İçeriğe Yönlendir

Tatilsepeti Mağduriyeti

Erhan Doruk

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Erhan Doruk yazdı:

Tüketici hakem heyetine e-devlet üzerinden başvurumu oluşturdum.

Daha önce davalık bir durumum olmadı, dava olayını da düşünmeye başladım şimdiden.

Dava açmışın işte.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Özetle bu memlekette ileriye dönük bir karar alınmaz arkadaşlar. Anı yaşayacaksınız. Neydi o lafın adı carpe diem mi. 

Ben konser biletini bile son dakikada alırım.

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Özetle bu memlekette ileriye dönük bir karar alınmaz arkadaşlar. Anı yaşayacaksınız. Neydi o lafın adı carpe diem mi. 

gel de yatırım yap şimdi bir de. herhangi birşeye.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)

life is good veya live your life olarak da olabilir

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Aynı ben.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Sinema biletini internetten alınca daha pahalı ,ne anladım bu işten değil mi ,git kapıdan al. 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)
Eyüp Çetin yazdı:

Arkadaşlar dün bununla ilgili bir haber dinledim. Çoğu kişi bu durumdan dolayı mağdur olduğu için devlet el atmış. Uçak seferlerinin başlama tarihinden 74 gün sonra para iadeleri yapılabilecek. 

Haberin detayı burada yazıyor.

https://www.turizmgunlugu.com/2020/05/15/paket-tur-bedel-ucret-iade-suresi/

Bu düzenleme sadece uçuşlu turlarda uçak biletinin iadesini kapsıyor. Bir nevi havayolu firmalarını koruma amaçlı. Turların iadesi hakkında birşey yok. Haberi yapan bile düzenlemeyi okumamış. 

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Erhan Doruk yazdı:

Kısaca, bizde para yok, sigortalar ödeme yapmıyor, bizde otellere parayı ödedik geri alamıyoruz, devlet bize yardım etsin diyor. 

Sigortalar ödeme yapmıyor diyerek suçu atmış. Sigorta ödeme yapmıyor değil, yaşanan olay teminat dışı sayılan hallere giriyor. Bu risk sigortalanmadı.

Çünkü hiç bir sigorta şirketi böyle geniş kapsamlı bir riski sigortalamak istemez.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

bizim de 2 aile ETS den haziran sonuna rezervasyonumuz vardı.

geçen hafta aradılar, otel 1 temmuz itibari ile açılacakmış, 2 seçenek sundular..

1- 1 Eylül den itibaren aynı şartlarla erteleyelim...

2- iptal edip paranızı ödeyelim...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Ahmet Çankaya yazdı:

geçen hafta aradılar, otel 1 temmuz itibari ile açılacakmış, 2 seçenek sundular..

Bu sevindirici bir haber benim için.

Benimde ETS'den rezervasyonum vardı.

Rezervasyon yaptırırken iptal sigortası yaptırmış mıydınız?

Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya
Alptuğ Özcan yazdı:

Bu sevindirici bir haber benim için.

Benimde ETS'den rezervasyonum vardı.

Rezervasyon yaptırırken iptal sigortası yaptırmış mıydınız?

evet yaptırmıştım. 1 eylül e aynı şartlarla erteledik tatili..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)
Ahmet Çankaya yazdı:

İşte acenta kalitesi. Geçmiş dönem de ETS den tatil almıştık, gittiğimiz otelde yer kalmamıştı. hızlıca aksiyon alıp daha iyi bir otele transfer etmişlerdi.

Tatilsepeti acentelerin gross marketi gibi .Fiyata göre hizmet alıyorsunuz yada alamıyorsunuz. Ben ertelemek istedim, sezon fiyat farkını talep ettiler.

Şimdi iptalde işi yokuşa sürüyorlar.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sigortalar ödeme yapmıyor diyerek suçu atmış.

İptal etme nedenini maddiyat olarak sunmuş , salgın hastalıktan dolayı değilki ?

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Dün Tatilsepeti genel müdürüne mail atmıştım. Bugün tatil sepetinden aradılar, biz aracı kurumuz, acentalar bize iade yaparlara bizde size yaparız diyorlar. Pandemi sürerse size fyat farkı olmadan alternatif tarih sunacağız, pandemi biterse zaten sigortanız geçerli olmuş olacak, biraz sabırla beklememiz lazım dedi. Bende yasadaki 1 aylık süre olduğunu , kensintisiz iade yapmaları gerektiğini söyledim. Biz birşey yapamayız, acenteye iade talebinizi ilettik diyor. Acente de jollytur muş. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ersen Tapan yazdı:

İptal etme nedenini maddiyat olarak sunmuş , salgın hastalıktan dolayı değilki ?

Konu Sigorta yönünden teminat dışı olunca haliyle Aracı şirketin ve otelin maddiyatı haline geliyor. 

Ha Erhan mı maddiyat sunmuş.. ?

Cayma hakkı varsa, acente iptal yapmalı.. Sözleşmeyi iyi okumak gerek. 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Tüketici hakem heyeti iyi bir adım olmuş. Bu olayda sizin muhatabınız Jolly mi, tatilsepeti mi? Güvenceyi veren tatilsepeti. Arkasında durması gereken de onlar.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sigortalar ödeme yapmıyor diyerek suçu atmış. Sigorta ödeme yapmıyor değil, yaşanan olay teminat dışı sayılan hallere giriyor. Bu risk sigortalanmadı.

Çünkü hiç bir sigorta şirketi böyle geniş kapsamlı bir riski sigortalamak istemez.. 

Poliçe detaylarını buldum. Ergo  sigorta. Tatilsepeti jolly den satış yapıyor. Sigortayı da üzerine kar koyup satıyor.  Jolly`ye parasını ödüyor, komisyonu ona kalıyor. Jolly`de sıkıntı çıkınca olay satıcı tatilsepetine patlıyor. Tatilsepeti, jolly den parayı alamayınca iade yapamıyor. Ama adamlardaki ileri görüşe hayran kaldım. 2019 da salgın hastalık durumunu nasıl akıl etmişler de mucbir sebebe eklemişler. 

https://www.jollytur.com/yurt-ici-erken-rezervasyon-seyahat-guvence-paketi

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Her poliçede böyle detaylar vardır. Genel şartları okumak gerek.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Erhan Doruk yazdı:

İşte acenta kalitesi. Geçmiş dönem de ETS den tatil almıştık, gittiğimiz otelde yer kalmamıştı. hızlıca aksiyon alıp daha iyi bir otele transfer etmişlerdi.

Ben acenteler içinde Setur'u tek geçerim. Otel'e giriş gününden 2 gün önce otelden sorumlu saha personeli arıyor, hangi saat nereden nasıl geleceğinizin bilgisini alıyor. Otelde karşılıyor, odaya yerleşene kadar refakat ediyor. Tatil süresince 7/24 ulaşabilmeniz için numarasını veriyor, ayrılana kadar da ilgileniyorlar. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erhan Doruk yazdı:

2019 da salgın hastalık durumunu nasıl akıl etmişler de mucbir sebebe eklemişler. 

hep vardır o mücbir sepeler her sözleşmede, savaş hali falan da der, 2021 i iple çekiyoruz

her sene erken rezervasyon zamanı rakamlar ile tatile gidilecek hafta rakamlara bakardım, erken rezevasyon hiçbir zaman karlı olmadı. aksine son dakkikda otelleri daha avantajlı, yer takıntısı yok ise

eski nostalji işte, artık 1000 tanımadığım insan ile aynı lobide çay içmem

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök

bu dönemde erken ödemeli tatili olan, özel okula kursa vs peşin ödeme yapan hep mağdur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gök yazdı:

bu dönemde erken ödemeli tatili olan, özel okula kursa vs peşin ödeme yapan hep mağdur. 

ne demiş budha, borç tak kurtulursun peşin ödersen t.......r

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
Erhan Doruk yazdı:

Poliçe detaylarını buldum. Ergo  sigorta. Tatilsepeti jolly den satış yapıyor. Sigortayı da üzerine kar koyup satıyor.  Jolly`ye parasını ödüyor, komisyonu ona kalıyor. Jolly`de sıkıntı çıkınca olay satıcı tatilsepetine patlıyor. Tatilsepeti, jolly den parayı alamayınca iade yapamıyor. Ama adamlardaki ileri görüşe hayran kaldım. 2019 da salgın hastalık durumunu nasıl akıl etmişler de mucbir sebebe eklemişler. 

https://www.jollytur.com/yurt-ici-erken-rezervasyon-seyahat-guvence-paketi

Aynı Derten Bende de Var

Tatilsepetinden 2 Farklı Otelden aldım Kemer ve Ölüdeniz.

Aklınıza gelecek Her yere şikayet dilekçe telefon ettim. Bugün 45. Gün Ölüdenizdeki otelin parası geldi. Kemerdeki Otelin acentesesi Jolly Tur onlarda bir hareket yok  Jolltur genel merkezle görüştüm tatillinizin başlamasına 40 varken bir daha arayın yardımcı olacağız dediler. Bu tatil sepeti ile ilgili sayfalarca şikayet var . Tüketici Hakem heyeti kararını bekliyorum onlardan karar gelince icra dairesine Başvuruda bulunacağım Kuruluş Sermayesinden Tahsis edilmesine diye ama Tüketici hakem heyetleri 15 hazirana kadar kapalı bu Tatilsepeti ve Jolltur bunun farkında  o yüzden twiterde yazmaktan başka care yok

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...