Aytac Sakal 21 Mart 2020 Paylaş 21 Mart 2020 Hepimiz Malesef kritik günlerden geçiyoruz evde kal kuralına uymaya çalışıyoruz.Araçlarımızı çoğumuzun kullanamadığını yatırmak durumunda kaldığını düşünüyorum. Örneğin benim arabayı Pazartesiden beri kullanmadım , ancak Park halinde yaklaşık 3 er dk Perşembe ve Bugün çalıştırdım Dizel aracın çok yatmaması gerektiği ara sıra aracın çalıştırılması gerektiği ile ilgili duyumlar alıyorum Dizel arabayı yatırırsak ne kadarda bir ne kadar süre çalıştırmalıyız.Başka bir grupta mutlak 1-2 tur etrafta atılması gerektiğinden bahsediyor. Bu işin doğrusu nedir ilaveten bakım yada koruma için yapmamız gereken bir şeyler varmı ? motora zarar vermek istemem aküyüde yemek can sıkar... Alttaki araç benim değil Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 21 Mart 2020 Paylaş 21 Mart 2020 Çok uzun süre yatacak ise (2-3 ay ve fazlası) ben olsam takoza alırdım, onun dışında daha kısa süreler için birşey yapmazdım. En fazla akü ölür. Kısa sürelerde yatmasıyla Motora zarar geleceğini sanmam. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 21 Mart 2020 Paylaş 21 Mart 2020 2-3 ay kesin çalışmayacaksa bazı önlemler alınabilir. 1-2 hafta yattı diye motoru yemezsiniz merak etmeyin,Ancak neden böyle olsun ki? Arada akşam çalıştırıp iki tur atıp gelin. 1 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 21 Mart 2020 Yazar Paylaş 21 Mart 2020 (düzenlendi) Selim Bilgin yazdı: 2-3 ay kesin çalışmayacaksa bazı önlemler alınabilir. 1-2 hafta yattı diye motoru yemezsiniz merak etmeyin,Ancak neden böyle olsun ki? Arada akşam çalıştırıp iki tur atıp gelin. Bizim sokakta aracı çıkartırsanız 3 gün park yeri bulamazsınız bu hep böyle Bu yüzden dolanmak pek seçimim değil . İşim gereği bazen aracı 5 gün kadar kullanamadığım oluyor beni telaşlandıran bu esas Şimdi neden dizel aldın diyenler olacaktır Lpg ile uğraşmaktan bıktım bana hep böyle denk geldi dizelin tork ve gücünü sevdim ilaveten yılda 4-5 defa 2300 km uzun yol yapıyorum. 21 Mart 2020 tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Can Coşkun 21 Mart 2020 Paylaş 21 Mart 2020 (düzenlendi) 21 Mart 2020 tarihinde Can Coşkun tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 21 Mart 2020 Paylaş 21 Mart 2020 Can Coşkun yazdı: Bu işlemi çok sağlıklı bulmuyorum. Bu kadar uzun süre yatmış bir aracım olsa önce rutin yağ ve filtre bakımını yaptırır ondan sonra marşa basardım. Sonuçta uzun yıllar yatmış yağ ve benzin(mazot) var araçta. 1 Yorum bağlantısı
Can Coşkun 21 Mart 2020 Paylaş 21 Mart 2020 Uğur Kamil yazdı: Bu işlemi çok sağlıklı bulmuyorum. Bu kadar uzun süre yatmış bir aracım olsa önce rutin yağ ve filtre bakımını yaptırır ondan sonra marşa basardım. Sonuçta uzun yıllar yatmış yağ ve benzin(mazot) var araçta. Haklı olabilirsiniz. 19 yıl önceki yağ ve mazotla bir araba tek marş ile çalışıyorsa bence 2-3 ay yatmasının bir mahsuru olmaz çıkarımında bulunduğumu anlatmak için bu videoyu attım. 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 21 Mart 2020 Paylaş 21 Mart 2020 (düzenlendi) Aytac Sakal yazdı: Bizim sokakta aracı çıkartırsanız 3 gün park yeri bulamazsınız bu hep böyle Bu yüzden dolanmak pek seçimim değil . İşim gereği bazen aracı 5 gün kadar kullanamadığım oluyor beni telaşlandıran bu esas Şimdi neden dizel aldın diyenler olacaktır Lpg ile uğraşmaktan bıktım bana hep böyle denk geldi dizelin tork ve gücünü sevdim ilaveten yılda 4-5 defa 2300 km uzun yol yapıyorum. Benim 2 hafta kontak açmadığım olur, yıllardır dizel kullanıyorum bir farklılık görmedim, en fazla marş süresi yarım sn uzar sadece ilk çalıştırmada. Takıntı yapmaya değecek bişey olduğunu düşünmüyorum. Bir defa 3-4 aylığına arabayı kapatmıştım, o zaman akü kutup başını sökmüştüm o kadar. 21 Mart 2020 tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 21 Mart 2020 Paylaş 21 Mart 2020 Can Coşkun yazdı: Haklı olabilirsiniz. 19 yıl önceki yağ ve mazotla bir araba tek marş ile çalışıyorsa bence 2-3 ay yatmasının bir mahsuru olmaz çıkarımında bulunduğumu anlatmak için bu videoyu attım. Olaya o açıdan bakarsan forumda bir ara muhabbeti geçmişti yaşlı bir amca 0 aldığı araca uzun yollar 110.000(dahada fazla olabilir tam hatırlayamadım) hiç yağ bakımı yaptırmamıştı araç enson motor kilitlemişti. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 21 Mart 2020 Paylaş 21 Mart 2020 Sıfır ile 300.k blok ikisi de yatsın birşey olmaz. Sıfır araçlar yeri geliyor 1 yıl yatıyor çal çamur altında 2 1 Yorum bağlantısı
Can Coşkun 21 Mart 2020 Paylaş 21 Mart 2020 Uğur Kamil yazdı: Olaya o açıdan bakarsan forumda bir ara muhabbeti geçmişti yaşlı bir amca 0 aldığı araca uzun yollar 110.000(dahada fazla olabilir tam hatırlayamadım) hiç yağ bakımı yaptırmamıştı araç enson motor kilitlemişti. 110 bin km'de araçta yağ kalmamıştır muhtemelen. Bence iyi bile dayanmış. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 21 Mart 2020 Paylaş 21 Mart 2020 Bir sömestir uçakla İzmir'e gidince iki hafta yatmıştı, ekstra birşey yapandan bırakmıştım, gelince tek marşta çalıştı sıkıntı olmamıştı. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 21 Mart 2020 Paylaş 21 Mart 2020 O kadar sürede hiçbir şey olmaz. Yapacağınız sadece aracı dış etmenlerden (asit yağmuru, dolu, çizilme, çarpılma vs) korumak. 1 aydan daha uzun süreli yatacaksa aküyü kutup başlarından sökün, evde kuru ve gölge bir yerde muhafaza edin. Bunun haricinde lastiklerin altına da birer tahta takoz koyun ki tel kırmasın. Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 21 Mart 2020 Paylaş 21 Mart 2020 (düzenlendi) Bizim buralar gurbetçi memleketi.Bir çok gurbetcinin aracı var .yeri geliyor en az 6 ay yeri geliyor 1 yıl çalışmadığı oluyor .Mesela dayımın aracı var 1.3 Linea aküyü söker gider.11 ay yatar garajda.gelmeye yakın ben çalıştırırim aracı.sadece lastiklerin havası inik olur .tek marşta da çalışır .bu zamana kadar bu sebebten hiçbir sorun duymadım. 21 Mart 2020 tarihinde Ersin Özkaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 21 Mart 2020 Paylaş 21 Mart 2020 Benzinli Opel Astra varken 3 ay yurt dışında görevde kalıp döndüğümde hiç sorun yaşamadan çalışmıştı. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 22 Mart 2020 Yazar Paylaş 22 Mart 2020 Benim okuduğum makalelerde karşılaştığım durum ... Daha sık ve düzenli bir şekilde kullanılmaları gerekmektedir https://www.sabah.com.tr/galeri/otomobil/dizel-ve-benzinli-araclar-arasindaki-farklar/6 Forumdan çıkardığım sonuçta çok fazla kenarda tutmadıkça bir şey olmaz. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Mart 2020 Paylaş 22 Mart 2020 takoza almazsanız lastikler şekil yapara tek kırabilir ve bir süre sürerken araba titrer, onun dışında akü biter başka şey olmaz... 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 Mart 2020 Paylaş 22 Mart 2020 Arabadan çıkmadan sadece gezip geliyorum. Depoyuda mobille camı indirmeden dolduruyorum. Hiç bir güç beni 3 günden fazla kontak açmadan oturtamaz evde. Her sabah balkonumdan evi izliyorum. Dün arabamla gezdim geldim. Otoparktan çıkıp 40 dakika sonra geldim. Bunu yapmak bizi hasta etmez Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 22 Mart 2020 Yazar Paylaş 22 Mart 2020 Ali Darbaz yazdı: Arabadan çıkmadan sadece gezip geliyorum. Depoyuda mobille camı indirmeden dolduruyorum. Hiç bir güç beni 3 günden fazla kontak açmadan oturtamaz evde. Her sabah balkonumdan evi izliyorum. Dün arabamla gezdim geldim. Otoparktan çıkıp 40 dakika sonra geldim. Bunu yapmak bizi hasta etmez İşte bizim sokağın hali ; Yol çok dar olduğundan 2 apartmana 8 daireye tek araçlık park yeri kalıyor ayrıca çöp konteynırları ile kapı önlerini kapatmamak durumundasın. Arabayı yerinden oynattınmı tekrar park yeri bulamazsın bu aralar insanlar evinde olduğu için başka sokaklarada bırakamıyoruz doğal olarak herkes kendi aracını kendi sokağına bırakmak istiyor. Yarın işe gitmek durumundayım gıda sektörü çalışmalı diğer zamanlarda kesinikle evden çıkmıyorum , Bu kötü günleri bu şekilde atlatacağız artık. Yorum bağlantısı
Onur Çelebi 22 Mart 2020 Paylaş 22 Mart 2020 Aytac Sakal yazdı: İşte bizim sokağın hali ; Yol çok dar olduğundan 2 apartmana 8 daireye tek araçlık park yeri kalıyor ayrıca çöp konteynırları ile kapı önlerini kapatmamak durumundasın. Arabayı yerinden oynattınmı tekrar park yeri bulamazsın bu aralar insanlar evinde olduğu için başka sokaklarada bırakamıyoruz doğal olarak herkes kendi aracını kendi sokağına bırakmak istiyor. Yarın işe gitmek durumundayım gıda sektörü çalışmalı diğer zamanlarda kesinikle evden çıkmıyorum , Bu kötü günleri bu şekilde atlatacağız artık. Benim evin oralarda bu şekilde (İzmir-Hatay-Nokta) yer bulmak çok zor oluyor. Arkadaşlarında dediği gibi bir iki hafta yatma ile hiç sorun olmaz gönlünüz rahat olsun. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 Mart 2020 Paylaş 22 Mart 2020 Cruze Kapının önünde , Ayten otoparkta. Şimdi şu Cruze alıp otoparka sokayım. Yorum bağlantısı
Serkan Karakoca 23 Mart 2020 Paylaş 23 Mart 2020 bazen 1 aydan fazla çalıştırmadığım zaman oldu kapalı otoparkta işe gelir giderken sabah akşam selamlaşıyoruz 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 23 Mart 2020 Paylaş 23 Mart 2020 Araba yatmasindan calimasindan sikayetim yokta uzun sure ayni yerde site icinde duran arabami surekli ciziyorlar. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 23 Mart 2020 Yazar Paylaş 23 Mart 2020 Okay Kaygusuz yazdı: Araba yatmasindan calimasindan sikayetim yokta uzun sure ayni yerde site icinde duran arabami surekli ciziyorlar. Benim eski arabayıda boydan boya astara kadar resmen kazımışlardı , birde yeni boyatmıştım... 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Mart 2020 Paylaş 23 Mart 2020 Kalabalık şehirdeyseniz ve işe hergün gitmede araba zorunluluğu varsa o zaman dandik bir araç olacak onla gideceksiniz, vuruldumu çizildimi umrunuzda olmayacak, düzenli tatil vs gibi durumunuzda yoksa iyi araba zaten alınmaz, boşa para harcama ve yazık arabaya, Allah büyük şehirde yaşayıpta bu durumda olanlara sabır versin.... 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts