İçeriğe Yönlendir

Araç için 220V Inverter

Ömer Çayırtepe

Recommended Posts

Ömer Çayırtepe

Merhabalar, aracım için 220v inverter almayı düşünüyorum. Elektrik olmayan yerlerde çalışmam gerektiğinde günde 3-4 saat kadar laptop'umu takıp şarj etmek istiyorum. Black&Decker'ın 500w bir modelini buldum ama merak ettiğim konu şu. 3-4 saatlik kullanımlarda araç çalışır durumda olsa bile aküyü bitirme olasılığı var mıdır? Yoksa da akü ömrünü düşürmek haricinde araca bir zarar verme ihtimali nedir? 

Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe
Çağlar Bayur yazdı:

laptop için 12 V araç adaptörü alınsa?

Hiç düşünmemiştim, çok mantıklı 😁Ama baktım şimdi, macbook için Türkiye'de yok gibi görünüyor. Bu ihtimali de değerlendireceğim teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

ELO'ya bakının mutlaka.

Yalnız adaptörünüzün watt'ını kontrol edin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe
Sani Gerşon yazdı:

ELO'ya bakının mutlaka.

Yalnız adaptörünüzün watt'ını kontrol edin.

Evet watt'ı uygun bir şeyler bulmam lazım. Bu arada Çağlar abinin dediği gibi bir şey buldum hepsiburada'da ama macbook olunca böyle çakma ürünler kullanmak biraz cesaret istiyor 🙂
https://www.hepsiburada.com/retro-rca-ap02-18-5v-4-65amper-85watt-macbook-arac-sarj-adaptoru-pm-bs51012

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Retro kalitelidir. Voltaj değerlerinize dikkat edin.

Ben olsam 220v inverter alırdım. Gerekirse başka ufak şeyler de kullanırım sonuçta.

Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe

Bulduğum 12v olanın soketi uyumsuzmuş zaten yeni farkettim. 220v olacak gibi mecburen. Çok yüksek güç çeken şeyler kullanmam zaten ama kaliteli problem çıkarmayacak bir şey bulmak istiyorum. Yorumlarınız için çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe
Servet Aydın yazdı:

Elo 150 watt kafi.

O zaman direk bundan alıyorum 🙂

Mehmet Göktürk yazdı:

Kamp kokusu alıyorum ben aslında.

Çok mu belli ettik 🙂İnternetin çektiği yerlerde bu şekilde birkaç günden uzun kamp yapma planlarım var. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ömer Çayırtepe yazdı:

Bu çok güzelmiş, hem de çevre dostu ama çakmak girişinden almak daha kolay geldi şu anda 😁

sürekli olacaksa bu işler yap bir tane. Düzgün kutular var. 

Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe

İçinde ev olmayan bir meyve bahçemiz var, elektrik falan da yok doğal olarak. Düşününce orada uzun kullanımlar için böyle bir solar sistem aklıma yattı. Bunu da araştırıyorum 👍

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Çakmaklık girişleri genelde 120-150 watt gücü kaldıracak şekilde montajlanmıştır hatta kapaklarının üzerinde yazar. Laptop max 90 Watt olsa 150w lik modifiyeli sinüs dalga orta seviye kaliteli bir inverter işinizi görecektir biraz ısınabilir normaldir araca zarar vermemesi için önü açık ve serin kalmasını sağlayın yeterli. Daha üst akım ihtiyacı için direkt aküden bağlantı kablosu çekilmesi gerekir. Aküyü bitirmesi kısmı saatte ortalama kaç amper akım çektiğine bağlı. Akünün ömrünü etkileyeceği kesin zaten o kısmını peşinen kabul edeceksiniz başkaca bir zararı olmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ömer Çayırtepe yazdı:

İçinde ev olmayan bir meyve bahçemiz var, elektrik falan da yok doğal olarak. Düşününce orada uzun kullanımlar için böyle bir solar sistem aklıma yattı. Bunu da araştırıyorum 👍

Araç üstü çadır vs?

Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe
Koray Demir yazdı:

Çakmaklık girişleri genelde 120-150 watt gücü kaldıracak şekilde montajlanmıştır hatta kapaklarının üzerinde yazar. Laptop max 90 Watt olsa 150w lik modifiyeli sinüs dalga orta seviye kaliteli bir inverter işinizi görecektir biraz ısınabilir normaldir araca zarar vermemesi için önü açık ve serin kalmasını sağlayın yeterli. Daha üst akım ihtiyacı için direkt aküden bağlantı kablosu çekilmesi gerekir. Aküyü bitirmesi kısmı saatte ortalama kaç amper akım çektiğine bağlı. Akünün ömrünü etkileyeceği kesin zaten o kısmını peşinen kabul edeceksiniz başkaca bir zararı olmaz.

Teşekkürler detaylı teknik bilgiler için. Çakmaktan veya direkt aküden alma işi de merak ettiğim bir konuydu. Tavsiye edilen Elo 150w inverter benim işimi görecek. Bu hafta gidip alayım.

Mehmet Göktürk yazdı:

Araç üstü çadır vs?

Ben karavan, araç üstü falan pek sevmiyorum. Düz kamp çadırımda mutluyum. Ne kadar ilkel, o kadar iyi 😁

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Eloda batarya koruma var
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir Ak

1000w inverter aldım gg den markasını unuttum sarı kutuda. sorunsuz çalışıyor. bu tür ürünleri watt büyük almak mantıklı yeri gelir matkap çalıştırırsın 180 TL civarıydı

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Servet Aydın yazdı:

Eloda batarya koruma var

Detaylı incelemedim aşırı akım koruma modülü mü batarya koruma dediğimiz şey? Sadece prizleme gerilim hattı 220 v ac akım olduğundan biraz ısınabilir normal demiştim. Black & Decker marka cihazla tecrübe ve kıyas imkanı var mı?

Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe

Elo'yu dün akşamdan beri baya araştırdım.. Gerçek 150watt benim işimi rahatlıkla görecek, zaten yüksek watt isteyen bir cihazı aküden çalıştırmak istemem. Elo'dan siparişi verdim. Herkese teşekkürler.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
1000w inverter aldım gg den markasını unuttum sarı kutuda. sorunsuz çalışıyor. bu tür ürünleri watt büyük almak mantıklı yeri gelir matkap çalıştırırsın 180 TL civarıydı

180 liraya 1000w veren inverter olmaz. Gel şunu 300 watt yapalım. Ayağımız almışsın [emoji16]
Detaylı incelemedim aşırı akım koruma modülü mü batarya koruma dediğimiz şey? Sadece prizleme gerilim hattı 220 v ac akım olduğundan biraz ısınabilir normal demiştim. Black & Decker marka cihazla tecrübe ve kıyas imkanı var mı?

Aşırı akım koruma kendini imha etmemek için. Aşırı gerilim koruma ha keza yine kendini koruyor. Düşük gerilim koruma yine kendini korur ve ilave olarak araç aküsünü. Şöyle açalım ; 12volt gerilimi 220v 150 watt için üretirken sistem 200watt harcar. Ama 13 volt gerilim ile çalışırken 170watt gibi düşün.
B&D için yorum yapmam ancak marka imajı olarak telmaşa bir sistem olmayacağı kesin.
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...