İçeriğe Yönlendir

Vites Kulesi ve Usta Sorunu

Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Ahmet Çalışkan

Merhaba,

Yakın zamanda, doğup büyüdüğüm İstanbul'dan Kırklareli'ye taşındım. Fakat gel gelelim şehirde usta bulamıyorum. Yerlisine soruyorum, onlarda "yok" diyor. Hem de öyle 1-2 kişi değil. Kime sorduysam herkes aynı cevabı veriyor. "Bizde Edirne'ye, Çorlu'ya, Lüleburgaz'a vs" götürüyoruz diyorlar. Küçük bi sanayisi var. Oraya gidiyorum, herkes başka ustaya yolluyor. En sonuncusu da "bugün git yarın gel" diyor. Ertesi gün gidiyorsun "parçanı al gel" diyor. Yahu ben yedek parçacı mıyım? Halkla konuştuğumda hepsinin maddi durumu yerinde olan ustalar olduğunu, bu sebeple çalışmaya pek yanaşmadığını söylüyorlar. Hatta ustalardan birisi de "sabah gelirsen belki işini yaptırabilirsin, öğleden sonra sanayide sofralar kurulur ayık usta göremezsin" diyor :D

Sorularım şu şekilde:

1- Küçük şehirlerde böyle sıradan şeyleri (usta bulmak gibi) gerçekten zor mu?

2- Bi usta benden vites kulesi istedi "getir takalım" diye. Bu vites kulesi nedir ben anlamadım. Vites mekanizmasının şemasını gösterdim "buradan göster parçayı" diye gösteremedi :) 2004 Fiat Albea uyumlu vites kulesini benim için bulabilecek bi hayırsever var mı? Link atmanız yeterli olur. Ben cesaret edemedim çünkü (parçayı bilmediğim için) nette aratıp bulduklarımı almaya. 

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hayir, hic tanimam ama mutlaka fiat parcaci tanidigi olan vardir forumda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

Oto Ünlü , Oto Erdem tecrübe edilmiş yerler. Memnun olan fazla. Telefon ile görüşün bence . Fakat parçayı netleştirin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Sani'nin koyduğu ürün. Bir kaç ay önce ben de (kendim) komple değiştirdim. Senin şikayetin neydi, neden değişim istediler, manuel vites di mi?

Şunlar da görseller

image.png.f027a9f4b8341f4683b56b29c95c5449.png

eski ve yenisi(çıkma)

image.png.cb7b03770b9fa7704105c3b3a506fcfc.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Vize de arkadaşım Subaru kullanıcısı, bakım onarım için istanbula gelir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Önder Özcan yazdı:

Sani'nin koyduğu ürün. Bir kaç ay önce ben de (kendim) komple değiştirdim. Senin şikayetin neydi, neden değişim istediler, manuel vites di mi?

Şunlar da görseller

image.png.f027a9f4b8341f4683b56b29c95c5449.png

eski ve yenisi(çıkma)

image.png.cb7b03770b9fa7704105c3b3a506fcfc.png

Evet manuel. 5. vitese yerinde geçmiyor (yani en sağa çekip ileri itince 5'e geçmiyor, hafif sağa çekip itince geçiyor). Elim alıştı tek seferde geçiyorum 5'e ama satışa koymayı düşündüğümden yaptırmak istedim.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

vites kulesi… hayatımda duymadım böyle bir tanım. egzos bilyesi gibi bir şey herhalde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Dogan Arsiray yazdı:

vites kulesi… hayatımda duymadım böyle bir tanım. egzos bilyesi gibi bir şey herhalde.

Valla ben de duymadım. Trakya ağızıyla konuştu herhalde :)

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Dogan Arsiray yazdı:

Ahmet Caliskan yazdı:

Valla ben de duymadım. Trakya ağızıyla konuştu herhalde :)

Yoo işte resmini koydum, Sani de paylaşmış. İhtiyacım olana kadar ben de duymamıştım ama malın ismi bu.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...