İçeriğe Yönlendir

Fiesta - Rolantide Şarj Dinamosu Değeri Kaç Olmalı?

Ümit Türk

Recommended Posts

Ümit Türk

Merhabalar,

aracın bugün akü değerini kontrol ettik araç çalışır vaziyette rolantide 16 değer ölçtü. Bir sıkıntı var belli ama ne olduğu belli değil. Normal mi bu değer yada kaç olmalı? 

Tüm elektrik aksamları kapalıydı...

Teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Akım kaç olmalı sorusunun tam cevabı olmaz. Şöyle ki, ölçülen akım anında akü kaç volt bilinmeli, şarj sistemi tam doyumlu tip mi yoksa devir oranlı şarj sistemi mi bilinmeli.

16 amper dimi ölçülen? Volt değildir inşallah

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Servet Aydın yazdı:

Akım kaç olmalı sorusunun tam cevabı olmaz. Şöyle ki, ölçülen akım anında akü kaç volt bilinmeli, şarj sistemi tam doyumlu tip mi yoksa devir oranlı şarj sistemi mi bilinmeli.

16 amper dimi ölçülen? Volt değildir inşallah

Volt değilmiydi ? 14 falan diyorlardı volt mu amper mi o ?

yada ben yanlış anladım bugün bakıma götürdüm motor ustası ölçen kişi devam gittiğim yer zaten bana kendisi dedi konejtör arızası var sanki ama yinede elektrikçiye görün dedi ya akü arızalı yada konjektör arızalı 14 olmalı dedi

Yorum bağlantısı
İhsan Yıldırım

16 volt normal bir arac icin fazla bir deger sarj dinamosu fazla elektirik uretiyor akude sorunlar basgosteremesi olasi ortalama 14-14.5 volt arasinda 12 volt akuyu sarj edersiniz bir anda olmasada 6 aylik surec icerisinde akunuz sorun yasayacaktir

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)

Alternatörün ürettiği gerilim doğal olarak araba çalışırken benim eski araçta akü ölçümünde dc 14.5 volt civarıydı.16 volt bencede yüksek.Konjektör alternatörün ürettiği alternatif akımı aküde kullanılacak biçimde  doğru akıma çeviren parça

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
Bilgl
Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman

Alternatör tarafından üretilen alternatif akımı doğru akıma çeviren parça diyot tablasıdır. Motor devrine eş değer bir şekilde artan voltajı 14.4 voltta sınırlandıran parça ise konjektördür. Sizin durum konjektör arızası olarak görünüyor. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir oto elektrikçiye gidin ve ölçüm yaptırın. Belki de hatalı ölçtüler. 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Zaten 1 yada 2. Vites 2000 devirde araç toparlanırken farlarda ve göstergede kısıp bırakma oluyor buda dinamo sıkıntı belirtisi sanırım

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Rölanti anında voltaj ölçümü olacak. 13.8 civarı ise normal. Devir 2000 civarı olunca 14.4 civarı oluyor ise herşey normal

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Ümit Türk yazdı:

Zaten 1 yada 2. Vites 2000 devirde araç toparlanırken farlarda ve göstergede kısıp bırakma oluyor buda dinamo sıkıntı belirtisi sanırım

Benim eski arabada farlarda oynama vardı akü bitti değiştirdim 1 ay sonra tekrar bitti konjektör değistirdim düzeldi

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Aytac Sakal yazdı:

Benim eski arabada farlarda oynama vardı akü bitti değiştirdim 1 ay sonra tekrar bitti konjektör değistirdim düzeldi

Aytac Sakal yazdı:

Ne kadara mal oldu ?

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

2007 symbol benzin lpg 2016 yılı işçilik dahil 150 tl oda tampon söküldüğü için

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Usta kömürlerine bakalım belki kurtarırız demişti ancak beni öyle delirtmişti direk değiştirdim 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Aytac Sakal yazdı:

Usta kömürlerine bakalım belki kurtarırız demişti ancak beni öyle delirtmişti direk değiştirdim 

O kadar mı nefret ettin ya ?

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Ümit Türk yazdı:

O kadar mı nefret ettin ya ?

Harareti bir yana elektrik arızaları bir yana 

Önce akü bitti yolda kaldık yeni akü aldım onuda yedi şarj ettirdim şarj dinamosu bakımı yaptık yine yolda kaldık en son konjektör değiştirdim.Ardından tekleme başladı bujiler ateşleme kabloları para vere vere en son ben buldun arızayı  ateşleme boblni değiştirdim oda halloldu durmadan patlayan sinyal far albümleri arızalanıp duran stop lamba kartını saymadım bile ?

Hararet için radyatör bakımı termostat sıvı değişimi ve diğerleri hiç biri işe yaramadı ?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Servet Aydın yazdı:

Rölanti anında voltaj ölçümü olacak. 13.8 civarı ise normal. Devir 2000 civarı olunca 14.4 civarı oluyor ise herşey normal

Abi benim rölantide 12.7 volt

Motor 85 dereceye çıkıp sıcak motor olunca 13.8 volt. (rölantide) 

Bu durumu yeni keşfettim. Yeri gelmişken yazayım dedim. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Koreli şarj sistemi ekonomi üzerine inşa edilmiş. Ve uzun vadede faydalı sistem

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
(düzenlendi)

dün oto elektrikçide ölçtürdüm herşey normal çıktı dinamoda sorun yok. 14,4 çıktı rolantide.  elektrikçi bir sıkıntısı yok diyor ama halen far kısıp bırakma olayını çözemedik  fan rölesi ile birlikte eşzamanlı olarak kısıp bırakıyor rölede tık sesi çıkarıyor. ne zaman geri vites ampülünü değiştirdim sonra oldu bütün olay.  birde dikkat ediyorum elle tutulamayacak kadar sıcak oluyor. ters mi taktım acaba? 

tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Okudan

benim fiesta 2000 de 13.8 ile 14.2 arasında değişiyor elektirik kullanımına göre 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Isınması normal, 21w halojen ampul ısınır.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ümit Türk yazdı:

rölesi ile birlikte eşzamanlı olarak kısıp bırakıyor

Far anahtarı bozulmuş olmasın?

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Sani Gerşon yazdı:

Far anahtarı bozulmuş olmasın?

Nasıl yani far anahtarının fan rölesi ile ilişkisi ne olabilir ki ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...