İçeriğe Yönlendir

Tamir Çantamda Neler Olmalı?

Ali Darbaz

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi

Ufak ufak başla .cırcır lokma seti uzatmalı torx seti  yan keski mutelif boyda kelepçe eski vs .

Termostat neresinde aracın. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Ufak ufak başla .cırcır lokma seti uzatmalı torx seti  yan keski mutelif boyda kelepçe eski vs .

Termostat neresinde aracın. 

Valla ben bilendim. 306 çok sahiplendim. Eksik kalması beni rahatsız ediyor. 

Termostat kaput açınca kabak gibi önümde duruyor. İki elimle çalışabilcek alanım var. 

Yorum bağlantısı
Misafir
Mustafa Tüfekçi

Mercedes de değiştim ben öncekinde kendim basit bir şey. Soğuk Ken yap Yeter hava vs olmaz

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

1/2 cırcır kol ucuna uzun 10 ve 12 lokma yeter başta , kelepçe pençem yok kargaburnu ile açıyorum ben hala 😀

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Akbaş

Hiç deneyim yoksa tork anahtarı lazım çoğu parça alüminyum artık sıkarken sıkarken bakmışsın kırılmış başıma geldi

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Merhaba 

bu tamir seti arabada mı yoksa evde mi olacak ?

arabada olacak ise bir kere arabada en çok kullanılan ölçülerde anahtar lar olmalı mesela benim arabada en çok kullanılan ölçüler 13 ve 15 , bende lokma takımı var

düz ve yıldız tornavida el feneri takviye kablosu  (ihtiyacım olmasada) bir bidon su , babam hep bunları yanına al der ; sana lazım olmasada bir vatandaşın işi görülür der.

Evde ise düz ve yıldız tornavida takımları yıldız anahtar takımları, havyai pense karga burun.yan keski,ayarlı pense,çekiç çeşitli dubel ve vidalar,  multimetre , çeşitli boylarda ingiliz anahtarları 

bant , matkap , şarjlı vidalama , spral motor ( kesici ) var bende , takım konusunda rahatsız olduğumdan daha aklıma gelmeyen bilimum şeyler mevcut zamanla ufak ufak aldım.

Hepsini bir anda almak baya pahalıya maal olur, özellikle matkap şarjlı ve yıldız yada açık ağız anahtar takımları pahalıdır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bir tane eski triger kayışı, Atiker lpg filtresiyle bazı yağ filtresi kabını sökmeye yarar bendeki yağ filtresi o şekilde sökülebiliyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Bizde atölye var, neyi tamir etmek istiyor isek ona göre takım alırım.

Yeni takımı, tamir etmek istediğim şeyi daha kolay sökebilecek isem alırım, bir de mümkün olduğunca kaliteli takım almaya çalışırım, ileride tekrar aynı şekil kullanabilmek için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

cok basit yerdeymiş sen sakın oraya silikon sıkma adamdaki gibi

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Hasan Karabekiroglu yazdı:

Bizde atölye var, neyi tamir etmek istiyor isek ona göre takım alırım.

Yeni takımı, tamir etmek istediğim şeyi daha kolay sökebilecek isem alırım, bir de mümkün olduğunca kaliteli takım almaya çalışırım, ileride tekrar aynı şekil kullanabilmek için.

Araç bizden olunca kullanabiliyor muyuz sizin takımları?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Bi takım yıldız anahtar,  ufak lokma takımı, pense, yankeski, düz - yıldız tornavida, cırcırlı ucu çoklu tornavida, ayarlı ingiliz anahtarı, zımpara, elektrik bandı, koli bandı, çok sayıda çeşitli ebat (çıkma) vida-somun-civata, yedek sigorta, bakır tel, trim sökme aparatı, wd40, balata spreyi, lastik tamir kiti (köpük), metre, çengelli iğne, çakmak, 1 takım alyen, eldiven, plastik cırt, çakmaklıktan ve aküden çalışan 2 seyyar lamba. Aklıma gelenler bunlar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Köksal Yılmaz yazdı:

Araç bizden olunca kullanabiliyor muyuz sizin takımları?

Ücrete mukabil tabikide... 

Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci

yavas yavas al iyi duşunup en iyisini al ben 15 senedir aliyorum hal eksiklerim var resimdekiler gibi bir kac anahtar bir nebzede olsa isini gorebilir ama bazen baska aletlerede ihtiyac duyabiliyor 

n6CIej.jpg

n6SkD1.jpg

n6ydMP.jpg

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
Mustafa Cerci yazdı:

yavas yavas al iyi duşunup en iyisini al ben 15 senedir aliyorum hal eksiklerim var resimdekiler gibi bir kac anahtar bir nebzede olsa isini gorebilir ama bazen baska aletlerede ihtiyac duyabiliyor 

n6CIej.jpg

n6SkD1.jpg

n6ydMP.jpg

çok iyi bee garajınız mı var

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

McGyver ustadan öğrendiğimiz , koli bantı , ataç , isviçre çakısı kesinlikle olmalı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert

tamir çantamda neler olmamalı derseniz akıllı vida ve türevleri olmamalı mesela

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...