İçeriğe Yönlendir

Fiesta 1.5 TDCI Baskı Balata ve Şanzıman Yağı

Ü.Emre Kartal

Recommended Posts

Ü.Emre Kartal

Merhabalar, aracın yakın zamanda baskı balatasını değiştireyim diyorum artık zamanı geldi gibi. Geçen  8-9 ay kadar önce şanzıman yağını değiştirmiştim aslında ancak mecburen yeniden değişecek sanıyorum. Daha önceki değişimde "Ford WSS-M2C200-D2" sertifikalı Castrol Syntrans FE 75W (API GL-4+) ile değiştirmiştim. Şimdi bir yerden bakınca(ford.7zap.com) şasi üzerinden  "Ford WSD-M2C200-C" sertifikalı yağın olduğunu gördüm. Bu yağ ise Castrol SYNTRANS MULTIVEHICLE 75W-90 (API GL-4) olarak geçmekte. 

1) Bu yağlardan hangisi daha iyidir? Hatalı mı yağ kullanmışız ilk değişimde?

2) Baskı balata olarak orjinal debriyaj üst merkezi LUK marka, muhtemelen baskı balatada aynı şekilde. Orjinal baskısını bilya ile 620 liraya, LUK marka olarak ise 520 liraya alabilirim. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Metin Taşcı yazdı:

yağ konusunda bişey diyemem ancak baskı-balatayı alırken parça numarasına göre alın, benim araca focus 1 baskı-balata takılmış zor kavrıyor gibi geliyor

Parça kodu hatalı veriyorlar ne yazıkki parçacıların çoğu (fren diskinde de uyuyor diye bir eski kasanın ince diskini veriyorlar). Tam emin değilim ama kod olarak benim aracım courierler ile aynı parçaya sahip görünüyor. Emin olmak istediğim şey baskı balata LUK mudur, eğer öyle ise 100 lira fazladan vermenin anlamı yok.

Bunu söylememin sebebi, daha önce üst merkezi değiştirdim, LUK aldım parça koduyla kendim bakarak. Söküldüğünde model kodu aynısı üzerinde LUK ve Ford logoları olduğunu gördüm.

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

2006 kasasında 3.5 sene sorunsuz Luk set olarak kullandım ve Luk orijinal üretim diye hatırlıyorum, bilya olarak orijinal harici almayın.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Selçuk Bakış yazdı:

2006 kasasında 3.5 sene sorunsuz Luk set olarak kullandım ve Luk orijinal üretim diye hatırlıyorum, bilya olarak orijinal harici almayın.

Bilya başka marka mıdır? LUK olarka satılanların hepsi set olarak geliyor. Orjinalde var bu bilyanın ayrı satılması durumu, değişmek istemeyen oluyor sanırım.

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Farklı markalar var maalesef ve balatadan neredeyse daha önemli bir parça, değişim yaparken usta orijinal harici alırsan takmam demişti o derece.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Selçuk Bakış yazdı:

Farklı markalar var maalesef ve balatadan neredeyse daha önemli bir parça, değişim yaparken usta orijinal harici alırsan takmam demişti o derece.

Çok mantıklı gelmesede olabilir, baskı ve balata LUK bilya farklı marka ise cidden toplama iş olur.

Yorum bağlantısı
ismail Karacan

Merhabalar.fiesta 2005 model benzinli aracim var.ustaya bobin degisimi icin gittim.araci kullanmasini soyledim.debriraj seti degismesi gerektigini yukarida kavradigini soyledi.fordlarda genelde yukarida kavradigini söylediler.acaba baskı balatanin bittiğini nasil anlariz.bazi videolar var internette ama bilmedim.iscilik 350 tl istiyorlar sizce cok mu.birde size sorum videoda da goruldugu gibi debriyaj pedali yarim yada 1 cm saga sola kayiyor.normal mi yoksa yapilmasi gereken birsey var mi tesekkurler.https://youtu.be/TUwrH_qxhoU

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...