İçeriğe Yönlendir

Lastik Seçimi Konusunda Tavsiye

Olcay Türkmen

Recommended Posts

Olcay Türkmen

Merhaba 2016 model fiesta aracım var ve ön lastiklerimin aşırı yıpranmas konusunda hafta sonundan beri basınç ışığı yanıyor hava basıyorum, vida yada çivi bakıyorum yok. Arızayı resetledim. Bu sabah tekrar yandı. Sanirim lastik değişilmesi lazim. Lastik seçimi konusunda yardim istiyorum sizlerden. Orjinalinde Continental 195 50 R16 var ama ayni marka pahali geldi bana. Hankook yada dunlop mu baksam dedim. Hankook kullanan arkadaşlar memnun mu bilgi verirse sevinirim tşk

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Lastiğin aşınması ile basınç ışığının alakası yok. Lastik ya bi yerinden hava kaçırıyor ya da elektronik subaplar arızalı.

Tabi, lastikler bitikse, siz yine de değişin. Sonuçta yol tutuşunu ilk sağlayan eleman kendileri.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Olcay Türkmen yazdı:

Hankook kullanan arkadaşlar

ventus prime 3 kullanıyorum focus da memnunum, ses değerleri yüksek sadece ama güvenlik ve fiyat ön planda olunca almıştım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Olcay Türkmen yazdı:

Merhaba 2016 model fiesta aracım var ve ön lastiklerimin aşırı yıpranmas konusunda hafta sonundan beri basınç ışığı yanıyor hava basıyorum, vida yada çivi bakıyorum yok. Arızayı resetledim. Bu sabah tekrar yandı. Sanirim lastik değişilmesi lazim. Lastik seçimi konusunda yardim istiyorum sizlerden. Orjinalinde Continental 195 50 R16 var ama ayni marka pahali geldi bana. Hankook yada dunlop mu baksam dedim. Hankook kullanan arkadaşlar memnun mu bilgi verirse sevinirim tşk

Lastik konusu baya araştırmış birisi olarak söyliyeceğim yumuşak lastik konforu ve sessizliği iyide olsa çok fazla çivi vida toplar , hankook da öyle bir lastik continental gibi , ikisi arasında kalırsanız dunlop daha iyi bir tercih , yada falken de alınabilir ama oda bir tık yumuşaktır. Bence pirelli p1 verde fiestaya tam uygun lastik sıkıntısız dertsiz kolay kolay yanak yapmaz fren mesefesi ve yağmur performansı iyidir ve orta yumuşaklıktadır, fiyat pahalı derseniz kumho nexen BF-Goodrich de önerebilirim (BF-Goodrich oda ucuz değildir diğerlerine göre ) 

Yorum bağlantısı
Olcay Türkmen
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

ventus prime 3 kullanıyorum focus da memnunum, ses değerleri yüksek sadece ama güvenlik ve fiyat ön planda olunca almıştım.

Fiyat olarak sanirim en iyisi ve 2. Sinif kalite icin hankook alicam sanirim

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

aynen bizde de var focus 2 de aynı lastıkler tek şikayetimiz mıknatıs gibi çivi vida tel topluyor hepsini bundan önce pirelli vardı böyle bir sorun yaşamamıştık, ama konforlu ve fren mesefasi iyi olan bir lastikdir

Yorum bağlantısı
Olcay Türkmen
Murat Öngür yazdı:

Lastik konusu baya araştırmış birisi olarak söyliyeceğim yumuşak lastik konforu ve sessizliği iyide olsa çok fazla çivi vida toplar , hankook da öyle bir lastik continental gibi , ikisi arasında kalırsanız dunlop daha iyi bir tercih , yada falken de alınabilir ama oda bir tık yumuşaktır. Bence pirelli p1 verde fiestaya tam uygun lastik sıkıntısız dertsiz kolay kolay yanak yapmaz fren mesefesi ve yağmur performansı iyidir ve orta yumuşaklıktadır, fiyat pahalı derseniz kumho nexen BF-Goodrich de önerebilirim (BF-Goodrich oda ucuz değildir diğerlerine göre ) 

Dunlop önerirmisiniz ses fiyat ve kalite olarak onada bakiyorum aslinda hankook ile onun arasinda kaldim acikcasi

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Olcay Türkmen yazdı:

Dunlop önerirmisiniz ses fiyat ve kalite olarak onada bakiyorum aslinda hankook ile onun arasinda kaldim acikcasi

dunlop güzel lastikdir Tr de üretiliyor çankırıda , falken ile aynı fabrikada. Sıkıntı yaşamazsınız fren performansı yağmur performansı iyidir. Alınabilir bir lastikdir.

Falken ile dunlop arasına bakın hangisi ucuz ise onu alın bence 

Yorum bağlantısı
Olcay Türkmen
Murat Öngür yazdı:

dunlop güzel lastikdir Tr de üretiliyor çankırıda , falken ile aynı fabrikada. Sıkıntı yaşamazsınız fren performansı yağmur performansı iyidir. Alınabilir bir lastikdir.

Falken ile dunlop arasına bakın hangisi ucuz ise onu alın bence 

Tşk ederim murat bey

Yorum bağlantısı
Efe Özer

hankook sert lastik kışlığını kullandım satmak zorunda kaldım.Falken tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Hankook artık birinci sınıf kabul ediliyor, fiyatları da eskisi gibi ucuz değil artık.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Olcay Türkmen yazdı:

2. Sinif kalite icin hankook

yanlışınız var sanırım, güvenlik testlerinde EGP den farklı değildi ben araştırdığımda. Dediğim gibi sadece ses - puandı.

5th: Hankook Ventus Prime 3 K125  

1. Total: 43
  2. Dry: 8.8
  3. Wet: 7
  4. Comfort: 5.2
  5. Rolling Resistance: 7.8
  6. Wear: 7
  7. Overall: 7.2

12th: Goodyear EfficientGrip Performance

1. Total: 40.4
  2. Dry: 8
  3. Wet: 6.4
  4. Comfort: 5.6
  5. Rolling Resistance: 8.4
  6. Wear: 6
  7. Overall: 6
Yorum bağlantısı
Olcay Türkmen
Efe Özer yazdı:

hankook sert lastik kışlığını kullandım satmak zorunda kaldım.Falken tavsiye ederim.

Kışlik düşnmemiştim zaten bodrumda kış pek olmadığı için ya yaz yada 4 mevsimini düşundum ama hankook yada dunlop dusundum aslinda maddi olarakda uygun

Ahmet İhsan Akşen yazdı:

yanlışınız var sanırım, güvenlik testlerinde EGP den farklı değildi ben araştırdığımda. Dediğim gibi sadece ses - puandı.

5th: Hankook Ventus Prime 3 K125  

1. Total: 43
  2. Dry: 8.8
  3. Wet: 7
  4. Comfort: 5.2
  5. Rolling Resistance: 7.8
  6. Wear: 7
  7. Overall: 7.2

12th: Goodyear EfficientGrip Performance

1. Total: 40.4
  2. Dry: 8
  3. Wet: 6.4
  4. Comfort: 5.6
  5. Rolling Resistance: 8.4
  6. Wear: 6
  7. Overall: 6

Sizin öneriniz nedir peki ahmet bey. Hankook mu dunlop mu

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

2016 fiesta arscımı sıfır aldığımda üzerinde hankook lastik vardı. Yeni alacak olsam denemediğim için almazdım.  Yol sesi biraz var ama genelde iyi. Bodrum dediğiniz için yağmur fazla olduğu için nokian i line veya vetfroof diye bir lastiği olacak onuda tavsiye ederim. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

İ line bu ölçüde yok. Line eski seri ıslak da etiket B.

Wetprof etiket değeri güzel ama satan yok.

dunlop sport fm800 yakıt etiket değeri E

Falken ze310 öneriliyor ama yakıt E ve 205 altında kanal 4 den 3 e düşüyor.

195/50R16 lastik alacak olsam yine p/f oranı iyi olan hankook ventus prime 3 alırım sanırım.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Falken hakkında %98 iyi yorumlar okudum internette. Kasımda 1 takım sipariş ettim ze310 Ecorun depoda yatıyor. Yazın gelmesini bekliyorum bakalım söylendiği gibi bir lastik mi?

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay
(düzenlendi)

Hankook yol tutuşu, fren mesafesi, viraj performansı anlamında iyidir. Tavsiye ederim.

tarihinde Ahmet Ertugay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Olcay Türkmen yazdı:

Fiyat olarak sanirim en iyisi ve 2. Sinif kalite icin hankook alicam sanirim

hankook pek ucuz bir lastik değil. onun yerine laufenn alabilirsiniz, yan ürünü. ben kışlık lastiğini aldım ve muhteşem olduğunu gördüm.i ömür ise hankook gibi kısadır kesin.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

laufen bir kaç testte çok kötü çıktı diye hatırlıyorum. 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Dogan Arsiray yazdı:

hankook pek ucuz bir lastik değil

bu ölçülerde pahalıymış gerçekten ama premium markalar 700 civarı olunca görece uygun. Alternatif ölçü var bakmak lazım.

Yorum bağlantısı
Olcay Türkmen

195 50 R16 ebatlarinda benim lastik ve araştirdikça zor bulunan bir ebat olduğunu anladım resmen. Orjinali Continental ama o bile nadir bulunuyor yani. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...