İçeriğe Yönlendir

Rus Minibüsü

Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Ahmet Çalışkan

Merhaba,

İzlediğim tüm Orta Asya belgesellerinde aşağıdaki minibüsü görüyorum. Bi Kazakistan'ın Moğolistan'ın araç üretemeyeceğini de düşünürsek (baya yaşlı olmasına da bakarak) Sovyet yapımıdır diye düşünüyorum. Bi izliyorum donmuş Baykal gölünün üstünde turist gezdiriyor. Başka bi bölümde Sibirya'da - 60 derecede okul servisi. Daha başka bi bölümde Orta Asya çöllerinde bata çıka ilerliyor. Ama hep gidiyor tırmanıyor batıyor çıkıyor ama bi şekilde ilerliyor :) bunun sırrı ne? Markası nedir? Oralarda ustası çoktur da ondan mı hala dipdiridir? Ya da görüntüsü aldatıcı olup yeni model araçlardan mıdır?

Bilen varsa tanımak isterim bu yiğidi :)

755d92f82b72f32ea9894b4ec2de8c7a.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ahmet Caliskan yazdı:

Ama hep gidiyor tırmanıyor batıyor çıkıyor ama bi şekilde ilerliyor :) bunun sırrı ne?

şoför ve vodka farkıdır. bizim yörelerde sunroof su sızdırması bir sorun dur, ama bunun içinde şemsiye açıp giderler mesela

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Çağlar Bayur yazdı:

şoför ve vodka farkıdır. bizim yörelerde sunroof su sızdırması bir sorun dur, ama bunun içinde şemsiye açıp giderler mesela

Sürüş keyfi, konfor vs o kısmını bilmiyorum tabi :) ama soğuk iklimin aracı olduğuna göre kalorifer ateş gibidir, su falan almıyodur diye tahmin ediyorum. Ama sadece tahmin.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Rusların bu tarz kamyonları da var. Ural adında hatta bize de gelmiş bir yerde inceliyorlardı. Mekaniğinin basit ve sağlam olduğundan bahsediyorlardı.Bu nedenle tamiri kolaymış. Hatta başka markalarla uyumlu mekanik parçaların çokluğundan bahsetmişti. Bir de kolay bozulmıyormuş. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

-50 derece olan yerleşim alanlarında gördüğüm tek vasıta.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar
(düzenlendi)

Bunlardan alıp üzerine karavan tipi yapı sür nereye istersen. 

tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Servet Aydın yazdı:

-50 derece olan yerleşim alanlarında gördüğüm tek vasıta.

-50 ye kim neden yerleşir? bence orda mahsur falan kalınmıştır

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Normal kasaba. Bakkalı var barı var. Balıkçılık ve dünyaya 300 yıl dayanacak ahşap ev için kereste imalatı
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın
(düzenlendi)

klasik Sovyet araçları. tipi mühim olmayan tamamen işlevselliğe dikkat çekilen araçlar.. Sovyet-rus demişken 93 coupe samaram vardı. o ne ısınmaydı. kaloriferi o kadar güzeldi ki iliklerime kadar ısınıyordum. yakıt tasarruf bölmesi çok işime yarardı. uzun yolda yakıt çok düşüktü. Edirne de yaşıyordum o zamanlar parça bakkalda bile vardı neredeyse :) hey gidi günler..

tarihinde Tayfun Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Çağlar Bayur yazdı:

Muhtemelen onlar yerleştiğinde -50 değildi oralar :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Balıkçılık

balığı tuttun... tekneye aldın....... hazır donuk somon... mantıklı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Çağlar Bayur yazdı:

balığı tuttun... tekneye aldın....... hazır donuk somon... mantıklı

Tekneye ne gerek var ki :D

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sinan Akgöl yazdı:

Tekneye ne gerek var k

doğru -50 .. balık da bi canlı .. normal o durumda beklemesi

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz

Yoldaşlar votkayı az içseler arabanın tipinide düzgün yapıcaklarmış :D  Bu da bir şey mi adamlar concorde'a rakip yamışlar :) 

Tupolev Tu-144

nam-ı diğer concorski  :) 

maxresdefault.jpg

Yorum bağlantısı
Hamit inan
Mehmet Muhip Yılmaz yazdı:

Yoldaşlar votkayı az içseler arabanın tipinide düzgün yapıcaklarmış :D  Bu da bir şey mi adamlar concorde'a rakip yamışlar :) 

Tupolev Tu-144

nam-ı diğer concorski  :) 

maxresdefault.jpg

Kulakları ömre bedel. Jumbo diye kepce kulaklı fil cizgifilmi vardı uçuyordu . O geldi aklima :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Bu araçlardan 80 yıllarda Ülkemizde yolarda vardı.Ben çocukken bu aracın kamyonetine bindim malzeme almıştık ev için o zaman şekli çok çirkin gelirdi bana.Tabi o yaşlarda önemli olan buydu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Aytac Sakal yazdı:

Bu araçlardan 80 yıllarda Ülkemizde yolarda vardı.Ben çocukken bu aracın kamyonetine bindim malzeme almıştık ev için o zaman şekli çok çirkin gelirdi bana.Tabi o yaşlarda önemli olan buydu.

VAZ değilmiştir, Leyland olabilir yahut magirüs.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

NOT: Videoyu izledim. Araç yeni. Çok da güzel ve basit. Belli ki montaj votkalı. O kadar klasik şirin ki bir tane olsun isterdim. Büyük ihtimal benzinli ama olsun benzin iyidir. -50 de ne yapacaksın başka?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Uaz Türkiye'de vardı.. bizim köyde de vardı. hatırlıyorum ben. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Sinan Akgöl yazdı:

2.700cc 112hp 200nm tork Benzinli 5 ileri 4x4 

Araç broşür pdf'i

https://api.uaz.ru/directus/storage/uploads/00000005471.pdf

Şöyle bir aracı otokar karsan felan çıkarmadı ya.. Ne gider bölgede bu her yere satılırdı. 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Uaz Türkiye'de vardı.. bizim köyde de vardı. hatırlıyorum ben. 

Demek ki dikkat etmemişiz markalara. Devrimden önce nasıl geliyordu ki?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...