İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk4 Sol Cam Kumandası


Soner Soyçerçel

Recommended Posts

Soner Soyçerçel
(düzenlendi)

Merhabalar,

 

Başıma gelen ilginç bir durumu anlatmak istiyorum. Geçen hafta aracımın bagaj lambasını değiştirirken ampülü sökmeye çalıştığım sırada sanırım şase yaptırdım. Bozuk ampülü de stepne bölmesine düşürünce çok da uğraşmayıp kilitleyip eve çıktım. Ertesi gün aracın iç lambaları haliyle atan sigorta nedeniyle yanmıyordu ama farkettim ki sol cam düğmeleri ve ayna kumandası da çalışmıyor. Karşılama ışıklarını aynı gün led yaptığım için ondan olduğunu düşünerek ( belki canbus hatasıdır diye) kontrol ettim sorun yoktu, düğme grubunu söktüm acaba temizlik yaparken su mu girdi diye sorun yoktu, arka bagaj sigorta grubunu açtım 25 amper sigortaları sağlamdı. Tam ya beyni ya kapıdaki kontrol modülünü yaktık herhalde derken bari  iç lambaların sigortasını değiştireyim dedim. Yolcu bölmesindeki sigorta bölmesinde F17 kodlu 10amper sigorta tüm iç aydınlatmalara bakıyor ve atmış. Elimde mini sigorta olmadığı için en yakındaki 10 amperlik sigortayı söktüm ve yerine taktım (ki adaptif cruise control olarak geçiyor ve sigorta da orijinal ama araçta bence yok ama sigortası var, ilginç). Sonrasında farkettim ki sol cam kumandalarım alakasız şekilde geri gelmiş. 
Bir  gün başına gelen olur da cam kumandası vs gibi pahalı değişimlere giden olur diye buraya yazıyorum, siz siz olun alakalı alakasız demeyin önce araçtaki tüm sigortaları kontrol edin. Hangi kumanda devresi nerden besleniyor bazen çok garip konfigürasyonlar olabiliyor.

tarihinde Soner Soyçerçel tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Teşekkürler Soner bey.. 

Sık yapılan hatalardan birini yapmışsınız. 

Genelde plaka sambası söküp takarken de sigorta attırılır ve genelde iç aydınlatmalar da söner.. 

 

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mert Kahraman

Gerçekten böyle bir durum var. Benim araçta bagaj lambasından ötürü sigorta attı ve şöför tarafı kumanda elektriği kesildi. Sigortayı düzeltmeleri sonucu problem kalmadı. Uzak yerler ama demek ki çeşitli bağlantıları olabiliyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...