Mehmet Şenevren 4 Mayıs 2020 Paylaş 4 Mayıs 2020 (düzenlendi) Arıza kodları Araç ilk çalıştığında sorun yok, 150 mt gittikten sonra otomatik şanzıman kutusu arızası uyarısı veriyor, araç çekişten düşüyor ve vitesi D den N ye atmak zorlaşıyor.Durduğumda D de iken sürekli bir ses geliyor ve N ye geçirirken o ses kayboluyor. Bu sorunu yaşayan var mı yada bilen ustalarımızın yorumlarını bekliyorum. Birkaç usta ile görüştüm yarısı türbin arızası yarısı da beyin yada kart diyor 🤔 4 Mayıs 2020 tarihinde Mermet Şenevren tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 4 Mayıs 2020 Paylaş 4 Mayıs 2020 Otomatik sanziman ile alakam yok ama cok marsraf edilecek bir durum olmayabilir. Elde edilen kodlara göre turbin hiz sensorunden hatali bilgi geliyor yada turbin arizali. Oncelikle forscandan yada varsa baska uygulamalardan TCM modulune baglanip TSS (turbin speed sensor) bilgisine bakabilirsiniz. Hic bilgi gelmiyorsa sensor bozuk olabilir. Sanziman koduna gore ararsaniz sensor yerleri google dan hemen cikiyor. 2007 bir focus icin sanzimanin ust kisminda gorunuyor modele gore farklilik olabilir. https://ricksfreeautorepairadvice.com/category/repair-topics/electrical/sensor-locations/ford-sensor-locations/ TSS Sanziman yagı seviyesi normal mi? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 4 Mayıs 2020 Paylaş 4 Mayıs 2020 Mehmet Şenevren yazdı: Arıza kodları Araç ilk çalıştığında sorun yok, 150 mt gittikten sonra otomatik şanzıman kutusu arızası uyarısı veriyor, araç çekişten düşüyor ve vitesi D den N ye atmak zorlaşıyor.Durduğumda D de iken sürekli bir ses geliyor ve N ye geçirirken o ses kayboluyor. Bu sorunu yaşayan var mı yada bilen ustalarımızın yorumlarını bekliyorum. Birkaç usta ile görüştüm yarısı türbin arızası yarısı da beyin yada kart diyor 🤔 araç dizel otomatik mi Yorum bağlantısı
Mehmet Şenevren 4 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2020 Mehmet Kazancıoğlu yazdı: araç dizel otomatik mi Hocam dizel otomatik 7 ileri cvt şanzıman Yorum bağlantısı
Mehmet Şenevren 4 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2020 Ömer Sarıgül yazdı: Otomatik sanziman ile alakam yok ama cok marsraf edilecek bir durum olmayabilir. Elde edilen kodlara göre turbin hiz sensorunden hatali bilgi geliyor yada turbin arizali. Oncelikle forscandan yada varsa baska uygulamalardan TCM modulune baglanip TSS (turbin speed sensor) bilgisine bakabilirsiniz. Hic bilgi gelmiyorsa sensor bozuk olabilir. Sanziman koduna gore ararsaniz sensor yerleri google dan hemen cikiyor. 2007 bir focus icin sanzimanin ust kisminda gorunuyor modele gore farklilik olabilir. https://ricksfreeautorepairadvice.com/category/repair-topics/electrical/sensor-locations/ford-sensor-locations/ TSS Sanziman yagı seviyesi normal mi? Şanzıman yağını kontrol ettik , yağ iyi seviyesi normal.Ben de ya sensör yada türbin arızalı diyorum ama diğer ustaların kart yada beyinden demesi kafa karıştırıcı bir durum. Çekici ile otomatik şanzıman ustasına götürdük yarın bilgisayara bağlayıp detaylı olarak bana bilgi verecekler bakalım. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 4 Mayıs 2020 Paylaş 4 Mayıs 2020 Beyinden olması düşük ihtimal. Beynin çıkış verip kontrol ettiği bir eleman örnek selenoid valf arızası olsa neyse, bunlar çıkış elemanı ecu transistörü çıkış vermez beyin arızalı denebilir. Sizdeki giriş devresi sinyal arızası görünüyor beyin değilde mantıklı olan sensör kaynaklı olabilir. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Şenevren 4 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2020 Ömer Sarıgül yazdı: Beyinden olması düşük ihtimal. Beynin çıkış verip kontrol ettiği bir eleman örnek selenoid valf arızası olsa neyse, bunlar çıkış elemanı ecu transistörü çıkış vermez beyin arızalı denebilir. Sizdeki giriş devresi sinyal arızası görünüyor beyin değilde mantıklı olan sensör kaynaklı olabilir. Ömer hocam bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim . 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 4 Mayıs 2020 Paylaş 4 Mayıs 2020 Ford Türkiye bile bu sanziman la başa çıkamadı kronik sorunlu bi sanziman en mantıklısı aracı Manuel e çevirmek 5 Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci 4 Mayıs 2020 Paylaş 4 Mayıs 2020 beyinde sorun olabilir yagda kalin metal tozu varmi iyi bir usta bakmadan disardan ariza biraz zor anlasilir 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Şenevren 4 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2020 Mustafa Cerci yazdı: beyinde sorun olabilir yagda kalin metal tozu varmi iyi bir usta bakmadan disardan ariza biraz zor anlasilir Mustafa hocam yağını komple boşalttık yağ seviyesi aynı fakat hafif siyahlaşmış, birde araç ile 10 km civarı yol yapmıştım içeriye yağ kokusu gelmişti. Yorum bağlantısı
Mehmet Şenevren 4 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2020 Fatih Keskin yazdı: Ford Türkiye bile bu sanziman la başa çıkamadı kronik sorunlu bi sanziman en mantıklısı aracı Manuel e çevirmek Hocam manuele geçmeyi hiç düşünmedim ama aracı eksiksiz yaptırdıkdan sonra kullanmaya devam edeceğim, satmak gibi bir düşüncemde yok rahatlığı ve konforu yönünden memnunum, bakalım meseleyi kaça çözeceğiz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Mayıs 2020 Paylaş 4 Mayıs 2020 Şanzıman açılacak..Bu tür durumlarda gecikmek sorunu büyütür. Artık tamir edilebiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Mayıs 2020 Paylaş 4 Mayıs 2020 üreticisi kayıp, parçalar için listede kod yok, zaten yedek parçası da yok. aklınızda olsun. cvt üzerine uzmanlaşmış teknisyen var ama İstanbul da 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Şenevren 4 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 4 Mayıs 2020 Mehmet Ozyurek yazdı: Şanzıman açılacak..Bu tür durumlarda gecikmek sorunu büyütür. Artık tamir edilebiliyor. Hakkımızda hayırlısı diyelim Mehmet hocam, inşallah fazla bir maliyet çıkarmaz. İnternetten beyin, kart ve türbin fiyatlarını araştırıyorum. Çağlar Bayur yazdı: üreticisi kayıp, parçalar için listede kod yok, zaten yedek parçası da yok. aklınızda olsun. cvt üzerine uzmanlaşmış teknisyen var ama İstanbul da Gerekli olursa İstanbul'daki teknisyen ile irtibata geçeriz hocam çok teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 5 Mayıs 2020 Paylaş 5 Mayıs 2020 Mehmet Şenevren yazdı: Hocam dizel otomatik 7 ileri cvt şanzıman arkadaşlar yazmışlar bir daha ben yazayım bu vites kutusu maalesef problemli ve bu problem ile baş edemeyen ford bu kombinasyondaki aracın satışını ve imalatını hemen durdurdu, satılan araçlara gerekli olan tamir imkanın sağlayamadı bir çok kullanıcı aracını iade etmek için dava açtı kazananlar oldumu bilmiyorum ancak en son bir ara geri alım yapıldı galiba. aracını manuele çeviren de oldu uğraşamam deyip o şekilde satanda. bende eski bir focus 2 (benim aracım benzinli otomatik) kullanıcısı olarak araç gerçekten çok konforlu rahat bir satmak değişmek istememenizi anlıyorum. umarım tamir ettirebilecek iyi bir usta bulursunuz herkese bu şanzumanı açtırmayın. daha büyük sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Şenevren 5 Mayıs 2020 Yazar Paylaş 5 Mayıs 2020 Tavsiye üzrine otomatik şanzıman ustası buldum, bugün şanzıma bakmışlar sorunun kart olduğunu söyledi, kendisi çıkma orjinal kart bulmuş 3, 500tl dedi bende nette araştırdım 1600 ile 2000 tl arası var kartı ben temin edicem dedim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mayıs 2020 Paylaş 6 Mayıs 2020 Mehmet Şenevren yazdı: kendisi çıkma orjinal kart bulmuş 3, 500tl dedi bende nette araştırdım 1600 ile 2000 tl arası var kartı ben temin edicem dedim. O zaman da tamir parasını çok istemedi mi ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts