İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Mercek ve Led Montajı Tavsiyesi


Emre Akbas

Recommended Posts

Emre Akbas

Merhaba aracım 2011 comfort paket aracımda mercek olmadığı için linkte belirtmiş olduğum mercek setini takmayı düşünüyorum genelde hangi tipler kullanıyor focus 2.5 lara. Dikkat etmem gereken bir nokta var mıdır. Ayrıca aklıma takılan birkaç soru var sonradan takılan mercekler düzgün çalışır mı gerçekten uğraşmaya değermi çünkü bir hayli zahmetli bir iş.

 

Merceği aracımın kısa farı olan tarafına takacağım taktığımız zaman uzun halajoni iptal edip hem kısa hem uzunlar mercek vasıtasıyla mı kullanacağız orayı tam anlayamadım çünkü mercek içerisinde uzun ve kısa yakmak için sistem var. Bir de satıcı bu merceklerde ne tip led kullanacağımızı resim olarak belirtmiş halojen ve arkasında fan olan LED'ler takılmadığını göstermiş bu mercekler için en uygun LED tipi hangisi oluyor?

 

Ürün linki. #Aliexpress TRY 118.84  32%OFF | RACBOX 2 adet 2.5 inç evrensel Bi xenon HID projektör Lens gümüş siyah örtüsü H1 Xenon LED ampul H4 H7 motosiklet araba far
https://a.aliexpress.com/_Uke0D

 

Kullanılabilecek led tipini göstermiş 

 

nTIGLM.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mercekli farım var demek için takılabilir, aydınlatma performansı beklentisini yüksek tutmayın. Kısa far açık iken sleektör yapınca vyea uzunları yakınca bundaki perde ile bunlarda selektör yapar, kısa far yanmaz ken selektör yapmaz, yapması için far içinde tesisatta işlem gerekir.

Her H1 ampülünü de kullanamaz.

Bence farı açıp işlem yapılacak ise daha iyi bir şeyler bakın

bunlara h1 xenon takılıp kullanılırdı .

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Aynı mercekten var bende. Halojen ampül plastik kasayı eritiyor. 360 derece h1 led ile verim alınır ancak. İlgili mercek ve ışık deseni

62a0721ac24e72885dd3ec0b4362eaa8.jpg5bf210e2019ea6e8da268c52cdebb0b1.jpge4b9d6ca5d1511a57365f8719a0f1a11.jpg

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Servet Aydın yazdı:

Halojen ampül plastik kasayı eritiyor.

 

Linkte metal kasa diyor 🙂

 

HTB1bAAaiBjTBKNjSZFwq6AG4XXaA.jpg

 

Şimdi bende önceden mercek takılmış 2 çift far var mercekler ölü. Bundan alsam takmak için bir avantajı yok dibi kesik çünkü, almışken hangi merceği almalı @Servet Aydın abi.

Yorum bağlantısı
Erhan Mersin

Focus farı acıp kapatmak çok zor öncelikle onu söyliyeyim yapıcağın işlem sonrası farın çöpte olabilir. Yada çok güzelde olabilir yapıcağın işciliğe bağlı bu işlemi daha önceden yapmadıysan yapmanı tavsiye etmiyorum yada bu işi yapan bir kişiden yardım almanı tavsiye ederim.ikici durumda halojen merceğe led ampul taktığında aydınlatmıyor biz bunu abimin focus titanıum x aracında denedik orjinal adaptif mercekli farda.xenon ampül taktığımızda aydınlatı  ancak. Bixenon mercekte ampul tek merceğin perdesine uzun farın tetikleme ucu bağlı kısa hüzmeli far yanarken selektör yaptığınızda perde kalkarak daha yukarı ve uzağa ışığın vurmasına yarıyor bu bir secenek olabilir yapıcağın far için 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
 

Şimdi bende önceden mercek takılmış 2 çift far var mercekler ölü. Bundan alsam takmak için bir avantajı yok dibi kesik çünkü, almışken hangi merceği almalı [mention=13526]Servet Aydın[/mention] abi.

İyi ve sıfır mercek 1500ü buluyor. Önceden takılan mercek iptali sonrası yeni mercek işi misli ile zor
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Şimdi bende önceden mercek takılmış 2 çift far var mercekler ölü. Bundan alsam takmak için bir avantajı yok dibi kesik çünkü, almışken hangi merceği almalı @Servet Aydın abi.

 

Mercek ne takılmış önce onu bileydik.

 

OEM halojen mercek takılı olan farda bile değişiklik zor olabiliyor.

 

Konu sahibi arkadaşım ben hala eski düzen mercek xenon adamıyım :) OEM mercekli led takılırsa Megane Passat vs gibi anca onlar iş görür.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...