İçeriğe Yönlendir

Citroen C4, Passat ile Değişilir mi?

Gencay Bengli

Recommended Posts

Gencay Bengli

Değerli forum sakinleri merhabalar ,

Bir durum ile karşı karşıyayım sizinle de paylaşıp fikrinizi almak isterim.

Öncelikle benim aracım 2012 dizel otomatik c4 92000 kmde. Babamda ise 2010 benzinli otomatik  passat mevcut.O da sanıyorum 90000 km civarında.

Babamın arabası çok kıymetlidir. 2010 yılında sıfır alındı ve yine tahminim babamdan başka kullanan da olmamıştır. Arada birkaç kere

-muayeneye  götürme

-askerden izne gelirken yolda biraz kullandım

-birde yalan olmasın düğünümde gelin arabası ( sadece ön kaputa bir fiyonk ve yan aynalara tül takarak) konvoy olmadan, kuaförden- salona 3 km kullandım.:)

Daha önceden bende fiesta vardı ara ara babama zarf atar.

-Satacaksan ben alıcam derdim.

Babamda net bir şekilde

- İşine bak gibisinden bir bakış atar ve bizim passat'a olan sevdamıza bir ket vururdu.

Passat'a olan sevdamız dedim yanlış anlaşılmasın, zamanında koşullardan mütevellit bazı şeylerin sahibi olmak bizim içinde zordu. Yaşım 36. 80'ler 90'lar kuşağından geliyorum. Araç hikayemiz uzun bir süre şahin S ile devam ederken bir ara geçişte poloya bindik.Sonra 99 kasa bir passat vardı. Derken bu zamana geldik.

Geçenlerde yine bir zarf attım baba satacaksan bende aracımı ilana koyayım dedim. İlk defa

- 7 tane taliplisi var sende 8 oldun. dedi

Bende

- Bir ışık var galiba dedim.Güldü.

Neyse diyeceğim o ki. Normal koşullarda aracımı satıp 1.4 benzinli passat hiç aklımda olan bir manevra değil; ama babamdan uyguna alabileceğim ve de konfor ve rahatlık açısından daha iyi olabileceği düşüncesiyle birkaç gündür derin düşünceler içerisindeyim.

C4 segment olarak olmasa da donanım olarak Passattan bir tık ileride gibi. Hadi onlara bir şekilde alışırım; ama yakıt olarak beni darlatır mı ?

En az bir 5 sene binerim. İstanbulda ikamet ediyorum günlük 50km yol yapıyorum.

C4 için daha önceden de foruma yazmıştım. Aracımda benden önceki sahibi  spor amortisör ve yay taktırdığı için konfor olarak çok rahatsızım ve orjinale döndürmek de ortalama 2000-2500 civarında bir rakam tutacak gibi. Tahminimde 1 bilemedin 2 sene içinde de baskı balata değişimi de yapılması lazım bu da yaklaşık 4000-5000 civarında.

Uygun alırım hevesimle ve de aracımda ileride ortaya çıkacak ağır bakım durumlarını göz önünde bulundurursak benzini göz ardı edip Passatı alabilir miyim?

Bu arada Passat 30bin km iken meşhur dsg arızasından garantiden değişim yapılarak o ağır darbeyi bir kere yedi 2013 yılında. Bir kere de bana denk gelir mi?

Süreci biraz hikaye tadında yazmak istedim. Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Sen işi kafanda kurgulamışsın :) Passat hayırlı olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Yakıt harici üzmez. Yakıttaki üzüntü de PSA 'nı dizel motorundan mütevellit. Ben alırdım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gencay Bengli
Servet Aydın yazdı:

Kaç bg passat? 

1.4 TSİ 122 beygir

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Bayiden çıktığı günden beri bilindik bir araba almak daha önemli bence.

Eğer niyet varsa, hayırlı olsun demek kalır bize. :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Passat b6 kasa oluyor sanırım. Yakıt biraz üzer gibi, katlanırım derseniz gerisi memnun eder. Eğer çok yoğun trafiğe giriyorsanız dsg ömrü biraz daha kısalır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık

araba babanın arabası scrsini biliyorsun yakıt olarak benzinli ise şehirçi 8 lt civarı yakar konforu sesizligi iyidir c4 iyi kötü bilemem begenmessen satarsın arabayı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Arada segment farkı var. Passatlar güzel araç. Hele babanızınki tanıdık bildik araba olduğu için şu piyasada bulunmaz nimet ama İstanbul içi günlük 50km az değil. 8-8.5 litreler civarı yakar. Burada asıl soru Passat'ı aldıktan sonra yakıta dayanamayıp satarsanız babanız size trip atar mı? En kötü babanıza geri satarsınız :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gencay Bengli

Yaklaşık 5 sene bineceğimi varsaydım. Sadece yakıt hesabım yaklaşık 19-20 bin lira gibi bir fark olduğunu ortaya çıkardı.

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

1.4 TSİ Passat yakıttada çok üzmez bence alnır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

Yakıt sorun olmayacaksa ben alırdım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Piyasanin ne kadar altina aldiginiz, satarken C4 e gore ne kadar prim yapacagi, muhtemel ariza ve bakim masraflarini falan da hesap etmeniz lazim.

He ben olsam uce bese bakmam direkt yapisirdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Gencay Bengli yazdı:

1.4 TSİ 122 beygir

Tüketimi azdır sakin kullanım ile. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı

1.4 Passat ın agresif kullanılmadığında çok yakmayacağı bu sitede kullananlar tarafından belirtilmişti. Vereceği konfor 3-5 kuruş fazla yakmasını telafi eder. Sen git Passat ı al kardeşim. Olmadı bende 1.4 TSİ arıyorum .Ben alırım.  :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Gencay Bengli yazdı:

C4 segment olarak olmasa da donanım olarak Passattan bir tık ileride gibi. Hadi onlara bir şekilde alışırım; ama yakıt olarak beni darlatır mı ?

En az bir 5 sene binerim. İstanbulda ikamet ediyorum günlük 50km yol yapıyorum.

Güzergahını bilmiyorum ama.. Klasik şehir içi ise Alma 

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Passat altındır. Beğenmezseniz iki gün içinde nakite döner. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ama alayım biraz kullanıp test edeyim, memnun kalırsam devam edeyim gibi şansın varsa, zarar etmeyeceğin bir deney olur.. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

C4 30 kurus yakarsa Passat 50 kurus yakar. Bende olsam yapisirdim.

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

ben düşünmez alırdım.Herkesin dediği gibi çeyrek altın almış gibi olurdu

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Ben Citroen C4 te kalmanızı öneririm. Zira benim anladığım babanızın satmaya pek niyeti yok. Gönlü kalmasın derim[emoji3]

Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir

99 passat tan dolayı keyfini, rahatlığını, konforunu, güvenliğini, yol tutuşunu, gidişini çok iyi bilmen gereken ve arabayı babasından alacak olman, dolayısı ile geçmişini bilmen, tek elden kullanılmış olması sebebi ile benim tavsiyem;

eğer babanın gönlü rahat şekilde satmaya rızası varsa hiç düşünme al.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...