İçeriğe Yönlendir

Tesisat ve Markalar Hakkında Yardım (Reiss,Massive,MoBass,SoundMax/Magus.)


Bedirhan Tulga

Recommended Posts

Bedirhan Tulga

Herkese Merhaba,2008 tek kapı Van Fiesta aracım var.Önceden aracımda 1202D JBL 300W RMS Sub. ve 75.4 JBL 4 Kanal Anfi vardı ekstra herhangi bir tesisat yoktu araçta ön iki kapı hoparlörü ile ses almaktaydım idare etmekteydi.Tesisat artık bende değil elden çıkarıldı ve tekrardan güzel tonlamalı,temiz ve kaliteli orta yollu bir ses sistemi toplamak istiyorum.Malum markalar şu an piyasada epey bir şekilde dönmekte,bilindik ürünler ise pahalılaşmış bir durumda kurdan dolayı bütçem epey zorlanmakta ve küçük araç için gerekte görmüyorum aslında.Araçta herz diye bir markanın 8GA kablo seti çekili durumda ana ünite olarak Edison ED-7021 Double ekran kullanmaktayım.Ana ünite için fonksiyonel olarak ve fiyatına göre aşırı memnunum ses çıkış kalitesi için pek bir fikrim yok ama yeterli gelmekte.Çok yüksek bir bütçem yok bütçeyi minimal seviyelerde F/P odaklı oluşturmak istiyorum aklımda net olmasa bile 1000TL ye kadar çıkabileceğim bir bütçe var altında tutulursa ne mutlu bana.Sub,Anfi,Ön iki kapı için mid veya önler aktif kalıp arkaya ya da koltuk yanlarına kabin veyahut pandizot ile bir takım mid eklemeyi düşünüyorum.Sırıtan pandizot veya sonradan kabin takmayı pek istemiyorum araç içerisine işin açıkcası yeterli olursa kapıları değiştirip yalıtım ile destekleyebilirim temiz ses için.Kafamdaki sistem bu şekilde az çok ama malum markalar için pek fikir sahibi değilim ne önerirsiniz ne tavsiye edersiniz bunlar içerisinden her birinin oldukça fazla sub,anfi,mid,koax seçeneği var gördüğüm kadarıyla.İkinci el olarak buradan da veya diğer malum platformlardanda toparlayabilirim ona göre de bilgi sunabilirsiniz.Herkese şimdiden teşekkür ederim,iyi forumlar dilerim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mid e boşa para vermeyin çift yollu 16 cm ler daha iyi bile çoğu markada.

Yorum bağlantısı
Hakan Tarım

Arka taraflara birşeyler koyup boşa para harcamayın. Ön tarafa odaklanın, müziği sen dinleyeceksin kardeşim, başkası değil. Arkaya koyduğun bir malzemenin sesi sana gelinceye kadar zaten desibel kaybına uğrayacak. Sen de ses düğmesine abanacaksın, ön arka sağ sol hepsi çalışırken içeride acayip boğuk bozuk bir ses frekansları dolaşmaya başlayacak ve hayatta düzgün net ses alamayacaksın. 

Onun içindir ki, arkalara yapacağın yatırımı öndekileri de satıp daha düzgün malzeme alıp koyman senin için daha iyi olacak. Bir de o teybi değiştir, piyasada 300 500 lira bandında çok güzel kaliteli ses veren aktif işlemcili ikinci el cihazlar var, onlara yönel. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...