İçeriğe Yönlendir

Triger Seti Üretim Tarihi Hk.


Furkan Akyol

Recommended Posts

Furkan Akyol

Arkadaşlar merhaba. 2014 aralik çıkışlı ford focus 3 trend x 1.6 tdci araca sahibim. Km 47600 filan ama 5 yil geçtiği icin triger setini ve devir daim pompasini değişeceğim. Gittim orjinal parçaları aldim ustamdan gün bekliyorum fakat triger setinib kutusu üzerinde uretimin 2018 oldugu yazıyor. Sonucta suan 2020 deyiz ve bunu arabaya atakarsam ömrü 2023 mu oluyor yoksa rafta beklemesiyle arabada sıcak kar kis demeden beklemesi ayridir ama yinede kafama takıldı. Sizce bu ürünü uretim yılı olarak yeni tarihliyle değiştirmelimiyim yoksa sorun olmaz mi?

Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici

Bir kaç gün önce bir videoda izlemiştim. Raf ömrü, 8 yıl imiş. Sorun olacağını sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Kimyasallarla çok uğraştığım için şöyle bir bilgi aktarabilirim. Kauçuğun ve plastiğin içerisindeki polimer yapılar mevcuttur. Kabaca söylemek gerekirse iyi koşullarda saklanan bir kauçuk 10 sene gibi bir ömüre sahiptir. Bu süre kullanılsın/kullanılmasın üretimden itibaren başlar ve kullanım koşulları saklanma biçimindeki değişimlerle kısalır.

 

Yine benzer şekilde petrol ürünleri açılmadığı sürece 5 sene çok rahat şekilde özelliğini kaybetmezken açıldığı an içerisindeki metalik bileşenlerin oksitlenmesi sonucu özelliğini kaybetmeye başlar. Yüksek sıcaklık/basınca maruz kaldıklarında özellikle demir gibi yükseltgen/indirgen özellik gösteren iyonlar mevcutsa çökelmeler, renk değişimleri(kahverengi renk buradan gelir genelde) görülecektir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Nem ve ısı görmediği müddetçe kapalı ambalajında ataletli şekilde beklerse sorun olacağını zannetmiyorum. Ben de hep  özellikle malzeme üretim tarihlerine bakarım misal 6 aydan uzun süre kutuda duran hava filtresi kuruyup sünmüş gibi gelir sanki bana.

Yorum bağlantısı
Furkan Akyol

Sitelerdeki ilanlara baktim ama ürünletin üretim tarihi yazmıyor hic birinde ve bununla ilgili forumlarda hic konu görmedim. Demekki buna hic dikkat eden olmamış

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Furkan Akyol yazdı:

Sitelerdeki ilanlara baktim ama ürünletin üretim tarihi yazmıyor hic birinde ve bununla ilgili forumlarda hic konu görmedim. Demekki buna hic dikkat eden olmamış

Finish etiketinde yazar. Örnek:

Packed: 28MAY2018 gibi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...