İçeriğe Yönlendir

Tamir Çantamda Neler Olmalı?

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Değerli arkadaşlar. 

Kendime bir araba tamir seti toplamak istiyorum. Benim bu tip ekipmanlarda tecrubem yok. 

Termostat değişiminden, filtre değişimine kadar kendim yapmak istiyorum. Bana bir set toplayalım. Bunu al bulunsun dediğiniz aletleri yazarsanız bende şimdiden toplamaya başlıyım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

ben genel bagajımda duranları yazıyorum ( ilk yardım çantası  yangın tüpü sabit herkesde olmalı zaten)

1-cırt kelepçe

2- kontrol kalemi çeşitli uçlar olan tornavida takımı

3-pense - çeşitli bpy anahtarlar -levye

4-kablo bandı

5-tel ve kablo

6-akü takviye kablosu

7-balta- isviçre çakısı

8- h7 ampül

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Hazır set veya mutlaka al dediğiniz parçaların linki varsa alayım

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
Ali Gök yazdı:

ben genel bagajımda duranları yazıyorum ( ilk yardım çantası  yangın tüpü sabit herkesde olmalı zaten)

1-cırt kelepçe

2- kontrol kalemi çeşitli uçlar olan tornavida takımı

3-pense - çeşitli bpy anahtarlar -levye

4-kablo bandı

5-tel ve kablo

6-akü takviye kablosu

7-balta- isviçre çakısı

8- h7 ampül

Senin balta benim bagajda :)  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Sami Demirpaz yazdı:

Senin balta benim bagajda :)  

aa doğru  şimdi hatırladım. opele sen kimsin la balta taşıyon bagajda dediydin

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Lokma ve torx seti

Plastik trim sökme aparatları çoğunlukla kullandıklarım ama bu işin ucu bütçede bitiyor.

Buji ve filtre anahtarı olabilir.

Güzel konu takipteyim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

plastik kelepce, pense, dayson, sıvı conta, benz bant, hızlı yapstırıcı, elektirik bandı, bir tutam kablo, ince sigorta ile kalın sigortalar, 3.5 kelepce, içi 6mm su borusu,

ve lokma takımım ve kelepce acacagım herzaman yanımdadır.

nFgXX1.jpg
nFgjnA.jpg

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Lokma takimi + t uzun kol

404 plastik yapistirici

Tornavida seti torx uclarla 

Pense kargaburun yankeski

Elektrik bandi

Metal kelepce cirt kelepce

Wd40

Led fener 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
İbrahim Arslan

37 yıllık teknik elemanım.

Benim değil arabada evde bile bu kadar takım yok. :) 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
İbrahim Arslan yazdı:

Tamirler iş yerinde oluyor demek ki :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
Değerli arkadaşlar. 
Kendime bir araba tamir seti toplamak istiyorum. Benim bu tip ekipmanlarda tecrubem yok. 
Termostat değişiminden, filtre değişimine kadar kendim yapmak istiyorum. Bana bir set toplayalım. Bunu al bulunsun dediğiniz aletleri yazarsanız bende şimdiden toplamaya başlıyım. 
Abi liste uzar gider ama bence en elzemi kaliteli ve tam 1 2 lokma takımı uzatması oynar mafsalı olan tam set ben 500 aldim yeni , ayarlı pense , bol bol kelepçe, çeşitli tornavida tamir banti şu ve elektrik için ayrı olan , manyotali fener , lastik tamir seti köpük ve fitil birde elektrikli pompa
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Ali Darbaz yazdı:

Torx seti dediğinin içinde lokma seti zaten var, gereksiz olur 1.ürün. Bendeki lokma seti 1.ürün amatörce işlerimi görüyor yıllardır.

Rico güzel markadır. Açık ağız anahtar seti de lazım olur. Almışken 24-26 olan takımdan al derim evde de lazım oluyor, bikaç yerde lazım oldu almadığıma pişman etti.

Aslında cebe nakiti koyup Karaköy perşembe pazarına gitmek lazım, hem fiyat hem çeşit için, şekerci dükkanı gibi geliyor bana :)

• Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Köksal Yılmaz yazdı:

Torx seti dediğinin içinde lokma seti zaten var, gereksiz olur 1.ürün. Bendeki lokma seti 1.ürün amatörce işlerimi görüyor yıllardır.

Rico güzel markadır. Açık ağız anahtar seti de lazım olur. Almışken 24-26 olan takımdan al derim evde de lazım oluyor, bikaç yerde lazım oldu almadığıma pişman etti.

Aslında cebe nakiti koyup Karaköy perşembe pazarına gitmek lazım, hem fiyat hem çeşit için, şekerci dükkanı gibi geliyor bana :)

Bir de RüstemPaşa camii arkası Eminönü :D :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM

Elektrik arızaları tespiti için ölçü aleti (multimetre) bulunmasında fayda var. 5db206b155abd3facc057f70711c74e7.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
İbrahim Arslan yazdı:

en güzeli yoksa heryeri sökesi geliyor bos vakit buldukca.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

1/2 ve 1/4 lokma seti ,buji aparatı var
50 cm 1/2 uzatma kolu
Kelepçe pensesi
Ford pense
Açık ağız anahtar seti
Torx alyan seti
Pense- yan keski
Yıldız ve düz tornavida
Ölçü aleti
12 v kontrol kalemi (kendim yaptım)
Cırt kelepçe
Bez bant
Elektrik bantı
Mini işkence
Plastik trim sökme aparatı.

Şuan aklıma gelenler bunlar. Askerden dönünce rutin bakım ve mini arızaları kendim yapmaya başlamayı düşünüyorum. Sırada balata itme aparatını almak var.

Lpg- kalorifer arasındaki hortum başıma bela olmuştu. 3 kere ustama göstermeme rağmen sorun çözülmedi.
Kendim değiştirdim şuan sorunsuz şükür. hem keyif veriyor hem de ekstra masraf olmuyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Araç bakımı vs tamir seti iyi ekipman ile 5bini geçer. O para ile kaç defa bakım yapılır araca.
Teknik Sorun için ise iyi bir kasko firması kafi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin

Bunlar benim evdekiler, bundan azı bağ evinde var e artık varın arabadakileri siz düşünün haa yetiyomu derseniz alma duygusu bitmedşkçe yetmiyor peki kullanıyormusun derseniz... Yeri geldikçe kullanıyorum en sinir olduğum takım yokluğundan işi bitirememk ayrıca okulda atölyede de 2 arkadaş kullandığımız şahsımıza ait büyük çelik dolap dolusu torna freze vs takım dolabımız var. Okulun takımhanesinden bizde öğrencilerimizde takım kullanmıyoruz. fd0ae78496ab53d91260e0d608085599.jpg09bd8112177cd5fab3cd8a328fe31f32.jpg9b28a176461aaed734d23c784a1d5424.jpg97ed2b16aaa451a70cf0a618c265bcae.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Bu değişim ve onarımları kendiniz yapabileceğinize inanıyorsanız ihtiyaç oldukça gereken araç gereci alarak zamanla bir takım sahibi olursunuz.

Peşin peşin takım sahibi olup sonra bir civata bile sökemezseniz paralar boşa gider. 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin
Burak Tokcan
Bu değişim ve onarımları kendiniz yapabileceğinize inanıyorsanız ihtiyaç oldukça gereken araç gereci alarak zamanla bir takım sahibi olursunuz.

Peşin peşin takım sahibi olup sonra bir civata bile sökemezseniz paralar boşa gider. 

Katılıyorum. İhtiyaç oldukça almak en iyisi. Sonra bir de koyacak yer ararsınız.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

İlk tamir edeceğim şey 306 termostadı. 

Kelepçe ayırma pensesi ve uygun anahtar lazım. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...