İçeriğe Yönlendir

Multivan'ı satıp 3 araba almak ?

Ebrar Tüfek

Multivan'ı satıp 3 araba almak ?  

9 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ebrar Tüfek

Biraz uzun bir yazı olacak, zaman ayırıp okumanızı ve fikir vermenizi istiyorum, şimdiden çok teşekkür ederim. Benim gönlüm 1 yada 3 den yana. 

Babam için bi iş aracı bakıyoruz, 2009 1.9 multijet doblo maxi bulduk bitane, kamyonet ruhsatlı olduğu için istemedi, otomobil ruhsatlı, içi geniş kliması olan doblo tarzı bir araba bakıyordu. 2001 Fiat scudo buldu 25 bin tl ye. Büyük ihtimal onu alacak, ben ortaokuldayken bu arabadan bizde vardı, 1.9 TD olanından. 450 bin küsür km de sattık, taş gibiydi en ufak sorun çıkarmadı. Şimdi yine ondan almak istiyor. Dobloyu aldırmaya ikna edemedim. Babam bana arabayı sat ben kendime 25 e bi scudo alayım, paranın geri kalanını ne yaparsan yap, ister araba al sat, ister kendine araba al kalanı bankaya yatır kafana göre takıl. Benim multivan için biçtiğim değer minimum 85 bin tl. 350-400 bin km aralığındaki caravelle'ler 75-78 bin tl ye satılıyor. Şu piyasada arabamın bu parayı edeceğini düşünüyorum. Komik bi dönemdeyiz, aldığım ile arada çok fark var ama yapacak birşey yok malesef. Neyse konuya dönelim.

Babamın arabası için 25 bin tl verdiğimde bana multivandan 60 bin tl para kalıyor.

Şimdi sorum şu;
1. Seçenek
Yıllardır hayalim olan 1.8T Audi A3'ü 40 bin civarına alıp toplayıp proje aracı yapmak, komple sökük stage 2 280 beygir civarı proje aracı yapıp, bunun yanında kalan 20 bin tl ye biraz ekleyip 22 23 bin tl ye ucuz şehir içinde beni sağa sola taşıyabilecek bir araba almak. Sade yürüsün yeter, kuş serisi hariç tabiki.

2. Seçenek

Direk 65 bin tl ye Golf 5 1.6 hitler 102 lik manuel alıp lpg de sakin sakin binmek.

3. Seçenek

35 bin tl ye e36 3.20i alıp kalan 30 bine ufak bir miktar biriktirip, şehir içinde binmelik 33 35 e 2005 clio 1.2 16v authentique manuel lpgli. 3.20 ye 2.8 stroker yapıp kilitli diferansiyel ile stres atma operasyonları düzenlemek. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Mercedes i vereyim.  Üstüne bişiler vereyim .  Yada  mercedes i vereyim + Fiestayi vereyim üste  bisiler alayım ?

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
(düzenlendi)
Alpay Sumer yazdı:

D.

Biraz daha düşün.

Neyi :) babam kendine araba aldığında 25bin vereceğim, o kadar nakitim yok multivan %99 gidecek, 25 bin kenarda olsa üstüne kredi çeker alırım zaten a3 :)

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Mercedes i vereyim.  Üstüne bişiler vereyim .  Yada  mercedes i vereyim + Fiestayi vereyim üste  bisiler alayım ?

Mercedesin bana oluru nedir ? +fiesta ile üstüne kaç lira düşünürsün, özelden de yazabilirsin.

tarihinde Ebrar Tüfek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

3 aracın sigortası muayenesi vergisi olacak. Yıllık sadece havaya ödediğiniz para bi anda katlanacak. Dikkate almak lazım.

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Bence babaya istediği aracı al. Kendine de wag grubundan 150bg ilk bir tane kafana göre bul al. Hem gazlamadık hem sakin kullanmadık

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
Biraz uzun bir yazı olacak, zaman ayırıp okumanızı ve fikir vermenizi istiyorum, şimdiden çok teşekkür ederim. Benim gönlüm 1 yada 3 den yana. 

Babam için bi iş aracı bakıyoruz, 2009 1.9 multijet doblo maxi bulduk bitane, kamyonet ruhsatlı olduğu için istemedi, otomobil ruhsatlı, içi geniş kliması olan doblo tarzı bir araba bakıyordu. 2001 Fiat scudo buldu 25 bin tl ye. Büyük ihtimal onu alacak, ben ortaokuldayken bu arabadan bizde vardı, 1.9 TD olanından. 450 bin küsür km de sattık, taş gibiydi en ufak sorun çıkarmadı. Şimdi yine ondan almak istiyor. Dobloyu aldırmaya ikna edemedim. Babam bana arabayı sat ben kendime 25 e bi scudo alayım, paranın geri kalanını ne yaparsan yap, ister araba al sat, ister kendine araba al kalanı bankaya yatır kafana göre takıl. Benim multivan için biçtiğim değer minimum 85 bin tl. 350-400 bin km aralığındaki caravelle'ler 75-78 bin tl ye satılıyor. Şu piyasada arabamın bu parayı edeceğini düşünüyorum. Komik bi dönemdeyiz, aldığım ile arada çok fark var ama yapacak birşey yok malesef. Neyse konuya dönelim.

Babamın arabası için 25 bin tl verdiğimde bana multivandan 60 bin tl para kalıyor.

Şimdi sorum şu;
1. Seçenek
Yıllardır hayalim olan 1.8T Audi A3'ü 40 bin civarına alıp toplayıp proje aracı yapmak, komple sökük stage 2 280 beygir civarı proje aracı yapıp, bunun yanında kalan 20 bin tl ye biraz ekleyip 22 23 bin tl ye ucuz şehir içinde beni sağa sola taşıyabilecek bir araba almak. Sade yürüsün yeter, kuş serisi hariç tabiki.

2. Seçenek

Direk 65 bin tl ye Golf 5 1.6 hitler 102 lik manuel alıp lpg de sakin sakin binmek.

3. Seçenek

35 bin tl ye e36 3.20i alıp kalan 30 bine ufak bir miktar biriktirip, şehir içinde binmelik 33 35 e 2005 clio 1.2 16v authentique manuel lpgli. 3.20 ye 2.8 stroker yapıp kilitli diferansiyel ile stres atma operasyonları düzenlemek. 

60 tl lik altin al sonra unut bence , yada 1 + 0 kiraya uygun ev için peşinat yap gerisini kredi çek kirası ödesin [emoji3]
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Sen aracına net fiyat biçtin mi.

Net fiyat biçmedim, teyp hariç 2500 tl lik müzik sistemi var onu söksem mi yoksa arabayla beraber mi versem diye düşünüyorum, 2 aylık sıfır yaz lastiği var, 7 8 aylık sıfır kış lastiği var. 

Babam arabasını aldığında bende satılığa koyacağım. 400 küsür binde caravelle 72 bin yazmışlar, 257 bin de yine aynı caravelle 81.500 yazılmış, multivanın 2500 hasar kaydı var.

Görkem Karakaş yazdı:

3 aracın sigortası muayenesi vergisi olacak. Yıllık sadece havaya ödediğiniz para bi anda katlanacak. Dikkate almak lazım.

1 tanesi beni ilgilendirmez, o babamın. Şuan ki multivanın sadece kaskosu zaten 2600 tl, bide sigorta var 1630 tl. Yanında bide clio vardı oda 1300 sigorta, kasko yok. Multiyi satıp 2 araba alsam ödediğim para azalır diyeyim size. Ha bir de 498 tl 6 aylık mtv multivanın.

Yaşları büyük araba alacağım mtv dert değil. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Öncelikle...Baba memnun edilecek..İstediği araç ya da daha iyisi alınacak..

Sonra....Sonrası sana kalmış..Bence..

Babamın çok istediği ama benim yapamadığım bir takım şeyler var..Hatırladıkça yanarım..

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Ebrar Tüfek yazdı:

Net fiyat biçmedim, teyp hariç 2500 tl lik müzik sistemi var onu söksem mi yoksa arabayla beraber mi versem diye düşünüyorum, 2 aylık sıfır yaz lastiği var, 7 8 aylık sıfır kış lastiği var. 

Babam arabasını aldığında bende satılığa koyacağım. 400 küsür binde caravelle 72 bin yazmışlar, 257 bin de yine aynı caravelle 81.500 yazılmış, multivanın 2500 hasar kaydı var.

Yazılanı boşver ? ben yazdığıma hiç vermedim. 

Mercedes+ bişiler veririm  Fiesta girerse senin elinde para kalmaz 3. Araca

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Hacı Şenyurt yazdı:

Bence babaya istediği aracı al. Kendine de wag grubundan 150bg ilk bir tane kafana göre bul al. Hem gazlamadık hem sakin kullanmadık

İşte o paraya biraz iyi giden vag grubu araba biraz zor bulunuyor. Zaten kesinlikle manuel olması lazım, dsg, tam yarı çeyrek otomatik falan almam.

Metin Mankal yazdı:

Öncelikle...Baba memnun edilecek..İstediği araç ya da daha iyisi alınacak..

Sonra....Sonrası sana kalmış..Bence..

Babamın çok istediği ama benim yapamadığım bir takım şeyler var..Hatırladıkça yanarım..

Abi o yüzden babamın arabasını almasını bekliyorum. Multivanı bana aldı hibe etti, şimdi gelip bana araba al üstü senin olsun dediğinde kulun köpeğin olsun dedim. 2009 doblo beğenmedi, 2001 model scudo bakıyor. Hangisini isterse alsın satıp nakit vereceğim. 

Levent Güzelkalp yazdı:

60 tl lik altin al sonra unut bence , yada 1 + 0 kiraya uygun ev için peşinat yap gerisini kredi çek kirası ödesin emoji3.png

Neye bineceğim abi :D evde 3 tane hastam var, dolapta bi lokma yemek olmasın ama kapıda araba olacak :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Yazılanı boşver ? ben yazdığıma hiç vermedim. 

Mercedes+ bişiler veririm  Fiesta girerse senin elinde para kalmaz 3. Araca

Babam arabasını bi alsın da, kalan paraya bakalım. Babam aldıktan sonra ben satacağım zaten. :)

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mehmet Göktürk yazdı:

Baba multivanı niye kullanmıyor. Komple ver aracı onun olsun. arada sen bin. 

Kendi elleriyle arı kovanları yaptı, rizede yaylaya götürecek, hobi olarak arıcılık yapacak, sürekli birşeyler taşıyacak samsun rize arası. Babamın yeğeni bizim restaurant'ta garson, partner tepee'si vardı onla hallediliyordu işler, hacca gidecek diye arabayı sattı, coronadan gidemedi, bekliyor. Babam gece 03.45 de kalkıp dükkanı açıyor, hâlden sebze alıyorlar falan. Ben kardeşimi doktora götürüyorum, eğitime götürüyorum. Araba hergün lazım, dükkana gidip babamdan arabayı almam için 2 dolmuşa binmem gerekiyor. Dönüşte babam eve gelirken birsürü uğraşıyor.  Mecbur iki araba lazım. Yoksa multivana bayılıyor babam. Clio ihtiyaçtan satılmasaydı multi duracaktı, clio'yu ticari ile takas edecektik.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

bı tane canlı görüp kurcalamam lazım . Yukleme kapasitesi yatar hali  vs .

Bide buna ikinci tekli koltuk için yer var mı tabanda

Kovan sığmaz mi bagaja

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Kardeşin özel öğretimde mi? Zor seçenekler. Satmadan çözülebilse keşke. Sen bi şahin alsan şimdilik?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mustafa Tüfekçi yazdı:

bı tane canlı görüp kurcalamam lazım . Yukleme kapasitesi yatar hali  vs .

Bide buna ikinci tekli koltuk için yer var mı tabanda

Kovan sığmaz mi bagaja

Kovan 10 tane. 

2. Tekli koltuk yeri var, yerde rayları hazır ileri geri sürmeli, waeco buzdolabı bile takabilirsin direk bolt on. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Hacca gidecek diye arabayı satmak.....

alsın kendi parasıyla.  satma multivanı bir daha bulamazsın. o kadar ta eksiklerini giderdin. sen oğulsun önemlisin. kardeşin de önemli. 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mehmet Göktürk yazdı:

Kardeşin özel öğretimde mi? Zor seçenekler. Satmadan çözülebilse keşke. Sen bi şahin alsan şimdilik?

Kız kardeşim 13 yaşında. Otizmli doğdu, sonra okulda bi çocuktan dayak yedi, travma geçirdi ve şizofreni oldu. Okul hayatı bitti, 2 yıldır okula gitmiyor. Özel eğitim yapıyoruz.

Şahin için en az 15 bin çıkarmam gerekir hocam, clionun parası taksite gitmeseydi belki alınabilirdi :)

Mustafa Tüfekçi yazdı:

3 lu koltuk tek başıma söküp takabiliyiz mu

Hiç sökmedim abi, ne desem yalan olur şimdi. 3 parmağınla ileri geri oynatıyosun ama

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Zaman içinde otizmliler iyiye gidebiliyor. Doktorlar sakin dursun diye ilacı basmasınlar dikkat edin.

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Sefa Çelik yazdı:

Madem ticari elzem,

1) Babana istediğini al, artan ile transporter al. 

2) 40-45 civarı 2 adet trasporter al. Biri senin biri babanın olsun. 

Üstüne biraz daha koyup t4 kasa transporter al dedim, o çok büyük olur dedi, daha kompakt van, doblo tarzı birşey istiyor. Bende genç adamım, babama ticari aldıktan sonra transportere binmem, zaten multivandan indikten sonra transportera ısınamam. Arabayı sevmem önemli, araba benim hayatım. 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mehmet Göktürk yazdı:

Hacca gidecek diye arabayı satmak.....

alsın kendi parasıyla.  satma multivanı bir daha bulamazsın. o kadar ta eksiklerini giderdin. sen oğulsun önemlisin. kardeşin de önemli. 

Partner garsonundu, dükkanda kullanılıyordu, adam kendisi sattı. Babam arabayı dükkana değil kendine alacak. 

Multivanın satılması konu olunca gözüm doldu zaten, köpeğimi sevdiğim gibi bağlandım ona. Ama işte babamı kıramam.

Mehmet Göktürk yazdı:

Zaman içinde otizmliler iyiye gidebiliyor. Doktorlar sakin dursun diye ilacı basmasınlar dikkat edin.

Hocam yaşı kadarınca ilaç içiyor, yarım saat geciktiğinde nasıl bir hâl alıyor tahmin edersiniz, hele ki geçen yıl alevlenme döneminde ben depresyona girdim.

Mehmet Göktürk yazdı:

geçmiş olsun tekrardan. Öğrencimle çalıştık o konularda. İyi bilirim. 

Çok teşekkür ederim hocam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...