İçeriğe Yönlendir

Sahur Sohbetleri 2020 - 2021 - 2022 - 2023 - 2024 - 2025 - 2026

O.Yücel Çetin

Recommended Posts

Selim Bilgin
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ama her ibadette bir anlam var. 
Abdest temizlik, oruç vücudu dinlendirme, zekat fakirlere destek vs. 

Amaçsız ya da anlamsız değil ama yapma sebebimiz o değil.

Bir Müslüman orucu vücudunu dinlendirmek için tutmaz, ya da namazı hareket etmek için kılmaz. Amaç kulluktur.

Bu kulluğun dünyevi avantajları da olabilir tabi.

Bende orucun en büyük etkisi acziyetimi hatırlatması. Ve normalde olmazsa yapamam dediğim şeylerden, Allah emrettiği için vazgeçmem. Çok büyük şeylerden bahsetmiyorum, kahve mesela. İlk gün başımın ağrısından eve zor gittim.

Ben genel olarak bu son dönem çıkan orucun açların halinden anlamak için tutulduğu mevzusuna dikkat çekmek istedim. Böyle bir şey yok. Öyle olsa fakirlere oruç farz olmazdı.

Ya da aynı şekilde ibadetin gizli olması gerektiğine dair bir söyleniş var toplumda, bu da yanlış, farzın riyası olmaz.

Bunları seviyeli bir şekilde konuşalım tabi, kimsenin imanını sorgulamıyorum. :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Selim Bilgin yazdı:

Bir Müslüman orucu vücudunu dinlendirmek için tutmaz, ya da namazı hareket etmek için kılmaz. Amaç kulluktur.

Bende orucun en büyük etkisi acziyetimi hatırlatması. Ve normalde olmazsa yapamam dediğim şeylerden, Allah emrettiği için vazgeçmem. Çok büyük şeylerden bahsetmiyorum, kahve mesela. İlk gün başımın ağrısından eve zor gittim.

Ben genel olarak bu son dönem çıkan orucun açların halinden anlamak için tutulduğu mevzusuna dikkat çekmek istedim. Böyle bir şey yok. Öyle olsa fakirlere oruç farz olmazdı.

Ya da aynı şekilde ibadetin gizli olması gerektiğine dair bir söyleniş var toplumda, bu da yanlış, farzın riyası olmaz.

Bunları seviyeli bir şekilde konuşalım tabi, kimsenin imanını sorgulamıyorum. :) 

Cuma namazında müdürün arkasında saf tutmak gibi bazı hareketler mesela, riyakatlık olur bana göre. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Selim Bilgin yazdı:

Rahmetli babaannem sık üç aylarda oruç tutardı kefaret niyetine dedem pazartesi perşembe oruç tutardı. Bunlar hem ibadet hemde vücut dinlendirme yani sağlık açısından da faydalıdır.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Selim Bilgin yazdı:

ibadetin gizli olması gerektiğine dair bir söyleniş var toplumda, bu da yanlış, farzın riyası olmaz

Ölçüsü olması gerek desek daha doğru olur diye düşünüyorum.

Misal akım var namaz kılmaya gidelim nereye gidelim bilmem bilmem kişiler Mekke de.

Annem yeni umreden geldi sakın ha dedim benim adımı kâğıda vs yazıpta Kabe’den bilmem ne sevgilerle diye milletten gördüğünü paylaşma oraya ibadete gidiyorsun duanı et tavafını sayını yap ona göre diye özellikle ikaz ettim.

Din böyle olunca bana riya geliyor yoksa arkadaşlarımla ailem ile onların bildiği ibadeti görmeleri tabiki riya olmaz. Ben gösterişe karşıyım.

Simdi tutar da biri oruç tutalim nerde tutalim diye paylaşım da bulunur 😅

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Metin Akbal
  • Yeni Oluştur...