Fatih Evcin 23 Ocak 2020 Paylaş 23 Ocak 2020 Erdem Bozkurt yazdı: Arkadaşım 2 yıldır kullanıyor güncel bilgi olsun diye biraz önce sordum son faturası 1230 tl gelmiş, ev zemin kat 110m2, termodinamik marka geçen kış maximum 800-900 tl civarı gelmiş.. çok çok çok yüksek değil mi Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 23 Ocak 2020 Yazar Paylaş 23 Ocak 2020 Satıştan gelen cevap dogalgaza göre birim fiyatı 2.5 kat fazla.Doğalgaz yoksa düşünülebilir dedi.100m2 6m petekli ev için 12kw lik yeterliymis. Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 23 Ocak 2020 Paylaş 23 Ocak 2020 Fatih Evcin yazdı: çok çok çok yüksek değil mi Doğalgaz olmadığı için ısınmak için birkaç seçenek var,katı yakıt(prina pelit-malzeme stoğu,depo) ısı pompası( kurulum maliyeti) kombi ( tüketim maliyeti) klima-ufo vs ( her odaya lazım+tüketim maliyeti) ısı pompası kullananların ortalama faturaları duyduğum kadarıyla en az 600-700 tl hal böyleyken herkes kendine uygunu seçiyor maximum 30-40 gün gerçek soğuk hava oluyor... Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 23 Ocak 2020 Paylaş 23 Ocak 2020 Erdem Bozkurt yazdı: Doğalgaz olmadığı için ısınmak için birkaç seçenek var,katı yakıt(prina pelit-malzeme stoğu,depo) ısı pompası( kurulum maliyeti) kombi ( tüketim maliyeti) klima-ufo vs ( her odaya lazım+tüketim maliyeti) ısı pompası kullananların ortalama faturaları duyduğum kadarıyla en az 600-700 tl hal böyleyken herkes kendine uygunu seçiyor maximum 30-40 gün gerçek soğuk hava oluyor... Gerçi orası da doğru sizin oralar çok soğuk olmuyor. Başka seçenek yoksa yapacak bir şey de yok. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Ocak 2020 Paylaş 23 Ocak 2020 (düzenlendi) Millet şimdi dikkatimi çekti, gaz faturasına bakarken gördüm, harcadığınız gaz 168 m3 diyor, altına yazmış düzeltme katsayısı 1.028 demiş, düzeltilmiş tüketimse 172,85 !!! ne bu düzeltme katsayısı numarası, hava soğuk diye bindiriyorlarmıdır nedir, İzmir gibi yerde ne soğuğu, ayrıca ne düzeltmesiymiş, saatin bozuksa gel düzelt banane, yahu yine tokatlanıyoruz galiba, yada bunun açıklaması nedir doğrumudur?.... 23 Ocak 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 23 Ocak 2020 Paylaş 23 Ocak 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: Millet şimdi dikkatimi çekti, gaz faturasına bakarken gördüm, harcadığınız gaz 168 m3 diyor, altına yazmış düzeltme katsayısı 1.028 demiş, düzeltilmiş tüketimse 172,85 !!! ne bu düzeltme katsayısı numarası, hava soğuk diye bindiriyorlarmıdır nedir, İzmir gibi yerde ne soğuğu, ayrıca ne düzeltmesiymiş, saatin bozuksa gel düzelt banane, yahu yine tokatlanıyoruz galiba, yada bunun açıklaması nedir doğrumudur?.... Benim faturada düzeltme katsayısı hep 1'den küçük. 0,9... şeklinde. Benim faturadan kesip sana yazmışlar abi. 2 Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 23 Ocak 2020 Paylaş 23 Ocak 2020 Fatih Evcin yazdı: Gerçi orası da doğru sizin oralar çok soğuk olmuyor. Başka seçenek yoksa yapacak bir şey de yok. Keşke doğalgaz gelse ama zor gibi şimdilik,biraz öncede ısı pompası kullanan arkadaşla görüştüm geçen ay 710 bu ay 890 tl elektrik faturası geldi dedi..elektirik kullananların rakamları 3 aşşağı 5 yukarı aynı sayılır doğalgaz kullananlara kaç geliyor bilmiyorum Yorum bağlantısı
Tahir Ak 23 Ocak 2020 Paylaş 23 Ocak 2020 satış bayisinden aylık ortlama ne kadar fatura geliyor öğrenirim sanırım. Kaçak kullananımda ısrar eden, o nar gibi kızaran rezistansta yansın Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Ocak 2020 Paylaş 23 Ocak 2020 Erdem Bozkurt yazdı: Keşke doğalgaz gelse ama zor gibi şimdilik,biraz öncede ısı pompası kullanan arkadaşla görüştüm geçen ay 710 bu ay 890 tl elektrik faturası geldi dedi..elektirik kullananların rakamları 3 aşşağı 5 yukarı aynı sayılır doğalgaz kullananlara kaç geliyor bilmiyorum Çok heveslenme bence, aha bizim Edremite geldi, ufacık evlere 600 tl. 800tl. fatura gelmiş, millet şokta, bizim mahalleye daha gelmez ama bu şartlarda kömürle başdemez, yıllık 2-3 ton anca yakıyoruz kömürü, bacada filtrede var, gaz maz alınmaz bu şartlarda... 1 Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 23 Ocak 2020 Paylaş 23 Ocak 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: Çok heveslenme bence, aha bizim Edremite geldi, ufacık evlere 600 tl. 800tl. fatura gelmiş, millet şokta, bizim mahalleye daha gelmez ama bu şartlarda kömürle başdemez, yıllık 2-3 ton anca yakıyoruz kömürü, bacada filtrede var, gaz maz alınmaz bu şartlarda... doğalgaz her yönden kolaylık malum ama herşeyin bedelide var abi malum,ısınma maliyetlerine bakarsak ucuz ısınma sanırım köyde bolca odunla sobanın başında sanırım..elektirik su doğalgaz maleseff cep yakacak duruma gelmiş.... Yorum bağlantısı
Ahmet Serin 23 Ocak 2020 Paylaş 23 Ocak 2020 Bu ayki gelen faturaya baktım 1 kw elektrik için (328 kw tüketim 233 tl fatura toplamı ) 0,710 tl ödemişim. 0,310 olsaydı keşke [emoji4] Bizde şöyle: Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 23 Ocak 2020 Paylaş 23 Ocak 2020 Doğalgaz kömürden ucuz. Önceden de ucuzdu. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Ocak 2020 Paylaş 23 Ocak 2020 (düzenlendi) 2 ton kömür aldım 1300 kaat, yerim gazı, 4 kişilik aileyiz, mutfak tüpümde 12-16 ay arası gidiyor, son tüpü 16 ayda değiştim, elektrik zaten 100 tl gibi gelir, sıcak su elektrikli termosifonla sağlanıyor, yemek ısıtma mikrodalga ile, çay vs. elektrikle, evdeki neredeyse A+++ en kötüsü A+ ve oturma iznimiz şuan yok o yüzden iş yeri elektriği şeklinde kullanıyoruz siz düşünün artık, gaz belediye mecbur tutana kadar kapıma bile gelemez ve artık ucuzda değil, dahada artacak para lazım... 23 Ocak 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 23 Ocak 2020 Paylaş 23 Ocak 2020 Erdoğan Temur yazdı: Selamlar, Elektrikli kombi kullanan var mı? Avantaj ve dezavantajları nelerdir? Yeni evimize taşınacağız kombi bakarken Güneş Enerjisiyle Uyumlu Elektrikli Kombi olarak rastladım. https://bi-ozet.com/2017/09/20/isinmada-dogalgaza-alternatif-gunes-enerjisiyle-uyumlu-elektrikli-kombi/ Amaç nedir? Neden elektrikli radyatör değil? lokasyon istanbul bu? Ev arada bir gidilen bir yer mi? Neden elektrik ve elektrikse neden klima değil? Şuraya bakınız: COP değeri 4 olan bir klimada elektrik için olan sayıyı 4 e böleceksiniz.. https://www.izgaz.com.tr/tr/evsel/yakit-karsilastirma Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Ocak 2020 Paylaş 23 Ocak 2020 Mehmet Göktürk yazdı: Amaç nedir? Neden elektrikli radyatör değil? lokasyon istanbul bu? Ev arada bir gidilen bir yer mi? Neden elektrik ve elektrikse neden klima değil? evde güzel yalıtımlı olursa her odaya duvar tipi yağlı elektrikli panel radyatör koysak nasıl olur sence? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 23 Ocak 2020 Paylaş 23 Ocak 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: evde güzel yalıtımlı olursa her odaya duvar tipi yağlı elektrikli panel radyatör koysak nasıl olur sence? Yağlıya gerek yok. bursa malı panel oldukça yeterli fazlası ile ve sağlam. ve de şık. duvara da asılıyor. Yukardaki Şekilde görüldüğü üzere elektrik fiyatının kömürün üç katı bir fiyatı mevcut. Buna razı isen temiz düzgün enerjidir. Ancak klima yahut ısı pompası alırsan kömürle başabaş ya da iyi klima ise uygun montaj ve şartlarda doğalgaz ile aynıdır. Al bundan kullan. Çok kaliteli. Duvar montajı da var. https://www.trendyol.com/vigo/vigo-2500-watt-beyaz-dijital-elektrikli-konvektor-isitici-epk4590e25b-p-3657265?boutiqueId=316716&gclid=Cj0KCQiApaXxBRDNARIsAGFdaB9XC44nG0kzLtXLRVnDAy-K_csfk3rm0K98td2dgwo8v8nmed02Vm0aAtLXEALw_wcB Elektrikle ısınmanın bir başka güzel tarafı ülkemizin televizyon ve rdyo yayıncılığının gelişmesi için katkıda bulunuyorsun. 2 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 23 Ocak 2020 Paylaş 23 Ocak 2020 Bizim bölgede benzer özellikte 2 ayrı evlerden birisi alttan ısıtmalı sistem ısı pompasıyla 21-22 derece evin her yeri aynı sıcaklıkta sabit. Diğeri 2 klima ile salon ve yatak odasından sadece gerekli görülen odaları ısıtıyoruz ortalama 20 derece, her yer eşit sıcaklıkta değil. İki eve de Ocak ayında 1,5 aylık 550₺ fatura geldi. Bu ayın faturası ısı pompalı eve 390₺ gelmiş. Bizimki henüz gelmedi.. Demem o ki ısı pompası kurulum maliyeti 15-20 bin olsa da klimaya göre daha güzel ve neredeyse daha ucuz bir ısıtma sağlıyor.. İlçede doğalgaz olsa dakika durmam. Burada ödeyeceğim fatura maksimum 300₺ Elektrikli ısıtıcımız da car yağlı radyatör şeklinde. Yatak odasında yatarken onu kullanıyoruz. Harici hep klima.. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 24 Ocak 2020 Paylaş 24 Ocak 2020 (düzenlendi) sonuç şu galiba, ev birkere çok güzel yalıtımlı olmalı, hele müstakil evin varsa bunu termos gibi yaparsın, sonra ısı pompalı radyatörlü sistem kuruyoruz (yerden ısıtma sağlık açısından iyi değil diyorlar ama açıkcası neden böyle araştırmadım) olay bitiyor, yada yine termos gibi evine yeteri kadar üst düzey ve yüksek güçlü inverter klima kuruyoruz buda oluyor demekki inverter klimayı geçen yaz açık unutup gitmiştik, 1 ay sonra eve geldiğimizde baktık ev buz gibi, ohh ne güzel dedik ama sonra fatura aklıma geldi, düşünün yazın 1 ay boyunca 24 saat çalışmış, eco modda inverter toshiba daisekai klima, gelen fatura hatırladığım kadarıyla 150 tl. gibi birşeydi sanırım, bu arada evde iş yeri tarifesinden elektrik kullanıyoruz, demekki bu iş güzel olacak gibi, gaza kömüre gerek yok, yalıtım ve baba bir klima-ısı pompası yetecek... 24 Ocak 2020 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 24 Ocak 2020 Paylaş 24 Ocak 2020 Ali Cihangiroğlu yazdı: sonuç şu galiba, ev birkere çok güzel yalıtımlı olmalı, hele müstakil evin varsa bunu termos gibi yaparsın, sonra ısı pompalı radyatörlü sistem kuruyoruz (yerden ısıtma sağlık açısından iyi değil diyorlar ama açıkcası neden böyle araştırmadım) Yerden ısıtma sistemi ayak damarlarının genişlemesine dolayısıyla varis hastalığına sebep olduğu söyleniyor. Ayrıca ısıtma-havalandırma hocaları en sağlıklı ısıtmanın yukarıdan yani tavandan yapılan ısıtma olduğunu söylüyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 24 Ocak 2020 Paylaş 24 Ocak 2020 damarla ilgili değil de yerdeki tozu kaldırıyor diye bir hikaye var. 2 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 27 Ocak 2020 Paylaş 27 Ocak 2020 Ahmet Serin yazdı: Bizde şöyle: Ödenecek tutarı mı ödüyorsunuz? enerji tüketim bedelinimi ödüyorsunuz? 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts