İçeriğe Yönlendir

Sorunsuz Bir Otomatik Araç İçin En Az Kaç Bin TL Gerekli?

Mustafa Karahan

Recommended Posts

Mustafa Karahan

Merhabalar, çok şükür evi aldık biraz durumu toparladıktan sonra kredi çekip bi otomatik araç alayım diyorum. Ama bunun için de bütçe 30-35 bin TL olacak. 

Bu fiyatlara büyük ihtimalle adam akıllı bir otomatik alamam. O yüzden bir sene erteleyip para biriktirip alabilirim. 

Piyasa değişken biliyorum ama ortalama 30-35 bin TL ye sorunsuz otomatik alınabilir mi? B-C sınıfı olabilir fark etmez, sıkıntı değil. 

Focus baktım ama pek bulamadım. 

Peugeot var gibi bu fiyatlara. 

Bu arada konuyu açmışken otomatik olarak hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz? 

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Para biriktirmek mi?

Video hafif bipli, izlemeyenler için uyarımdır.

• Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Harun Kocaçalışkan

Şanzımanı mı sorunsuz olacak, yoksa araba komple mi sorunsuz olacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Gökhan Albayrak yazdı:

Biliyorum bu videoyu 😊 seneye bütçe olarak daha rahat olacağım o yüzden bu sene kasıp kötü araba almak istemiyorum. 

Sinan Akgöl yazdı:

Eski Peugeot otomatiğini tavsiye etmem. 

Neden peki? 

Harun Kocaçalışkan yazdı:

Şanzımanı mı sorunsuz olacak, yoksa araba komple mi sorunsuz olacak.

Şanzıman sıkıntısız olacak araba komple sıkıntısız dersek o paraya olmaz 😉 

Mehmet Cihat yazdı:

bence en az 35 şu anda 

Hangi modeller o paraya peki 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Mustafa Karaca yazdı:

Neden peki? 

Geçmiş bakımı bilinmeyen al4 şanzımanından dolayı, bu başlıkta yazmıştım

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat
Hangi modeller o paraya peki 

Ben şahsi olarak Lacetti kullanıyorum. 2 yıl önce 25 bine aldım otomatik vites. Şu anda da 35-40 arası fiyatlar
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Koray Demir yazdı:

Japon Japon Japon 👍 Toyota olur Mitsubishi olur.

Mazda olur mu? 

Mehmet Cihat yazdı:

Ben şahsi olarak Lacetti kullanıyorum. 2 yıl önce 25 bine aldım otomatik vites. Şu anda da 35-40 arası fiyatlar

Arkadaşımda lacetti var ama manuel. Oturaklı araba beğeniyorum. Otomatiği kaç ileri? Memnun musunuz 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
(düzenlendi)
Mustafa Karaca yazdı:

Mazda olur mu? 

Çekik gözlülerin ürettikleri olsun yeter kore japon

Esasında Amerikanda olur hatta forumda görmüşsünüzdür arabam bölümündeki Americano başlığındaki Stratus modelinide incelemenizi tavsiye ederim. 

tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat
Arkadaşımda lacetti var ama manuel. Oturaklı araba beğeniyorum. Otomatiği kaç ileri? Memnun musunuz 

Şanzıman 4 ileri tam otomatik aisin marka [emoji108]
Yorum bağlantısı
Mücahit Erdem

30 bin seviyelerinde temiz Mondeo mk2 bulunur. Bu fiyatlara alınacak en iyi arabadır bence

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Sinan Akgöl yazdı:

Mazda focus şasesi üzerine kurulmuş o ilgimi çekiyor 😊

Mehmet Cihat yazdı:

Uzun yolda motor bağırıyor mu? 4.vites 3000 devir de kaç km hız yapıyor dikkat ettiniz mi? 

Onur Çelebi yazdı:

Opel otomatik iyi midir nasıldır? daha önce hiç otomatik kullanmadım. Ama bu sefer alırsam hanım için otomatik tercih edeceğim ama bütçe kısıtlı olduğu için değer mi bilmiyorum. 

Erhan Doruk yazdı:

Eski otomatik alınır mı korkmak gerekir mi yoksa ne kadar yeni o kadar iyi mi? 

Koray Demir yazdı:

Üstteki mesajda belirttiğim gibi mazda ilgimi çekiyor ama otomatik nasıldır bilmiyorum?siz kullandınız mı? 

Mücahit Erdem yazdı:

Mondeo mk2 otomatiği nasıldır? 

Yorum bağlantısı
Mücahit Erdem
Mondeo mk2 otomatiği nasıldır? 
4 ileri tam otomatik şanzıman. Bakımlı düzgün bir araç bulursanız otomatiği çok sorunlu değildir
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Opel otomatikler değişkenlik gösterir Aisin olanda vardır Gm olanda :) Model ve yıl önemli araştırmak gerekir.

Eski otomatik alınır ancak belli model ve markaların ki alınırsa en azından daha sorunsuzdur alınır bakımı yapılır.

Mk2 mondeonun otomatiği Focus 1 otomatiği ile aynıdır 4 ileri tam otomatik. 

Mazda 3 ün şanzımanıda Focus 2 ile aynıdır ufak tefek farklılıkları vardır tasarım olarak.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Sinan Akgöl yazdı:

Şanzıman adını nerden öğreneceğiz? Aisin marka iyi gm olan kötü mü 😊

En iyi otomatik benim bildiğim Hondalarda var onun şanzumanı hangi marka acaba 😊 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Mustafa Karaca yazdı:

Şanzıman adını nerden öğreneceğiz? Aisin marka iyi gm olan kötü mü 😊

En iyi otomatik benim bildiğim Hondalarda var onun şanzumanı hangi marka acaba 😊 

Honda şanzımanı Honda marka :)  Cvt olanda var normal torq konvertör olanda var. Websitelerinden bakılır. Gm kötü demedim farklılık gösteriyor üretim yıllarına göre üreticiler örnek veriyorum bir model 5 yıl üretilmiş 3 yıl farklı şanzıman sonra makyajlanıyor o sırada şanzımanda değişiyor. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Sinan Akgöl yazdı:

Cvt torq konveyör hangisi iyidir 😊 Honda nın yanına yanaşılmıyor çok pahalı, işin gerçeği pek de beğenmiyorum Honda yı ama yiğidi öldür hakkını yeme 😊

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Mustafa Karaca yazdı:

Cvt torq konveyör hangisi iyidir 😊 Honda nın yanına yanaşılmıyor çok pahalı, işin gerçeği pek de beğenmiyorum Honda yı ama yiğidi öldür hakkını yeme 😊

Cvt daha hissizdir yakıt için avantajlıdır. Konvertör daha atiktir tepkileri daha çabuk alabilir ama yakıta katkısı yoktur :) 16 Senedir otomatik araç kullanıyorum kullanmadığım şanzıman tarzı yok öyle yazıyorum :) Honda'da kullandım keşke satmasaydım 2. aracım olarak kalsaydı dediğim markadır. Ha belki Mazda 3'üm olsaydı onada aynısını derdim ya da başka bir araç direk Honda bazlı konuşmam çok sanayi ağızı oluyor öyle. Honda al tamam gibi. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat
Cvt torq konveyör hangisi iyidir [emoji4] Honda nın yanına yanaşılmıyor çok pahalı, işin gerçeği pek de beğenmiyorum Honda yı ama yiğidi öldür hakkını yeme [emoji4]

4 ileri otomatiği 4 ileri manuel gibi düşünme vites oranları farklı. 4. Vites 4200 devirde 185 yapıyor [emoji16]
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...