihaza bağlayıp arıza kodları ve geçmişi hakkında bilgi edinin. Yine işinin ehli bir kaportacı ve boyacıya götürün baktırın. 

Sunroof yoksa uzak durun. Balkonsuz ev muamelesi görür.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Bana yıkık geldi araba, ilan da çok açıklayıcı değil, şüpheyle yaklaşırdım.

Yorum bağlantısı
Osman Yüksel
Oğuzkan Erışık yazdı:

Çok yakın bir arkadaşıma tek kapı olanını almak için araştırmıştık. Daha önceleri Bmw kullanırdı hep. Bu kasanın dizelinden vazgeçip benzinlisini aldık. Ankara'da hatrı sayılır özel servislerdeki tanıdık ustalarımız uzak durmamızı tavsiye etti. Çünkü bu kasa dizeller sandık motor. Eğer bir motor rektefesi gerekirse öyle bir şans yok. Ya sıfır motor alınıp koyulacak ya da cesaret edip ikinci el motor alınacak. Araçta sunroofda yok, satacağınız zaman eksi bir durum bence. Benim tavsiyem başka model ya da benzinli motora yönelin. 

Hocam çok araştırdım sandık motor olayı 177 beygir olanlarda çok sık rastlanan durum, 163 beygir olan motorlar sorunsuz diye okudum bir çok yerde... 

Gökhan Albayrak yazdı:

Para sizin zevk sizin. Almak istiyorsanız alın. Bu paralara B segmenti bile bulmak artık zor. Ekspertize değil de düzgün bir ustaya götürüp kontrol ettirin. Yağ kaçakları (üst kapak yani külbütör, şanzıman ve diferansiyel), fren performansı ve özellikle de düzgün bir cihaza bağlayıp arıza kodları ve geçmişi hakkında bilgi edinin. Yine işinin ehli bir kaportacı ve boyacıya götürün baktırın. 

Sunroof yoksa uzak durun. Balkonsuz ev muamelesi görür.

Valla sunroof olmadığını biraz geç fark ettim ama sunroof yok diye vazgeçmek gerekir mi kararsız kaldım açıkçası... 

Selim Bilgin yazdı:

Bana yıkık geldi araba, ilan da çok açıklayıcı değil, şüpheyle yaklaşırdım.

Çok kararsız kaldım, aracın anladığım kadarıyla çok ağır bi kazası yok fakat deri koltuk ve sunroof olmaması düşündürdü. 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
(düzenlendi)

Bu araç trye gelen premium paketlerden degil. Gumruk cikmasi yurtdisindan getirilme olasiligi yuksek. Bu model 2 biri premium e90 digeri m paket e90 lci olmak uzere aracı kullanan olarak donanimlari birbiriyle tutmuyor. Ben almazdim :) tercih sizin tabi ki. Ayrica bu aracin manuelini degil beton 6 ileri otomatigini alirdim. Manuelin 1. Vites oranı kısadir  hemen 2 ister gereksiz bagirir. Bu da kullanim tecrubeme sabittir.

tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Osman Yüksel
Sinan Akgöl yazdı:

Bu araç trye gelen premium paketlerden degil. Gumruk cikmasi yurtdisindan getirilme olasiligi yuksek. Bu model 2 biri premium e90 digeri m paket e90 lci olmak uzere aracı kullanan olarak donanimlari birbiriyle tutmuyor. Ben almazdim :) tercih sizin tabi ki. Ayrica bu aracin manuelini degil beton 6 ileri otomatigini alirdim. Manuelin 1. Vites oranı kısadir  hemen 2 ister gereksiz bagirir. Bu da kullanim tecrubeme sabittir.

Eyvallah hocam teşekkür ederim.. Bu Araca bakmaktan vazgeçtim :) ama maks. 80 civarı bütçe için 3.20D 163 hp güzel tercih sanırım değil mi? 177'liklerin motor sıkıntılıymış araştırdığıma göre 3.20 dizellerde en sorunsuz motor 163'lüklermiş.. 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
(düzenlendi)

184lukte sıkıntılı mesela ayni blok Bmwnin resmi olarak acıkladigi kabul ettigi uretim tasarim hatasi. Ses yapar şakırdar degisimi derttir komple motor cikar cunku ters taraftadir zincir önde degil arkadadir. 163hplik yazilimla 177 olur ben yaptirmistim. Otomatigi yag degisimi ile filtre degisimi sarttir ucuz degildir. Enjektor bakimi onemli. Aku ustunde dagiticisi vardir guc kontrol unitesi gibi genelde ariza kodu olarak cikar ancak calismasina engel degildir. Hava filtresi degisimi biraz ugrastirir ustalar cok sevmez. Kizdirma bujileride arizalanabilir. Kapi tutma yerleri soyulur krem degil siyah dosemeli olursa avantajdir buda kroniktir benim suanki aracimda bile basladi. İç dış aydınlatma paket vardir katlanir ayna ile. Teybi mp3 calan olursa guzeldir. Alpine uretimidir ama hoparlorleri cok birsey beklemeyin :) Premium modelinde on dashte 2 adet bardaklik olur sol tarafta gozluk ruhsat kabi arka kolcak arkada cift cakmaklik. Sunroof arada tekleme takili kalabilir yapar raylarina baktirmak lazim almadan. Aklima gelenler bunlar simdilik baska sorunuz var ise yanitlarim seve seve 

tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Osman Yüksel
Sinan Akgöl yazdı:

184lukte sıkıntılı mesela ayni blok Bmwnin resmi olarak acıkladigi kabul ettigi uretim tasarim hatasi. Ses yapar şakırdar degisimi derttir komple motor cikar cunku ters taraftadir zincir önde degil arkadadir. 163hplik yazilimla 177 olur ben yaptirmistim. Otomatigi yag degisimi ile filtre degisimi sarttir ucuz degildir. Enjektor bakimi onemli. Aku ustunde dagiticisi vardir guc kontrol unitesi gibi genelde ariza kodu olarak cikar ancak calismasina engel degildir. Hava filtresi degisimi biraz ugrastirir ustalar cok sevmez. Kizdirma bujileride arizalanabilir. Kapi tutma yerleri soyulur krem degil siyah dosemeli olursa avantajdir buda kroniktir benim suanki aracimda bile basladi. İç dış aydınlatma paket vardir katlanir ayna ile. Teybi mp3 calan olursa guzeldir. Alpine uretimidir ama hoparlorleri cok birsey beklemeyin :) Premium modelinde on dashte 2 adet bardaklik olur sol tarafta gozluk ruhsat kabi arka kolcak arkada cift cakmaklik. Sunroof arada tekleme takili kalabilir yapar raylarina baktirmak lazim almadan. Aklima gelenler bunlar simdilik baska sorunuz var ise yanitlarim seve seve 

Valla hocam çok teşekkür ederim, aslında aklımda w203 kasa mercedes c320 ve w210 kasa e320 vardı ancak onların temizini bulmak biraz daha zor olunca 3.20 d ye yöneldim, 80 civarına alınabilecek en makul araçlardan sanırım, yakıtı da performansa göre gayet iyi 

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

benimde hep hayalimdeki araba 3,20d

ama söyle bir söylenti var sanki bmwlerde sanrufsuzları balkonsuz ev gibi görüyorlar söyleniyordu.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Osman Yüksel yazdı:

Valla hocam çok teşekkür ederim, aslında aklımda w203 kasa mercedes c320 ve w210 kasa e320 vardı ancak onların temizini bulmak biraz daha zor olunca 3.20 d ye yöneldim, 80 civarına alınabilecek en makul araçlardan sanırım, yakıtı da performansa göre gayet iyi 

Rica ederim. Ruhu cekilmemis bulmanızı oneririm yuksek kmden ziyade bakimli olsun yeter. Mercedes konusunda daha bilgili uyelerimiz var onlarda o konuda yardimci olurlar.

Okay Kaygusuz yazdı:

benimde hep hayalimdeki araba 3,20d

ama söyle bir söylenti var sanki bmwlerde sanrufsuzları balkonsuz ev gibi görüyorlar söyleniyordu.

Sunroofu esasinda boyut olarak buyuk degil ama ic döşeme siyah deri tavan gri ise ferahlik açısından guzel. 😁

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Yüksel
(düzenlendi)
Sinan Akgöl yazdı:

Rica ederim. Ruhu cekilmemis bulmanızı oneririm yuksek kmden ziyade bakimli olsun yeter. Mercedes konusunda daha bilgili uyelerimiz var onlarda o konuda yardimci olurlar.

Hocam şu araç hakkındaki düşünceler nedir? Satıcı en son 79 dedi.. Bunda sunroof var mı yok mu göremedim adama da sormayı unuttum :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-sahibinden-acil-satilik-bmw-320d-premium-772092544/detay

tarihinde Osman Yüksel tarafından düzenlendi
Düzeltme
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Osman bey akşam bir bakayım diğer ilanlara da aradığınız bant içinde bu araç bilmiyorum ben sevmedim. Araçta sunroofta yok.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Osman Yüksel
Sinan Akgöl yazdı:

Osman bey akşam bir bakayım diğer ilanlara da aradığınız bant içinde bu araç bilmiyorum ben sevmedim. Araçta sunroofta yok.

Zahmet olacak ama çok memnun olurum, fakat benim bütçe maks. 80bin... Eğer gözünüze çarpan bi 163lük 3.20d olursa paylaşırsanız sevinirim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Osman Yüksel yazdı:

Hocam çok araştırdım sandık motor olayı 177 beygir olanlarda çok sık rastlanan durum, 163 beygir olan motorlar sorunsuz diye okudum bir çok yerde... 

Valla sunroof olmadığını biraz geç fark ettim ama sunroof yok diye vazgeçmek gerekir mi kararsız kaldım açıkçası... 

Çok kararsız kaldım, aracın anladığım kadarıyla çok ağır bi kazası yok fakat deri koltuk ve sunroof olmaması düşündürdü. 

İvedik 21.caddede namlı bmw var. Yolunuz düşerse hangi bmw olursa olsun Hasan amcayla bilgi alışverişi yapın derim. Çok köklü ve sağlam bir firmadır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)

oo güzel. ön camlar filmsiz. alınır bu. çakal değil sahibi. çukurmabarın karşim tez köz getir tayfasından hiç değil. efendi gibi kullanmıştır.

tarihinde Dogan Arsiray tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Osman Yüksel
Dogan Arsiray yazdı:

oo güzel. ön camlar filmsiz. alınır bu. çakal değil sahibi. çukurmabarın karşim tez köz getir tayfasından hiç değil. efendi gibi kullanmıştır.

aslında yarın gidip bakacaktım fakat sunroof olmadığını biraz geç fark ettim,  bir de arkadaşlardan gelen yorumlar üstüne eklenince  araca bakmaktan vazgeçtim, :)

Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat

uzun süre binmeyi düşünüyorsanız bence sunroof olayına takılmayın, temiz bulduktan sonra yani, zaten illaki rakam farkıda olacak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Bahadır Taşpolat yazdı:

uzun süre binmeyi düşünüyorsanız bence sunroof olayına takılmayın, temiz bulduktan sonra yani, zaten illaki rakam farkıda olacak

Udm piyasasında sunroof olmayınca jant lastiksiz gibi hisseder insan kendisini. Her marka modelin kendine has kuralları var piyasada. İlandaki araç gümrük girişili veya grey market  olabilir hissi uayndı bende, ötv si ni de iyi araştırmalı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Benim Bmw olsa otomatik cam bile aramam, teneke jant vs hiç fark etmez, sürüş keyfi yeterdi bana.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Evren Erakçora yazdı:

Benim Bmw olsa otomatik cam bile aramam, teneke jant vs hiç fark etmez, sürüş keyfi yeterdi bana.

Bakarken benim de aklımdan bu geçti. BMW olunca hemen alası geliyor insanın. Sanroof falan olmasa da olur. 😊

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Gökhan Albayrak yazdı:

163 'lük makinelerde zincir problemi olmuyor, yine de siz değişip değişmediğini sorun. En azından aracını tanıyıp tanımadığı hakkında bilginiz olur. Şase numarasını (en azından son 7 haneyi) isteyip VIN kontrolü yapın, aracın donanım listesine bakın. Türkiye 'de tek diyor ama orjinal donanım mı değil mi görmek gerek. 

Siz bilgili bi abiye benziyorsunuz :)  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

1-Bu araç iyi dolulukta fiyatı kmside fena değil. Bakımlı ise konuşulur.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-orjinal-arayanlara-nadir-kalmislardan-708625735/detay

Eksileri görünen, Direksiyon kaplaması gerekir, start stop tuşu değişimi, vites topuzu sonradan kaplanmış ki bende piano black yapmıştım oda kroniktir krom gözüken kaplama soyulur zamanla hız sabitleme yok zaten bu modellerde nadirdir Cruise control.

Artıları tramer yüksek değil doğru ise

Ön arka park sensörü

Sunroof

ön koltuk ısıtma

Elektrikli arka perde

Ön sigara paket çakmaklık 

2-

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-320d-otomatik-premium-2006-bbmmww-153-favorinin-dikkatine-772887971/detay

Araç M pakete çevrilmiş ancak ön park sensörü vs mevcut  Premium Plus modeli,

Ahsap Bej döşeme nadir var bu modelde.

Eksileri tavan döşemesi çok kötü iyi bir kuaföre ihtiyacı var birde jantları eğreti duruyor ama oda m modeli e92 coupe M jantı replika olabilir.

Cruise control, Ön arka park sensörü, koltuk ısıtma, sunroof, elektrikli arka perde, 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...