İçeriğe Yönlendir

92000 tl Kırmızı Fiat Egea Alınır mı?

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ebrar Tüfek
Coşkun Basan yazdı:

Araba da uyuyamam ama benim yerimde başkası olsa uyurdu kesin emoji1.png @Ali Darbaz çokta yavaş değil durmadigi sürece ortalamayı tutturuyor emoji23.png virajlarıda tır gibi dönüyor Bolu da Allah dan @Servet Aydın abinin araca bindim de kendime geldim emoji1.pngemoji2969.png

Ali abiyle sabah körü yola çıkacaksın, hız sabitleyiciyi açıp yol boyu hypermile ve araba muhabbeti yapacaksın, üff. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Körüğe binecek yükü hesaplarken psikiyatri masrafı çıkmasın, körükten pahalı. 😄

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

:yildizlar:   al 100-110 aralığına kruz kontrolu bastır devam et, ne hiperi, birddahamı geleceksin dünyaya, 1 lt. fazla yak keyfine bak, bu kadar kasma :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Coşkun Basan

Ali abiyle sabah körü yola çıkacaksın, hız sabitleyiciyi açıp yol boyu hypermile ve araba muhabbeti yapacaksın, üff. [emoji3]
İngilizcem yok ama

[mention=13526]Servet Aydın[/mention] abi uçurumda aşağı atladığı an için parçalandı resmen. Yaşadığım en korku dolu anlardı. 
Limitlerin adamı king [emoji1]
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Abi 100 yeter. 110 ile gidince hava direnci 5 10 beygir çalıyor.  10 beygir kaç gram benzin yakıyor bir bilsen. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı

Medikal işleriyle uğraşan bir arkadaşımızda var.Yakıtına 1 ay dayanabildi. BRC Lpg taktırdı. Benzin ile çok yakıyor diyordu.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

1.4 Fire 95 hp motor kronik olarak yağ yakmasıyla meşhurdur bilginiz olsun.

Millet burun kıvırmayıp i10 alsa. Bir senede 30 40 bin satsa. Onada yağ yakıyor derlerdi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)

Hafta sonu haberlerde vardı. Hava yastığı açılmadı şu kazada sikayet-yagiyor-fiat-egeanin-hava-yastig

WhatsApp%20Image%202019-06-21%20at%2015.

bu da diğer kaza. Bunda hem yastık açılmamış hem kemer kopmuş

c7f6d07d7ce49639de870138137e3e2b.jpg&t=1

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

ilk kazadaki araç kafadan darbe alıp belli ki hız kaybetmemiş. %20 overlap denen testteki gibi bile değil. ama tavan nereye gitmiş acaba...

buna hemen bir tavan kaynatıp tavanı da hiç boyamayıp çıtır hasarlı sigorta şişrmesi diye kaskaslarlar kesin.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Darbaz yazdı:

Millet burun kıvırmayıp i10 alsa. Bir senede 30 40 bin satsa. Onada yağ yakıyor derlerdi. 

Çamur atma değil araç gerçekten yağ eksiltiyor 1.4 motorun yapısı ile alakalı. Ankara’da sorduğum tüm Egea taksilerde sorun olduğunu gözlemledim. Örnekleri boldadır:

https://www.sikayetvar.com/fiat/egea/yag

Alacaksan 1.3/1.6 multijet alacaksın aracın motoru diğer kalan parçalarından kat be kat dayanıklı.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

Çamur atma değil araç gerçekten yağ eksiltiyor 1.4 motorun yapısı ile alakalı. Ankara’da sorduğum tüm Egea taksilerde sorun olduğunu gözlemledim. Örnekleri boldadır:

https://www.sikayetvar.com/fiat/egea/yag

Alacaksan 1.3/1.6 multijet alacaksın aracın motoru diğer kalan parçalarından kat be kat dayanıklı.

Oparın dandik yağı ısıya dayanamadığı için buhar olup yanıyor. 

Mobil 1 0w40 ve Castroll 5w30 kullananda eksiltme olmuyor

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Darbaz yazdı:

Oparın dandik yağı ısıya dayanamadığı için buhar olup yanıyor. 

Opar diyip geçmeyin. Selenia adına o yağları Petronas firması üretiyor. Mercedes-Benz çözüm ortağı ve OEM onaylı fabrikasyon dolum yağıdır böyle bir ihtimal varsa bile mümkün olamaz 😊 Opar Türkiye’nin en iyi firmaları ile çalışır.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

Opar diyip geçmeyin. Selenia adına o yağları Petronas firması üretiyor. Mercedes-Benz çözüm ortağı ve OEM onaylı fabrikasyon dolum yağıdır böyle bir ihtimal varsa bile mümkün olamaz 😊 Opar Türkiye’nin en iyi firmaları ile çalışır.

1.4 egeası yağ yakan kullanıcılar castrol ve mobile geçmiş. Araba yağ yakmayı kesmiş. Çok fazla var böyle geri dönüş. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Ali Darbaz yazdı:

1.4 egeası yağ yakan kullanıcılar castrol ve mobile geçmiş. Araba yağ yakmayı kesmiş. Çok fazla var böyle geri dönüş. 

Fabrikasyon yağ ince mi geliyor acaba? 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

Fabrikasyon yağ ince mi geliyor acaba? 

O konuda yorum yapamıyorum. Sadece grupda ve yutube yorumlarında gördüklerimi okuyorum. Ama neden yağ yaktığını anlamak çok kolay. 

Şehir içi trafiğinde rölantide alternatöre yük biniyor. Elektrikli su pompası motoru soğutuyor. Ama akü zayıflayınca su pompası devri düşüyor. Karter yağ sıcaklığı artırıp buharlaşıyor.  Durkalk trafikte en büyük handikap bu. Hele birde yazın klima açınca elektrik tüketimi hat safhaya çıkıyor.  Motordan yük çeken alternatör, klima kompresör manyetik debriyajını, radyatör fanlarını, su pompasını besliyor. Artık motorun tüm ısısı yağa geçiyor. Buhar olup yanıyor. 

tamamen teoridir. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

69 a veriyoz dediklerinde verseler almıştım. 100 bine almam. 

Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

Arabanın Wlpt skoru.  

9bvaZQ.png

Ali bey skor vs bilimsel verileri vermişsiniz çok güzel. Benim arkadaşım karacabey-m.k.paşa arası kullanıyor, aşırı sıkışık trafiğide yok. Bindik beraber gezdik sizin 5,7 verisinin yanından bile geçmedi. İstanbulun sakin trafiği ile denktir hatta burdaki trafik. Nerde yapılıyor bu testler? Sürekli ortalaması 8 litre arkadaşımın. 

tarihinde Mithat Tuğrul tarafından düzenlendi
.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Sıfır olması cazip gibi görünsede benim tercih etmiyeceğim bir model. İkinci el kaliteli ve güvenli bir araba almak daha mantıklı.

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

88.500 e kurum müdürümüz urban tamamen boyasız değişensiz beyaz egea sedan aldı daha dün. maalesef piyasa çok yüksek ve dizellerde modeli yüksek alınabilecek o paralara en mantıklı araba gibi duruyor şu anda..

Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu
Mithat Tuğrul yazdı:

Ali bey skor vs bilimsel verileri vermişsiniz çok güzel. Benim arkadaşım karacabey-m.k.paşa arası kullanıyor, aşırı sıkışık trafiğide yok. Bindik beraber gezdik sizin 5,7 verisinin yanından bile geçmedi. İstanbulun sakin trafiği ile denktir hatta burdaki trafik. Nerde yapılıyor bu testler? Sürekli ortalaması 8 litre arkadaşımın. 

80 ile denemek lazım bir de. Fiesta ile 90 ile yakalayamayınca katalog verilerini 80 ile denemiştim. O zaman tutmuştu şehir dışı verileri :) 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Emniyet kemeri kopması Linea'lardan beri var.

Yukarıdaki mesajda airbag açmaması normal zira muhtemelen tır altına girmiş. Önde neredeyse hiç hasar yok.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...