Tansu Kalafatoğlu 12 Şubat 2020 Paylaş 12 Şubat 2020 Mehmet Cihat yazdı: GM yağı kendi üretmiyor sonuçta iyi bir marka olduktan sonra sorun olacağını sanmıyorum. Gm kendi yağını üretmiyor ama üretecek firmayla protokol yapıyor. İstediği kriterlerde yağ ürettiriyor. Aynı ürünü yağ markası kendi gamına koyuyor mu belli değil. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 12 Şubat 2020 Paylaş 12 Şubat 2020 GM yağı kendi üretmiyor sonuçta iyi bir marka olduktan sonra sorun olacağını sanmıyorum. Senin araba ile aynı şanzıman mı? Sen yapmışsındır değişim vs 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 12 Şubat 2020 Paylaş 12 Şubat 2020 Senin araba ile aynı şanzıman mı? Sen yapmışsındır değişim vsBende aisin 81-40 le var abi. Mobil 3309 ile değiştirdim yine dexron 3g de uyuyor. Toyota aynı şanzımanı yariste vs. kullanmış oda toyota type t4 istiyor. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar SAVCI 13 Şubat 2020 Yazar Paylaş 13 Şubat 2020 GM yağını Lukoil'e ürettiriyor. Bu sebeple gerçek işi yağ üretmek olan ve yağ üzerinde daha çok arge çalışmaları yapan Castrol, Mobil, Motul, LiquiMoly gibi senelerdir var olan üreticilerin yağlarının; shell, opet, lukoil gibi amacı akaryakıt üretmek ve satmak olan firmalara göre daha kaliteli olacağını tahmin ediyorum. Tamamen kişisel görüşümdür. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 Şubat 2020 Paylaş 13 Şubat 2020 (düzenlendi) Çağlar SAVCI yazdı: GM yağını Lukoil'e ürettiriyor. Bu sebeple gerçek işi yağ üretmek olan ve yağ üzerinde daha çok arge çalışmaları yapan Castrol, Mobil, Motul, LiquiMoly gibi senelerdir var olan üreticilerin yağlarının; shell, opet, lukoil gibi amacı akaryakıt üretmek ve satmak olan firmalara göre daha kaliteli olacağını tahmin ediyorum. Tamamen kişisel görüşümdür. Hangi yağı kullanıyorsunuz? Değişim aralığınız kaç? Motor yağı için soruyorum 13 Şubat 2020 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar SAVCI 13 Şubat 2020 Yazar Paylaş 13 Şubat 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Hangi yağı kullanıyorsunuz? Değişim aralığınız kaç? Motor yağı için soruyorum 9.000 - 10.000 KM olmadan ortalama 9-10 ayda bir Motul 6100 Synergie+ 10w40 viskozite ile değişim yapıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 Şubat 2020 Paylaş 13 Şubat 2020 Çağlar SAVCI yazdı: 9.000 - 10.000 KM olmadan ortalama 9-10 ayda bir Motul 6100 Synergie+ 10w40 viskozite ile değişim yapıyorum. Yukarıda saydığınız markaların bir çok yağı 20-30 bin km ömür biçilen yağlar. Yağ üreticileri kendileri yazmış. Güvenip 30 bin km liqui moly kullanır mısınız? Yorum bağlantısı
Çağlar SAVCI 13 Şubat 2020 Yazar Paylaş 13 Şubat 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yukarıda saydığınız markaların bir çok yağı 20-30 bin km ömür biçilen yağlar. Yağ üreticileri kendileri yazmış. Güvenip 30 bin km liqui moly kullanır mısınız? Tansu Bey ben o markalara güvenip 20-30 bin km yağ değiştirmeden kullanırım demedim, belirtmiş olduğum markaları 9-10 bin bandında kullanır yeniden bu markalarla değişim yaparım dedim. Şanzıman yağı için konuşursak, siz petrol ofisine veya lukoile güvenebilirsiniz bu sizin görüşünüzdür saygı duyarım, ben yalnızca belirtmiş olduğum markalara güveniyorum, ve o güvendiğim markalara da şanzıman yağı için en fazla 50 60 bin km güveniyorum. Tekrar söylüyorum bu benim kendi görüşüm. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 Şubat 2020 Paylaş 13 Şubat 2020 Çağlar SAVCI yazdı: Tansu Bey ben o markalara güvenip 20-30 bin km yağ değiştirmeden kullanırım demedim, belirtmiş olduğum markaları 9-10 bin bandında kullanır yeniden bu markalarla değişim yaparım dedim. Şanzıman yağı için konuşursak, siz petrol ofisine veya lukoile güvenebilirsiniz bu sizin görüşünüzdür saygı duyarım, ben yalnızca belirtmiş olduğum markalara güveniyorum, ve o güvendiğim markalara da şanzıman yağı için en fazla 50 60 bin km güveniyorum. Tekrar söylüyorum bu benim kendi görüşüm. Ben de diyorum ki, yağına güveniyorsunuz da markanın söylediği değişim aralığına neden güvenip de uygulamıyorsunuz? Sonuçta güvenilen marka söylüyor bunu. 30 bin değişim aralığı veriyor liqui moly. Mobil 20 bin km. lukoil denilen firma çok büyük bir firma. Yani istenilen standartları rahatlıkla yerine getirebilecek bir firma. Gm, lukoil’den belli kriterlerde yağ üretmesini istemişse, lukoil üretir. gelelim piyasaya. Liqui moly ürünleriyle lukoil’in piyasa ürünleri karşılaştırmıyorum. Hangisi iyi kötü bilemem. Belki liqui moly daha iyi. Ama demek istediğim, arabayı üreten firmanın kendi kriterlerine göre yağ ürettirip kullanması. mesela mazda zoom-zoom’a antifriz ürettiriyor. Zoom-zoom kim diyebilirsiniz. Motul’un çok daha iyi olduğunu düşünebiliriz. Fakat arabayı motul üretmedi. Mazda ürettiği motora göre antifrizde ne olması olmamasını gerektiğini söyleyip zoom-zoom’a ürettirdi. Motul ise ürünlerine üretirken belli gruplara göre üretip kategorileyip satıyor. Benim aracıma birebir uyumlu olması imkansız. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Şubat 2020 Paylaş 13 Şubat 2020 motor yağı değişim periyodunda, yağın kendisinden çok çevre faktörleridir yağı bozan. Sabit 26C , ormanlık yolu olan bir ülkede kontak kapatmadan 50bin km gezebilirim aynı yağ ile mesela. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 Şubat 2020 Paylaş 13 Şubat 2020 Çağlar Bayur yazdı: motor yağı değişim periyodunda, yağın kendisinden çok çevre faktörleridir yağı bozan. Sabit 26C , ormanlık yolu olan bir ülkede kontak kapatmadan 50bin km gezebilirim aynı yağ ile mesela. E yağ markaları da ormanda 50 bin gezen araca göre etiket bilgisi vermiyor abi. Liqui moly 30 bin diyor. Hadi şehir içi zor koşullarla 20 bin kullandın. 20 binlik yağ simsiyah ve sudan farksız oluyor. Ama adamlar diyor yani. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 13 Şubat 2020 Paylaş 13 Şubat 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: E yağ markaları da ormanda 50 bin gezen araca göre etiket bilgisi vermiyor abi. Liqui moly 30 bin diyor. Hadi şehir içi zor koşullarla 20 bin kullandın. 20 binlik yağ simsiyah ve sudan farksız oluyor. Ama adamlar diyor yani. Adamların test mantığı ile bizim trafik yol şartlarımız bir değil ki zaten, adam 5 saatte Londra'dan Brüksel'e gidiyor 369km ben 3 saatte Avcılardan Bostancıya gidiyorum 50km. Araç 50km'de 3 saat aralıksız rolanti çalışıyor, örnek haftada 250km yol yapılsa trafikte çalışma motor çalışma saati 30'u geçiyor. Yağ 30k diyorlarda çalışma saatine bakınca zaten o kmler trafikte eriyor 10k'da yağ pert. Kaba taslak iş makinelerindeki mantıkla gidiyorum ben çalışma saati Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 14 Şubat 2020 Paylaş 14 Şubat 2020 Sinan Akgöl yazdı: Adamların test mantığı ile bizim trafik yol şartlarımız bir değil ki zaten, adam 5 saatte Londra'dan Brüksel'e gidiyor 369km ben 3 saatte Avcılardan Bostancıya gidiyorum 50km. Araç 50km'de 3 saat aralıksız rolanti çalışıyor, örnek haftada 250km yol yapılsa trafikte çalışma motor çalışma saati 30'u geçiyor. Yağ 30k diyorlarda çalışma saatine bakınca zaten o kmler trafikte eriyor 10k'da yağ pert. Kaba taslak iş makinelerindeki mantıkla gidiyorum ben çalışma saati Doğru ama 10k x şehir içi = 30k avrupa standartı da değildir yani. Olsa olsa 20k x istanbul = 30k Avrupa bence Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 14 Şubat 2020 Paylaş 14 Şubat 2020 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Doğru ama 10k x şehir içi = 30k avrupa standartı da değildir yani. Olsa olsa 20k x istanbul = 30k Avrupa bence 30k yi hic hesaba katmiyorum 20k dan sonraki butun tavsiyeler yalan cikan yaglari goruyoruz dedigin gibi 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 27 Şubat 2020 Paylaş 27 Şubat 2020 @Çağlar SAVCI değişim yaptırdınız mı? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Şubat 2020 Paylaş 27 Şubat 2020 Köksal Yılmaz yazdı: @Çağlar SAVCI değişim yaptırdınız mı? Murph miydi o kanunu olan. Kurcalama Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 Mustafa Tüfekçi yazdı: Murph miydi o kanunu olan. Kurcalama Orası da var ama bu mantıkla motor yağını da değiştirmemek lazım 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 Köksal Yılmaz yazdı: Orası da var ama bu mantıkla motor yağını da değiştirmemek lazım Aynı değil. Motor yağı o km'ye kadar illaki değişmiştir. Şanzıman dan haber vsr mı 😛 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 Mustafa Tüfekçi yazdı: Aynı değil. Motor yağı o km'ye kadar illaki değişmiştir. Şanzıman dan haber vsr mı 😛 Şimdilik haber yok ama almak lazım gelmez mi? Ömürlük bir ürün değil sonuçta yağ Yorum bağlantısı
Ali Gök 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 (düzenlendi) Başına bela alma. eski otomatik şanzıman yağıma dokunma diyor opel geçen gün ed eski otomatik şanzıman sorunu yoksa kurcalamayın dedi mesela 28 Şubat 2020 tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 Babamın araçta da aynı şanzıman var. İlk 200.000km civarı olması lazım yağı değişti. Sonrasında iki kez daha değiştirdik. Şanzıman yağı mutlaka değişmeli. Uzun zamandır değişmemiş ellemeyelim düşüncesi bana göre yanlış. Çıkan şey (yağ demek mümkün değil) ile şanzımanın çalışıyor olması her şeyin yolunda olduğu anlamına gelmez. 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 Mustafa Arıkan yazdı: Babamın araçta da aynı şanzıman var. İlk 200.000km civarı olması lazım yağı değişti. Sonrasında iki kez daha değiştirdik. Şanzıman yağı mutlaka değişmeli. Uzun zamandır değişmemiş ellemeyelim düşüncesi bana göre yanlış. Çıkan şey (yağ demek mümkün değil) ile şanzımanın çalışıyor olması her şeyin yolunda olduğu anlamına gelmez. Hepsi tek seferde değişmese bile tapayı açınca kaç lt yağ çıkıyor acaba? Elimde 4 lt castrol transmax z var. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 Köksal Yılmaz yazdı: Hepsi tek seferde değişmese bile tapayı açınca kaç lt yağ çıkıyor acaba? Elimde 4 lt castrol transmax z var. 3,5lt diye hatırlıyorum. Biz 3lt boşaltıp 3lt ekledik. Bu şekilde 3 kez yaptık. Şimdi yağ çubuğunu çekince tertemiz yağ geliyor. 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 Mustafa Arıkan yazdı: 3,5lt diye hatırlıyorum. Biz 3lt boşaltıp 3lt ekledik. Bu şekilde 3 kez yaptık. Şimdi yağ çubuğunu çekince tertemiz yağ geliyor. Peki yağ filtresi değişimi yaptınız mı? Ulaşımı kolay mı? Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 28 Şubat 2020 Paylaş 28 Şubat 2020 Köksal Yılmaz yazdı: Peki yağ filtresi değişimi yaptınız mı? Ulaşımı kolay mı? Filtreyi hatırlamıyorum ilk değişim şanzımancıda yapılmıştı. Babama sormam gerek. Sonraki değişimleri biz kendimiz yaptık. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts