İçeriğe Yönlendir

Yol Bilgisayarı 3,9 Litre Gösteriyor, Pompada 6 Litre Çıktı

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Merhaba 

Şu her zaman dile getirilen 2000 devirde şu kadar yapıyor, az yakar çok gider muhteşem Clio var alın dediğiniz araba yok mu. Hani şu 1,5 dizel cliolar. Yoksa 1,6 mıydı neydi bilemedim . Bu arkadaş heyecanla bunu denemek için çıkıyor yola. Heyecanla 38 dakika video yapıyor. 3,9 litre ile mutluluğunu dile getiriyor. Fakat pompacıya gelince arabanın tüketimi 9 litre çıkıyor. Adam 105 km hızla 2000 devirde sürüyor. Hani şu hep söylenen benzinliyle az yakmak için yavaş kullanırsın, dizel alırsın basa basa gidersin aynı yakar muhabbeti yok mu. Gördük pompada çıkan sonucu görünce arkadaşın sıfatını . 

Kocaman ekranlar konmuş,  ekranda şu kadar benzin yaktın, şu kadar ayağını gazdan çektin gibisinden istatistikler sunmuş. Güzel oyuncaklar var ama birde değerler doğru olsa :(  3,9 nere 6 litre nere :(

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

arabası bozuktur

pompacı sahtekardır, veya bu da sanal takipkiçi kasma kafasını yaşıyordur

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Kaç km ortalaması.ayni pompa aynı ayarda mi fullendi ikisi de. Video uzun şimdi bakamadim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

passata da laf etmiş tıklamam daha videoyu

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Kaç km ortalaması.ayni pompa aynı ayarda mi fullendi ikisi de. Video uzun şimdi bakamadim

:good1:

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

passata da laf etmiş tıklamam daha videoyu

:good1:

Pasata laf etmedi, bu adam aynı yolu manual passatla gitmişti. Oda bu kadar uzun video. Onunla kıyaslıyor. 

Yorum bağlantısı
Yücel Metin

Megane 3 DCI 110 bg EDC aracımla geçen hafta toplam 400 km uzun yol yaptım birazı dağ yolu. Klima açık hızada dikkat etmedik, düz yol buldukça bastım yol bilgisayarı 6.0 lt pompa değeri 5.3 çıktı yakıtı dönüşte aynı benzinlikten aldım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

passttala clio kıyaslayıp passttan fazlamı yaktı diye başlık atarsa, ben yiyip te tılklamıyorum sadece, tercihim o yönde.

bi de tercihen traş olursa makbule geçer :rofl:

• Beğen 3
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Depo hortumun ucuna kadar doldurulur 100 kilometre yol gidilir tekrar aynı şekilde doldurulur, gerisi benim gözümde yalan.  Ekrana bakacaksak 2.5 ton multivana 6.8 yaktırdım bende uzun yolda, forumda verileri var. Bendeki doğru ise clioya verilen paraya yazık. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

başka bir hata vardır benim renault noktasına kadar doğru ölçüyordu. yakıt ortalaması ve tüketilen yakıt kısmında 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ebrar Tüfek yazdı:

clioya verilen paraya yazık. 

röno sosyal medya şirketi olsam bu videoya dava açardım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Ali hocam şu durum var ki dci motorlarda 8v ve 16v ler var. 8v ler şehir içi gerçekten az yakıyor ama şehirler arası yakıtı yükseltiyor. 16v ler ise şehirler arası gerçekten az yakıyor. bu fark olabilir. ikincisi mazotu dolduran pompacı ikisinde de pompa attığında bıraktı mı yoksa doldurmaya devam mı etti? bu da önemli. Bir diğer konu yol bilgisayarları ara sıra servis tarafından senkronize edilmesi lazım. Bu işlem yapıldı mı? Bir diğer konu da her araba 2000 devirde en az yakar diye bir kural yok. Şahsen benim aracım astra h 1.3 ve benim aracım 6.vites  98km/sa ile giderken en az yakıtını yakıyor ama tabii düz yol olması lazım. Şahsen bu clio 16v ise ve düzgün bir hızla özellikle hız sabitleyicisi ile kullanıldıysa 6 litreleri hayatta görmemesi lazım. Ben daha yeni İstanbul - Nazilli yl yaptım aracım ortalama 27 kuruş yaktı ki araba doluydu. yolculuğum 7 - 8 saat civarı sürdü ve ben toplasanız 1 saat bile ayağımı gaza koymadım. sürekli hız sabitleyici ile 100 - 110 aralığında sürdüm aracı..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Ölçüm hatalı. Tik edince bırak demiş. :) Yuksek hiz dolum ile düşük hız dolum arasında bile fark çok. Ağır devirde iki defa fullese fark daha doğru olurdu.  Araç bilgisayarı harcanan  yakıta kadar gösteriyor bı kere ordan uyanmasi lazım. İyi tıklama alır ama şu işe bı biz girmedik

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Çağlar Bayur yazdı:

röno sosyal medya şirketi olsam bu videoya dava açardım

Aynen öyle, pompacı birinde atınca diğerinde tam sınırda doldurmuşsa bile kuruş hesabı yakıt artar. Bunları düşünmeden direk arabayı kötüleme tarzında bir ortam oluşmuş, izlemedim videoyu tabi ama. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bizim Cruzede tıklayınca bırakıyoruz. Şu ana kadar ne pompada nede göstergede muazzam sapma olmadı. Bu durum Renoyamı ait bir sorun . Ayteni örnek veremiyorum. O lpg dolarken fullendiğinde Bızıtlıyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Ölçüm hatalı. Tik edince bırak demiş. :) Yuksek hiz dolum ile düşük hız dolum arasında bile fark çok. Ağır devirde iki defa fullese fark daha doğru olurdu.  Araç bilgisayarı harcanan  yakıta kadar gösteriyor bı kere ordan uyanmasi lazım. İyi tıklama alır ama şu işe bı biz girmedik

videodakiini teknikle ilgisi olmadığı zaten attığı manşettten de belli, tık la ilgili olması çok daha kuvvetli.

Ali Darbaz yazdı:

Bu durum Renoyamı ait bir sorun

videoyu çeken sorunlu bence

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yoo mazot hızlı doldurmada hava yapar köpürür. Ford içinde alfa icinde dizel tum araçlarımda öyle olurdu. Pompacıya düşük devir doldur derdim

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Mustafa adam fişi gösteriyor, 9,1 litre dizel almış. Ekranı gösteriyor toplam yakılan yakıt  6,xx yakıt yanmış gösteriyor. 100 km ortama ise 3,9 litre çıkmış. Oratalamayı alınca 6 litre çıkıyor 

Zaten bu videoya özel bir durumda yok. Hani dedikleri dizelde basarsın gene az yakar derler. Ben bunu Fiesta 1,5 tdci ile denedim 588 km yolda. 90 km hızla sabit sürünce 4,0 litre yaktı pompada ölçtüm değer sapmamıştı Ama hızımı 105 km hıza çıkardım bütün yolculuğu bitirip avise arabayı iade ederken fulledim 5,1 litre çıktı. (kadrandada 5,1 litre gösteriyordu )  15 km hız bana 1,1 litre yakıt tüketimine maliyeti olmuştu. Ortada övünülecek kadar düşük bir tüketim yok. Üstelik 2 kişi taşıyordu. İçinde 4 yolcusu olan Cruze benzinli araba bile 105 km hızla giderken 6,5 litre yakıyor. Ortada öyle muazzam süper bir fark yok. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Efe Özer

1.6 dizel mondeo ile basarak 6 litre tüketimim var Ankara-Alanya arası , aynı yolda 1.4 dizel fiestayla 110-120 ile 5.5 litre.Bunlar pompa ölçümü yol bilgisayarı +2 lt gösterirken.Bence B segmenti araçlar şehir içinde gösterdiği ekonomiyi uzun yolda gösteremiyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

servise görtürsünm arabasını arıza var demek ki video kurgulayacağına motoruna odaklansın

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

90 hp dacia dokker ile uzun yolda 100km sabithız ile, 5.2 litre, herzamanki ortalama koşullarda ise 6.4 litre dizel yakıyordum arz ederim.

Ali Darbaz yazdı:

Merhaba 

Şu her zaman dile getirilen 2000 devirde şu kadar yapıyor, az yakar çok gider muhteşem Clio var alın dediğiniz araba yok mu. Hani şu 1,5 dizel cliolar. Yoksa 1,6 mıydı neydi bilemedim . Bu arkadaş heyecanla bunu denemek için çıkıyor yola. Heyecanla 38 dakika video yapıyor. 3,9 litre ile mutluluğunu dile getiriyor. Fakat pompacıya gelince arabanın tüketimi 9 litre çıkıyor. Adam 105 km hızla 2000 devirde sürüyor. Hani şu hep söylenen benzinliyle az yakmak için yavaş kullanırsın, dizel alırsın basa basa gidersin aynı yakar muhabbeti yok mu. Gördük pompada çıkan sonucu görünce arkadaşın sıfatını . 

Kocaman ekranlar konmuş,  ekranda şu kadar benzin yaktın, şu kadar ayağını gazdan çektin gibisinden istatistikler sunmuş. Güzel oyuncaklar var ama birde değerler doğru olsa :(  3,9 nere 6 litre nere :(

94 nolu il nerede???

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Videoyu izlemeden söylüyorum, mümkün değil, bi yerde hata var.

Senelerce Renault kullandım. Bilgisayar ile pompa değeri %5 ancak şaşar. Bu da genelde tabanca farkı, dalgalanma, köpürme vs gibi durumlardan oluşur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

Videoyu izlemeden söylüyorum,

tecrübe böyle birşey işte :good1:

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...