İçeriğe Yönlendir

Ford Ka Yağ Kaçağı

Hakan Çakmak 19

Recommended Posts

Hakan Çakmak 19
(düzenlendi)

Yine işin ehli ağabeylerimden akıl almaya foruma geldim. Önce aradım ama bulamadım bende konu açayım dedim. 

Aracımda yağ kaçağı var denmişti bunu önceki konularda açmıştım ama 1 ayı geçti daha bir ustaya gidemedim yaptırmaya maddiyattan dolayı. Bu hafta içinde gideceğim. Yağ kaçağı olduğun da araç yağ eksiltir, altına yağ damlatır bildiğim kadarı ile. 1 aydır aracı takip ediyorum her binmeden önce yağına suyuna fren, direksiyon yağı felan kontrol ediyorum eksilme varmı felan diye ama 1 aydır sonuç hep aynı ne artma ne eksik var ama araç yağ kaçıyormuş üst conta dan ?? marş dinamosuna kadar yağ var damlaya damlaya gelmiş yağ etmiş ama aracı her seferinde çekip altınada bakıyorum altına yağ vermiyor ne hikmetse araç yağ da eksiltmiyor... fikirlerinizi alabilir miyim. Conta da yanık yok bu conta değişimi olacakmış ustaların dediğine göre maliyeti nedir ortalama üst contanı? Bunun hakkında beni aydınlatırsanız memnun olurum ?

tarihinde Hakan Çakmak 19 tarafından düzenlendi
Eksik yazdım ??‍♂️
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Hakan Çakmak 19 yazdı:

marş dinamosuna kadar yağ var

Marş dinamosu değilde, alternatör olabilir mi? Akü dinamosu yani?

Orası ise, direksiyon kutusu kaçırıyordur ki, kroniktir, tamiri pahalıdır. Ama dinamo da gidici şu durumda. Acil önlem alın.

Yorum bağlantısı
Hakan Çakmak 19
Sani Gerşon yazdı:

Marş dinamosu değilde, alternatör olabilir mi? Akü dinamosu yani?

Orası ise, direksiyon kutusu kaçırıyordur ki, kroniktir, tamiri pahalıdır. Ama dinamo da gidici şu durumda. Acil önlem alın.

Direksiyon kutusunu yaptırdım ben 2 ay önce ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Doğru revize edilmemiş olabilir mi acaba? Bence bi kontrol ettirin derim.

Yorum bağlantısı
Hakan Çakmak 19
Sani Gerşon yazdı:

Doğru revize edilmemiş olabilir mi acaba? Bence bi kontrol ettirin derim.

Çarşamba bırakacağım ustaya 

Yaptırdığım yer umarım ki doğru yapmıştır. 

Peki yağ eksiltmez mi araç ? @Sani Gerşon

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bakımdan bakıma (10bin km ya da 1 sene) ancak yağ çubuğunda maksimumdan minimuma kabul görülen eksiltmedir.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Hakan Çakmak 19
Sani Gerşon yazdı:

Bakımdan bakıma (10bin km ya da 1 sene) ancak yağ çubuğunda maksimumdan minimuma kabul görülen eksiltmedir.

Kaçak var sayıyorum araçta. Direksiyon kutusu desek bugün açtım fulldü ağzına kadar. Motor yağı çubuğun ortasında idi. ? Şu araba işini yeminle aklım almadı gitti haa, 4 sene yazılım mühendisliği bitirdim bütlere kalmadan ama araba da hemen Büte girdim ben ??‍♂️??

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Kaçak var sayıyorum araçta. Direksiyon kutusu desek bugün açtım fulldü ağzına kadar. Motor yağı çubuğun ortasında idi. [emoji848] Şu araba işini yeminle aklım almadı gitti haa, 4 sene yazılım mühendisliği bitirdim bütlere kalmadan ama araba da hemen Büte girdim ben [emoji2359][emoji28][emoji28]
Osman usta ile tanıştıniz mi hic?
Yorum bağlantısı
Hakan Çakmak 19
Sani Gerşon yazdı:
Hakan Çakmak 19 yazdı:
Kaçak var sayıyorum araçta. Direksiyon kutusu desek bugün açtım fulldü ağzına kadar. Motor yağı çubuğun ortasında idi. emoji848.png Şu araba işini yeminle aklım almadı gitti haa, 4 sene yazılım mühendisliği bitirdim bütlere kalmadan ama araba da hemen Büte girdim ben emoji2359.pngemoji28.pngemoji28.png

Osman usta ile tanıştıniz mi hic?

Gittim yanına bana çok uzak bıraksam dönmem ayrı bir işkence almaya gitmem AP ayrı bir işkence. Ona bırakmak istiyorum aracı aslında ??‍♂️ numarasını felan aldım Osman ağabeyin. Osman usta zaten yap kaçırıyor demişti başka da bişey dememişti. Diğer ustalar motor tekliyor felan diye ilave etmişlerdi. Sonra Osman ustayı arayıp motor da sessel sorun varmıydı diye sormuştum oda yok demişti ama yine bakarız demişti. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Gecen biri Pendik ten birakmis aracini. Her seyini yapmış, ove ove bitiremiyordu.
Bazen dogru onarim icin biraz yol yapmak iyidir.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Hakan Çakmak 19
Sani Gerşon yazdı:

Gecen biri Pendik ten birakmis aracini. Her seyini yapmış, ove ove bitiremiyordu.
Bazen dogru onarim icin biraz yol yapmak iyidir.

Bir şekil bulup aslında benimde öyle yapmam lazım yemin ederi her ayın 10 unda sanayiye gitmekten sıkıldım bir defa olsun tam olsun 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...