İçeriğe Yönlendir

Autobild Büyük Lastik Testi (2020)

Evren Erakçora

Recommended Posts

Emre Şimşek
Metin Akbal yazdı:

Hocanin dedigini yap yaptigini yapma emoji23.pngemoji23.png

Good Year da ayni Michelin gibi yanaklari catlama yapiyir erken erken ve performansini erken kaybediyor.

Falken uygun ama ilk sezonunda sertlesmeye basliyor.

Linkini attığım lastiği alıyorum bak hoca

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Servet Aydın yazdı:

Ses yok. Tecrübe edildi.. Bf goodrich urban terrain serisi. Ömürlük lastik. 4 mevsim

Abi sen diyorsan bir şeyi öylesine söylemezsin. Sağlam lastiğe benziyor gerçekten ama babam ne der bilmiyorum bi göstereyim. Tabi bir de ölçü sorunu var. 65 yanak bulabildim acaba avensiste nasıl durur..

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Furkan Avcı yazdı:

benim ebat bayağı büyük, fiyat farkı çok olabilir.

Ama continental almayacağım için aldım. Deneyip göreceğiz.

Pişman olmazsınız. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Linkini attığım lastiği alıyorum bak hoca
Cok paraymis ya. Alternatif ebat yokmu
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
SUV lastiği olarak geçiyor. Toplam 18 ebat arasından binek için uygun olan 215/55 R17 ebat yok. [emoji848] Bildiğin karakteri aşağılanarak yumuşatılmış şehirli off road lastiği bu.

225 50 17? Çok yumuşak lastik. Bugünlük 35km test sonucu izlenim. Otomobil için uygun ölçüde işe yarar.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Koray Demir yazdı:

Son durum nedir lastiklerde @Emre Şimşek bulundu mu aranılan kan?

Babamın bulunduğu ilçede lastikçileri biraz kısıtlı. Bi tane tanıdık Goodyear bayii imiş orayla bir görüşülecek ama Goodyear olursa Efficient Grip Performance olur.

Yoksa Petlas Velox Sport 741 miydi neydi (insan buna bari Türkçe isim koyar) o olacak galiba..

Bu arada bir tane bayi bizi 800₺’ye 2019 Michelin Primacy 3 vereceğiz diyerek bayağı oyaladı ama ellerinde kalmamış meğer. Yeni siparişi 975 liraya çıkmasa onu alacaktık..

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
(düzenlendi)
Koray Demir yazdı:

6 senedir transporterin altında hankok lar var    dag taş bayır kullanılmıs lastık yarılmadı bende  yarıldıysa da  ya aracına uygun ebat degıldır yada bir yere kestırmısdır o sekıl dikine yardırmak cok zor 

tarihinde Erkan Işık tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
6 senedir transporterin altında hankok lar var    dag taş bayır kullanılmıs lastık yarılmadı bende  yarıldıysa da  ya aracına uygun ebat degıldır yada bir yere kestırmısdır o sekıl dikine yardırmak cok zor 
Bende aynisini dusunuyorum. Sikayetteki lastik balon yapmis gibi geldi. Ki genel yoruma bakmak lazim tek tuk cikabilir sikayet. Herkesi memnun etmek te zor :)
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Sabah gittiğimiz tanıdık Lassa bayii çıktı ve Driveways'i bize 800'e itele.. öhöm satmaya çalışınca oradan ayrılmak zorunda kaldık.

Hankook benim de kafama yatmıştı eğer Erkan abinin şu mesajı o zaman yazılmış olsaydı şimdiye aldırmıştım :)

Şimdi başa döndük. Kayseri'de bir arkadaşım GoodYear bayi ama oraya gitmek için Yahyalı'dan 100 km yol alması gerekecek.

Onun verdiği fiyatlar fena değildi.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Sabah gittiğimiz tanıdık Lassa bayii çıktı ve Driveways'i bize 800'e itele.. öhöm satmaya çalışınca oradan ayrılmak zorunda kaldık.
Hankook benim de kafama yatmıştı eğer Erkan abinin şu mesajı o zaman yazılmış olsaydı şimdiye aldırmıştım [emoji4]
Şimdi başa döndük. Kayseri'de bir arkadaşım GoodYear bayi ama oraya gitmek için Yahyalı'dan 100 km yol alması gerekecek.
Onun verdiği fiyatlar fena değildi.
Tanesi mı 800?
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Bana en sesiz lastik lazım. Ne var piyasada 175 65 r14
Michelin Enerji Saver var ama pahalı.
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Ali Darbaz yazdı:

Nokian almıştım başka ölçü, çok sessizdi, bak istersen.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Evren Erakçora yazdı:
Ali Darbaz yazdı:

Michelin Enerji Saver var ama pahalı.

Hem pahalı hemde nokian kadar sesiz değil. 68 db gösteriyor. 

Arabada olan lastikler, pt535 ve sn832.

diğer iki lastik as210 ve nokian ise almayı düşündüklerim. 

jEwmiT.png

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Ben dün taktım Nokian ları, ilk anda gerçekten sessiz ama kışlık nokianları çıkardım tam bilemedim, kullandıkça yazarım

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ben dün taktım Nokian ları, ilk anda gerçekten sessiz ama kışlık nokianları çıkardım tam bilemedim, kullandıkça yazarım
Sessiz ve yumusak. Ben yazliga gectigimde baktim konfor hala ayni [emoji16] Kislik gibi tatli bir sekmesi var Nokian in.
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Metin Akbal yazdı:

Sessiz ve yumusak. Ben yazliga gectigimde baktim konfor hala ayni emoji16.png Kislik gibi tatli bir sekmesi var Nokian in.

Nokian'ı ilk taktığımda motor sesi duymaya başladım. Bir an motora ne oldu da sesi arttı derken jeton düştü. Lastik sesi azalınca motor sesini duymaya başlamıştım. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu
Mahmut Yıldız yazdı:

Nokian'ı ilk taktığımda motor sesi duymaya başladım. Bir an motora ne oldu da sesi arttı derken jeton düştü. Lastik sesi azalınca motor sesini duymaya başlamıştım. 

Aynısı bana da oldu dün, conti aldım yeni, eski pirelliler sertleşmişti epeyce. Arabaya binince müthiş bir sessizlik bekliyordum, motor sesi kulağımı tırmalayıp duruyor. Anlam verememiştim. Sizin yorumunuzu görünce bende de jeton düştü ?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ali Darbaz yazdı:

Etikete bakma sen, michelin yağ gibi gidiyor yolda :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Darbaz yazdı:

jEwmiT.png

Ali bey Falken Sincera alın bence. Etiket değerlerinde gerçek sürüşte yanılsama oluyor. Conti 71 Goodyear 67 db. Kullanımda Contiler daha sessiz geldi nedense. Halbuki akustik olarak 3dB lik fark, 2 katı gürültü veya diğer deyişle lastikten kaynaklı sesin yarı yarıya azalması demek. Bir de lastik ebatlarına göre ses seviyesi değişiklik gösterebiliyor. Bu yüzden etiket desibel değerleri yerinde daha çok ADAC ın yaptığı testleri referans alıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Metin Akbal yazdı:

Bende aynisini dusunuyorum. Sikayetteki lastik balon yapmis gibi geldi. Ki genel yoruma bakmak lazim tek tuk cikabilir sikayet. Herkesi memnun etmek te zor :)

Çok çok iyi bir lastik mi yoksa bütçe dostu f/p lastiği mi bu Hankooklar? Bi de özelden gönderdiniz galiba yukarıda yazmamışsınız hangi modelini tavsiye etmiştiniz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...