Ali Darbaz 18 Şubat 2020 Paylaş 18 Şubat 2020 Merhaba Kışın derlerki "EL frenini çekmeyin". Sabah freniniz donar. Lakin benim frenlerim disk, 4 kışdır el frenini çekerim. Bana bir sıkıntı yaratmadı Ama hatırlarımki, babamın kampanalı Skodası hep tamburu kilitlenirdi, sürüne sürüne giderdi. EL freni çekmeyin donar muhebbeti disk frenler için geçerli değilmidir? Artık tarihemi karıştı. Yorum bağlantısı
Buğra Höngül 18 Şubat 2020 Paylaş 18 Şubat 2020 Merhaba Kışın derlerki "EL frenini çekmeyin". Sabah freniniz donar. Lakin benim frenlerim disk, 4 kışdır el frenini çekerim. Bana bir sıkıntı yaratmadı Ama hatırlarımki, babamın kampanalı Skodası hep tamburu kilitlenirdi, sürüne sürüne giderdi. EL freni çekmeyin donar muhebbeti disk frenler için geçerli değilmidir? Artık tarihemi karıştı. Kars - 39 da sorun yaşamadım Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 18 Şubat 2020 Paylaş 18 Şubat 2020 Sadece disk ve kampana olarak düşünmeyin, el freni halatının koruması iyi değilse su alıp halat donabilir. Ayrıca İstanbul'da donması ne bileyim pek mümkün değil gibi duruyor. Kampana diske göre suyu içerisinde muhafaza etme durumuna göre donabilir. Mesela geçenlerde araç içerisindeki düğmem donmuştu ? 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 Şubat 2020 Yazar Paylaş 18 Şubat 2020 Selçuk Bakış yazdı: Sadece disk ve kampana olarak düşünmeyin, el freni halatının koruması iyi değilse su alıp halat donabilir. Ayrıca İstanbul'da donması ne bileyim pek mümkün değil gibi duruyor. Kampana diske göre suyu içerisinde muhafaza etme durumuna göre donabilir. Mesela geçenlerde araç içerisindeki düğmem donmuştu ? Ben emekli olunca sivasa göcer, avcılık yaparım diyordum. -11 de 2 gün kalınca vaz gectim Biz şeherlilere göre değil. Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 18 Şubat 2020 Paylaş 18 Şubat 2020 Babamın 86 model ladasında sorun yok benim 2006 fiesta eksi 2 de el freni donuyor ( son 3 4 yıldır donuyor sanırım bir yerden nem su alıyor) Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 18 Şubat 2020 Paylaş 18 Şubat 2020 Ali Darbaz yazdı: Ben emekli olunca sivasa göcer, avcılık yaparım diyordum. -11 de 2 gün kalınca vaz gectim Biz şeherlilere göre değil. Senede 1 hafta 10 gün öyle soğuk olur, geneli sıcak geçer eski kışlara göre. Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 18 Şubat 2020 Paylaş 18 Şubat 2020 Selçuk Bakış yazdı: Senede 1 hafta 10 gün öyle soğuk olur, geneli sıcak geçer eski kışlara göre. Siz öyle diyince bir bakayım şuanda Sivas kaç derece diye meteorolojinin sitesine girdim -11,3 diyor.Sanrıım hala soğuk Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 18 Şubat 2020 Paylaş 18 Şubat 2020 Ahmet Türedi yazdı: Siz öyle diyince bir bakayım şuanda Sivas kaç derece diye meteorolojinin sitesine girdim -11,3 diyor.Sanrıım hala soğuk Geçen hafta kar fırtınası vardı, şimdi ayazinin çıkma zamanı bir haftası doldu, sıra 10 günün dolmasında ? 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 18 Şubat 2020 Paylaş 18 Şubat 2020 o kadar soğukta günlük yaşam nasıl oluyor merak ediyorum. geçen sapancada gece el frenini çektim. ilk harekette tık diye bir ses geldi sonra bişe yok Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Şubat 2020 Paylaş 18 Şubat 2020 KA aracım varken, arka kampanalıdı, bi kere donmuştu. Clio varken hiç sorun yaşamadım. Duster da kampanalıydı, onda da sorun yaşamadım. Bence tamamen aracın yaşı, durumu, bakımı bu durumu etkiliyor. 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 18 Şubat 2020 Paylaş 18 Şubat 2020 o kadar soğukta günlük yaşam nasıl oluyor merak ediyorum. geçen sapancada gece el frenini çektim. ilk harekette tık diye bir ses geldi sonra bişe yok Normal yaşam, bu havalar çok soğuk değil ki, -20 sonrası sıkıntı [emoji4] Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 18 Şubat 2020 Paylaş 18 Şubat 2020 Benim aracımda elektronik el freni var.Kendim müdahale etmesemde kapı açılınca kilitliyor.Hep düşünürüm donarsa ne olacak diye Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 18 Şubat 2020 Paylaş 18 Şubat 2020 (düzenlendi) Sani Gerşon yazdı: KA aracım varken, arka kampanalıdı, bi kere donmuştu. Clio varken hiç sorun yaşamadım. Duster da kampanalıydı, onda da sorun yaşamadım. Bence tamamen aracın yaşı, durumu, bakımı bu durumu etkiliyor. Mondeo varken -22, -24 derecelerde ne el freni dondu ki arkalar kampana, ne de araçta çalışmamazlık sorunu oldu. Selçuk Bakış yazdı: Normal yaşam, bu havalar çok soğuk değil ki, -20 sonrası sıkıntı Bu soğukları çok büyütüyorlar, her şeye afet gözüyle bakılıyor, -10 dereceler normal. Yeter ki açıkta olmayın. Rabbim dışarıda olan tüm canlılara yardım etsin. Ayrıca iki gün sonra ilk cemre düşüyor, neredeyse yaz geldi sayılır. 18 Şubat 2020 tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 18 Şubat 2020 Paylaş 18 Şubat 2020 Bu soğukları çok büyütüyorlar, her şeye afet gözüyle bakılıyor, -10 dereceler normal. Yeter ki açıkta olmayın. Rabbim dışarıda olan tüm canlılara yardım etsin. Ayrıca iki gün sonra ilk cemre düşüyor, neredeyse yaz geldi sayılır.Kesinlikle, havada ayaz olmadıktan sonra kolay kolay sıkıntı olmuyor.Allah dışarıda kalana yardım etsin. Yorum bağlantısı
Coşkun Basan 18 Şubat 2020 Paylaş 18 Şubat 2020 Ben emekli olunca sivasa göcer, avcılık yaparım diyordum. -11 de 2 gün kalınca vaz gectim [emoji4] Biz şeherlilere göre değil. Geçen hafta sonu arkadaşım -21° resmi atmış Sivas soğuk memleket eski soğuklar yok diyorlar bide [emoji1] Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 18 Şubat 2020 Paylaş 18 Şubat 2020 Coşkun Basan yazdı: Geçen hafta sonu arkadaşım -21° resmi atmış Sivas soğuk memleket eski soğuklar yok diyorlar bide Gerçekten yok, ne eskisi gibi kar yağıyor ne de soğuklar eskisi gibi uzun oluyor. En fazla iki hafta sürüyor. Önceden böyle değildi. Ben ilkokuldayken gecekonduda otururduk. Yağan karı bir iki kez kürüdükten sonra damdan karın üstüne atlar inerdik. O kadar kar olurdu ve kar çok uzun kalırdı. 2 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 18 Şubat 2020 Paylaş 18 Şubat 2020 Geçen hafta sonu arkadaşım -21° resmi atmış Sivas soğuk memleket eski soğuklar yok diyorlar bide [emoji1]Geçen hafta Sibirya basıncının etkisinde idik ve o soğukta bozuk kaloriferli araç ile Yozgat'a gitmek zorunda kaldım [emoji33] 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 18 Şubat 2020 Paylaş 18 Şubat 2020 Eski şirket aracı fluence di, gece don varsa sabah kesin el freni donardı. Eski şirketteki sevkiyat aracı ducato idi, onun da el freni sürekli donardı. Ancak diğer araçlarımda hiç sıkıntı yaşamadım. Yorum bağlantısı
Coşkun Basan 18 Şubat 2020 Paylaş 18 Şubat 2020 Geçen hafta Sibirya basıncının etkisinde idik ve o soğukta bozuk kaloriferli araç ile Yozgat'a gitmek zorunda kaldım [emoji33]Arkadaşım Yıldızeli nden yola çıkıyor video da yol bile belli değildi [emoji1] Çok sogukmus geçmiş olsun sizede -5 derecede aynı şartlarda yolculuk yaptım ayaklarım donmuştu Gerçekten yok, ne eskisi gibi kar yağıyor ne de soğuklar eskisi gibi uzun oluyor. En fazla iki hafta sürüyor. Önceden böyle değildi. Ben ilkokuldayken gecekonduda otururduk. Yağan karı bir iki kez kürüdükten sonra damdan karın üstüne atlar inerdik. O kadar kar olurdu ve kar çok uzun kalırdı. Babam köydeki anılarını anlatır aynen öyle imiş şimdi o kadar yağmıyor diyor 2 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 18 Şubat 2020 Paylaş 18 Şubat 2020 El freni tipi çok önemli, bildiğim kadarıyla 3 tip el freni var. 1) Kampana tip, fren balatası hem el freni hemde normal fren görevini görüyor 2) Disk fren, el freni balatası görevini normal balata görüyor 3) Piyasa ağzıyla Mercedes tipi el freni (Toyotada bazı modellerde mevcut mesela), arka frenler disk ancak kampana gibi içeride de el freni balatası var. İlk tipte kampana olduğu için nispeten korunaklı, ancak park öncesi sudan geçilmişse tahliyesi daha düşük olduğundan donma ihtimali ve çözülmesi zor bir sistem. İkincisinde zaten dışarıda sistem, bakımlı ise, sudan vs geçtiyseniz mümkün olduğunca frenleme yaparak park ederseniz çok kısa sürede kuruma şansı var. Donma ihtimali düşük, genellikle balata diske nemden yapışır, el freni bırakıyorsa ilk hareket ile açılır. Sonuncusunda ise sistem daha karmaşık, hem kampana hem disk balata yapışabilir. İşte o zaman daha güçlü tutma olacağından kendi hareketiyle çözülmeyebilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts