İçeriğe Yönlendir

Akıllı Dört Çekermi ? Sürekli Dört Çeker mi?

Serkan Karakoca

Recommended Posts

Servet Aydın

Tiguan ile kuganın çekiş sistemi mantık olarak aynı. Hangisi daha iyi denirse bir veri yok. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

eski modeline göre yeni tiguanın haldex i daha hızlı tepki veriyromuş. youtube de görmüştüm. yinede eskisi de gayet başarılı.

bir ara t30 ,nissan xtrail im vardı, hayatımda gördüğüm en dandik çekiş sistemi idi. müthiş  yavaş çalışıyordu auto mode açıkken. LOCK konumuna getirmeden çamurda gezip duruyordu.

Serkan Karakoca yazdı:

yok yav ne yaptın o iş big turbo big intercooler güzel bir egzos sistemi big enjektör methanol  ve güzel bir yazılıma bakar:) motor içi sağlam dizelin :) herşey çok kaliteli olmak şartıyla 15 bin gider...

vag dizel ve manuel farkındaysan listedekiler :) dsg yede yazılım atılıyor bu arada 7 ileri olanları leon ve golfte tdı olarak 215 hp lere sorunsuz dayanıyor :)

938479e672b91f23d30bd0c243b78573.jpg

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Haldex bir kaç ns zaman diliminde aktif, önemli olan patinaj anında güç dağılım süresi. Bendeki Lr1 seyir anında patinaj olursa salise içinde aktif. Durduğu yerde patinaj olursa hesap kitap yapana kadar çay demle 

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Servet Aydın yazdı:

Haldex bir kaç ns zaman diliminde aktif, önemli olan patinaj anında güç dağılım süresi. Bendeki Lr1 seyir anında patinaj olursa salise içinde aktif. Durduğu yerde patinaj olursa hesap kitap yapana kadar çay demle 

haklısın. mekanik olunca o durum yaşanmaz. ama o da durduğu yerde 4 çekere geçemiyor mesela. KJ de yokuş yukarı kaldıydım birkere.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Dogan Arsiray yazdı:

haklısın. mekanik olunca o durum yaşanmaz. ama o da durduğu yerde 4 çekere geçemiyor mesela. KJ de yokuş yukarı kaldıydım birkere.

Ağır devir için mi geçmiyor ( low)

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Ağır devir için mi geçmiyor ( low)

4 çeker hi moduna geçemiyor. yokuş yukarı kaldım ışıkta zamanında. yer çamur olmuş. kolu çektim iki çekerden dört çekere geçemedim. arkamda da arabalar birikti geriye de salamadım. en sonunda arkamdaki çıkmayı akıl etti de geri salıp ileri gidince olmuştu.  illaki tekerlerin dönmesi lazım.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Ali Darbaz yazdı:

Sürekli dört çeker çok yakar. 

Nayn. 2000km test ve gram fark yok. Lr1 için konuşuyorum tabi. 

Dogan Arsiray yazdı:

4 çeker hi moduna geçemiyor. yokuş yukarı kaldım ışıkta zamanında. yer çamur olmuş. kolu çektim iki çekerden dört çekere geçemedim. arkamda da arabalar birikti geriye de salamadım. en sonunda arkamdaki çıkmayı akıl etti de geri salıp ileri gidince olmuştu.  illaki tekerlerin dönmesi lazım.

Geçiyor. Seyir halinde hemde. İki kj de çalıştı deneme yaparken. Ancak 4ten ikiye geçmiyor. Low tamamen başka zaten 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

kj yi  lowa alınca sesi bile değişiyordu. arabanın tüm tepkileri tuhaflaşıyor düz duvara çıkacak gibi gergin vaziyette çok keyif veriyordu

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Servet Aydın yazdı:

Geçiyor. Seyir halinde hemde. İki kj de çalıştı deneme yaparken. Ancak 4ten ikiye geçmiyor. Low tamamen başka zaten 

bende aynını diyorum zaten. ama durduğu yerde geçemiyor. 4 ten 2 ye de geçer selectrac şanzıman. ZJ 4.0 da da aynısı vardı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Servet Aydın yazdı:

Abi sendeki elektronik değilmi. Gücünü %70 öne salmıyormu. Özünde önden çekiş değilmi. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Dogan Arsiray yazdı:

bende aynını diyorum zaten. ama durduğu yerde geçemiyor. 4 ten 2 ye de geçer selectrac şanzıman. ZJ 4.0 da da aynısı vardı.

Patinaj çekince part veya full yapınca dönüyor hepsi 

Ali Darbaz yazdı:

Abi sendeki elektronik değilmi. Gücünü %70 öne salmıyormu. Özünde önden çekiş değilmi. 

Değil. Daimi 4x4 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Tarım

Akıllı makıllı ne uğraşıyıorsunuz Allah aşkına :) Verin mekaniği geçin 😛

48840977646_6b35492a9e_c.jpg

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Burada akıllı çekerin aklı çalışmıyordu. Şayet çalışsa çarşı karıştırdı 😁

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Gök yazdı:

kj yi  lowa alınca sesi bile değişiyordu. arabanın tüm tepkileri tuhaflaşıyor düz duvara çıkacak gibi gergin vaziyette çok keyif veriyordu

sen onu 3.0 crd de bir gor. 1200 nm oluyor tork.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Servet Aydın yazdı:

Yolda 2 den 4 e alıyor low hariç.  4 den 2 ye de çekiyom ben ama geçmiyor mu durana kadar. Ben indirdim sanki durmadan 

Servet Aydın yazdı:

Burada akıllı çekerin aklı çalışmıyordu. Şayet çalışsa çarşı karıştırdı 😁

Burada lastikler yer degiseydi ben o zaman görürdüm desem 😛

Yorum bağlantısı
Tahir Ak

Şu araç kuga ile aynı awd sisteme sahip ise bence gayet iyi hızlı tepki veriyor ve gayet güzel tork aktarıyor. Boşta dönen tekere takır tukur fren yapıyor galiba aynı zamanda haldex sınırlı kaydırma mı yapıyor ki?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Yolda 2 den 4 e alıyor low hariç.  4 den 2 ye de çekiyom ben ama geçmiyor mu durana kadar. Ben indirdim sanki durmadan 

Burada lastikler yer degiseydi ben o zaman görürdüm desem 😛

Durmadan iki çekere geçmiyor. 

Lastik değişsin fark etmez. Bendeki 4 teker yere tutunup dönüyor sende ise 2 veya 3. Ağırlık aynı. 1.vites teker torku da eşit sayılır. Kağıt üstünde land sürükler götürür 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Elektronik çeker sevmedim ben. Arızaya geçince iptal ediyor ha bizimki zora gelince belki kendini kırar ama kırana kadar arızaya geçmez Sanki 😛

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Servet Aydın yazdı:

Durmadan iki çekere geçmiyor. 

Lastik değişsin fark etmez. Bendeki 4 teker yere tutunup dönüyor sende ise 2 veya 3. Ağırlık aynı. 1.vites teker torku da eşit sayılır. Kağıt üstünde land sürükler götürür 

şunu bir asfatltta test edemedik

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Araba var nasılsa. Deneriz. Ama iddaa olmalı. Değmeli çekmeye. Öyle gazozuna filan değil 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Ali Gök yazdı:

şunu bir asfatltta test edemedik

:) Lastik mi yakacuk şimdi yani 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...