İçeriğe Yönlendir

Fiesta Motor Kulağı

Ü.Emre Kartal

Recommended Posts

Ü.Emre Kartal

Merhaba, 2015 model fiestamın sabahları ilk çalıştırmada sağ önden gelen ses sebebi ile motor kulağından şüpheleniyordum bir süredir. Birkaç yere kontrol ettirdim, motor kulağı olsa sürekli olur denildi. En son baktım olmayacak viraj lastiklerini de değiştiririm düşüncesi ile yetkili servise gittim. Baktılar ettiler, motor kulağının açıklığının kapandığını ancak hasar olmadığını acil durumu yok şuan değiştirmeyelim dediler. Gerçekten de hava sıcak ise ilk marşta da duymuyorum o sesi. Viraj lastiklerini de yağladılar, ses kesilirse eğer hasar görünmüyor değiştirmeyelim dediler. Gelelim soruma,

Motor kulağının 2 tane olduğunu düşünüyorum, 1 de şanzıman kulağı var. Ancak yedek parça satışı yapan hiçbir sitede sürücü tarafının motor kulağına dair parça bilgisi göremedim. Bu araçta gerçekten tek motor kulağı mı var yoksa parçası zor bulunan taraf mı? Heryerde benim sıkıntılı olan taraf var diğeri yok. Orjinalini serviste 1700 lira gibi bir rakama değiştiriyorlar, parça fiyatıda internette 700-800 aralığında. Birde forumda da gördüğüm kadarıyla ecem markasının ürünleri var aklımda. Üretim yeri burada, iletişime geçip tedarik ederim diyorum. Ancak bu durum kafamı karıştırdı. Motor kulağı, şanzıman kulağı ve viraj lastiklerini yenileyeyim diyorum biraz daha kullanıp. Belki orjinal tek taraf fiyatına komple bütün parçaların kauçuklarını değiştirebilirim (tabla lastikleri vs) , o nedenle en kötü ihtimalle bozulursa tekrar alırım düşüncesindeyim. 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Şoför tarafındaki şanzıman üst takozu diye geçer, yolcu tarafı motor takozu. Ecem dizel focusda tavsiye edilmiyor yağlı tip olduğu için orjinali gibi olmuyor diyorlar ama sizin araçta nasıl bir bilgim yok.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Şoför tarafındaki şanzıman üst takozu diye geçer, yolcu tarafı motor takozu. Ecem dizel focusda tavsiye edilmiyor yağlı tip olduğu için orjinali gibi olmuyor diyorlar ama sizin araçta nasıl bir bilgim yok.

Fiestada da yağlı tip dedi geçen servisteki arkadaş. Üst takoz olarak aratınca çıktı düşündüğüm parça, orjinal almak durumunda kalırsam zaten sadece kulağı değiştiririm ki o da servisteki arkadaş dahil acil değil dedi. Viraj lastiklerini bile değiştirmediler önce yağlayalım dediler sağolsunlar. Sadece Ecem markası için veya başka bir alternatif bulursam değişim düşünebilirim.

Yorum bağlantısı
Cengizhan Bekir BAYRAM

Bende bugün motor takozu bu değiştirdim. Orjinali vardı üzerinde. Ecem taktılar . Ses arada bir geliyor tam olarak kaybolmadi ses. Bakar bakmaz bozuk bu takoz dedi ama pek inandırıcı gelmedi . Aynı ses devam ediyor. 130 liraya aldım. Orjinali 900 lira dediler. :(

Yorum bağlantısı
Furkan Kökoğlu
Cengizhan Bekir BAYRAM yazdı:

Bende bugün motor takozu bu değiştirdim. Orjinali vardı üzerinde. Ecem taktılar . Ses arada bir geliyor tam olarak kaybolmadi ses. Bakar bakmaz bozuk bu takoz dedi ama pek inandırıcı gelmedi . Aynı ses devam ediyor. 130 liraya aldım. Orjinali 900 lira dediler. :(

Ben 180 liradan almıştım. İlk 1 ay C segmenti araç gibi olmuştu yine döndü eşeğe arnavut kaldırımların da k*çından başından sesler gelmeye başladı yine. 

Yorum bağlantısı
Cengizhan Bekir BAYRAM
Furkan Kökoğlu yazdı:

Ben 180 liradan almıştım. İlk 1 ay C segmenti araç gibi olmuştu yine döndü eşeğe arnavut kaldırımların da k*çından başından sesler gelmeye başladı yine. 

Herşeyin orjinalini kullanmak şart ama imkan olmuyor bazen. adam sesi dinleyince direk bozuk diyip atıyor. bi bak sök ayarla olmazsa öyle bozuk de. çıkan parçayı isteyince de hurda bu napacan diyip bide tribe giriyorlar.  başka bi ustaya artık çıkan orjinalini tekrar taktırıp öyle denetcem. çünkü geçen ay baskı balata ve triger değişti . değişene kadar hiç ses yoktu.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Şanzıman değişirken zaten gevrek olan takozlar yırtılıyor ve ses başlıyor sanırım. Bende değiştim, alt şanzıman takozu da değişti, öncesinde olmayan titreşim ve sesler başladı özellikle stop ederken, orjinali takıldı bir şey değişimdi. Şanzıman üst takozunu da değişeceğim bakalım müsait bir zamanda.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...