İçeriğe Yönlendir

Sahur Sohbetleri 2020 - 2021 - 2022 - 2023 - 2024 - 2025 - 2026

O.Yücel Çetin

Recommended Posts

Adnan Çakır
(düzenlendi)

İlk gün fazla yemeyin, sonra 🫣 Allah kabul etsin.

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
  • Beğen 9
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
İlkay Başaran yazdı:

Kaçırdım mı? :crazy:

Yok canım birşey kaçırmadın, sizin orda yeni başlamıştır imsak, akşama kadar birşey yeme içme olur...:)

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Fatih Keskin yazdı:

bayram mı geldi ne oldu

Evet iban atıyorum abi açıklamaya harçlık yazarsan sevinirim :wub:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Oğuzkan Işık yazdı:

Evet iban atıyorum abi açıklamaya harçlık yazarsan sevinirim :wub:

gönder gelsin

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

İlk sahur, ilk oruç. Uyku şimdiden sorun oldu. Çok uykum var. 

• Beğen 3
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

Ramazan ayının tüm Müslüman alemine hayırlar ve bereketler getirmesini, birliğimizi ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendirmesini, Ramazanın hakkını veren kullarından olabilmeyi yüce ALLAH dan niyaz ederim.

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Mahmut Yıldız yazdı:

İlk sahur, ilk oruç. Uyku şimdiden sorun oldu. Çok uykum var. 

ACIKMA = HAYIR

SUSAMA=HAYIR

SİGARA=  HAYIR

UYKU= BENİM ÇOOOOOOOKKKKK UYKUM VAR :exc1:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Tostcular hazır mıyızzzzz :D

Ben iki yumurta kırayımda hele.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Tost acıktırıyo ya, ekmağı az yiyince rahat geçiyor. Ceviz, avokado, 3-4 tane haşlanmış yumurta biraz maydanoz, zeytin, peynir bolca su ve çay.. Rahat geçiyor.

Akşam da iftarı hurma ve suyla açıp namaz kılıp gelince mükemmel oluyor..

Rabbim Ramazan'ı bize maddi manevi şifa vesilesi kılsın, bizleri bayrama kavuştursun. Amin

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Emre Şimşek yazdı:

Tost acıktırıyo ya, ekmağı az yiyince rahat geçiyor. Ceviz, avokado, 3-4 tane haşlanmış yumurta biraz maydanoz, zeytin, peynir bolca su ve çay.. Rahat geçiyor.

Akşam da iftarı hurma ve suyla açıp namaz kılıp gelince mükemmel oluyor..

Rabbim Ramazan'ı bize maddi manevi şifa vesilesi kılsın, bizleri bayrama kavuştursun. Amin

Yumurta daha iyi gider arkadaşlar.

Ramazan "aç kalmayı öğrenmek" için diye düşünüyorum. "nasıl acıkmam" sorusunun cevabını bulacak formüller geliştirmek için olmasa gerek. 

israil hurması mı yiyoruz?

alırken dikkat edelim. 

Arabistanda avokado vardı da yemediler mi zamanında? Ne varsa onu yemişler. İthal ürün ile oruç açmak bilemedim ne derece mantıklı dinen. 

image.png.fdfdc4874823182343a337bc474b3f42.png

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Mehmet Göktürk yazdı:

Ramazan "aç kalmayı öğrenmek" için diye düşünüyorum. "nasıl acıkmam" sorusunun cevabını bulacak formüller geliştirmek için olmasa gerek. 

Valla hiç alakası yok. 
Tüm ibadetlerde olduğu gibi oruç da kulluk içindir. İbadetin kelime anlamı da bu zaten. Diğerlerini kim çıkarmış bilmiyorum. 

Ben Allah emrettiği için tutuyorum, yoksa kesinlikle tutmazdım. Kimse de tutmazdı. 

Ayrıca ne yersen ye acıkıyorsun ve açlığı yaşıyorsun zaten. Temmuz Ağustos’ta Adana’da ramazan geçirdim. Sahurda ne yersen ye mesela, açlığı ve susuzluğu dibine kadar yaşıyorsun. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Selim Bilgin yazdı:

Valla hiç alakası yok. 
Tüm ibadetlerde olduğu gibi oruç da kulluk içindir. İbadetin kelime anlamı da bu zaten. Diğerlerini kim çıkarmış bilmiyorum. 

Ben Allah emrettiği için tutuyorum, yoksa kesinlikle tutmazdım. Kimse de tutmazdı. 

Ayrıca ne yersen ye acıkıyorsun ve açlığı yaşıyorsun zaten. Temmuz Ağustos’ta Adana’da ramazan geçirdim. Sahurda ne yersen ye mesela, açlığı ve susuzluğu dibine kadar yaşıyorsun. 

Yani o saatler arası ağzından birşey geçmeyince tıka basa yemiş olsan da aynı şeyi mi kazanıyorsun? Bunu ölçen varlık bunlara dikkat ediyor mudur? Oruç niçin ibadet olarak kabul edilir. Herhangi birşeyin ibadet olması için bir şey "vermen" gerektiği varsayılırsa burda ne "veriyoruz" dolayısı ile vermemek için yahut az vermek için yaptığımız işlemler (sahur bunlardan biri) ne anlama geliyor. Bunlar hep kafamı kurcalamıştır. Sonra zaten karmakarışık olmuştur. :)

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Mehmet Göktürk yazdı:

Yani o saatler arası ağzından birşey geçmeyince tıka basa yemiş olsan da aynı şeyi mi kazanıyorsun? Bunu ölçen varlık bunlara dikkat ediyor mudur? Oruç niçin ibadet olarak kabul edilir. Herhangi birşeyin ibadet olması için bir şey "vermen" gerektiği varsayılırsa burda ne "veriyoruz" dolayısı ile vermemek için yahut az vermek için yaptığımız işlemler (sahur bunlardan biri) ne anlama geliyor. Bunlar hep kafamı kurcalamıştır. Sonra zaten karmakarışık olmuştur. :)

İmsak vaktinde yemeği kesip akşam ezanına kadar olana oruç deniyor. Eğer kişi bunu yeterli bulmayıp kendince zorlaştırmak için sahur yapmayayım ya da sahurda su içmeyeyim derse orucun değeri artmaz azalır aksine. Ama hepimiz sahursuz çok oruç tutmuşuzdur, sahuru kaçırınca o gün tıtmayayım demiyoruz sonuçta. 

Herhangi bir şeyin ibadet olması içinde ibadet ettiğimiz Allah’ın emretmiş olması yeterlidir. Bu açıdan bakınca kafa çok net oluyor. :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Ben her sene olduğu gibi sahurda ve iftarda çok az yemek ( ne varsa ) 1 bardak çay biraz büyük bir bardak ta su hepsi bu, ne açıkıyorum ne de susuyorum bu Ağustos'ta da aynıydı şimdi de aynı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...